fbpx Skip to content

Amikor az Apple egy héttel ezelőtt kiadta az iOS 8.3-at, abban egy olyan biztonsági hibát is javított, aminek köszönhetően korábban egyes külső fejlesztők alkalmazásai, így például az iMazing, az iFunBox, az iExplorer vagy a PhoneView a fájlrendszer olyan mappáiba is tudtak írni, ahova egyébként nem kellett volna, hogy legyen lehetőségük.

ifunbox_iexplorer_8.3

Mivel ezek az appok egyes funkcióik esetén nem dokumentált, és így nem hivatalos módon fértek hozzá az egyébként nem feltétlen elérhető mappákhoz is, így nem akkora meglepetés, hogy várhatóan a TaiG jailbreak által kihasznált hiba javításával az Apple ezeknek az appoknak a működését is némileg megnehezítette.

Az iOS 8.3 biztonsági frissítéseiről szóló dokumentumban az Apple az alábbiakat is írja, és vélhetően ennek a hibának a kijavítása tett keresztbe az egyes alkalmazások fájlrendszer-hozzáférésének is:

  • Backup

    Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

    Impact: An attacker may be able to use the backup system to access restricted areas of the file system

    Description: An issue existed in the relative path evaluation logic of the backup system. This issues was addressed through improved path evaluation.

    CVE-ID

    CVE-2015-1087 : TaiG Jailbreak Team

A hiba javításának eredményeként a sandbox-mappák esetén a teljes hozzáférés korlátozásra került, így már nem csak az adott app binárisát tartalmazó mappa nem kezelhető jelenleg ezekkel a külső appokkal, hanem például a Documents mappa sem, ahol mondjuk az egyes játékok esetén azok mentései találhatóak.

A 8.3 előtt például a Dropbox app mappáját gond nélkül böngészhettük:

iMazing_8.3_elott

Ám ha ugyanezt már a 8.3 esetén próbáljuk meg, csak hibaüzenetet kapunk cserébe:

iMazing_vs_8.3

Ennek a problémának áthidalására adott esetben használható az iTunes fájlmegosztás funkciója, ahol például a VLC appba továbbra is gond nélkül felmásolhatjuk a lejátszani kívánt videóinkat – de ez nem fogja megoldani az alkalmazások adatainak, vagy játékok mentéseinek manuális visszaállíthatóságát.

Ez utóbbira szerencsére (a jelek szerint) az iBackupBot továbbra is alkalmas, amennyiben szerkesztett backupot használunk, mert azt a backupot az iTunes állítja vissza, és nem az iBackupBot, az iTunes pedig továbbra is hozzáfér a megfelelő mappákhoz ilyenkor.

Természetesen az érintett alkalmazások fejlesztői már dolgoznak a megoldáson, és ahol lehetett, ott az iTunes fájlmegosztással már megpróbálták áthidalni ezt, de ez nem minden esetben hozza vissza a korábbiakban megszokott hozzáférési lehetőségeket.

Aki pedig nem tudja magában feldolgozni a 8.3 okozta változásokat, akkor az mindaddig, amíg az Apple még aláírja a 8.2-t, vissza tudja azt tenni a készülékére – de a 8.3-ról készült mentés visszaállítása nélkül, mert magasabb verzióról készült backup nem állítható vissza alacsonyabb verziót futtató készülékre.

