fbpx Skip to content

Szerintem minden Apple terméknek szüksége van 1-1 tokra. Ugyan én is szeretem tok nélkül használni őket, de egy iPad esetében nem tehetem meg, hogy csak úgy bevágom a táskámba, mindenképp kell neki valami tok, főleg ha később esetleg le szeretném cserélni.

IMG_4667

Az elmúlt hetekben a SzifonStore-ban kapható tokokat próbáltam ki nektek, hogy röviden leírhassam, melyik tokot mikor ajánljuk, és így ti is könnyebben válasszatok adott esetben.

Ozaki

Az Ozaki márkát már régebb óta ismerjük, évek óta gyárt kiegészítőket, leginkább tokokat az Apple termékekhez. Az iPad Air 2-höz nálunk 4 különböző típus közül tudtok választani. Ezek az O!Coat Slim, O!Coat Simple, O!Coat 360 Travel és O!Coat Slim Y névre hallgatnak. Apró különbségek vannak köztük, de mindenki megtalálhatja számára a megfelelőt.

IMG_4670

Ha sorban szeretnénk menni, akkor az O!Coat Slim az első. Ahogy a nevében is benne van, egy rendkívül vékony, 10 milliméteres, 150 grammos tok, mely könnyedén elfér a táskákban és az iPad Air 2 sem lesz drasztikusan nehezebb. Amennyire elsőre nem tetszett, annyira megszerettem pár nap után. Tényleg szép, impozáns, pont arra alkalmas, hogy megjelenjünk vele egy tárgyaláson.

IMG_4662

Az összes gomb elérhető oldalról, nem a tokon keresztül, azonban a tok kellően rálóg az iPad oldalára, így eséskor megvédi azt. Kényelmesen lehet használni vízszintesen, azonban függőlegesen nem tudjuk az iPadet megtámasztani a tokkal. Természetesen mágnesfedlapos, így kinyitható és lezárható vele az iPad. Összességében, aki vékony, elegáns tokot szeretne az iPad Air 2-höz, ezt ajánlom, ár-értékben remek választás. Fekete és piros változatban 11.690Ft-ért vásárolható meg a SzifonStore-ban.

IMG_4677

Az O!Coat Simple a slim típussal ellentétben már állítva is megtartja az iPad készüléket, illetve több szinten állítható a vízszintes tartás. Elölről erősebb szövet, míg hátulról műanyag borítást kapott, ami nekem személy szerint annyira nem tetszik, azonban ha erősebb védelmet szeretnénk, mindenképp a műanyag borítást válasszuk.

IMG_4680

A fedlap itt is mágnessel ellátott, ami tulajdonképpen alapkövetelmény már egy iPad toknál. A gombok részénél és alul a műanyag kivágott, így a készülék ezen funkciói kényelmesen elérhetőek, nem kell a tokon keresztül használni a gombokat. Összességében a Simple remekül védi a készülékünket, ha ez a célunk, akkor ezt ajánlom. Fekete és fehér változatban 8.690Ft-ért vásárolható meg a SzifonStore-ban.

IMG_4689

Az O!Coat 360 Travel és O!Coat Slim Y tulajdonképpen egy termék, csak külsejükben különböznek, tudásban szinte alig. Ők az Ozaki tokok zászlóshajói, könnyedén szinte bármilyen módba fektethetjük az iPadet, ezzel segítve a tanulásunkat, vagy ha éppen filmet szeretnénk nézni. A tok hátulján található egy gumi, amivel lezárható a fedlap, vagy akár egy autóban is felakasztható az első ülés mögé. A Slim Y-t mágnessel is felszerelték, de nem csak az előlapot, hanem a hátlapot is, így kényelmesen lehet használni a kezünkben is, és nem fog az előlap csak úgy lógni. A 360 Travel-nél pedig ugyanitt toll, vagy ceruza tartó van. Mindkettő hátlapja műanyagból van és az előző termékekhez hasonlóan ki van vágva a gomboknál.

IMG_4694

Ahogy említettem a 2 tok leginkább a külsejükben különbözik, és ez a Travelnek köszönhető, mert ott a fedlap különböző országok jellegzetességeit mutatja meg. London, Párizs, Sidney, New York, Róma közül választhatunk, míg a Slim Y pusztán egyszínű. A Travel és a Slim Y tokokat azoknak ajánlom, akik tényleg kihasználják az iPadjüket minden helyzetben, nekik ezeknek a típusoknak az egyike tökéletes társuk lesz. Mindkettő megvásárolható a SzifonStore-ban, a Slim Y ára 14.590Ft, míg a Travel változaté 19.490Ft.

