fbpx Skip to content

Egy héttel az iOS 8.2 beta 5 megjelenése után, de még a 8.2 hivatalos megjelenése előtt az Apple példa nélküli módon ma este elérhetővé tette az iOS 8.3 első bétáját a fejlesztők számára. Így most párhuzamosan érhető el a 8.2 és a 8.3 előzetes verziója.

iOS8.3beta1

Mivel a 8.3-ból ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre. Az iOS 8.3 beta 1 OTA frissítésként még a fejlesztői listán regisztrált készülékek esetén sem jelenik meg, az csak manuálisan tehető fel. Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia. De lássuk az újdonságokat.

Nemhogy az iOS 8.3, de még 8.2 hivatalos megjelenési ideje sem ismert jelenleg, de mivel a 8.2 egyik fontos újdonsága a WatchKit támogatása, így arra várhatóan az Apple Watch megjelenésével egyidejűleg számíthatunk, 2015 áprilisában, míg a 8.3-ról semmi információ nincs, ráadásul a hírek szerint az Apple már a 8.4 fejlesztésébe is belekezdett.

Az iOS 8.3 beta 1 build száma 12F5027d, a 8.2 beta 5-é pedig 12D5480a.

Újdonságok

Az iOS 8.3 beta 1 esetén az alábbi újdonságokat találtuk a 8.2 beta 5-höz képest.

Új designt kapott az Emoji billentyűzet (és elvben pár új ikon is érkezett) – balról a 8.3 beta 1, jobbról a 8.2 beta 5:

iOS8.3beta1_Emoji iOS8.2beta5_Emoji

Némileg változott a Passbookban a passok megjelenítése, felül folyamatosan látható a Jegyek szöveg, jobb oldalt pedig karikát kapott a + gomb – balról a 8.3 beta 1, jobbról a 8.2 beta 5 (utóbbiban a + megjelenítéséhez előbb le kell húzni a passokat):

iOS8.3beta1_Passbook_pass iOS8.2beta5_Passbook_pass

A passok hozzáadó képernyője is változott – balról a 8.3 beta 1, jobbról a 8.2 beta 5:

iOS8.3beta1_Passbook_hozzaadas iOS8.2beta5_Passbook_hozzaadas

A kód beolvasása képernyőn a korábbi, jobb felső sarokban lévő Mégsem gomb helyett < Vissza lett a bal felső sarokban – balról a 8.3 beta 1, jobbról a 8.2 beta 5:

iOS8.3beta1_Passbook_kod iOS8.2beta5_Passbook_kod

Az iCloud-fotókönytár opció nevéből eltűnt a (béta) szöveg  – balról a 8.3 beta 1, jobbról a 8.2 beta 5:

iOS8.3beta1_iCloud-fotokonyvtar iOS8.2beta5_iCloud-fotokonyvtar

Új, vezetéknélküli CarPlay opció (9to5mac):

iOS8.3beta1_CarPlay

A Google szolgáltatásai esetén kétlépcsős azonosítást használó felhasználók számára az OS X 10.10.3-hoz hasonlóan könnyebbé vált a bejelentkezés (9to5mac):

iOS8.3beta1_Google_2step

Az iBooks app verziója 4.1.1 (2618)-ról 4.2 (2654)-re, a Podcastok app verziója pedig 2.2 (740)-ről 2.2.1 (740.18)-ra frissült.

iOS 8.3 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 8.3 beta 1 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.3 beta 1 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

159 Comments

  1. Az új emojik benne vannak a korábbi iOSban is, mint régen, amikor az emojit még nem ismerő szoftverre lehetett küldeni az újabbról, mert beépítve már be volt, csak nem volt küldhető?

  2. Megint hihetetlen fontos újdonságok…

  3. vajon a hívás bug jelen van? 😀

  4. Van egy téma amihez Feri még nem szólt hozzá?? 🙂

  5. Tud vki vmi alternatív linket? Csak mert fejlesztőn keresztül van regisztrálva a szifonom és így az első beta-kat csak iTunes-szal tudom én is feltenni, leszedni meg hivatalosan nem, ennyi a bökkenő ebben.
    Az meg ha a hívás bug benne van-e csak olyan tudjam ajd eldönteni akinél eddig is volt és felteszi ezt a beta-t is.

  6. atfdl pont com egy nagyon jó oldal UDID-t regisztrálnak jó áron és a bétákat is viszonylag gyorsan felrakják

  7. @patrikp03: Köszi de sajna ez még ott nincsen fent-

  8. @gunar "viszonylag" gyorsan tehát holnapra elvileg biztosan fenn lesz de akár még ma este is

  9. @patrikp03: Vágom, de ennyi idő alatt, ezalatt ezt a pár órát értem, ami eltelt a kiadás óta, régebben már felkerültek a beta-k több helyre is, most meg vadászgatom és nincsen találat. Ennyire elfogytak a feltöltők?

  10. Ezek marha fontosak de a hivás fogadás 5-6 másodperces késésével senki nem foglalkozik!

  11. @geza0117: Sztem ezt itt senki nem fogja tudni megoldani sem neked sem a többieknek akiknek sajnálatos módon olyan az iphone-juk, hogy beleesnek ebbe a hibába!
    Azért mivel ez így van nem kellene azt megszólni akinek nincsen ilyen problémája és mással foglalkozik itt a fórumon!
    Jelentsd az Apple felé a problémádat és fent a cikkben olvashatod, hogy már készül a 8.4 is az reméljük megoldja majd ezt nektek!
    Amugy meg igen fontosak, mert ha a beta tesztelók között sokan lettek volna az elejétől kezdve, akiknél a hiba jelentkezik, nem is lenne most ez már a fó gond, az Apple kijavította volna régen! Ergo igen fontosak a beta tesztek, csak sajna sokan nem azért teszik fel ezek szerint mert tesztelnek is, hanem vagizásból!
    De ugye azért nem várod el azt a hibátlan készülékek tuladonosaitól, hogy csak ezzel a náluk nem is létező hibáról diskuráljanak kizárólag. Inkább legyél Te is beta tesztelő és akkor már az első 8-as beta (vmikor a nyár végén jött ki ha jól emléxem) óta tudnál és gondolom az Apple is, hogy vmi nincsen rendjén minden vason! De mint másik cikkeknél posztoltam már, ezek alapján nem érint akkora mennyiséget, (a tesztelők között bizonyosan!) aminél korábban rá kellett volna ugrasztaniuk a teljes fejlesztői gárdát a megoldás keresésére.

  12. Sajnos nem
    8.1.2 ig frissitettem el is adtam gyorsan és vettem egy 7.0.4 i5 öst 🙂
    Soha nem fogom frissiteni

    Tudom ez nem ide tartozik

  13. Aki fel tudja tenni, mert regisztráltatta az iphone-ját a tesztelókkel, vagy saját maga, annak itt az alternetív link : https://kickass.to/usearch/iOS%208.3%20beta%201/
    nálam most került föl, majd referálok milyen!

  14. @kozsla86: Na itt a baj, hogy aki csak tud kimenekül ebből és nem fog frissíteni hozzállással le is zárja a dolgot! Akkor ha nem hát sok jó dologról fogsz lemaradni ez biztos! Ami érdekes, olyant még nem olvastam, hogy vki ipad-en jelezte volna ezt a hibát, pedig biztosan van aki arról telefonál Bt fülessel pl !

  15. Tud valaki olyan oldalt, ahol viszonylag gyorsan regisztrálnak UDID-ot?
    Atfdl mennyire megbízható

  16. atfdl nagyon megbízható és gyors is akár 15 perc alatt regisztrálják. nekem pl. 1 óra volt mert valami baki volt de írtam a supportnak és segítettek azonnal szerintem megéri

  17. Javult a híváskezelés i6 Voda függő (frissült végre a Modem firmware 2.15.02)

  18. @Burgesz:
    Feri elveszett, és hiába várom az ígért nyomtatványt…
    Ha igaz, neki kicserélték gariban 7.x-es ios-re

  19. @ccrackk: azt várhatod. Az alapján amit leírt, hogy milyen beszlélgetés történt az ügyintézővel nem hogy nem cserélték ki neki, de meg sem próbálta.