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Az apple annak idején kifejlesztett egy jól működő rendszert és még annak a sikereiből él (első IOS-IOS 6-ig). Miért nem lehet testre szabni a saját telefonomat??? Egy nyamvadt témát egy nyamvadt csengőhangot kínkeservesen vagy úgy sem lehet rátenni. Az Apple termékeit kizárólag ostoba együgyű embereknek készültek, akik felhasználó szintet épp hogy megütik és k. sok pénzük van.
    IOS biztonsági frissítésekről beszélnek folyton amikor a h*lye is tudja hogy az Itunes és Icloud nagyon szép és jó program amivel az apple minden adatunkhoz hozzáfér.
    Miért nem a felhasználó választhatja ki hogy mire van szüksége. Az IOS 7 óta instabil a rendszer. A jailbreak segít a telefont egy kicsit talán elfogadhatóbbá tenni. Ugyanolyan rossz reklámmal teletűzdelt programok vannak már az appstoreban mint annak idején a marketben.
    Kár hogy az android alapvetően hibás koncepció, túl nagy erőforrás igény mellett is instabil, csak emiatt él meg a kizsákmányoló üzletpolitikát folyató Apple. A termékeik minősége egyre rosszabb..persze szebb hogy jobban el tudják adni de ez nem javítja a minőséget. Létrejött az IOS 6 ami egy stabil jól működő rendszer volt, sajnos nemrég felfrissítettem a telefonom erre az igénytelen IOS 8-ra(8.2) ( kényszerből mert már semmi alkalmazást nem tudtam telepíteni ) azóta legszívesebben lecserélném a telefonom egy jobb fajta androidos termékre. De közel járok sokszor ahhoz hogy a telefonom repülő módba kerüljön. Összefoglalva az IOS 7-8.3-ig az IOS ami egy jó oprendszer volt elkorcsosult változata. Ronda, lassú, instabil , igénytelen, és zárt nehogy valaki javíthasson az apple által előállított hulladékon.

  2. @brudav85: “amivel az apple minden adatunkhoz hozzáfér”
    felesleges szerintem megmagyarázni, hogy miért nem fér hozzá, de egyébként meg eleve nem kötelező használni ezeket a szolgáltatásokat, és akkor nincs is mihez hozzáférjen ugye. te magad sokkal több információt hagysz magadról a mobilszolgáltatód rendszerében (készüléktípustól függetlenül), vagy az interneten, főleg az email-szolgáltatóknál.

    “azóta legszívesebben lecserélném a telefonom egy jobb fajta androidos termékre”
    ha nem vagy elégedett a készüléked működésével, akkor a meglátásaidat bátran jelezd az Apple felé, és akkor talán tesznek is valamit, mert sajnos attól, hogy csak bosszankodsz rajta, de nem jelzed nekik, nem sok minden fog megváltozni: http://szifon.com/2015/01/18/gyakori-kerdesek-hogyan-kuldheto-visszajelzes-az-apple-nek/

    de ezeknek egyébként mi köze ahhoz, hogy miért nem működnek épp megfelelően a cikkben említett alkalmazások?

  3. @brudav85: sosem lehetett testreszabni a telódat, ezt előre lehetett tudni a vásárlás előtt.
    iOS 6 volt egyébként talán a legrosszabb pre-iOS7 release, legalábbis az én tapasztalataim alapján.
    iOS 8.3 megfelelő hardverrel (ne várjunk már pl egy 4S-től csodákat, Droidon már a 7-es rendszert sem kapta volna meg)

  4. @Jadeye: “ha nem vagy elégedett a készüléked működésével, akkor a meglátásaidat bátran JELEZD az Apple felé, és akkor TALÁN tesznek is valamit,…”
    Ezt a kijelentésedet ugye te se gondolod komolyan. Ez a “jelezd az Apple felé” duma viccnek jó, de annak nagyon.
    Már bocs, de ha az Apple alapvető funkciót “cseszik” el, mit vársz tőlük? 2014 június 3-án jelent meg az iOS8. Azóta mennyi idő telt el? Már több, mint 10 hónapja nem foglalkoznak vele. Akik 10 hónap alatt nem képesek kijavítani egy alapfunkciót, inkább menjenek el kapálni. Te még hiszel a mesékben? Vagy csak ezt kell mondanod? Ezt inkább elhiszem. Miről beszélgetünk? Ha a 4S nem bírja – mert nem bírja – az iOS8-at, miért adták ki rá? Tényleg ennyire hozzá nem értők ülnek ott? Nagyon így néz ki pedig. Csak a bosszúság van vele. Ilyen egyszerű. Ha te azt mondod, hogy jól működik a 4S-en az iOS8, nem hiszem el.

