fbpx Skip to content

Vannak játékok, amikre egyszerűen csak ránézel, és tudod, hogy jók lesznek. Elég egy-két kép vagy egy rövid videó, és máris elkezd benned égni a vágy, hogy kipróbálhasd. Az Alto’s Adventure-t én az első rövid videó megjelenése óta várom már, és abszolút beváltotta az elvárásaimat.

a01_Titles

A történet szerint Alto, a főhősünk, egy lámapásztor a hegyen, akinek csak annyi a dolga, hogy figyeljen az állatokra. A lámák viszont egyszer csak fogják magukat, és megszöknek a karámból. Erre viszont Alto fogja a snowboardját és utánuk ered, hogy visszaterelje őket a helyükre és ezzel veszi kezdetét a véget nem érő (endless-runner) lesikló kaland.

Az Alto’s Adventure-ben nincsenek különálló pályák, hanem csak kitűzött célok vannak (180 db, hármasával bontva, vagyis 60 szint van) amiknek a teljesítésével újabb karaktereket szerezhetünk meg és a cél a minél nagyobb pontszám felállítása. A lesiklás közben nem csak a lámákat kell befogni, hanem az érméket is érdemes gyűjteni, mert ezekkel tudunk később extrákat vásárolni. Karaktereink profi snowboardosok, így nem csak szépen siklanak a hegyoldalban, hanem különböző trükkökkel teszik izgalmasabbá és látványosabbá a lesiklást. A karakterek nem csak kinézetben különböznek egymástól, hanem snowboard tudásban is. Van amelyik gyorsabb, van amelyik ügyesebb, de van olyan is, aki nem is ember. 🙂

alto_07_Kicker

A hegyoldal tele van veszéllyel és meglepetéssel, amire nagyon oda kell figyelnünk, mert egy későn észre vett kő, tábortűz, vagy épp egy elvétett ugrás, szakadék a csúszásunk végét jelentheti és kezdhetjük a lámák befogását elölről. Rövid időre plusz képességekre is szert tehetünk, amiknek az időtartamát és erősségét lehet az érmékkel és lámákkal megvásárolni. Három ilyen plusz képesség van: mágnes – a snowboardosunkhoz vonzza az érméket nagyobb távolságból; toll – minden akadályon sértetlenül átsiklunk hála annak, hogy a föld fölött halad a deszkánk; wingsuit – megfelelő mennyiségű trükk egymásutáni teljesítése után, mikor a sálunk elég hosszú lett már, nem snowboarddal siklunk a hegyen, hanem repülünk.

alto_06_RoofStorm

Az Alto’s Adventure grafikája, színei gyönyörűek, pedig nem is háromdimenziós, mégis a több réteges tér kialakításával nem is hiányoljuk a 3D-s grafikát. A háttér, a középtér (itt halad a snowboardosunk) és az előtér más más sebeséggel tűnik tova a képernyőn ezáltal is természetesebb érzetet keltve. A készítők arra is figyeltek, hogy ne legyen egysíkú a játék, így a hegy mindig más és más, illetve különböző napszakokban és időjárási viszonyokban játszhatunk, ami elég erősen képes a látási viszonyokat befolyásolni. A zene is jóra sikeredett, bár az számomra kicsit zavaró volt, hogy minden lesiklás elején újraindult és nem folyamatosan ment a háttérben.

alto_05_ChasmGrind

Amennyiben megkérdeznétek, hogy pontosan mi fogott meg az Alto’s Adventure-ben, szerintem nehezen tudnék csak egy mondatban válaszolni. Valahogyan úgy eltalálták a játék hangulatát, grafikáját, zenéjét, hogy egyszerűen játszani szeretnél vele és mindig csak azt mondod magadnak, hogy csak még egy csúszást, csak még egyet.

Az Alto’s Adventure univerzális app, vagyis elég egyszer megvásárolni, hogy mind iPhone-on, mind iPaden játszhassunk vele és az iCloud integrációnak köszönhetően a mentésünk is automatikusan átkerül egyik készülékről a másikra. A Game Centernek hála könnyen kihívhatjuk ismerőseinket, hogy döntsék meg a rekordunk – ha tudják.

[appstore id=”950812012″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Szerintem nagyon hibás, és egy rossz koppintása a Ski Safarinak.

    Az elejen amikor at kell ugorni a szakadekot, ha nem tudod elsore, akkor igy jartal. Annyit ír ki, légy eleg gyors. Nem tudsz eleg gyors lenni mert kicsi a palyszakasz.

    Ski Safari by Defiant Development
    https://appsto.re/gb/gtj_D.i

  2. off de miért van az, hogy nem látom az alkalmazásban egész cikkket. már tobbszor észrevettem ezt, próbaltam újrainstalálni a progit de a hiba ugyanaz. tudok kuldeni screen shotot ha adtok egy email cimet. koszi és bocsi az offert csak kicsit zavaró

  3. @diario: Szia, kérlek a [email protected] -ra küldj nekünk erről képeket, akár több cikk is jöhetne, ha még tapasztaltad máshol. Írd meg a telefonod típusát és az iOS verziót is. Köszi!

  4. @mazsi1911: Nincs benne semmi hiba. Annyi a trükk, hogy amikor a szakadéknál vagy, akkor a rámpán is kell nyomni kell a képernyőn, mint amikor pl. ugrasz, egyet. ekkor elrugaszkodik és messzebbre repül.
    Ha csak simán érkezel a rámpára, és nem nyomsz semmit, akkor nem tud átrepülni.
    Szerintem baromi jó játék. Amióta kijött csak ezzel játszom. 21. szint körül járok 🙂


Add a Comment