  20. Hey gunar ez egy BLOG, nem fórum. 🙂

    Az Apple szeret mindenkit…legjobbat akarja nekünk. Ugrik minden panaszunkra, segít ahol tud…bla bla bla… 😀

  21. Hol vagy Feri?

  22. Emberek! Amit kihagytatok:

    Van 2G/3G/4G kapcsolo, most mar, MINDEN carriernel! Ez talan otthoniaknak annyira nem szamit, de kulfoldon eddig nagyon sok carrier-nel nem volt.

  23. @geza0117: vedd fel kérlek videóra ezt az 5-6 másodperces késést! tényleg szükség lenne rá, köszi!

    @gunar: iPadről nem tudsz telefonálni, csak maximum FaceTime (vagy más VoIP), de ahhoz nem kell füles, sem Bluetooth headset, bár csatlakoztatható.

  24. @mazsi1911: Na igen de pl az i5-ön ha jól tudom nincsen hangátvitel LTE-n csak adat, de a kapcsoló azt jelzi “Hang és adat” akkor most hogyan? Azért ha már külön vannak különféle vasakra a szoftverek, ennyi lehetne bennük különbség is!
    De az biztos, hogy akinél eddig nem volt jelen a hívás bug annak ezzel sem fog előjönni, pontosabban nálam nem jött !

  25. @Jadeye: Az ipad nem alkalmas telefonálásra a 3G modemes sem, amiben SIM is van? Az trééééé! Na ezt nem is gondoltam, mekkora hülyeség! Na nem mintha erre venné az ember, de ha már ott van a modem benne, akkor ezt miért nem lehet kihasználni? Vicc!

  26. @AppleFan: Akár blog, akár fórum amit írtam az akkor is úgy van, nem?

  27. @gunar: a mobilnetes iPad esetén a SIM-kártya csak adatkapcsolatra van, telefonálásra vagy SMS/MMS-küldésre nem lehet használni, ellenben ott van például a FaceTime vagy az iMessage. ez a legelső mobilnetes iPad óta így van.

  28. sms-t tudsz kuldeni fogadni ha van egy iphonod ami tovabbkuldi…

  29. @Jadeye: Hát az nem nagy karrier egy nem olcsó készülék esetén! Még szerencse hogy az igo nem szabható rajta ahogyan akarom, mert emiatt lett droidos a tabom, amiről viszont vidáman lehet akár telefonálni is ha akarom és ez pl ha külföldön jár az ember navigál és ha bejövő hívása van a kinti kártyára, vagy arról akar hívást indítani, azt simán egy multipontos Bt fülessel megteheti mindkét készülékről, nem kell rakosgat a sim-et vagy plusz telót cipelni, csak mert az igo tudja az online TMC-t és az sok országban nem olyan csapnivaló mint itthon.
    Ez megint csak a korlátokról szól az iPad esetében, hogy benne van a modem, de nem tudom kihasználni, csak amire az Apple hagyja! Sztem ez tényleg nevetséges!

  30. @ccrackk:

    Igen nem küldtem, de ez csak egy szervizlap, amire rá van írva, hogy 7-es szoftverűt kér az ügyfél! Nem tudom számodra segítség-e, de, ha igen, akkor tessék!:) Cseréltesd ki nyugodtan!
    http://kepfeltoltes.hu/150210/IMG_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ef-danika, hog yte mit gondolsz, vagy nem, tök mindegy, nem kell bizonygatnom!:) A lényeg, hogy 7-tel működik!:) Fotózzam be azt is, hogy 7.1.2 van rajta? Neked jobb lenne ettől? Ugyan már, nagyon kicsinyes vagy, szerintem te nem is értesz ehhez, mert eddig szakmailag nem szóltál hozzá, csak személyeskedtél! Szakmailag én sem, de megoldottam a dolgot! Az sem utolsó, hogy feltételezem nem kevéssel járult hozzá a hívás bug javításához, hogy 3 X kb. 1 órán dumáltam velük még akkor is, amikor nekem már nem kell ezt megoldani! Mint írtam máshol, elég, ha megköszönöd, ha pedig az zavar, hogy az, akit hülyének tartasz elintézte és te nem, akkor emeld fel a telefont és hívd őket! A lehetőség adott!:)

  31. @zttpp89:

    Itt vagyok!:)

    Már írtam, csak nem jelenik meg! Crackkk-nak belinkeltem a hibajelentő lapot is!

  32. De k*rva unalmas minden egyes iOS bejelentesnel olvasgatni, hogy mekkora fos is az Apple meg korlatoz… stb. B*szki, vegyetek akkor droidot es elvan intezve. Nem muszaj hasznalni Apple termeket. Senkise tart puskat a fejedhez, hogy Apple, droid vagy WP-t hasznalj. Ha meg van egy adott keszuleked, akkor gondolom utanajartal, hogy mit lehet vele es mit nem. De felesleges ide bofogni, meg hoborogni minden egyes iOS bejelentesnel.

  33. @ef-dani:

    Nos, ha a fenti hozzászólásom megjelenik, akkor láthatod te is a szervizlapot! Az pedig, hogy feltételezéseket tényként kezel, csak azt bizonyítja, hogy nagyon ostoba vagy, konfliktust generálsz a feltételezéseid alapján, amik persze nem valósak és marha nagy semmin kezdesz el vitázni! Tudod, hogy egy szóval hogy mondják azt, aki olyan, mint te? Hiteltelen!
    Lehet akármilyen a stílusom öcsi, NEM hazudok sem a munkámban, sem máshol. Mi hasznom lenne itt belőle? Innentől tök mindegy mit írsz, légből kapott, általad kitalált marhaság, aminek hitele nincsen, csak feszültséget generálsz! Volt, amikor én is megtettem, de volt alapja, ezáltal azt lehet mondani a véleményemre, hogy jogos! Szerintem ne írj…:)

    Jadeye, mielőtt megkérnél, hogy ne, láthattad, semmit sem kellett írnom, hogy a rajongóim írjanak rólam és nem a 8.3-ról!:)

  34. @zttpp89:

    Hol háborogjanak? A háborgások eredménye néha megoldást szül!:) Amíg nem küldik el egymást az anyjukba, addig ez jó!

  35. @gunar:

    Persze, hogy a 7-es szoftver megoldja és menekülnek a 8-tól, akik megtehetik!:) Nagyon sokan vannak, akiket nem érdekelnek az újítások, mert, amik mostanában kerülnek bele tök feleslegesek. Ez a billentyűzet dolog hidegen hagy engem, mert ritkán írok valamit. Az óra megint csak, mert nem kell! Hja, tegnap olvastam valami cikket, hogy állítólag az órában cserélhető lesz a processzor, vagy mi, ha elavul a hardver, a kasztni megmaradjon!:) Pfúúú:D

  36. @diario: nyilván enélkül volt kérdéses (meg arra iOS 8-ig nem is volt opció).

    @Feri: háborogjanak az Apple-nek a visszajelzési lehetőségeken. itt hiába ömlenek a hozzászólások, az Apple nem ez alapján foglalkozik a dolgokkal, hanem kizárólag a megadott formában beküldött vagy jelzett esetekben.

  37. @Feri: @Feri: A feltételezésem ezen alapszik, amit már múltkor is bemásoltam, csak rettentő ravaszan figyelmen kívül hagytál:

    ” Nem írok le minden részletet a telefonbeszélgetésből, de volt szó az iOS 7-ről, 8-ról és ezekből kiindulva az ÜGYINTÉZŐ VÉLEMÉNYE, HOGY MI LEHET MAJD A 9-cel!”

    Az ügyintéző, ezer százalék, hogy nem mondott ilyet. Mivel eddig semmit nem láttunk tőled csak a dumát, meg az ígérgetést ccrakknek (ami majd elvileg itt megjelenik) úgyérzem jogos a feltételezés, hogy nem így történt és nem én vagyok a hiteltelen.
    Persze, ha meg tudod indokolni az utolsó részét a mondatodnak… De ez múltkor sem ment.

  38. Sziasztok!
    Airdrop javult az újabb verziókban?

  39. @Feri: Na már látom, teljesen meggyőztél. Igaz eddig arról volt szó, hogy az Applenél beszéltél valami atyaúristennel, akinél addig verted a tamtamot, amíg azt nem mondták, hogy megkapod a 7-es szoftveredet. Erre belinkelsz egy Vodás szervízlapot, amire rá van írva, hogy 7-essel kéred. De hát sebaj, ennyi belefér a hitelességbe, amit annyira kerestél rajtam.