  5. @makimano: “Ezt a kijelentésedet ugye te se gondolod komolyan.”
    de. és én fel is veszem a hibajegyet mindenről, amibe belefutok. és egy csomót már javítottak is az így jelzett hibákból. (nyilván csak olyan hibát jelzek, amit magam is tapasztalok, és lépésről lépésre leírom, hogyan reprodukálható.)

    nem tudom, milyen alapfunkciót nem képesek kijavítani, de feltételezem, te is a szokásos hívásfogadási problémára akarsz utalni, ami viszont nem érint mindenkit (persze van, aki megmagyarázza, hogy de, érint, csak az illető nem veszi észre, nem tartja hibának, stb…), de ha valaha is foglalkoztál fejlesztéssel, akkor tudod, hogy egy hiba prioritása akkor nő meg igazán, ha a felhasználók megfelelően nagy része jelzi ezt hibaként. ameddig csak a nyavajgás, meg az ilyen “ezt te sem gondolod komolyan” című hozzáállás megy, de közben szinte senki sem jelenti az ezen háborgók közül, mert XY állítása szerint úgysem ér semmit, akkor valóban nem is fog történni semmi. ha mindenki, aki ezt a problémát tapasztalja, minden, azóta megjelent verzió után újra és újra jelentette volna, akkor már valószínűleg rég túlestünk volna a megoldásán, és lehetne másra koncentrálni.

    a hozzászólásomban sehol nem említettem iPhone 4s-t. ha meg nem jelent volna meg a 4s-re az iOS 8, akkor meg azon menne a problémázás, hogy bírná az, hiszen az iPad 2-re is kiadták, és akkor a 4s-re miért nem lehetett, stb. de szerintem ezt te is nagyon jól tudod. az iOS 8 megjelenése után pedig több héten keresztül vissza lehetett tenni az iOS 7-et (igen, még azokra a készülékekre is, amit a gazdájuk már eleve iOS 8-cal vásárolt, kivétel nyilván az iPhone 6-ok, amikre nem is volt iOS 7 ugye). és nem hiszem el, hogy valakinek csak most, hónapokkal később tűnt fel, hogy neki nem oké az iOS 8. ha meg nem jailbreakelsz, akkor is szoftveresen le lehet takarítani a készüléket restore nélkül.

    de ennek még mindig tökre semmi köze ahhoz, hogy miért nem működnek megfelelően a cikkben említett appok.

  6. @brudav85: Az Apple -szerinted- hozzáfér minden adatodhoz és ez probléma, de gond nélkül váltanál egy olyan cég platformjára, aki komplett iparágat épített e köré? 😀

  7. 4S-en nekem tokeletes az ios8. Csak nincs minden fingos programmal meg hulyesegekkel telerakva. Ennyi.

  8. Nem is értem az ilyen embereket, hogy az ios 6 ilyen szuper volt neg olyan szuper. Ez olyan, mintha arra hivatkoznék hogy a kispolckim szervízelése a mostani opelhez képest ingyen volt. 21. század van vegyél droidot, vagy foscsempét az fröcsögj annak a topicjába.

  9. Na igen, amikor kijött az i5 arról beszéltek a 4S tulajok, hogy nem is csináltak a sebességgel semmit csak a kijelzőt nyújtottak meg! Most akkor az i5-ön rendesen futó IOS8.x miért is nem fut a 4S-en jól, ha mar akkor kijelentették a változás a kijelző én van es a hv szinte semmit sem gyorsult? Érdemes lenne az akkori hsz-eket kigyujteni es visszanezni azok írói most hogyan vélekednek!

  10. Azt vettem észre, akinek VALÓDI problémája van az iOS-szel, azt megbélyegzik hülyének! Rendben, hogy a problémák publikálásának stílusa nem minden esetben higgadt, de észre kell venni, hogy az embereknek elegük van az amatőrködésből!
    Aláírom, nem pálya itt hisztizni miatta, mert ez nem arra való, de az Apple felé való bejelentés tényleg semmit sem ér.
    Azok, akik idegenkedtek az Androidtól, már odáig jutottak az elégedetlenkedés miatt, hogy inkább preferálják, mint az iOS-t.

    Azt én nem hiszem el, hogy az Apple dolgozói nem informálódnak hasonló (persze külföldi) oldalakról, hiszen tele van a net a panaszokkal. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználók túlnyomó többsége nem ír róla sehol, csak elszenvedi!

    Szóval kár volna szőnyeg alá söpörni ezeket, cenzúrázni és törölni a hozzászólásokat, mert bizony objektíven nézve a dolgokat és nem fanatikusan, nagyon sok a hiba benne, nem foglalkoznak a hibajelentésekkel és nem érdekli már őket a felhasználók elégedettsége!

