fbpx Skip to content

Korábban azt írtam, hogy “Miért nem vásárolok Apple Watch-ot?“, azonban már ott a cikk végén is kikötöttem, hogy ki fogom próbálni a készüléket, ami azt jelenti, hogy nem kell azon gondolkoznom, mennyibe kerül.

Screen Shot 2015-03-16 at 13.06.04

Ezt a blogbejegyzést egyfajta eszmecserének szánnám, azok számára, akik tényleg azt tervezik, hogy megveszik az Apple Watch-ot. Így minden olyan hozzászólást, ami nem a vásárlással kapcsolatos, beleérte azokat is, hogy “Áhh, én azért nem veszek…” törölni fogunk: ők szóljanak hozzá ennél a cikknél.

Szóval, mint azt a korábbi cikkben írtam, ugyan tetszik a sport változat, de az alumínium-ötvözet óraház miatt inkább nem azt vásárolnám. Ugyanakkor az asztroszürke szín jobban tetszik, mint a sima. A sport változat sokak számára jó áron van, amit nem vitatok, de mindenképp a 42 milliméteres változattal érdemes számolni, a 38-as szerintem kicsi, pedig nekem nincsenek hatalmas karjaim.

w42ss-slsi-detail

Handrással arról beszéltünk, hogy legszebb óra valóban az Apple Watch változatból a fém szíjas, és tulajdonképpen ezt tartom a legférfiasabbnak is. Itt pedig már van asztroszürke változat is. Egyébként akik gondolkoznak az alumínium-ötvözet és rozsdamentes acél között, mindenképp olvassák el ezt a cikket. A párom egyébként rajong az arany változatért, nem is véletlen, mivel nők számára szinte tökéletes kiegészítő, nézzétek csak meg ezt:

Screen Shot 2015-03-16 at 12.58.55

Részemről még mindig nagyon tetszik a Leather Loop szíj, de nem tudom miért. Azonban ezzel a szíjjal sajnos nincs asztroszürke változat az Apple Watch szériából. Mindenképp élőben kell látnom, hogy milyen az asztroszürke. Egyébként, ahogy olvastam, a legtöbb szíj kompatibilis a legtöbb típussal, de például színben eltérnek. Tehát ha például vásárolnék egy Apple Watch Sport asztroszürke változatot, és mellé egy Leather Loop szíjat, akkor azt megtehetem, de a kapcsolódásnál színben nem illenek össze – kérdés, ez mennyire zavaró.

Ti hol fogjátok megvásárolni és melyiket választottátok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. En egybol kettot is veszek,mind ketto Sport lesz,egy a nejemnek egy meg magamnak persze meretben elteroek lesznek…
    Mar nagyon varom a megjelenest,mivel Londonba elunk,itt is veszuk meg !

  2. Regent Street-i uzletbe megyunk majd,ez lamaradt 🙂

  3. @Pacal74: Mi is Londont tervezünk most. Mit gondolsz a sorról? Szerintünk sokkal kevesebben lesznek, mint egy átlagos rajtnál, és a termék sem fog elfogyni aznap.

  4. Ha vennék, akkor acél fém szijas verziót választanék. Szeretem ha az órának van súlya. A natúr alumínium színe tetszik legjobban, de a másik biztos hogy tartósabb. Kicsit olcsóbb (B verzió) sima alu, fekete sport szíjjal. Az jól nézne ki.

  5. Még nem döntöttem el hogy melyik méretben és melyik típust veszem. Vagy a sport lesz, de nekem is kétségeim vannak az alu miatt, emiatt lehet hogy a drágább óra melett döntök lévén mindennapos használatra tervezem. 10-n megnézem hogy melyik méret tetszik jobban melyik változatban… Münnchenben…

  6. Szerintem sokan lesznek mert keves orszagban jelenik meg, es az oroszoknak meg hasonlo oraszagoknak az “elit” retege kuldi a ber-sorbanallokat…

  7. Ha irodai munkat vegez az ember csak jo az alu verzio is… Ami a neccesebb a sport verzioban hogy annak a kijelzojen nem zafir van… Az meg rosszabb lehet ha a kijelzo karcolodik ossze… De a sport verzio meg egy hataron alul van, az acelra mar nem adnek ki annyit..