  40. Szerintem valami gond van az agyaddal es a szovegertessel, öcsi! Igen, a vodahoz kellett leadnom. Mondtam en valaha is, mit bizonyit? Egyaltal fontos-e mit gondolsz? Te nyomi vagy es nem tudod megoldani, nekem pedig sikerult es teged ez zavar.

    Mar a multkor is valaszoltam, csak gond van a felfogasoddal, miszerint soha nem irtam, hogy a 9-esre azt mondta, hogy rossz. Beloled kiindulva fantazialsz, kitalalsz marhasagokat es tenykent kezelve vitazol a semmin. Ne csodalkozz, hogy mindenki hulyenek nez!:) En nem irok mar neked, mert buta vagy es hazudsz, igy keress jatszotarsat.:)

  41. @Feri: most nem tudom visszaolvasni az összes hozzászólásodat ennek kapcsán, de valamiért bennem is az maradt meg, hogy az Apple cserélte ki neked, és náluk verted az asztalt a telefonban. erre most kiderül, hogy a Vodafone-on keresztül cseréltetted ki. ez így eléggé megtévesztő volt sokak számára, mert teljesen azt lehetett leszűrni belőle, hogy te magával az Apple-lel cseréltetted iOS 7-es készülékre, holott végül mégsem.

    lásd itt – ebből csak arra lehet gondolni, hogy az Apple-lel cseréltetted ki, hiszen elzárkóztál attól, hogy a Vodafone-hoz bevidd, mondván nem ők gyártották:
    “Amikor mondták először, hogy vigyem be a vodához és megoldják a 8-as hibáját, mondtam, hogy nem ők gyártották!”
    innen: http://szifon.com/2015/01/28/bigger-than-bigger-azaz-piros-az-alma/#comment-205060

  42. @Feri: Azért azt leírtad egyszer, hogy a 8-as rossz és a 9-es is az lesz, még reagáltam is rá, hogy túl pesszimistán gondolod, mire a válaszod kb az volt, hogy eddig is minden szoft amikor kijött rossz volt és javították hamar, de ez a hívás bug már régóta nincsen javítva és már a 8.x-nél tartunk.
    Mire megint csak az a válaszom, ha több beta teszternél is jelenkezett volna, akkor az elejétől keresgélne az Apple, DE nem így volt, mivel több beta tesztelővel is kapcsolatban állok/álltam és egyikük sem írt ilyent le sosem, pedig eléggé kritikusok ők is!

  43. @Feri: erre vonatkozólag: “soha nem irtam, hogy a 9-esre azt mondta, hogy rossz”

    fentebb ugyan már @ef-dani bemásolta, hogy egész pontosan mit írtál ennek kapcsán, amiből viszont akár a rossz megfogalmazás, akár az írásjelek hiánya vagy rossz helyen történő használata miatt épp az érthető, amit ő említ. megkerestem az idézett hozzászólást, egész pontosan itt írtad: http://szifon.com/2015/02/02/elerheto-az-ios-8-2-beta-5/#comment-205553

  44. @gunar: szerintem ezekre a hozzászólás-részletekre gondolhatsz:
    “A 9-es 101%, hogy rossz lesz! A 7-es fél év után működött rendesen, a 8 még mindig hibás (az is marad) és a 9-es mitől lenne majd jó?”
    http://szifon.com/2015/02/02/elerheto-az-ios-8-2-beta-5/#comment-205327

    “Köztudott, hogy az iOS 8-at nem tudják és nem is fogják tudni megjavítani, sajnos, és a 9-es is már hibás lesz.”
    http://szifon.com/2015/02/02/elerheto-az-ios-8-2-beta-5/#comment-205320

    “a 8.2 megint tele lesz bug-gal, amit majd a felhasználók tesztelnek fél évig, mire kijavítják, aztán jön rá a 9-es és minden kezdődik előröl”
    http://szifon.com/2015/01/27/megjelent-az-ios-8-1-3/#comment-204855

    “mivel a 8.2 egy nagyobb frissítés lesz, tele lesz hibákkal és pont a watch nem lesz tökéletes, amire szánják”
    http://szifon.com/2015/01/20/20-eve-mar-megjelent-az-apple-watch-video/#comment-204547

  45. @Jadeye: Köszi ez gyors volt! 🙂
    Amugy igen ezekre gondoltam és mivel nálam már az új beta van fent, hajnal óta, hát páran hívtak, de gondoltam az elején az enyémmel eddig sem volt gond ilyen téren, miért pont most lenne az újabb beta-tól.
    S mint írtam is többször, a több beta tesztelő azt eredményezné, amennyiben nem vagizásból teszik a vasra hogy “nekem már az X.xx szoft van fent! ” akkor lett volna erről is jelentés az Apple felé, de joggal védekezhet az Apple hogy nem érkeztek hozzá ilyen visszajelzések a teszt fázisban, hát honnan tudnánk róla! Ami azt bizonyítja nem olyan nagy az érintett készülékek száma mint azt itt többen is próbálják elhitetni!
    Persze engem is zavarna egy ilyen hiba és ki is lennék akadva, de emiatt nem váltanék droidra az biztos!

  46. Akkor tisztazzuk anelkul, hogy ki lenne forgatva, de gondolom ez a lenyev itt is:)

    Irtam en valaha, hogy az ugyfelszolgalaton azt allitotta az ugyintezo, hogy rossz lesz? Akar mondhatta is volna, dani nem vol ott.

    Kar osszemosni az en egyeni velemenyemet a feltetelezesekkel!
    Tehat dani fantazialt es kamuzott.

    Tovabba, itt fentebb allitotta, hogy be sem adtam a szervizbe, amit marha konnyen cafoltam.

    Az a baj a tanulatlan emberekkel, hogy nem tenyek, hanem szimpatia alapjan itelnek.

  47. @Feri: linkeltem a hozzászólásodat, amiből @ef-dani idézte az adott mondatot. de screenshotoltam is neked, mert ez az, amiből azt lehet érteni, hogy bizony az ügyintéző állított ilyet:
    comment-205553

  48. @gunar: Azzal azért tisztában vagy, hogy nem vagyok Apple alkalmazott!:)

    Én nem azt cáfolom, hogy a következő szoftverek rosszak lesznek szerintem (pláne, mert így van), hanem azt, hogy nekem ezt állította az ügyintéző, dani szerint! Tehát a linkek kigyűjtögetése és az ezzel kapcsolatos válaszok megint a semmin alapulnak.

    Ezért van gond az országban is, mert ilyen buta emberek marhaságait lovagolják meg, a feltételezéseket tényként kezelik. Daninak pl. ezért nem válaszolok konkrétan a kérdéseire sem, mert nincsen alapja a kérdésnek!

    Ne hagyd, legalább Te, hogy egy ilyen buta ember belevigyen a hintába, mert amennyi marhaságot összehord, abból nem lehet kijönni!

  49. @Jadeye: Te múltkor rám szóltál, hogy nem a témához szólok és most elsőként offolod szarrá a 8.3 bejegyzést!:)

    Egyrészt, miért ne mondhatta volna? Mint említettem, de látom senki nem érti, feltételez és abból próbál tényt csinálni. Ezt alátámasztottam azzal, amikor hazudta, hogy nem is vittem szervizbe és nem is kértem 7-es szoftverrel rendelkezőt. Tehát ezek alapján nem lehet biztos abban, hogy nekem mit mondott az ügyintéző!

    Másrészről, milyen konkrétum van az általad aláhúzott részben! Még mindig azt kérem, hogy másolja be valaki, amikor azt írtam, hogy az ügyintéző azt állította, hogy rossz lesz a 9-es. Írtam ilyet? Nem! Akkor fantáziáljon az, aki tanulatlan és primitív!:)

  50. @Jadeye: “háborogjanak az Apple-nek a visszajelzési lehetőségeken.”
    Jadeye! Ezzel a kijelentéseddel már csak azt nem értem, hogy a múltkor mire volt jó az általatok kezdeményezett “körkérdés” a hívás problémával kapcsolatban? Mi lett az eredmény? Adtunk a sz..nak egy jó nagy pofont, vagy mi történt? De azért köszi a segítséget. Az Apple felé való hibabejelentéssel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy annyira sem méltatnak, hogy a megadott email címre (jó az email cím) még egy automata üzenet sem érkezik vissza, hogy “vették” az “adást”. Tehát ettől kezdve mit is kell várni az Apple-től egy felhasználói bejelentésnél? Én konkrétam már semmit nem várok tőlük.