    Ebben semmi rosszat nem írtam és a stílusa is rendben van, kéretik nem cenzúrázni, nehogy máshová írjam le linkelt hivatkozással!

  11. @Jadeye:

    Jadeye! Már többször írtam, bírom a stílusod és komolyan gondoltam. Eszembe sem jut fenyegetni, csak tudod, rengeteg hasonló hozzászólásomat kitöröltetek és megkértelek rá, hogy ezt ne!

  12. Bosszant a dolog, mert az iFunBoxot rendszeresen használom. Egyelőre nem frissítettem 8.3-ra, de ezek alapján vagy várnom kell még, vagy áttérni iBackupBotra (ami egy kicsit instabil, meg 35 USD-t sem szívesen adok ki rá). Az appok könyvtáraiban is turkáltam régebben (skinek szerkesztése, játék cheat), az sem esett jól, hogy az iOS 6-tal (vagy 7-tel?) ez a lehetőség megszűnt, de csak ezek miatt nem jailbreakeltem, mert backupolni azért még tudtam. Miért nem csinálja meg az Apple az apponkénti hivatalos backup-restore lehetőségét?

  13. @gunar: Nemrég vettem a lányomnak egy használt 4s-t, és kellemesen csalódtam. Nem akadozik, ugyanúgy megy, mint az az én 5s-em, pedig a leány fél nap alatt telerakta mindenféle marhasággal.

  14. @Feri: hiába hadakozol Jadeye kezében a törlés joga…és él is vele, pl nálam is…
    Szerinte nem jelezzük elegen a problémákat,(mert ha igen, törli. A 22-es csapdája) bár a világháló is tele van az ismert hiányosságokkal, de egyszerűbb mindenkit hülyének nézni, meg olcsóbb is, mint hibàkat javîtani..szerinte hibátlan az IOS és csak duma a számtalan felhasználó által panaszolt hívási hiba…

  15. @ilija: “Szerinte nem jelezzük elegen a problémákat,(mert ha igen, törli. A 22-es csapdája)”
    köszönöm személyeskedő szavaidat. csak az a gond, hogy rám hiába vagy most kiakadva, nem én tehetek a problémádról, sem megoldani nem fogom tudni. és nem itt kell jelezned a hibákat, hanem az Apple-nél. attól, hogy minden egyes cikk alatt folyamatosan az ezen való nyavajgás megy, semmit nem fog segíteni a probléma megoldásán, ellenben több más olvasónk is már jelezte, hogy mennyire zavaró, hogy semmi másról nincs szó, hanem mindig ezt kell olvasni. olyat sem állítottam sosem, hogy az iOS hibátlan lenne, épp az ellenkezőjét írtam, hogy mivel emberek fejlesztik, akik hibáznak, így óhatatlanul előfordulnak hibák. de látom, ez minden alkalommal elkerülte a figyelmedet.

    “és csak duma a számtalan felhasználó által panaszolt hívási hiba”
    ezt sem állítottam. de ha én tapasztalnám ezt a hibát, akkor minden egyes iOS-frissítés után ha még mindig meglenne, akkor bizony újra és újra felhívnám az Apple-t, és jelezném nekik, kérve az ügyintéző felettesét, annak a felettesét, stb. csak hogy érezzék a törődést. de az is biztos, hogy ezt maximum töredéke teszi meg azoknak, akik tapasztalják a hibát.

    persze emiatt kitöltheted a mérgedet rajtam, ha jól esik, elvégre én jobban megfogható vagyok számodra, mint az Apple, aki az egészről valójában tehet, vagy akinek megoldani lenne ezt tiszte. de szerintem téged is zavarna, ha mondjuk minden reggel valaki az ablakod alá állna, és hajnali 4-kor nyomogatná a kocsiban a dudát, miközben mindenki aludni szeretne – mert nagyjából ilyen, hogy folyamatosan ezzel van szétoffolva minden cikk… a hozzászólásod elküldésével pedig elfogadtad a moderálási alapelveinket.

  16. @Jadeye: bocsánat, nem személyeskedni akartam, csak mindig úgy tűnik az írasaidból, hogy hülyènek nézel minket. Az se baj, csak ne sértôdj meg..

