fbpx Skip to content

Lassan kimondhatjuk, hogy két hónapon belül biztosan kapható lesz az Apple Watch. Szinte biztos, hogy hazánkban az áprilisi rajtkor nem lesz kapható az óra, de magyarok százai szokták egy-egy Apple termék rajtjakor ellepni az európai Apple Store-okat, hogy a magyar rajt előtt megvásárolhassák az új kütyüt.

IMG_4605

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus európai startja előtt készítettünk egy nagy sikerű, papírból kivágható méret összehasonlító segédletet, hiszen mindkét modell jelentősen nagyobb lett, mint az előző évi készülék, így a kezelhetőség miatt nem volt lényegtelen, hogy melyik készüléket válasszuk. Jó volt látni, hogy admin kolléga a Párizsba tartó repülőről küldött is egy videót, amiben azt mutatta meg, hogy ismeretlen magyar utasok éppenséggel Szifon.com olvasók voltak és a papírmodellt próbálgatták a gépen. 🙂

IMG_4597

Az Apple Watch-ról tudunk már néhány dolgot, de azért még hátra van egy keynote, amiben minden kérdésre választ kaphatunk. Méretekről pontosan csak annyit lehet tudni, hogy két változat lesz, egy 38mm és egy 42mm magas. Az órák vastagságát például csak különböző fényképekről lehet megtudni, de pontos milliméter értéket nem tudunk, az órák súlyáról pedig aztán tényleg semmi információ nincsen, maximum azon szerencsés újságírók véleménye alapján, akik már kipróbálhatták az Apple Watch-ot.

IMG_4601

Angol nyelvű oldalakon már találtunk olyan papír Apple Watch modellt, ami a két óraház közti döntést elősegítheti, de ezek mindegyike csak sima, lapos volt. Én ennél tovább mentem és egy összeragasztható, háromdimenziós modellt terveztem, hogy mindenki otthon kipróbálhassa, hogyan is állna a kezén az Apple Watch.

IMG_4631

Arra törekedtem a készítése során, hogy minél pontosabbra sikeredjen a papírváltozat és az összeállítása is könnyű legyen, ezért néhány kompromisszumot kellett kötnöm. Mivel pontos méretek nem állnak még rendelkezésre, ezért csak az Apple oldalán található képek összeollózásával tudtam dolgozni. Az óra alján található szenzor kilóg az óratestből, ami sajnos megnehezíti a papírmodell elkészítését, viszont a szenzorral együtt érzékelhetjük igazán az óra vastagságát, ezért a szenzor aljánál kell meghajtani a modellt.

IMG_4635

A digitális korona (digital crown) formája és mérete miatt csak szögletes változatban kerül fel a papír változatra, de akinek nem kell, annak nem muszáj felragasztania. Az óra oldalán található gombot az egyszerűség kedvéért csak nyomtatott formában hagytam rajta, viszont a hangszóró és mikrofon nyílásokat megfelelő képanyag hiányában lehagytam. Az alábbi videóban megmutatom, hogyan kell összerakni a modellt.

A papírmodellt innen tudjátok letölteni (download it from here):

Érdemes a sima nyomtatópapírnál kicsit vastagabb papírra nyomtatni, hogy tartósabb legyen. Amennyiben hasznosnak találtátok ezt a segédletet, nyugodtan lássátok el a róla készült képeiteket a #szifonapplewatch hashtaggel. 🙂

A legjobb szifonos grafikákat pedig itt gyűjtjük: behance.net/szifon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. @steve195614: a hozzászólásod elküldésével elfogadtad a moderációs elveinket. a hozzászólásod nem ütötte meg a szintet.

  2. Akkor miért tesztek ilyen hüje cikkeket amire nem lehet válaszolni!

  3. Kedves nickname steve195614 bocsi, de nincs kedvem atlepni safariba hogy bejeloljem. Ha egy macbookos alkalmazasrol szol egy cikk nem olvasom el, mert nem erdekel, mert nincs macbookom. De azt szeretnem kerdezni ha nem erdekli egy cikk miert olvassa el, es meg egy kerdes: miert irja ala hogy ez senkit nem erdekel.:D Engem erdekel az iwatch, mert komolyan gondolkozom a vasarlason, pedig egyebkent a vekony orakat szeretem, bar ez most mellekes. Valaki dolgozott ezzel a cikkel es oszinten nem ertem, hogy miert kell leszolni barki munkajat. Tudom, hogy a kritika nagyon fontos mert epito jellegu, de meg lehet ezeket kulturaltan is fogalmazni. Moreover, bocsi a tobbiektol, hogy ezen felhuzom magam, de talan ezzel is segitek kicsit steve felhasznalo ismerosunknek komolyabb emberre valni.