Speck

Screen Shot 2015-02-23 at 13.36.43

A Speck márka is már megfelelő múlttal rendelkezik. A legújabb iPad Air 2 tokjuk, melynek a StyleFolio nevet adták, komoly védelmet kínál a tablet tulajdonosnak. Az igencsak robusztus tok több részből áll. Kívülről erős mesterséges bőr borítja, belülről pedig egy műanyag “ágy” védi az iPadet konkrétan minden irányból. A tok egy kis csattal csukható össze, ami talán az elején zavaró lehet, de pár nap után kényelmesen használható, miután bejárattuk. A gombok a többi tokhoz hasonlóan itt is elérhetőek, a műanyag ki van vágva.

Ha valaki megfelelő védelmet keres, és szereti a Speck márkát, akkor ez egy ideális tok számára. Ahogy a többi, ez is tartalmaz a fedlapon mágnest és különböző fektetett módokba rakhatjuk vele a készüléket, ahogy számunkra ideális. Megvásárolható a SzifonStore-ból 10.690Ft-ért többféle színben.

Apple iPad Air 2 Smart Case

Úgy gondoltam, nem lett volna teljes a cikk, ha nem hasonlítom össze az Apple iPad Air 2 Smart Case tokjával a fentieket. Ami elsőre feltűnt, hogy az Apple egyik gombnál sem hagyott szabad felületet, mindenhol tok védi, sőt, alul még a hangszóróknál is bőr borítást kapunk, csak a Lightning kábelnél és fent a jack csatlakozónál hagytak rést. Szerintem a gombokat picit nehezen lehet megtalálni emiatt, de pár nap után ez már nem volt probléma. Ez azt jelenti, hogy teljesen védve van a készülék hátulról, és pár millimétert még rálóg a kijelzőre is.

Screen Shot 2015-02-23 at 13.49.30

Az Apple tokja belül szövet, kívül pedig bőr, amelybe természetesen tökéletesen illeszkedik az iPad. Vízszintesen és függőlegesen is megtartja a készüléket, illetve a mágnesnek köszönhetően a fedlap kihajtásakor automatikusan feloldhatjuk a készülék zárolását. Összességében az Apple tokja tökéletesen megfelel bárki számára, nem a legvékonyabb, nem is a legvastagabb, de kellő védelmet nyújt. Egyetlen hátránya talán, hogy koszolódik, illetve sajnos nem olcsó. Megvásárolható a SzifonStore-ban 25.690Ft-ért.

iPad Air 2 üveglap

IMG_4698

Bónuszként még megemlíteném a kijelzővédő üveglapot, melyet a fenti saját képeken is “biztos észrevettetek”. Akik nem voltak ennyire szemfülesek, láthatják mennyire tökéletesen illeszkedik az OTAO X-Lambo üvegfólia a készülékre. 0.33 milliméter “vastag” és új, lekerekített szélekkel vásárolható meg az új iPad Air 2-es változat. A felületének keménysége 9 H, ami  körülbelül a háromszorosa egy hagyományos kijelzővédő fóliának. Még az éles tárgyak, kések és kulcsok sem karcolják meg, mindenképp ajánlom egy tok mellé! Megvásárolható a SzifonStore-ban 9.990Ft-ért.

Konklúzió

Ahogy látjátok, rengeteg tokot vásárolhattok már nálunk, mindegyiknek meg van a maga előnye (és esetleg hátránya). Mivel én nem használom sokat az iPadet, így az Ozaki Slim, illetve az eredeti Apple Smart Case mellett tettem le a voksomat, mindkettő elegáns és elég védelmet nyújt. Azonban ha valaki a mindennapokban használja, akkor a 360 Traveller vagy Slim Y közül válasszon. Ha pedig olyan területen használod, ahol könnyedén sérülés érheti, akkor a Speck lesz a neked való. Remélem tudtam segíteni a választásban. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Az Apple Smart Case lett nálam a nyerő. Nem egy olcsó darab, de tökéletes.

  2. Nekem Speck stylefolio van 1 éve. Kifogástalan! Csak ajánlani tudom!

  3. Nagyon előnyos, hogy zárható a kis csatos megoldással. Ez a sima ráhajtós fedlap megoldás nem véd leejtésnél ha esetleg esés közben szétnyilik.

  4. Ha rá van hajtva rendesen, akkor nem nyílik szét.

  5. Nekem egy "smart cover" tokom van az íbéjről 1850 forintért lehet hogy nem bőr meg stb de 1850 . Ja és véd alul felül

  6. @dondusfi: nekem az olx ről van 2500 ért és lehet hogy nem eredeti bőr stb de használom már régóta és tökéletesen működik. János és nem 12000-20000 Ft


Add a Comment