fbpx Skip to content

Hosszú várakozás és találgatás után végre kicsivel több információt kaptunk az áprilisban megjelenő Apple Watch-ról.

Screen_Shot_2015-03-09_at_2.13.59_PM

Mivel az árakról már részletesebben beszámoltunk egy korábbi cikkünkben, így ebben a cikkben inkább az óra tulajdonságaival és képességeivel fogunk foglalkozni.

Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy a keynote-on megkaptuk a tavaly őszi Apple Watch előadást még egyszer, apró információmorzsákkal kiegészítve, szóval mielőtt elolvasod ezt a cikket, mindenképpen érdemes azon végigfutnod.

Screen_Shot_2015-03-09_at_1.59.33_PM

Ami eddig például nem teljesen volt tisztázott, hogy vajon rendelkezni fog-e majd beépített mikrofonnal és hangszóróval az Apple Watch. Ahogyan Tim mesélte a színpadon, egy régi gyerekkori álma valósult meg, hogy mostantól akár az Apple Watch-on keresztül is tud hívásokat bonyolítani, persze azt azért ne feledjük el, hogy ahhoz, hogy ez a funkció működjön, végig a zsebében kell, hogy legyen az iPhone készüléke.

Screen_Shot_2015-03-09_at_2.14.33_PM

Másik apróság, ami felkeltette az érdeklődésemet, hogy az Apple Watch fő beviteli módja nyilván a diktálás a Siri segítségével, amely folyamatosan fut és hallgatózik a háttérben, mivel a ‘Hey, Siri!’ aktiváló kifejezés folyamatosan aktív (már ha ezt bekapcsoltuk ugye).

screen_shot_2015-03-09_at_1.58.47_pm_thumb.png

Végül, de nem utolsó sorban végre megtudtuk, hogy 18 órát fog bírni az akkumulátor normál használat mellett, ami véleményem szerint pontosan 1 napot fog bírni, tehát naponta, vagy mérsékeltebb használat mellett 2 naponta mindig töltenünk kell – hacsak nem kapcsoljuk energiatakarékos módba.

Screen_Shot_2015-03-09_at_2.22.53_PM

Összességében én nagyon csalódott voltam a hétfői keynote Apple Watch részével, mert véleményem szerint az Apple-nek nem sikerült számomra eladnia az Apple Watch-ot, hiszen nem tudom, hogy konkrétan miért is lenne nekem szükségem rá.

Persze volt rá kísérlet, hogy bemutassák egy normál munkanap során, azonban ott nem volt olyan funkció, amelyre azt mondtam volna, hogy megéri ezt a pénzbefektetést. Az keynote sok pontján éreztem, hogy már-már egészen kellemetlenné vált a légkör az előadóteremben, hiszen néha még maga az Apple sem pontosan tudja, hogy mi is az a történet, magyarázat, amellyel az Apple Watch-ot el lehetne adni.

Ti mit gondoltok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Kíváncsi leszek, milyen fogyást produkál a termék, de talán majd még jobban érdekel azok véleménye, akik néhány hete-hónapja használják.

  2. Amúgy nagyon jó cikk , nem elfogult, reálisan nézi a dolgokat. Ha írhattam volna cikket akkor ugyan ez lenne.

    Well done danikorpai. 🙂

  3. A tavaly őszi és a mostani Keynoteban is csalódtam az Apple Watch terén, illetve mondhatjuk úgy is, hogy örülök hogy nem tetszett meg, így eggyel kevesebb hülyeségre költök pénzt..:)
    Amik miatt nem fogok venni:
    – Nem tetszik külsőre, részleteiben szép és igényes lett, de összességében egyáltalán nem néz ki jól szerintem
    – 100x inkább előveszem a telefonom, mint hogy a “digital crown”-nal szórakozzak ezen a törpe kijelzőn
    – Éjszaka tölteni kell, nekem alap lenne ha már egyszer a fitness és az egészség van kiemelve, hogy éjjel is a kezemen legyen, monitorozza az alvást, illetve rezgéssel keltsen akkor amikor éppen a legalkalmasabb…
    – Nem vízálló (ezt nem is értem..)
    – Drága

  4. Szerintem ha nem lesz bukás ez a cucc, akkor sem lesz kiemelkedő termék… Az a réteg aki megveszi, nagyan kicsi, pl országosan 10% ember megveszi mert kíváncsi, ebből 30%-a ráun és eladja, 40%-a használja rendszeresen. A másik 30% meg hetente előveszi egyszer, de már többet nem venne… Namár most ez a 60% ember meg mindenkinek azt fogja mondani, h felesleges megvenn,i ami futótűzként fog terjedi… Más lenne ha 200 dodoval olcsobb lenne.. Ennyi pézért ez a képlet röviden tömören..