  4. @steve195614: nem értem, mi a problémád. nem tetszik? akkor ne olvasd, lépj tovább. az általad megfogalmazott hozzászólás nem konstruktív kritika, csak egyszerű fikázás, aminek semmi értelme. az egyes, az Apple-lel kapcsolatos problémáid kapcsán érzett frusztrációddal az Apple-höz tudsz fordulni, nem hozzánk.

  5. A negatív hozzászólásokat törölni fogjuk, egyéb más észrevételeket szívesen fogadunk.

  6. Ja egyebkent bocsi a magazasert a "huje" betuzesebol egybol rajottem hogy valoszinuleg jopar evvel fiatalabb lehetsz nalam.

  7. Ezt mondtam mint az uralkodó párt a negativ vélemény fáj nem fogadjuk el! Itt is ez van!

  8. Pedig jó lenne ha mi is kérdezhetnénk amire kiváncsiak vagyunk!

  9. Neked nem esik le, hogy en is egy eleg komoly negativ kritikat irtam neked, de tok normalis udvarias hangnembe es neked is ezt kene tenni, hogy egyaltalan velemenykent kezeljek amit irsz?

  10. Elnézést hogy a hüjét hülyén irtam le de 60éves vagyok!

  11. Nem csak tragar, nem idevalo szavak hasznalataval lehet kifejezni a nemtetszest.

  12. Akkor sajnos megjobban le vagyok dobbenve

  13. És ez az hogy akkor ti minek vagytok ha mindennel az apple központhoz kell fordulni!

  14. Nektek közvetitőkent kellene működnötök!

  15. @steve195614: felteheted a kérdésed a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél, ahogyan azt fentebb is láthatod: “Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tedd fel a kérdésed!”

  16. Jajj ez a minden.. Tudja mit jelent ez a szo? Amugy tudom hogy nem nekem irja, de amint latom admin mar nem ir vissza

  17. Lukács azt megteheted nem tudom te szivtál már szovftver frissités miatt? Én 2 szer! Ami nagyon sokba kerúlu!

  18. Én nem trágár szavakat használtam, és helyesen is írok, mégis törölték…. Vagy?

  19. En mielott frissitek, megvarom amig megteszi egy par ember es velemenyt nyilvanitanak rola. Persze jartam mar ugy hogy peldaul tesom ipodja teljesen hasznalnatatlanna valt de egy kis utana olvasassal mindent meg lehet oldani.

  20. Bocsi ilija de a tiedet nem lattam:/ de erdekes en is irtam mar negativ dolgokat de meg sem lett torolve:/ pedig nem utaltam 1milliot hogy had maradjon

  21. Irjál lukács kollegának ő a jó foú!

  22. Pedig ugye meg tehetted volna?! Ez a külömbség közted és köztem!

  23. De steve meg mindig irta le a valaszokat a kerdeseimre, tenyleg kivancsi vagyok mi fordul meg ilyenkor a fejebe amikor leszolja valaki munkajat jo erzes? Vagy miert?:D

  24. Sajna nem mert havi 5ezer forint zsebpenzt kapok nincs egy milliom:/

  25. Nem igazán értem az előményeket, de szerintem koncetráljunk arra, hogy Hori vette a fáradtágot és csinált egy kimondottan igényes iWatch sablont!!!

  26. @szege: Köszi szépen 🙂

  27. ki kéne tenni ezt a sablont valamelyik apple uzletbe 🙂
    lehet csak ezért benéznének lehetseges vásárlók. ami az uzletnek se rossz

  28. Komolyan mondom az összes IQ harcost ide vonza a blog. 😀 Röhögni jövök ide. 😀 Kardoznak az okosok. 😀

  29. Én sem értem a kommentek zömét. Itt egy valaminek van helye, a köszönetnyilvátásnak ezért a fantasztikus munkáért.

  30. köszi a rajzot, 3D-be holnap kinyomom és próba 🙂

  31. Egybol 3d-be, semmi origami fanatizmus? 😀


Add a Comment