  51. @makimano: Ott arra akartak rájönni, hogy a hibás készülékeknél mi a közös pont, mert többen állították, hogy nem a szoftver a hibás, hanem valami egységes gond lehet!

    A hibabejelentés az Apple-höz semmit sem ér, ebben teljesen igazad van. Az ért valamit, hogy hívogattam őket és elvileg (ígéretük szerint) jelezték az illetékes mérnököknek. Semmirekellő egy cég ez!:)

  52. Jadeye! Itt az a probléma, hogy nem tudom bebizonyítani, hogy küldtem nekik üzenetet egy problémáról és hányszor küldtem. Vagy ez csak egy irányba működik? Mert úgy nagyon nem fair. Értem én, hogy nekik addig vagyok jó, hogy megveszem a telefonjukat. És ha ők egy alapfunkciót rontanak el egy új szoftverrel, az meg legyen az én bajom és én küszködjek vele. Hát így köszi. Ép most raktam vissza a 8.1.2-t, mert nekem a 8.1.3 jobban szaggat mindent, mint a 8.1.2. Konkrétan, minden app akadozik rajta. Hm?

  53. @makimano: Csak egyetérteni tudok!:) Ellenben sajnálatos módon, nem merem kijelenteni, hogy képesek megjavítani!:(

  54. @Feri: az aláhúzott részt akár a szerencsétlen megfogalmazás, akár az írásjelek nem megfelelő használata miatt úgy lehet érteni, ahogyan @ef-dani is érti. meg szerintem rajta kívül is szinte mindenki. én is így értettem, amit írtál. de most itt kötni az ebet a karóhoz, hogy márpedig te “istenbizonynem”, miközben tisztán látszik, hogy mit írtál… na mindegy.

    “Tehát ezek alapján nem lehet biztos abban, hogy nekem mit mondott az ügyintéző!”
    így van: ezek alapján csak azt tudja alapul venni, amit te magad írtál le, akár szerencsétlen megfogalmazással, akár írásjelek hiányával, stb, és ami pontosan úgy érthető, mintha az ügyintéző mondta volna, vázolva számodra a véleményét.

    majd látom, azért még jön egy kis személyeskedés holmi “szarrá offolással”, noha a legelső off épp egy olyan, amit örvendetesen te magad is megemlítesz, hogy: “Jadeye, mielőtt megkérnél, hogy ne, láthattad, semmit sem kellett írnom, hogy a rajongóim írjanak rólam és nem a 8.3-ról!:)” úgyhogy talán hátrább azokkal az agarakkal… nem én tehetek a kialakult helyzetről.

    @makimano: “múltkor mire volt jó az általatok kezdeményezett “körkérdés” a hívás problémával kapcsolatban?”
    felmérni, hogy mennyi embert érint, és kiszűrni, mi lehet a közös pont azoknál, akiket érint. senki nem készített róla azóta sem videót, ahol látszana a hozzászólásokban emlegetett több másodperces késés. a youtube-on azóta is csak azt az egy ilyen videót találtam, amit a cikkbe is beletettem – és ahol egyébként nem látható a sokak által vázolt több másodperces késés.

    “annyira sem méltatnak, hogy a megadott email címre (jó az email cím) még egy automata üzenet sem érkezik vissza, hogy “vették” az “adást””
    egyértelműen le van írva fent, hogy csak akkor küldenek választ, ha további információra van szükségük: “We read all feedback carefully, but please note that we cannot respond to the comments you submit.”

  55. @Jadeye: A helyzetről nem tehetsz, de a hülyeség tovább generálásól te is tehetsz!:) Személyeskedés, vagy sem, ezt csak így lehet megfogalmazni, de, hogy Te ezt sértésnek veszed, az már nem az én dolgom. Egyébként nem sértésként írtam, egy jelzés volt arra is, hogy többen is provokálni próbáltak azzal, hogy hiányoltak!:) Eszembe sem jutott volna írni ide, de muszáj kielégíteni a rajongók igényeit!:)

    Azt, hogy ki mire gondol az aláhúzott résznél szintén nem az én dolgom, de, hogy ha félreérthető, akkor meg lehet kérdezni mire gondoltam és ne kijelenteni azt, ami csak feltételes! Továbbá eléggé kicsinyes szerintem, hogy kiragadott részleteken kell lovagolni, miközben TELJESEN igazam van abban, hogy rossz, abban, hogy a 7 is fél évig rossz volt és biztosan a 9 is rossz lesz, nem utolsó sorban, nem a legjobb tudású szakemberek ülnek a mérnökök helyén! Ezek tények és nem feltételezések! Tények, mert a hibák és a tapasztalatok alátámasztják!

    Lehet engem utálni, rám ezek nem hatnak, mert ez a fajta patkány stílus hozza a sikereimet, nem csak szólás, hogy hülyéknek áll a világ!

    Szóval, ha gondoljátok, legyek nyugodtan én a téma, amikor unalmas perceimet a gép előtt töltöm, nagyon szíves elvitatkozok a primitívekkel, de biztos, hogy Én vagyok a legnagyobb gondjuk az életben?:) Nekem belefér!:)

  56. @Feri: Várjál már egy kicsit! Amit szinte mindet az egyik éjjel folytatott “vitánkban” írtál azokból idézett a “Góré” szóval nem mások véleményeire reagálok, hanem azon tényként leírt mondataidra, amikben azt próbálod mindenkinek aki olvassa bemagyarázni, hogy az eddig szinte a legjobb és legstabilabb okostelefonokat gyártó cég egyik pillanatról a másikra, teljesen érdektelenné vált a kiadott kütyüik minőségére, supportjára, stb! Nekem ez jött le a kijelentéseidből és ezért is írtam, “túl pesszimistán látod”
    Megint csak a beta használókkal tudok érvelni, akik közé tartozom én is, hogy ezen csoport amennyiben nem jelzi vissza a hibát időben akkor nem is tudhatnak róla érdemben, ergo nem foglalkoznak vele!
    Csak egy példa ha Te olyan üzletet kötnél egy X dolgot gyártó céggel, nagy dbszámú eszköz importjára, akkor gondolom tesztelnéd/teszteltetnéd többekkel is az árut és ez ugye minél nagyobb számú az egészhez mérten annál nagyobb a valószínűsége, hogy kiderül ha vhol hiba van bennük, pláne igaz ez olyan jellegú hibára, ami nem érinti az összes db-ot. Itt több 100milliós nagysegrendről beszélünk, amiből több millón teszteltek és nem jött ki ez a hiba, hiszen ha másképp lett volna akkor csinálnak egy olyant mint a kiadott majd szinte azonnal visszavont verziónál történt, vagy már beta fázisban kezdtek volna vele vmit. Anno az egyik iphone nem tavasszal jött ki mint addig évebte, hát ott is lehetett vmi olyan akár (ez persze feltételezés) ami miatt nem adták ki az ujdonságot és inkább őszig vártak vele! Akkor egy szoftverrel miért ne tehetnék meg ezt, amennyiben kiderült volna, hogy az érintett vasak többségén rosszul működik!??

  57. Ja és Feri!
    Mikor is adták ki a 8-ast? Csak mert azt állítod az általad kért telón jól működő 7-es fél évig = 6 hónap rossz volt, utána jó lett mert kijavították a hibáit ahogy a szavaidból kivettem. Most ugye feb. közepe van és -6 hónap az ha jól számolok 2014.09. azaz legalább akkora esély van arra hogy ezt is megoldják mint anno a 7-esnél! Ezért nem vágom a pesszimizmusodat.
    Az android is hibázik csak ott nem ennyire feltűnő mert másfajta vasakon, más gyártóktól és sokféle árkategóriában használják, ráadásul abba az alap szoftverbe a gyártó is bele kell nyúljon , pont ezért az alapot a felhasználó gyártó kiegészíti a saját dolgaival. Itt hozzáteszem nem vagyok ebben szakember, de szerintem az IOS összetettebb mint az android romok.