  17. @ilija:

    Értem, amit írsz és nem személyeskedés, inkább nem megfelelő kifejezésmód volt részedről. Jadeye nem fog ilyeneken kiakadni, vele lehet vitázni, nem az anyukánkat fogja emlegetni!:)

    Igen, az írásaiból nagyon úgy tűnik, hogy amikor jelentkezik egy hiba másnál, ami nem, akkor próbál arra kitérni, hogy mit ronthattunk mi el. Egyébként ez nem így van, ha mögé látsz, csak nagyon óvatosan fogalmaz, mert, amit nem tapasztal, azt nem fogja tudni megmagyarázni, körül írni. Ettől függetlenül, rajta kívül nagyon sok emberen látom itt, hogy csak azért ellenkezik a véleményük a negatívumot tapasztalókéval, hogy szőnyeg alá söpörjék az iOS hibáit, hogy más, akinél szintén jelen van, ne álljon neki panaszkodni, nehogy elkezdjenek tömegek hibákról írni.

    Így volt ez akkor is, amikor leírtam, hogy a hívás bug sosem lesz javítva és, hogy az iOS 9 még ennél is rosszabb lesz! (Jadeye, ezt nem a vita kedvéért írtam ide). Szóval, akkor ezeket elkezdik cáfolni azzal, hogy előre ezt nem tudhatom és ez+az! Az oké, hogy ezt nem kell mindig felemlegetnem, és nem is fogom, de nagyon kíváncsian fogok itt ülni a 9 frissítésénél és olvasni a sok hisztit, hogy mi a baj megint! Pedig előre tudja mindenki, hogy rettenetesen kockázatos az iOS-t frissíteni manapság. Akit ezek a hibák nem zavarnak, rendben van, de legalább ne írjanak olyanokat, hogy nincs!

  18. @Feri: “hogy más, akinél szintén jelen van, ne álljon neki panaszkodni, nehogy elkezdjenek tömegek hibákról írni.”
    hát pedig de, álljanak neki panaszkodni tömegesen: de ne itt, hanem az Apple-nél. és amikor majd a századik hívást teszi le aznap a supportos kolléga, vagy annak a főnöke, vagy a főnök főnöke, akkor eszkalálódik már olyan szintre a dolog, hogy történjen valami, ami végre megnyugtatja a kedélyeket. és igen, szerintem nem jelzik ezt az Apple-nek elegen, mert akkor már megoldották volna, vagy kiadhattak volna valami közleményt.

  19. @Jadeye:

    Most nem azért, de egyszer ezt már leírtam, hogy zaklatni kell őket, akkor le lettem hurrogva. Nem általad, de tényleg leírtam már ezt. Igen, ez is egyfajta megoldás lenne, de kényelmesebb panaszkodni. No meg azt is írtam, hogy mindenkinek, akinek módjában áll, vigye vissza, cseréltesse ki, akár 10X is. Persze ez macera és az Apple erre apellál. Szóval azt csinálnak, amit akarnak! Vagy megszokják, vagy lecserélik! Bármelyik is, nem fogja érdekelni őket!

    Egyébként ez a trend manapság, minden hanyatlik, nem csak ez!