  8. Admin, azt elfelejted, hogy nem csak gyári szíjak lesznek hozzá! már most van bejelentve egy csomó, olyan is pl amiben akku van! Szóval biztos lesz olyan változat majd, ami neked is tetszik, mindegy milyen alapmodellt választasz! (btw én nem veszek, de megnyomogatom, aztán 2-3 év múlva ki tudja, mire kiforrja magát, hátha lesz nekem is érdekes funkció 🙂

  9. @nymadwe: Igen láttam már alternatív szíjakat és ez biztos bővülni fog, igazad van. Ami most még érdekel a dokkolók, azok elég jól néznek ki.

  10. Ahhoz kepest hogy mennyi fajta van gyarilag abbol ketto ha asztroszurke.. pedig szerintem elegansabb mint a fenyes…

  11. Engem is zavar hogy asztoszurkehez van 1 valaszthato szij…

  12. Tételezzük fel, hogy értem miről beszéltek, pedig nem. Van egy óra, ami Magyarországon csak nagyon korlátozottan használható. Például egy SMS-t, el lehet rajta olvasni, de válaszolni már nem lehet vele és nem sorolom. Mindehhez képest baromi drága, az aluminium napok alatt megy a kukába. Nekem csak nemesacél, zafír óráim vannak, vigyázok is rájuk, de elkerülhetetlenül karcolódnak még azok is. Milyen lehet az aluminium?
    Szóval vehetek egy kiegészítőt drágábban, mint az alapeszköz, mindezt úgy, hogy még használni sem tudom. Az év üzlete, nyilván érdemes arról vitatkozni, hogy kinek milyen szíjjal tetszik.

  13. Csakis a vörösarany, nagyobb méretben.

  14. “ami azt jelenti, hogy nem kell azon gondolkoznom, mennyibe kerül.,, Ezt az idézetet egy kicsit nagyképűnek érzem de szóljatok rám nyugodtan ha nem így van 🙂

  15. “…miért vásárolok Apple Watch-ot?”
    Ezzel a cikkel az a bajom, hogy egy darab szó sem esik a funkciókról – merthogy ez lenne a lényege tán -, ami miatt érdemes megvásárolni ezt az órát. A cikk kizárólag a kinézetéről szól, semmi másról. Ez a cikk nem győzött meg arról, hogy miért vásároljak iWatch-ot. Ha csak egy óráról beszélgetünk, ami az időt mutatja, akkor szebbnél szebb órák léteznek, már régen feltalálták őket.

  16. Ja, meg ha csak egy óráról beszélgetünk, akkor ez kb 18 ??? órát bír ki – jók az információim? -, és állandóan tölteni kell, ellenben csak egy óra, ami szép, kb 4 évig simán kibírja egy darab gomb elemmel. És ha mondjuk valaki a funkciókat is használja rendesen, akkor lehet, hogy még 18 órát sem bír? Ez nekem nem meggyőző. Mert azt már nagyon jól ismerjük, hogy minden akkor derül ki, amikor már ki adtad rá a pénzt. Az iOS frissítésekről meg ne is beszéljünk, mert olyanokat olvasok, meg én is tapasztaltam, hogy egy frissítés után, ami új, gyorsabban merül az akku pl iPhone esetében. Most ez hogy is van. Tehát az Apple semmire nem ad garanciát, hogy a 18 óra az tényleg annyi lesz. Maj mindenki rá fog jönni, hogy miért érdemes Apple iWatch-ot vásárolni.

  17. @BoRRoNeo: “Például egy SMS-t, el lehet rajta olvasni, de válaszolni már nem lehet vele”
    pedig lehet, a megadott válaszlehetőségek közül tudsz majd válaszolni. a Sirivel történő diktálás is megy már egy jó ideje magyarul.

    “az aluminium napok alatt megy a kukába”
    sehol nem volt még törés- és “nyúzásteszt”, így az óraház alumínium-ötvözetének ellenállóságáról sincs információ.

    ez a cikk azokhoz szól, akik terveznek venni. ha te nem tervezel venni, hozzád a korábbi, a “miért nem veszek” témájú cikk szól.

    @areon: az általad idézett szövegrész arra vonatkozik, hogy mivel csak tesztelésre lesz, és nem saját használatra, így nem kell gondolkozni az árán, mert nem kell megvenni, csak pár napra megkapja az ember tesztelésre, és visszaadja. ha saját használatra veszel, akkor meg már fontos szempont az ár is ugye.

    @makimano: a funkciókról a többi Apple Watch-os cikkünkből tájékozódhatsz, felesleges lett volna újból leírni mindent.

  18. @areon: Azért írtam bele, hogy a cikk ne arról szóljon, kinek mennyi pénze van, hanem arról, hogy miért veszi azt. De látom sok ember még mindig azért jön ide, hogy elmondja miért rossz az Apple Watch pedig arra ott a másik cikk, ide azokat a véleményeket várom, akik vásárolnak Apple Watch-ot.