  5. A keynoteon olyan képek is látszódtak amikor tapsnak kellett volna jönnie. Ehelyett pont egy olyan sor látszott ahol az emberek unott fejjel néztek előre, és értetlenség sütött az arcukról. Az látszott hogy ez most mi is és mit akar ezzel az Apple. Az óra sport része nem izgat, nem sportolok, és még az apple watch sem fog rávenni erre. Az alvás monitorozást szivesen használnám, dehát… Ettől függetlenül biztos veszek egyet, csak hogy kipróbáljam miért is nem kellett volna megvennem 😀

  6. Az öreg Woz meg mondta ha megvan a kritikus tömeg terjedni fog magától!!! Az meg simán meglesz nekik és 2.0-val lesz az igazi tarolás lesz!!!
    Olyan ez mint az iPad első alkalommal.

  7. Észrevettem, hogy az AppleTV-n a távirányító funkcióba azt írja, hogy többek között Apple Watch-al is lehet távirányítani az AppleTV-t. (Beállítások/Általános/Távvezérlés/Remote)

  8. @vdani: gondolj csak bele ha ráírták volna 10 bar, azt gondolta volna a sznob réteg, hogy akkor 100méterig nyomhatja benne, nem számított volna nekik termál sem sós víz és esze sem lett volna hozzá, hogy megmossa tiszta vízzel strandolás után. pedig biztosan megtudta volna csinálni az Apple, nem egy nagy dolog. csak bízik a sok hülyében

  9. @aggressor: de az okosabbaknak lesz rá app amitől vízálló lesz.

  10. Én se veszek, mert nincs rá szükségem, de ennek a cikknek semmi értelme. A szokásos sírásrívást szedi össze egy cikkbe.
    Jajj nem győzött meg. Ahogy az iPod, iPhone és iPad se győzte meg az embereket egy bemutatóval. Nekem például fogalmam se volt, hogy mire jó egy iPad, amíg el nem kezdtem használni.
    Nem tetszik. Egy az egy jó érv. Csakis az vegye meg, akinek tetszik. De sírva könyörgöm, mielőtt valaki ezt de facto eldönti, ugyan próbáljon már fel a kezére egyet. Ez olyan, mint egy lány kezét megkérni kép alapján.
    Nem vízálló. Jaja. Nekem eddig majdnem minden órám vízálló volt. Soha az életben nem vittem víz alá. Ahogy nem dobtam tűzbe és nem is lőttem rá. Egyszerűen azért, mert az órát nem víz alatt/vulkánban használjuk. Csepálló. Tehát még mosakodhatsz is benne, az eső se fog ártani neki, de mi a francért akarnám egy pohár vízben tartani esténként? Ok, ha profi úszó lennék, akkor nem ezt használnám időmérésre. Kénytelen lennék venni egy másik izét 20 körül, ami képes erre és akkor a telefont se kellene az úszógatyámba rejtenem hozzá. (hiszen anélkül most még béna kacsa az Apple Watch)
    Drága. Ez tény. Ezt eddig is tudtuk. Extra kijelzőnek drága. Egy ilyen kütyüt a telefon mellé kéne adni ingyen, ahogy a fülhallgatót. De az Apple divatcikknek szánja, tehát nem nekem.
    Nagyot fog vele szakítani. Az arany változattal olyat kaszál, hogy tényleg adhatná ingyen is a többit, de a többiből is rengeteg el fog menni. Ez az óra az egyik legjobb üzleti döntése az Apple-nek.

  11. @jarodfree: hát nem tudom, engem az iPad bemutatása meggyőzött anno, érdekelt, vettem is, és azóta is megvan. de valahogy az Apple Watch nem ilyen, és tartok a sport változat alumínium-ötvözetének tartósságától.

  12. @jarodfree: Te meg takarodj már el innen ha nem tudsz mást csinálni csak a másikat fikázni. Neked melyik cikknek lenne értelme? úgy eltundálak küldeni a búsba, de itt nem tehetem.
    Mellesleg nem fog sok fogyni a watch-ból mivel egy ****.
    Akkor mi a fészkes fenének találták ki ha úszáshoz nem használnád? ez egy kibaszott fitness cucc akkor legyen is az, ne csak egy csili-vili mellék termék ami faszán néz ki a csuklódon.

  13. @Jadeye: +1 így van.