  20. @Jadeye: Nem is értem miről beszélgetsz. Én küldtem az Apple-nek “nyavajgós” üzenetet, amit te javasoltál, hogy hol kell. Meg is tettem. Itt az a nagy gáz, hogy lesz….. a fejemet mert még visszajelzést sem kaptam az elküldött “nyavajgásomról”, hogy megkapták. Konkrétan BIZONYÍTANI NEM TUDOM, hogy elküldtem a “nyavajgásomat” . És elküldhetek nekik százezerszer is üzenetet, akkor sem kapok tőlük 1 db visszajelzést sem, hogy vették az “adást”. Ez ugyanaz, mint amikor valakinek küldenek egy fontos levelet TÉRTIVEVÉNY NÉLKÜL. Bizonyítsa be a feladó, hogy át lett véve a levél. Nem tudják. Ha akarom letagadom, hogy egyáltalán láttam ilyen levelet. Miről beszélgetünk? Ez így egy jó nagy rakás. A másik: egy kollégámnak 5S van. Eddig nem mert frissíteni 8-ra, most megtette – szegény. Ugyanaz a probléma van az Ő telefonján is a hívásnál. A csúszka elhúzásakor nem hallgat el a telefon, hanem tovább csörög. Az elmúlt hetekben 3db vadonat új iphone volt a kezemben és mindegyik ugyanezt a problémát produkálta. Nektek honnan van olyan iphonotok, amelyik ezt nem csinálja – mert kéne egy, de 4S? Javaslom neked, hogy próbálj ki egy hétig egy ilyen telefont, ami a csuszka elhúzása után még a füledbe csörög és hallozol, hogy most már lehet beszélni, hallasz? Ez van állandóan, egy élmény. Szerintem nagyon hamar tele lenne vele a hócsukád. Hát ennyit dióhéjban az Appel-lel való kommunikációról és a 10 hónapja elrontott alapfunkcióról, amitől a telefon telefon.
    De ha már nagyon unod ezeket a “nyavajgásokat” persze befejezhetjük, de attól a probléma még probléma marad és érdekes, hogy minden egyes új verziónál, megjelenik olyan hozzászólás, hogy “vajon ebben a verzióban kijavították már ezt a problémát?” meg olyan is, hogy “jobban merül a telefonom”. És azt is értem, hogy nem ti tehettek róla. Amit pedig már írtam, és személyesen tapasztaltam meg, hogy Mo-on az Apple letagadta, hogy ez a probléma valós a telefonommal. Konkrétan hülyének néztek. Te mit szólnál hozzá, ha téged vennének palira? Ezek után mit várjak a cupertinói Apple-től? Szerinted? Ezek után egy szavukat nem hiszem el.

  21. “Your comment is awaiting moderation.” – na pontosan ezt vártam.

  22. @makimano: a moderációs rendszer, ahogyan azt már megszámlálhatatlanul sokszor leírtuk, még mindig automatikus, és valamiért megfogta…

    van 5s-em és 4s-em is, de nekem egyiken sincs ilyen gondom.

    “Te mit szólnál hozzá, ha téged vennének palira?”
    verd az asztalt az Apple-nél. én tuti minden alkalommal felhívnám őket, direkt csúcsidőben, mobilról, hogy jó drága legyen nekik a számomra ingyenes számon a hívásom fogadása, nyilván elnézést kérve az ügyintézőtől, mert ugye nem ő tehet róla, és mindig kérni akkor a felettesét, stb., de addig hívogatni őket, amíg valami nem történik. hidd el, ha tényleg mindenki ezt tenné, akit ez érint, akkor amellett nem mehetne el vállrándítással az Apple. és fel kell nekik venni videóra is, és az orruk alá dörgölni. egyetlen call center sem tudná két napnál tovább tolerálni, ha napi szinten több százan telefonálnak ugyanannak a problémának a kapcsán.

    de bárhogy is, ettől még nem fog megoldódni a cikk témája, hogy miért nem működik megfelelően a 8.3-mal ez vagy az a külső szoftver.

  23. @Jadeye:

    Még egy utolsót engedj meg a hsz.-ek témájában és nem a cikkében! Én orrba-szájba hívogattam őket, itt konkrétan elmebetegnek néztek, mert segítségképp a többieknek leírtam, hogy mit teszek, van-e eredménye, vagy nincs! Nem tudom szerencsém volt-e, vagy ráható voltam, de én nekem akkor még kicserélték olyanra, amin 7.1.2 fut.
    Az Apple ügyfélszolgálat, a nemzetközi senior valaki, a szervizes, és mindenki, akinek köze van az Apple-höz, szarik rá. Nem túlzok, és tehetsz bármit. Más is megpróbálta cseréltetni és már a 8-cal rendelkezőt kapta meg.

    Igen, én is cinikus voltam, amikor azt írtam, hogy nem értenek annyira ehhez a mérnökök, hogy ezt kijavítsák, de konkrétan már kezdem elhinni. Mindenféle rossz szándék nélkül írom ezt is. Na mindegy, nem itt és egyébként is kár ragozni. Meglátjuk, hogy fel tud-e ebből állni még a cég!