  19. Még egy hozzászólást sem olvastam ami a címmel azonosulna, pedig jött pár hozzászolás a témához! Ugye itt az a kérdés, hogy "Miért vennék" ezt úgy kéne folytatni, hogy azért mert… Kíváncsi lennék néhány miértre! 🙂

  20. @Put2: Teljesen igazad van. Hogy őszinte legyen még én sem tudom, mindenképp látni kell őket szerintem, láthatatlanban az fog venni, aki pontosan tudja miért van szüksége az órára, én egyelőre nem tudom, de kíváncsi voltam, azok akik vesznek miért vesznek.

    Úgy látszik nem sok ember teheti meg, vagy éppen ők nem akarnak hozzászólni a bejegyzéshez. 🙂 Én megpróbáltam.

  21. csak h legyen temahoz kapcsolodo hozzaszolas is bemasolom amit par napja irtam face-en 😀 en amiert szeretnek majd a nyaron egyet beszerezni azok a kovetkezok: sportolashoz nagyon jo rajta az egeszsegugyi rendszer ( pulzusmero, kaloriaszamlalo stb. ) tetszik az ertesitesi felulet, h nemkell mindenert elovenni a telefont, headseten vagyok aminek az a lenyege h ne kelljen tartanom a mobilt igy telefonrol is tudom fogadnia hivast, latom h ha olyan ember hiv nemkell kibanyasznom a telefont tokbol/zsebbol h ha nemkivanom felvenni. olyan helyzetben h ha valami oknal fogva nemtudom fogadni a hivast rovid uzenettel 2 lepessel tudok valaszolni az illentonek h ne zavarjon majd kesobb hivom. zenelejatszasnal futas kozben megint csak egyszerubb egy oran zenetvaltani mint elobanyaszni a telefont es azon matatni. vegsosoron en szeretem az orakat is szoval engem megfogott h nem egy orat veszek hanem h ha megunom a szamlapot varialhatom es meg egyedibbe tehetem.

  22. @Jadeye: “a Sirivel történő diktálás is megy már egy jó ideje magyarul.”

    Ezt próbálta valaki a gyakorlatban is? Gondolok itt valamelyik újságíróra. Mert a diktálás ugyan megy magyarul, de az iPhone-nal sem működik a Siri felemás nyelvű üzemmódban, tehát angolul megadni a feladatot (pl. válasz az SMS-re), majd magyarul diktálni.

  23. @Jadeye: De hát pontosan erről beszélek. Az óra Siri alapú, tehát be kell állítani egy nyelvet, mondjuk az angol-t, mert magyar nincs benne. Innentől kezdve nem tudsz neki magyarul diktálni, ahogy az iPhone Siri-nek sem tudsz. Az, hogy van benne magyarul diktáló funkció egy teljesen különálló funkció, a Siri alatt nem használható. Ezért kérdeztem, hogy van-e valahol egy teszt vagy egy videó, ahol valaki ezt kipróbálta, hogy a telefonon lehet-e így SMS-re válaszolni az órával (olyan nyelven, ami a Siriben nincs benne, de amúgy diktálni lehet), mert mivel az iPhone-nal ez nem működik, kétlem, hogy az órával lehetne.

  24. Nem zárom ki a lehetőséget, hogy vegyek, engem az olyan funkciók győznek meg, amiről nemigen olvastam azóta sem, amikor a bemutatón a csóka kinyitotta a garázsajtót távolról és még a kameraképet is látta. Enélkül is megoldható ez persze, de ez jól mutatja, hogy ez is olyan eszköz, mint az iphone, vagy ipad, hogy leginkább a külsős fejlesztők által készített alkalmazásoktól lehet ez egy olyan fincsi cucc, amit még most nem látunk át. Először az ipadre azt mondtam, hogy felesleges, most pedig azon a véleményen vagyok, hogy szinte hasznosabb fejlesztés volt, mint az iphone, amiről szintén ilyen véleménnyel voltam elsőre. Ha jól fog mutatni a feleségem és az én csuklómon, lehet, hogy elcsábulunk…

  25. Vicces dolog ez azért, mert nem az AppleWatch az első okosóra. Pl. miért vásárolok Pebble-t? Miért használom hónapok óta? Lehet, őket kellene először megkérdezni. De azért a magam válaszai 🙂 :