  58. @gunar: Értem én, hogy szeretnéd jobb fényben láttatni az Apple-t és nem is veled van a gond! Sőt, ízlések és pofonok, vannak, akiknek így megfelel az iOS8, nekem nem. A pesszimizmus az Apple-lel kapcsolatban pedig jogos, hiszen évente kiadnak egy szoftvert, amiket talán hiba nélkül 5-6 hónapig tudsz használni, mire rákényszerítenek a következő rossz letöltésére. Konkrétan megzsarolnak, vagy letöltöd, vagy virít a beállításoknál a piros 1-es. Na meg még ez is, hogy Androidban ki tudod kapcsolni az automata frissítést, vagy értesítést.

    “legjobb és legstabilabb okostelefonokat gyártó cég egyik pillanatról a másikra, teljesen érdektelenné vált”
    A fenti állításod igaz lehetett, amíg Jobs volt a góré, de ez részemről így hülyeség, mert Jobs sem volt sokkal ügyesebb, csak a szokásos lufi, nagy füst, kicsi láng és elhitték, hogy a világ legjobb telefonját vették meg az emberek!:) Igazából nem az Apple lett rosszabb, hanem az Android lett jobb, ami így szomorú, mert az iOS nem tudott fejlődni a droidhoz képest!

  59. @gunar: Ja, meg még annyi, hogy ugye az iOS csak iPhone-ra kerül fel, míg az Android rengeteg féle típusra. Ergo a rengeteg féle típuson lévő Android semmivel sem rosszabb jelenleg az iOS-nél (maga árkategóriás készülékein) és, ha a droid kizárólag egy típusra kerülne, konkrétan arra koncentrálnának, jobb lenne! Az iPhone 5s-ben a méretét és formáját szeretem. Az iOS-ben egy két apróság jobb a droidhoz képest, pár értesítési stílusra gondolok, egyébként mindenben sokkal rosszabb, szinte semmit sem lehet testre szabni benne, no, de ez már más téma.

    Máshol is írtam, hibázhatnak bárhol, mert emberek, de, hogy 2-3 napnál többet kelljen várni egy alapfunkciónál lévő hiba javítására, az azért felháborító! És igen, rengetegen ezért ragaszkodnak az iOS 7-hez. Még most is kíváncsi lennék rá, ha engedné a makacs fafejű vezetés visszatölteni a 7.1.2-t, i4-re a 6.1.3-at, milyen eredmény jönne ki!:) Rekordot döntene, több lenne a downgrade, mint bármikor megjelent szoftver frissítése. Ezt nem merik megkockáztatni!:)

  60. @Feri: Azért azt elárulhatnád mivel jobb több az android az évek alatt pl a 3.xx óta? Max gyorsabbá vált az alátett “magtárak” és RAMhalmazok segítségével. Amugy szinte csak a külcsin és a neve változott.
    Itt van a samu tab 2-m amin próbáltam az ujabb romokat és azok is azt nyújtják mint a régi amivel kijött, pedig eltelt lassan 3 éva azóta hogy kiadták.

  61. kuldjetek a pics@ba kerlek mar ezt a Ferit…
    gondoltam elolvasom a hozzaszolasokat az uj betahoz erre megint feri okoskodasat olvasni csak. ember kerlek csinálj egy céget tervezz gyárts telefonokat. remélem már a legelsoben kevesebb hiba lesz mint a mai telefonokban (hibaval persze nem adnad ki mert ugye olyat egy profi nem csinal…)
    kerlek hadd ezt abba. hagyd hogy ertelmes dolgokrol lehessen irogatni ezen a blogon vagy mi is ez már. blikk forumán nincs ennyi szenny lassan. szememben sajnos nagyon nagyott bukott a szifon.com. kerlek vagy ne reagáljatok a hulyeségekre, vagy szimplán torǒjétek a kommenteket. ugyis megunja. ha állandoan vissza lesz neki ugatva itt lesz. ugynezki ez a hobbija, de kerlek titeket ne hadjuk már

  62. @gunar: Annyival jobb, hogy működik!:)

  63. De jó… Megint itt van Feri! ;0)))))

  64. @diario: Szia!:)

    Miattad jöttem!:) Egyébként keress vissza, sőt, csak olvasd az elejét, nem akartam ide írni, csak a rajongóim követelték és muszáj volt!:)

    Egyébként a cikket olvasd el, a hozzászólásokkal ne foglalkozz, ha zavar! Ha a kérésedre kitiltana valaki, akkor visszajönnék új reggel! Megnyugtatlak, nem provokálni jövök, csak írni, mint ahogyan te is. Én is írhatnám, hogy zavar, ha látom, hogy írsz, de nem teszem!:) Most mégsem ezért kellett ide írnom, hanem, ahogy említettem, követelték!:)

    Megnyugodhatsz, amíg ilyen kedves vagy és velem foglalkozol, addig eszem ágában sincs elmenni, itt leszek, mert szeretnéd, hogy írjak!:)

  65. @leslee1340: ef-dani -nak köszönjétek!:) Ő akarta a legjobban!:) Olvastam én, de nem írtam! Amint megláttam, hogy akarnak engem, megjelentem, mint Isten, amikor imádkozol!:DDD

  66. A cikkeket már el sem olvasom, csak a kommentek között keresem Ferit! 😀
    Egyébként ez a hívás bug szerintem nem lesz kijavítva (bár remélem tévedek). Lehet, hogy tényleg nem tud róla az Apple… Nálam 1 másodperc, ezzel még együtt tudok élni, annyira nem zavaró. Ezt leszámítva nálam az iOS 8.1.3 teljesen rendben van i6-on.

  67. @asus: Csak hívnotok kell és jövök bármikor!:)

    Tudnak róla (állítólag), de kijavítani szerintem sem fogják tudni! Vagy meg kell tartani az iOS7-et, vagy le kell cserélni!

  68. @Feri: Azt is kijavították ami abban volt bug és most elégedetten használod nem? A fél év itt is elég lehet nekik, mivel nem telt még le. Szóval kérnék minden iphont azért használót mert jobb mint a többi vas, hogy gondolkozzon kicsit pozitívabban mint akik már eleve leírják az Apple-t és higgyenek abban hogy ez is javítva lesz, amennyiben elég infója lesz erről a cégnek, melyik vasakon és milyen hardverösszeállítás mellett jön ki ez a bug!

  69. @Feri:
    😀
    Ugye az i6 és i6 plus tulajok nem tudnak verziót váltani, ott ez a lehetőség kilőve. Mondjuk ezeknél a telefonoknál nem hiszem, hogy a késés több, mint 1 másodperc. Nálam ez még simán oké, ezért még nem cserélném le a telefont. Számomra sokkal jobb az iOS, mint a droid. 🙂

  70. @asus: Persze, legtöbb dologban kényelmesebb és praktikusabb az iOS, mint a droid, de, ha már kompromisszum, akkor inkább a drid cserébe azért, hogy működik!

    i6-nál nincs tapasztalatom, de egyébként, ha az apple akarná és engedné, hogy iOS7 menjen rajta, akkor rá lehetne tenni! A 6 hónapos laptomomra is lehetne XP-t tenni! Nem az összehasonlítás, csak a példa volt a lényeg, technikai akadálya szinte semminek sem lehetne!

  71. @gunar: Hogy elégedett vagyok-e, az túlzás, inkább azt mondanám, hogy enyhítette a 7-es szoftver a csalódottságomat!

    Bárki, aki iPhone-t használ és csalódott a Tim vezetése óta fellépő sorozatos hibák miatt, nem reménykedhetnek benne, hogy ennek valaha vége lesz!:( Itt már az a helyzet, hogy vagy elfogadja az ember, hogy az iPhone-ok folyamatos hibákkal küzdenek már mindig, vagy váltani fog! Ez nem bonyolult!:)

    Én is úgy álltam az iPhone-hoz, mint Te is most, de a folyamatos bakik azt mutatják, hogy egyáltalán nincsenek a helyzet magaslatán, kizárólag a profitért kapkodnak össze-vissza és csak az olyan hibákat javítják ki, amik teljesen megakadályozzák bizonyos funkciók működését, amik nem teszik tönkre, csak kompromisszumra késztetnek, már nem fontosak, mondván majd elfogadják, hisz alma logo van rajta. Pont ez a hozzáállás és hülyének nézés az, ami a legnagyobb mértékben járult hozzá az embereknél ahhoz, kiábránduljanak, majd dühöngjenek! Lehet szépíteni, de nem lesz már jó/jobb! El lehet fogadni és ennyi!