  24. @makimano: Érdekes, mert nálam kb az elmúlt 1.5 évben nem volt restore és csak azt az IOS beta-t nem OTA raktam fel amit nem lehetett és nincsen, s nem is volt sosem hívás bug, az akku pedig valóban néhány beta esetén jobban merült, pl a 8.3 beta4 esetében, amit megoldott a hivatalos 8.3 és most a 8.4 beta1 is jó akkuban! Amugy ez az akku gond szokott más nem pudlikált dologtól is jelentkezni, mivel senki nem figyeli állandóan a térerőt a kijelzőn, hát nem látja mikor adott szolgáltató pl dolgozik a rendszeren és akkor rendszerint jobban is merülnek az akkuk, mert én a Telekomnál tapasztaltam ilyent nem is 1x, érdekes a hét végén (szombaton,vasárnap nem volt gond) rá is kérdeztem ismerősnél mi a szitu és az mondta jól tippeltem, rendszert fejlesztenek és ezért kevesebb toronyra lehet rámenni, ami ugye a teló nagyobb teljesítményét követeli a kapcsolat fenntartása érdekében.
    A bugok miatti panaszkodást ahogyan itt is megunták akiknek nincsen és nem is volt, úgy ha a megfelelő helyen tenné akit érint, hasonló gyakorisággal, ott is elérnék azt amit itt, nem a moderálást, hanem, hogy ránéznének (ha ugyan eddig nem tették, csak nem kötik az orrára mindenkinek a konkurencia és a média miatt) ! A droidokon is ott figyelnek a problémák, csak ugye azzal az azt használók futnak össze, ott két évente a vasat is cserélni kell, mert újabb “erőmű” kell, hogy elvigye rendesen, lsd. S6 8magos hogy gyorsabb legyen mint egy 2magos iphone 6 és még a külsőt is koppintották, vicc!

  25. @gunar:

    2 évente az iPhone-t is cserélni kell egyébként!:) Van, aki gyakrabban teszi.

    A bugok miatti panaszkodást írod, holott többen megjegyezték, hogy részükről is megtörtént az Apple felé a jelzés. Itt csak a haragjukat fejezik ki és szeretnék elérni, hogy az emberek tisztán lássanak, ne higgyenek az Apple-nek. Részben ez már sikerült, mert egyre több józanul gondolkodó, panaszos embert látok itt, olyat is, akik sokáig engem hirrogtak le a véleményem miatt! Magyarul levesszük az emberekről a szemellenzőt. Rólad sosem fogjuk, és nem sértésnek szántam, kérlek ne érts félre, mert Te az elfogadóbb típus lehetsz, gondolom én!

  26. @Jadeye: En hasznosnak tartom, ha itt a forumban irnak a hibakrol a userek. Nem ertem miert baj ez. Ha sok a hiba akkor sokat irnak rola, ez mar csak ilyen dolog. De pl. nekem segitett, hogy lattam a hibak megletet, es nem is frissitettem. Ilyen ugyben az applet-t nem hivhatom fel, hogy ajanljak-e az ios 8 -at 4S re? Ezt belathatod. Ez csak es kizarolag itt derulhet ki. Ha megszunik ez a hibakrol panaszkodas lehetoseg itt a forumon, elveszititek az olvasoitok jo reszet, sima reklamoldal lesztek. Lassuk be, az uj iphone tokok kevesbe olvasottak, mint a jailbreak, vagy ios frissitesi postok. Egyszeruen ne vedd magadra szerintem

  27. @Ugyankerem: nem azt írtam, hogy megszűnne a hibákról való panaszkodás lehetősége, de szerintem azt te is beláthatod, hogy jelen esetben ismét köze nincs az adott hibának ahhoz, hogy épp mi a helyzet az egyes külső appok működésével a 8.3 esetén.

  28. @Jadeye: Jogos. Talan kene csinalni egy “bugok, es furcsasagok ios alatt” postot 🙂 szerintem lenne letjogosultsaga. Es akkor ti is nyugodtan mondhatnatok, hogy menjenek oda panaszkodni, aki meg nem erintett, nem lenne rakenyszeritve, hogy elolvassa a sok negativ hozzaszolast 🙂

  29. @Ugyankerem: erre évek óta ott van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.


Add a Comment