fbpx Skip to content

A Szifon.com szerkesztők egy része régóta vásárol AppleCare-t a termékeihez, mivel ha nem egy éven belül cseréled le az adott eszközödet, és nem használtan veszed garancia nélkül, mindenképp érdemes ezt a plusz pénzt belefektetni.

Screen Shot 2015-04-05 at 10.52.37

Alapjában véve az AppleCare ugye +1 évet ad neked. Vásárolhatod Mac-hez (ebben az esetben +2 év), iPadhez, iPhone-hoz is akár. Átlagosan több mint egy évig használod ezeket az eszközöket, és ha lejár a garancia, akkor ha például valamelyik gomb nem működik, az Apple szó nélkül cseréli AppleCare esetén plusz 1 évig az alap garancián felül. Az AppleCare-t nem muszáj a vásárlásnál megvenni, mert az adott eszköz garanciájának a végéig bármikor aktiválhatod rá. Na de mi a helyzet az Apple Watch-nál?

Az Apple Watch-nál is elérhető lesz az AppleCare, illetve az AppleCare+. Az alábbi cikkben csak a garanciára térnék ki.

AppleCare

Tehát AppleCare nélkül összesen 1 év garanciát kapunk az Apple-től. Ez azt jelenti, hogy ha ebben az évben olyan hiba keletkezik benne, ami nem a mi hibánk, például nem működik a kijelző, akkor az Apple cseréli a készüléket. Azonban ha leejtjük, vagy hozzá ütjük valamihez, vagy éppen úsznánk vele, akkor bizony nem cseréli ki, mert nem ők hibáztak.

Amennyiben AppleCare-t vásárolunk, akkor a fenti tényállás úgy változik, hogy az 1 év mellé +1 évet kapunk, így ha 1,5 év után nem működik a digitális korona, vagy éppen nem tölt a készülék, akkor kicseréli az Apple, mivel garanciális. Azt érdemes tudni, hogy az AppleCare nem vonatkozik az akkumulátor szavatosságára, így akkumulátor hibával nem fordulhatunk az Apple-höz ebben az esetben.

AppleCare+

Az AppleCare+ ugyancsak a fenti tényállást adja, tehát az 1 év hivatalos garancia mellé ad nekünk +1 évet, kivéve az Apple Watch Edition-nél ott +2 évet kapunk. Azonban, ha ezt megvásároljuk az Apple Watch vásárlásakor, már nem csak az “Apple hibái” miatt, hanem a garancia ideje alatt kétszer saját hibánkból elkövetett meghibásodás miatt is cseréli a készüléket az Apple, minimális összegért, például Amerikában 80 dollárért. Tehát, ha megvásároljuk az AppleCare+-t az óra mellé, akkor 2 évig akár kétszer akár úszhatunk is benne, és ha elromlik tőle, akkor az Apple cserélni fogja nekünk. Amennyiben csak az első év végén vásároljuk meg az AppleCare+-t, akkor nyilván az első évre ez nem vonatkozik, tehát ne ússzunk benne. 🙂

screenshot-2015-04-03-11-22-29

Az AppleCare+ ára is kiszivárgott az utóbbi napokban. A Sport változathoz 59 dollárért kaphatjuk meg, ami ugye 16.000Ft, de ez amerikai ár, ami Európában 20-23.000Ft lehet. Az Apple Watch-hoz 79 dollár, tehát 21.000Ft, ami Európában olyan 25-27.000Ft lehet majd, illetve az Apple Watch Edition-höz 999 dollár, megközelítőleg 272.000Ft, Európában olyan 290-300.000Ft.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Hiba van a cikkben, Mac-hez +2 év garit jelent az AppleCare

  2. Ez tök jó, csak hogy az AppleCare+ Magyarországon NEM működik.

  3. Szerintem ilyen prémium termékekre alapból 3 év garit illene adni.

  4. @Tomek:
    Miért nem működik? premium resellerben nem tudom érvényesíteni a hivatalos garanciát?

  5. @Stifler93: Igaz, javítom.

    @Tomek: Nem is Magyarországon vásárolod meg az Apple Watch-ot, amúgy meg tudod itthon érvényesíteni a hivatalos garanciát, így az AppleCare-t is.

  6. De gyerekek azt még senkiben nem tűnt fel, hogy NEM VÍZÁLLÓ?!?!
    Nem hiszem el, hogy Apple nem tudta volna ezt megoldani!
    Mikor egy év is eltelt, mire megtalálták, hogy milyen hangokat és rezgéseket továbbítson különbő fajtájú üzeneteknél.
    Ma már a legutolsó kínai vacak óra is vízálló!
    Vagy ez lesz a következő generáció nagy dobása???
    Megalkottak, szerintem, egy nagyszerű "okosórát" és ezt meg nem tudják kivitelezni?

  7. @pottyos81: “még senkiben nem tűnt fel, hogy NEM VÍZÁLLÓ?!?!”
    ez le volt már írva többször is. múltkor még külön cikk is szólt arról, hogy nem vízálló olyan értelemben, hogy úszni ugyan nem fogsz tudni benne, de zuhanyozni igen, mert Tim Cook is ezt teszi, minden reggel nyugodtan zuhanyzik benne: http://szifon.com/2015/02/27/az-apple-watch-uzemidejerol-es-vizhatlansagarol-szelloztetett-tim-cook/

    “Ma már a legutolsó kínai vacak óra is vízálló!”
    attól, hogy ráírják, még nem biztos, hogy ez úgy is van. ráadásul a water resistant és a waterproof sem ugyanaz.

  8. Telefonra nincs itthon AppleCare ugy tudom.

  9. Nem tudják megoldani, mert akkor nem kötne rá senki bizositást , talàn megapja majd 2-4 generáció . Az Apple arra èpit, hogy csonál egy erős belsőt, szép kűlsővel és azt évente cserérld le, mert abban van egy kis plusz , pl., hogy vizálló lesz a következő óra..
    Ráadásul az egész rendszer úgy van felèpitve, hogy vegyél hozzá rengeteg tartozékot és nem gond, hogy nem ők csinálják, csak engedélyezik, hogy pl egy iPhone tok megfelel e az ő előírásuknak és ők ezzel is kaszálnak. Veszel egy több százezres terméket és legalább még költsd el pluszban annak a felét . Apple ökoszisztéma.


Add a Comment