  72. @gunar: Ja, és van elég infója a cégnek, mert felhívtam őket, mindent elmondtam, mégsem jó, ergo bénák!:D Na jó, ez csak stuff, de olyan jó, amikor az ilyenekre ugranak a fogyik!:)

  73. @gunar: Egy másik fórumon ezzel a főcímmel kezdődik egy cikk:

    “Az Apple eszközök messze földön stabil és optimális működésről voltak híresek, ám az utóbbi időben, mintha a cég nem hozná az elvárt színvonalat. A túl gyorsan és kapkodósan ütemezett szoftverkiadások számos panaszt eredményeztek a felhasználók részéről.”

    Nem az egyéni véleményem csak. Ők azt jósolják, hogy a iOS9 nem újdonságról, hanem csiszolgatásról fog szólni, hogy tökéletes legyen, persze az i4s -nek marad a hibás 8-as, feltéve, ha sikerül összehozniuk egy jó szoftvert, pláne, hogy igaz-e, amit a cikkben írnak! Folt hátán folt…:) Ez már tényleg csak a fejetlenség teteje!:)

  74. @Jadeye: “vedd fel kérlek videóra ezt az 5-6 másodperces késést! tényleg szükség lenne rá, köszi!”
    Bár 5-6 másodperces késés nincs, de egy 1,5-2 másodpercesről tudok küldeni, ha adsz egy elérhetőséget és valóban szükséged van rá, iPhone 4s és 6 esetén is.

  75. @Feri:
    Köszönöm a linket a szervízes adatlap fényképéhez.
    Valahogy én is úgy vettem ki az írásodból,
    hogy az közvetlenül az Apple intézte a cserédet,
    és ebből kiindulva próbáltam ragaszkodni vmi papírhoz, mert az enyém egy független 4S.
    És ilyenformán ugye nem szolgáltatóval kell bokszolnom,
    hanem az anyacéggel, merthogy ugye ott az a hívásfogadás-késés.)
    Na mindegy, akkor valamelyik nap nekikezdek…

  76. @ccrackk: Szívesen! De, hát az nem baj, sőt, egyszerűbb is! Le fogják tagadni, hogy ezt tudják befolyásolni, kicsit oda kell verni az asztalra, ezek erre vannak kitenyésztve!

    Sok sikert hozzá és ne hagyd magad!:) Az Andrássy úti szervizbe szerintem ne vidd be, mert ott nagyon bunkók és persze fogalmuk sincsen a termékeikről, ez tapasztalat, nem pletyka!

    Szerintem érdemes elintézni, mert ígéretek, hogy kijavítanak ezt+azt az van, de a hibasorozatokra hivatkozva jobb szoftverük soha nem lesz, mint az iOS7 volt. Főleg 4s-en, nagy szemétség volt tőlük ráerőltetni a 8-at, mint ahogyan a sima 4-re is anno a 7-et. Ezektől mennek végleg tönkre, de hát ezt te tudod!:)

  77. @Feri: Akkor most én idézem a szavaidat, amikre már volt ellenvetésem, amit sem Te sem más nem figyelt/olvasott ezek szerint, értem a Tim-re köüködök táborára!

    “Bárki, aki iPhone-t használ és csalódott a Tim vezetése óta fellépő sorozatos hibák miatt, nem reménykedhetnek benne, hogy ennek valaha vége lesz!:( Itt már az a helyzet, hogy vagy elfogadja az ember, hogy az iPhone-ok folyamatos hibákkal küzdenek már mindig, vagy váltani fog! Ez nem bonyolult!:)”

    Valóban nem bonyolult, de akkor az i4 antennájáról véleményt mondó, s “jó” tanácsot adó cégtulaj alatt is volt hasonló eset, bár az szetem kirívóbb volt, amikor megmondta hogyan fogjuk a telefont és máris nem jelentkezik a probléma! A droidok is folyamatosan kúzdenek pl energiafelhasználási problémákkal, mert egy droidos teló ha egész nap minden be van rajta kapcsolva, mint nálam az i5-ön is és előtte az i4-en, az délre töltőn végzi, míg nekem estig megy a teló.
    Te leírod az Apple-t és átmész egy alacsonyabb színvonalú OS-re, meg biztosan a hasonló problémával kűzdők közül még pár százezren a világon, de elhiheted, ezalatt az idő alatt kb ugyanennyi droid user pártol IOS-re a droid hibái megbízhatatlanságai miatt. Nem fog ettől a cég leszegényedni és ezután is az éves eladási rekordokat sorra fogja döntögetni az újabb készülékeikkel, mint eddig!

  78. @Feri: látod Feri ha régebben is olvasgattad volna az iHungaryt akkor nem frissítettél volna. ott azért jobban a földön járnak Iphone táján.

  79. @Feri: Az már ne is haragudj nem infó, csak egy bekójelentett hiba, mivel nem tudtad megmondani nekik milyen oka van, csak szerinted biztosan szoftver, mások szerint lahat hardver+szoftver együttes hibája!
    Kb olyan volt nekik mikor elmondtad mia hiba, mintha egy autószerelónek azt mondanád a telefonba, hogy nem indul az autód pedig minden van benne és pörgeti az akku a motort! Ebből az a szegény autószerelő már tudni fogja mit kell majd csináljon ha árat kérdezel a javításra, vagy időt?

  80. @aggressor: Google-ben keresgéltem, ott találtam rá.

    Hjajj már, hányszor leírtam, hogy nem frissítettem? 8.0.2-vel vettem a telót!:)

    Mit értesz azalatt, hogy ott jobban a földön a járnak? Arra gondolsz, hogy nem elvakultak és nem mindig csak jó lehet, ami Apple?

  81. Feri!
    Amugy hiányoltam az írásodban a hivatkozást az android nagy beelőzésére vonakozóan, meg fenenagy fejlődésére!

  82. @gunar: Hé, ha tudnám mi a hiba, akkor megjavítottam volna! Ők tudják mit rontottak el, de hidd el, nem hardver. Mellesleg én nem mondtam, hogy szoftver, Ők mondták, hogy feltételezik csak az lehet a gond, mert minden típusú iPhone-on előfordul, amin 8 van. Egyébként azt a hsz.-t stuffnak írtam a fogyatékosoknak, te nem vagy az, ne foglalkozz vele:)

  83. @gunar: Ne meghamisított statisztikákkal foglalkozzunk!:) Van egy Galaxy Alpha-m, azon semmi hiba. Tapasztalat. Engem nem érdekel a szóbeszéd, meg kell tapasztalnom!:)

  84. @gunar: Egyébként az Apple feedback-en sem kell leírnod mi okozza a hibát, csak a hibajelenséget! Mindegy, szerintem ne ragozzuk, mi feleslegesen vitázunk ilyesmin, akkor lenne értelme, ha ezt olvasnák és kijavítanák. Nem azért nem lesz már soha kijavítva, mert ezt nem olvassák, mielőtt valaki itt megint okossá válna!:D

  85. @Feri: Amugy akko erre megint csak azt tudom mondani, hogy az ügyfélszolgálatos nem hiszem hogy annyira szakmabeli lenne, hogy egyszerűen rátolja a szoftver a gond biztosan megjegyzést, mivel akkor sokkal nagyobb lenne a hibázó vasak aránya! A baj hogy pont ebbe nem gondol bele senki az arányokra a hibajelenségnél. Mennyi lehet százalékosan? 10% v 20% esetleg csak 5%, mert akkor ugye ott van a tény, hogy kb ilyen arányokban kerülnek más és más gyártók alkatrészei bizonyos készülékekbe típusonként.
    Olyan ez mint amikor a Sony az akkuk miatt visszahívott több ezer kütyüt, mert tól-ig voltak csak hibásak (belekerült állítólag vmi szennyeződés)

  86. “Azért azt elárulhatnád mivel jobb több az android az évek alatt pl a 3.xx óta? ”

    lol, nem baj kacsa mi igy is szeretünk…:D

    http://socialcompare.com/en/comparison/android-versions-comparison.

    Csak görgess le a 3.2 ig aztan számold meg az újdonságokat pl a 5.0.2 hoz képest… 😀 Csak pár van ne aggódj. 😀 Ilyen baromságokat írni…

    samsung tab 2?? Are You kidding me? 😀 Menj a tóra kacsázni vele… Ja kacsa lol

  87. @Feri: Azt hogyan hamisítják, hogy adott évben az éppen megjelenő adott pl i5-ből eladtak X millió db-ot, jelzem ez egyetlen fajta vas a gyártótól, míg a samu pl tudja ezt dbszámot szintén csak ki tudja hányféle kütyü eladásával! Akár másik céget is vehetünk ellenpéldának, mert olyant mint az Apple évente kiadott egyféle telóval produkál eladást, egyik sem tud felmutatni, pedig sok esetben még olcsóbbak is a icuccoknál!

