fbpx Skip to content

Az App Store App of the Week akciójának keretében általában remek játékok vagy alkalmazások kapnak helyek, de sok esetben olyanok, ami a legtöbb felhasználónak már meg van, vagy már hallott róla. Az e heti játék, a Dark Echo számomra egy teljesen új dolog volt, pedig már lassan két hónapja elérhető, és nem is értem, eddig miért nem hallottam róla, pedig nagyon jó kis játék.

darkecho_cover

A Dark Echohoz hasonló játékkal még sosem találkoztam, hihetetlenül eredeti ötleten alapul. A játék lényege, hogy vaksötétben kell haladnunk különböző pályákon, ahol úgy „látunk”, hogy a lépteink által keltett hanghullámokat látjuk vizuálisan pattogni a falak közt. A karakterünkből csak egy pár fehér cipőnyomot látunk és az általunk keltett hanghullámok fehérrel jelennek meg, míg minden más piros, sárga, kék színekkel. A pályákon mindig meg kell találnunk a kijáratot és oda el kell jutnunk anélkül, hogy meghalnánk. Itt kezdődik a Dark Echo hátborzongató része.

DarkEcho_Screen_C

Ezt a játékot csak hanggal érdemes játszani, mert úgy kapjuk csak meg a teljes élményt, és nem viccelek, tényleg elég félelmetes tud néha lenni. A játékban található piros „fényforrások” szörnyek, amik csak akkor „látnak”, ha gyorsan és hangosan haladunk, de ha egyszer elkapnak, akkor darabokra tépnek. Nem is az a vészes, hogy ilyen-olyan szörnyek vannak benne, hanem a hangok, amit kiadnak, és mikor elkezdenek üldözni, akkor az egyre közeledő hörgésük tényleg vérfagyasztó tud lenni. A pályákon nem csak a kijárat megkeresése és a szörnyek, csapdák elkerülése a cél, hanem a továbbjutáshoz szükséges rejtvények megoldása.

A Dark Echo 80 pályát tartalmaz, melynek valószínűleg csak az eleje és legkönnyedebb része ezek a piros szörnyek. A játék a héten ingyenesen letölthető, így érdemes hamar lecsapni rá.

[appstore id=”951177560″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Sajnos rossz az infó! Már nem ingyenes!!!

  2. @belovary: Ó basszus, pedig elvileg a héten annak kellett volna lennie. Köszi!

  3. A héten az volt, csak az elmúlt héten: március 19-től 27-ig. 🙂

  4. Jb rol tud valaki valamit? 8.1.3 ra?

  5. Nekem volt alkalmam letölteni még amikor ingyenes volt és kipróbálni. Nem rossz játék egyáltalán, de kb a 30-40-ik pályák között már azért elég nehéz volt. OFF:(mrisz-nek): Nézz utána az “evasi0njailbreak” oldalon a JB-nek. Ott folyamatosan frissülő infókat kaphatsz a TaiG vagy akár a Pangu hivatalos oldalaktól és szinte a legkorábban oda kerül fel a legfrissebb JB. 😉

  6. Amikor ingyenes volt leszedtem, nem bántam meg, így utoag még fizetnék is érte, jó kis játék!

  7. 2euroert meg mar huzzuk a szankat …. ?

  8. Nekem abszolulte nem tetszik, sikerült még ingyenesen leszedni, de hamar törlés lett a vége.

  9. Én Logitech Poweshell-lel játszom, 34-es pályánál járok, elég idegtépő


Add a Comment