  14. @jarodfree: Igazad van ! A drágasággal picit vitatkoznék
    egy swatch óra plusz egy fitnesz karpánt együtt 325 $ akkor miért drága 350 $-ért egy applewatch sport pl, ami lényegesen több és használhatóbb funkciókat tud eddig.
    Aki akar vehet drágábbat is ez igaz ,de alapból egyáltalán nem érzem drágának .

    http://store.swatch.com/watches/irony/xlite/yys4000ag-black-energy.html 175$
    fitbit karpánt : https://www.fitbit.com/chargehr#i.129v6z4ch2cyc1 150 $

  15. @Jadeye: Az iPad talán acélból van ,mert szerintem aluminium és azt pakolod ide oda mégsem kopik a kezemen mitől kopna ?

  16. @macz: az iPad alumínium. de nem a “kopás” a lényeg, hanem az iPadet ritkábban csapod oda bárhová, míg amit a csuklódon viselsz, azt óhatatlanul odaütheted bárhová.

  17. @Jadeye: A felvetésedre vettem a fáradtságot és megnéztem néhány órát amiket találtam itthon ,de leginkább az üveg karcolódott rajtuk ,mondjuk nem világ márkák , és nem a házuk, de majd meglátjuk ha már kapható lesz ,mik a visszajelzések,addig is peace ! 🙂

  18. @macz: Persze, amelyik nem zafír üveg az karcolódik. Nekem a Stainless Steel órán is látszik, hogy használva van. Mindennapi használat, karcos, kopik az csak-csak.

  19. Nem beszelunk rola, pedig en orulnek akar egy cikknek is (nagyon). Az uj Macbook -rol.
    Nekem rohadtul bejon! Bar a 12″ felek hogy talan egy kicsit – kicsi. Nektek mi a velemenyetek?

  20. Jadeye: így van, az iPad is tetszett jó pár embernek elsőre is (a Watch se mindenki szerint hülyeség), de azért sokan csak néztünk, hogy szép, meg jó, de hol használnám én ezt. Aztán kis használat után rájön az ember, hogy milyen hasznos. Adjuk meg ezt a lehetőséget az órának is. Bár én ennél a kategóriánál is várni fogok még pár verziót, hogy kiforrjon.
    Igen, a legolcsóbb kategória (jó eséllyel) kopni fog. De ha kopik majd használat közben, de mellette meg is szeretted, akkor a következő Watch-od már acél lesz. Vagy x (tíz)ezerért pár évente cseréled majd az aksival együtt a házat is. Ahogy a telefonnál.

  21. @jarodfree: Valszeg kopni fog igen. Mint ahogy a telefon is kopik normál használat közben. Csak sokan műtárgynak kategorizálják ezt az alapvetően használati tárgyat és teszik tokba meg fóliát rá, de így a kinézete csökken egy-két nagyságrendet. Az órára ilyet nem nagyon lehet tenni.

    A szíjjal kapcsolatban még: mivel cserélhető, szerintetek mennyi időbe fog telni míg megjelenik a sporthoz aa relatíve igénytelen (de legalábbis elegáns ruhához nem felvehető) szíj helyett egy igényesebb szíj OLCSÓN?

  22. Ennek a cikknek meg szerintem se volt nagyon sok értelme így egy héttel a keynote után, ezt már nagyon sokan leírták, számomra semmi újat nem nyújtott, ellenben a hozzászólások igen. Vitaindító – kattintásgeneráló.

  23. @kchris: már lehet venni az órához is bumpert… És nem gyári szíjjakat is… Van már olyan szíj is, amiben akksi is van…

  24. @karmatashi: szuper :D.
    Amúgy sokan fikázzák az órát, de az egyik előnyt (nem olyan sok van :D) nem írják hogy egy cikkben összehasonlították a fizikai méretet és az Apple Watch a legtöbbnél kisebb. Nem véletlenül bírja kevesebb ideig. Nekem jobb hogy nem egy hatalmas valami van a csuklómon.. Telefonnál persze lehetne 1-2mm-el vastagabb.

  25. @kchris: hát másik cikknél írtam hogy fuelbandem van de arra amire nekem kell kevés kellene hozzá a mellkasszíj is. Annak a kettőnek az ára a Sport változat ára. Sokba kerül? Mihez képest…

  26. Teljes mertekben egyetertek a blogbejegyzessel. En sem igazan tudnam mire hasznalni es nem eri meg beruhazni ra. Szerintem nem fognak vele nagyot kaszalni es ugyan az lesz a sorsa, mint az iPod touchnak.

  27. Eleve azért vettem iPhone 6 Plus-ot mert szeretem a nagy kijelzőt. Így esélytelen hogy én az Apple Watch aprócska kijelzőjén fogok tapogatni.


Add a Comment