fbpx Skip to content

Az iFixit szétszedte a legújabb MacBookot, és ezzel sok apróság is kiderült, többek között az is, hogy 10-ből 1 azaz egyetlen egy pontot kapott a szerelhetőségre, ami azt jelenti, hogy rettentő körülményes és nehéz javítani.

LhCTT3G26f5LJsJ5.huge

A mostani MacBook egyébként 12 colos képernyővel, 1,1GHz-es mobil processzorral, 256GB-os SSD-vel és 8GB memóriával érkezik. Ez a legtöbb ember számára tökéletesen elég. Az Apple-től azt is megtudtuk már, hogy a gép passzív hűtéssel rendelkezik, így egyáltalán nincs hangja, mivel ventilátor sincs benne. Nade milyen újdonságokat találtak az iFixites srácok?

Az alsó csavarok eltávolítása után csak úgy nem lehet levenni a hátlapot, mivel abba van beleépítve teljes mértékben az alaplap és az akkumulátor. Mintha csak egy iPhone-t, vagy iPadet szednénk szét: nyitáskor oda kell figyelni a kábelekre, és kihúzni azokat.

SJPDMnFEMXAERCGs.huge

KOcZaKIgb2EBR5rM.huge

Miután a kábeleket kihúztuk, eltávolítható a hátlap benne az alaplappal és az akkumulátorral. Mivel az alaplap közel van az akkumulátorhoz, a csatlakozót az alaplap alá rejtette az Apple. Ez egy elég kényelmetlen megoldás, ha akkumulátort szeretnénk cserélni.

lcQHAf1GR2HSRrab.huge_-800x600

GPF6WPmUd1UxOKcD.huge

K6JD2QPRYPChbJj4.huge

Érdemes megnézni, hogy a szétszedés után hogy néz ki az új trackpad és az új, réteges akkumulátor is:

yMixsvGM6WVMLwow.huge

GI13MMPrYbAmLoHu.huge

Az új billentyűzettel is találkoztak a srácok:

TFfbExaggwFjbYW2.huge

O5qYbWSJKkqrV4Ub.huge

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Kicsit nem szoktam érteni az ilyen “nehéz és körülményes szétszedni, javítani” részeket. Egy ilyen gépet a laikus – ha van esze persze -, meg sem próbál szétszedni, javítani. Szakszervíz. Ott meg szakemberek vannak, akiket erre képeztek. Nyilván egy Apple szervízes pontosan tudja, hogy mi a teendő egy ilyen géppel.

  2. Ez szerintem azoknak szól, akik tudják, h mit csinálnak és egy támpontot adhat nekik a későbbiekben, h érdemes-e belekezdeni vagy sem… Vagy felmérjék azt, h hogyan kell adott hibát megoldani… Pl 3gs-t senki sem visz már szervizbe, mert nem éri meg.. De otthon megpróbálja megoldani a hibát egy ilyen videó vagy egy ilyen oldal láttán… Mint én is kicseréltem a törött kijelzőmet anno! És tökéletes volt utána!

  3. Ha töredékéért lehet javitani apple cuccokat, és tudják javítani akkor miért ne?(Gondolom a magán emberek sem szakszervízekbe viszik az autóikat…miért? Mert drága. Ugyan olyan minőségben egy profi szerelö is megcsinálja olcsóbban.) Amíg garanciás az Apple termék adddig ok. De utána? Megfontolandó hol és kivel szervízelteti az ember a kütyüit.

  4. websterhp: Az utolsó mondatodban van a válasz….épp ezért nem bízol egy ilyen drága gépet, nem megfelelő szakemberre…

  5. Ez talán inkább arról szól, hogy a szervizben (akármilyen is legyen az) a szakember mennyit fog szívni vele.
    Biztosan láttál már olyat, hogy az egy családba tartozó, de mondjuk más évjáratú készülékek ugyanazon hibával történő javítása igen más árkategóriába esik. Ez lehet az egyik oka ennek.;)


Add a Comment