  88. @gunar: Ez a harmadik telefonbeszélgetés alkalmával volt, előzményeket feljegyzik, azt is mondta, az Apple látja a bejegyzéseiket.

    Félre ne érts, eszemben sincsen megsérteni téged, de Te sem Apple mérnök vagy, hogy kizárod a csak szoftverhiba lehetőségét és ragaszkodsz a hardverhez. Csakis szoftver gond lehet, hiszen iOS7-nél is ugyanaz a hardver volt a jelenleg hibás telefonokban, ergo a szoftver rossz. Amire Te gondolhatsz, hogy a 8 valami hardverrel nem kompatibilis, de ebben az esetben is szoftver a gond, hiszen a 7 kompatibilis volt vele, ráadásul a legújabb hardveren (i6) is jelentkezik a hiba. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, ez csak szoftver gond. Az, ha esetleg a szoftver valamiért nem passzol valamelyik hardverhez, amihez a 7 passzolt, nem hardver hiba, hanem a szoftvert kellene hozzáigazítani, feltéve, ha ez áll fenn.

    Amúgy már írtam neked, felesleges ezen rugóznunk, mert mi fizettünk azért, hogy megoldják a hibáikat, nekünk nem kell ezen gondolkozni!

  89. Ja nincsen Apple részvényem és nem is vagyok elfogult, csak próbálom tárgyilagosan megközelíteni a dolgokat! Ha feljebb olvastad amit az ipad-ra írtam azonnal látszik mi is arról a véleményem, meg arról, hogy ha már a modem benne, ne szabja már meg nekem a gyártó mit kezdgetek vele! Nem is kellene ipad!

  90. @Feri: Ugyan arról beszélünk, csak másik megközelítésben! A szoftver+hardver probléma pont ezt jelenti, hogy adott hardverelemekkel vagy csak eggyel nem stimmel össze az új szoft, de akkor az nem a szoftver hibája kizárólagosan ezt be kellene látnod és nem 100% hogy szoftveresen javítható is lesz, bár reméljük, viszont ha ez így van, akkor értheted miért is nehéz egy ilyen jellegű hibát megfogni biztonsággal, mert mindennek egyeznie kell a hibázó vasakban, ezt pedig a nyilvántartott hibabejelentések számának minél nagyobb száma utáni összevetésből jöhet ki!

  91. @gunar: Asszonynak kellett iPad-et vennem, de Ő nem foglalkozik, ha hiba van a szoftverben, mert alig használja. Igen, nagyon le van korlátozva. Pont az ilyenek miatt nincsen Apple számítógépem, no meg azért, mert eléggé gyengék a konfigjaik, nem utolsó sorban a kasztnijai borzasztóan lányosak. Dell Precision M4800 mindenben odaveri és nincsen korlátozva, de ne kanyarodjunk el, mert jön valami okos és megmagyarázza, hogy a szar az jó!:)

  92. @gunar: Hidd el, szoftveresen javítható lesz, mert a 7-tel ugyanaz a hardver működik!:) Ergo, szoftveresen elrontották és így is kellene megjavítaniuk. Ha mondjuk jó lett volna 8-cal és tegyük fel cserélve lenne benn hardveresen valami, majd utána előjönne a hiba, akkor azt mondanám, hogy hardver, de így csak és kizárólag szoftver a gond!:) Mint írtam, nekünk nem dolgunk ezt meghatározni, hagyjuk a “profi” mérnökökre!:)

  93. @Feri: Nálam a Dell XPS20 jött volna be, de elvitték elölem, mire vettem egy Acer 9920-at, lényeg a nagy kijelzó, na meg ha előkapom egy ügyfélnél akkor kicsit elámul mekkora a db, ja és SSD-vel meg a leggyorsabb belevaló procival jó fürge, nekem arra amire kell, dolgozni teljesen kiváló és minden kifér rá! 🙂 A játék nem notira való meg kinőttem belöle, inkább elolvasom mi új van a világban technikailag szigorúan! 🙂 Igen szépek az Apple vasak, de nekem annyit nem ér egyik sem ameddig nem vagyok milliomos, hogy vegyek. Azért az érdekes volt mikor rátolták a Mac-re a windows-t és jobban dolgozott mint az azzal kijövő gépek!

  94. @Feri: Ha egy adott szoftver adott (bár kicsi differenciákkal) hardveren csak bizonyosan kicsi %-ban hibázik, nem merném kizárólag szoftver hibának kikiáltani, hiszen a jelenséghez minden oldali feltételnek adottnak kell lenni. Persze ha minden ok megvan akkor mint írtam, reméljük szoftveresen finomhangolva javítható lesz.
    Vagy beesik az eső és ha azokon megjavul elromlik más a többin, na akkor lesz ám nagy bumm! Elvégre ez is előfordulhat Murphy szerint!

  95. Feri!
    Azt fentebb idézett cikket végigolvastad amugy? A posztokat is? Érdekes ott senki nem ír erről a hibáról, fura nem? Ja és azt ott írják az olvasók, hogy az iphone még ezzel az átkozott 8-assal is jobb mint a konkurencia! Akkor azok ott elfogultak, avagy mégsem? 🙂

  96. Foglalkozzunk egy kicsit a konkrét 8.3-al.

    Honnan tudom letölteni az EREDETI IPSW fájlokat?

    Amik torrenten (kickass.to) futnak, azoknál mind ott van, hogy preactivated vagy “with activation” , tehát nem az eredeti, hanem valami belekókányolt cucc, ezekben nem bízom, mert bármi lehet benne. Írják is, hogy ezzel mezei juzerek is tudják telepíteni regisztráció nélkül. Ugyanakkor letöltöttem és ezekhez is szükséges az UDID regisztráció a mellékelt doksi szerint. Most akkor mi van?
    atfdl.com is ugyanazt szolgáltatja mint ami az előbb írt torrenten megy.

    Azt hittem, hogy UDID reg + eredeti IPSW együtt elég. Vagy mégsem?

  97. @Jadeye: Öööö.. nem igazán értem, bocsánat ha láma vagyok.
    Tehát a torrenten keringő IPSW fájlok most eredetiek vagy sem?

  98. @gunar: Már nem írnak erről a hibáról, de attól létezik!:) Vegyél egy 5s-t, vagy nem tudom mikorra tervezted (valahol írtad) és meglátod, hogy valós a gond!:)

  99. @lalamper: Nem akarok belevauzni feleslegesen, de a torrentről letölthető béták aktiválva vannak, nem nyúltak bele, nem buhera, nyugodtan használhatod! Tönkretenni nem tudja a telefont, mert restore, ha gond lenne, de nem lesz. Megint csak tapasztalat, nem hallomás. Én a 8.2 beta 4-et így tettem rá anno a sajátomra.

    Arra figyelj, ha már nem akarod használni, akkor az aktuálisan Apple által aláírt verziró tudod downgrade-elni, vagyis jelenleg már csak a 8.1.3-ra tudsz visszamenni! Aki pedig azt mondja, hogy problémás, kérdezd meg tőle, tapasztalta-e, vagy olvasott valami pletykát!:)

  100. @Feri: Nyugodtan belevauzhatsz. Mert komoan mondom meghibbanok, hogy nem tudok eligazodni.
    Azt írod: “a torrentről letölthető béták aktiválva vannak, nem nyúltak bele”. Biztos én vagyok a debil, de nem értem.

    1. Most mit értünk az alatt hogy aktiválva vannak?
    2. Ha aktiváltak, akkor most belenyúltak? (IGEN/NEM)
    3. Ha a 2-as kérdés válasza igen, akkor mitől van aktiválva?
    4. A torrentes az ugyanaz az IPSW fájl, mint ami az Apple DevCenterből letöltehető? (IGEN/NEM)

    Köszi.

    PS: Most is 8.1.3 van, szóval én már mindegy (tányérakna honvédeknek) 🙂
    Nem attól tartok, hogy tönkrebassza a telót, hanem hogy ha valaki belepiszkál a gyári SW-be, onnantól nem tudod, hogy nincs-e benne rosszindulatú kód, ami majd szépen kikürtöli az internetre minden adatodat, tárolt jelszavadat, stb.