    (1) Régen szeretnék már órát, de nekem spec. a hagyományos órák nem tetszenek. Vsz. én vagyok a hülye kivétel, akinek nem elég egy ékszer. Az idő mutatására ott a telefon, meg a faliórák, valami több kell.
    (2) Okosórákkal már régen szemezek, de a Pebble funkcionalitása nem elegendő, a kinézete számomra vitatható – tetszene-e a kezemen. Az AppleWatch szerintem tetszene, de majd ki kell azért próbálni.
    (3) Sportoláshoz szeretek sporttrackereket használni, de nyűgősnek érzem a pulzusmérős órámat pulzus mérő pánttal használni. Erre jónak tűnik az AppleWatch, bár kétségeim vannak a strapabírás tekintetében.
    (4) Üzleti tárgyaláson macerás a telefon némítása bejövő hívásnál, mert a zsebemben van, hangosan rezeg még néma állapotban is. Jó lenne egyrészt egyszerűen sms-sel válaszolni a hívásokra (“Most nem tudok beszélni…”), de nem megzavarni a tárgyalást/megbeszélést plusz látni ki keres. Ehhez nagyon jónak tűnik az AppleWatch.
    (5) Ugyanígy tárgyalás alatt van néha, hogy jó értesülni bizonyos emailekről értesítésekről. Sajnos mai felgyorsult világunkban néhány dologra valamilyen szinten szinte azonnal kell reagálni. Ha valami halaszthatatlan, akkor erről diszkréten értesülni.
    (6) Egyéb funkciók, amiket el tudok képzelni, hogy értelmessé teszik az órát, biztos lesz ilyen app is:
    – ha sportkameraként használom a telefont, az óráról jó lenne távvezérelni
    – ugyanez fotózáskor is – pl csoportképhez
    – ugyanez más fényképezőgéphez / sportkamerához, amihez amúgy van telefonos vezérlő app
    – otthon ajtó/kapu távnyitása pl kocsi beállásnál
    – okoszárak vezérlése
    – smarthome eszközök vezérlése telefon nélkül egyszerűen és gyorsan
    – lehet tv vezérlés is jó, de arra nem vágyom – egyszerűen a távirányítóknál még nincs jobb
    – bármilyen ésszerű távvezérlés

    (7) Nem az én felhasználási területem, de mástól halottam Pebble-ről – ha olyan munkád van, amikor pl egy pácienssel foglalkozol (masször, fodrász, orvos stb.), az okosóra segíthet értesülni dolgokról anélkül, hogy a munkád zavarná. Ez tulajdonképpen az én tárgyalásos/megbeszéléses példám.

  26. miert ne tudna magyarul az apple watch??? az osx/ios is tud magyarul, nem kell azert plusz honapokat varni. itt a feluletrol beszelek.. de majd meglassuk.

  27. @kchris: Az iOS nem tud magyarul, diktálni lehet neki magyarul, semmi mást. De ha válaszolni akarsz egy SMS-re, akkor ahhoz azt kell mondanod, hogy Hey Siri, reply the message. Még ha ezt el is tudod mondani angolul (nem nagy dolog), akkor jön a diktálós rész, ahol nem tudsz magyarul diktálni, mert angolul várja a szöveget. Azt mondod Szia Józsi és leírja, hogy see you josi.
    Itt az a kérdés, hogy mennyire van az óra alárendelve a Sirinek. Az iPhone-on is csak a billentyűzetről indítva lehet magyarul diktálni, az órán pedig nincs billentyűzet. Kérdés, hogy amikor megnyomod a Reply gombot az órán (ha van egyáltalán olyan), akkor a diktálós rész a Siri része-e, mert akkor nem fogja érteni a magyar szöveget, vagy pedig szimpla diktálás ami viszont igen. Mivel egyelőre olyan országokban nem is indítják az órát, ahol nincs Siri nyelv, ezért gondolom az előbbi megoldás működik. De ha megjön az első készülék, úgy is kiderül.

  28. @BoRRoNeo: “Az iOS nem tud magyarul”
    ez így nem igaz, mert maga az iOS hivatalosan a 4.0-s verzió óta tud magyarul, előtte meg tőlünk volt elérhető jailbreak után a magyar nyelvi csomag. amire te gondolsz, hogy nem tud magyarul, az a Siri utasításvezérlése, mert az még valóban nem megy magyarul.

  29. @Jadeye: Most ezt úgy írtad, mintha a korábbi írásaimból nem derülne ki, hogy tökéletesen tisztában vagyok ezzel, te viszont tökéletesen tisztában lennél vele, hogy az Apple Watch nem utasításvezérlés alapján működik. 🙂


Add a Comment