  101. @lalamper: nem használok torrentről letöltött fájlt, és az IPSW-be nem lehet csak úgy belenyúlni, de olvass tovább itt >>

    @Feri: mégegyszer leírom: nincsenek és nem is lehetnek előzetesen aktiválva a firmware-ek! a hacktiváláshoz módosítani kellene a firmware-t, ami csak úgy nem lehetséges a benne található aláírások miatt. custom firmware-t nem lehet készíteni egy frissen megjelent beta verzióból, mert nincsenek meg hozzá a firmware (az IPSW-ben található, kódolt DMG-k!) kibontásához szükséges kulcsok, illetve mert iPhone 4s-től kezdődően nincs lehetőség egyelőre módosított firmware telepítésére (épp a firmware-ben lévő aláírások miatt, azokat nem lehet kikerülni, mert nincs exploit).

    olyan tehát nincs, hogy előre aktivált, módosítatlan firmware, ez a fentiek alapján több okból sem lehetséges.

    ha valaki frissítésként teszi fel egy már aktivált készülékre a beta verziót, az általában megtartja a korábbi rendszerből az aktivációt – de egyrészt az Apple időnként újbóli aktivációra kényszeríti a beta verziókat, hogy a jogosulatlan használatot megakadályozza, másrészt ettől még a letöltött firmware nem lesz előre aktivált, tehát a restore használatakor nem tudod aktiválni, ha nincs regisztrálva az UDID fejlesztői listán.

  102. @lalamper:

    Nem tudom hogy működik az aktiválás, inkább, minthogy marhaságot írjak! Amiben biztos lehetsz, ha felteszed, ugyanazt kapod, mint az, aki hivatalosan használja, nem tudja elrontani a telódat, mint írtam, nem cikkekből szedtem az infót, hanem tapasztalat! Ugyanazt az IPSW-t szeded le torrentről, mint amit az Apple-től. Utána betallózva tudod feltenni a telódra.

    Magába az IPSW-be egyébként nem tudnak belenyúlni úgy, mint pl. a jailbreak tenné. Nem olyan, mint amikor buherálsz egy windows-t és készítesz egy bootolható ISO-t, majd azt már buheráltan teszik fel a gépre. Ne parázz próbáld ki!:) Mi lehet a legrosszabb? Restore? Na bumm, de nem lesz! Ja, meg amikor a gyári beállításokkal mindent törölsz, akkor nem tudod utána aktiválni, vagyis akkor is restore. Először felteszed és használod, ennyi! Túlbonyolítottam?:)

  103. @Jadeye: Töltsd le és próbáld ki:) Én nem is írtam ilyen részleteket, mint Te, hiszen nem értek hozzá. Azt tudom, hogy a beta 4-et simán feltettem a telóra és ennyi!:) Ugyanazt kaptam, mint egy hivatalosan letöltött. Hogy hogyan csinálják, nem tudom, de felment!

    Na igen, amit írsz, valószínű maga a készülék aktivált verzióára teszi fel, de nincsen módosítva a file és ez a lényeg!:) Én is azt tapasztaltam, egy sima beállítás törlésnél már nem engedte nekem sem aktiválni, csak a restore volt, de a lényeg, hogy elsőre felmegy, működik és nem rontja el!

  104. @Jadeye: az IPSW fájl egy ZIP gyakorlatilag, tehát lehet buherálni, más kérdés hogy fog-e működni vagy sem.

    Én azt nem értetettem, hogy mi a fészkes fenéért van odaírva sok helyen, hogy aktiválás nélkül telepíthető??? Holott elvileg a hülye is tudja, hogy a gyári IPSW fájt felrakni és működésre bírni csak UDID regisztráció után lehet. Ugye jól gondolom????

  105. Ja, még annyi, én úgy tettem fel, hogy nem frissítettem, hanem restore és betallóztam. Nem vitáznék, ha nem csináltam volna meg, de működött, ez a lényeg!

    Minden feltörhető, hogy az iPhone-okat nem törik az megint egy másik dolog, de, amit valami módon lezártak, azt ki is lehet nyitni! Olyan nincs, hogy nincs, csak valami más oka van!

  106. @Feri: nem fogom letölteni, mert egyértelműen hülyeség, amit írsz. leírtam, hogy valószínűleg frissítésként tetted fel, és azt is, hogy az miért működik – de ez nem garantálja, hogy egy következő verzió nem kényszerít majd újraaktiválásra, amit UDID regisztráció nélkül nem fogsz tudni megtenni. ne írj hülyeséget.

  107. @lalamper: Most értelek!:)

    Magát a beta-t nem kell aktiválnod, vagyis mezei userként használhatod, az iPhone-t az első bekapcsolásnál aktiválni fogod! Próbáld ki és meglátod!:)

  108. @Jadeye: Hidd el, ha nem tapasztalat lenne, akkor nem vitáznék, mert jobban értesz hozzá! Restore, torrentről letöltött IPSW betallózva felment. A készüléket aktiváltam.

    Igen, egy beállítás törlés után már nem engedte használni, de, ha felteszem és használom X ideig, kutya baja nincsen!

  109. @Feri: ez nem igaz. minden verziót aktiválni kell, akár hivatalos iOS-verzió, akár beta. utóbbi aktiválásához fejlesztői listán kell legyen az UDID. ne javasolj olyasmit, amivel megjárhatja valaki. a beta verziók a fejlesztőknek vannak, nem napi használatra és nem arra, hogy itt szórakozz vele.

  110. @Jadeye: NEM! NEM nem és nem!:) Nincs igazad és, amíg nem próbálod ki, addig nem tudod cáfolni!

    Letöltöttem az IPSW-t és restore utána tallózással feltettem! Vak csak nem vagyok, hát láttam, hogy felment!:) Ha most a 8-as lenne fent megcsinálnám levideózva, hogy lásd! Azért, mert valamiről nincsen pontos infód, még nem biztos, hogy nem létezik! Azt, hogy hogyan, nem tudom, de konkrétan megcsináltam, különben nem tudnám állítani! Nem járhatja meg, restore és helyreáll, ha gond lenne! Igazad van, ne azért próbálja ki, mert én azt javaslom, csak, ha szeretné, de fel fog menni rá!

  111. @Jadeye: Egyetértek, aktiválni mindet kell, legyen az béta vagy alfa.
    Bétához UDID reg kell. Ez is világos.

    Egy a kérdés:
    Honnan bizonyosodhatok meg, hogy a torrenten keringő IPSW ugyanaz-e mint amit az Apple oldaláról lehet etölteni?

    Hash számolással egyértelműen meg lehet állapítani, de nem tudom a hash értékét a gyári apple verziónak, hogy összehasonlítsam a torrentről letöltött fájlból számolttal.

    Vili már? 🙂

  112. A torrenthez csatolt infó, most nem fordítom le, tudsz angolul!:)

    1) extract the .zip archive;
    2) locate the .ipsw firmware file in the new created folder
    3) open iTunes;
    4) connect the iPhone/iPad/iPod to the Mac/PC with the USB cable;
    5) select Restore while keeping pressed Alt (Mac) or Shift (Windows);
    6) choose the .ipsw file;
    7) once restored, go here to activate: [link törölve]
    8) enjoy!

    P.S. To be sure you are installing the latest beta firmware, please visit [link törölve] and download the last firmware for your device.

  113. @Feri: Most azt mondod nem kell UDID regisztráció????? Mert akkor bele van nyúlva az IPSW fájlba, másképp nem indulna el a telód, nem tudnád használni.

  114. @Feri: Regisztrálva van a telód UDID-je?

  115. @Feri: “Letöltöttem az IPSW-t és restore utána tallózással feltettem!”
    mire restore? hivatalos verzióra, majd onnan update? úgy nyilván menni fog, mert az a hivatalos, aktivált verzió update-je. szerintem te kevered a dolgokat, és amit restore-nak hiszel, az nem az volt, hanem update. http://szifon.com/2011/11/22/gyakori-kerdesek-update-vagy-restore-itunes-ban/

    “egy beállítás törlés után már nem engedte használni”
    nyilván, mert ezzel törlődött az aktiváció is – ami szerintem továbbra is még a korábbi, aktivált rendszerből maradt meg, tehát nem restore-ral tetted fel a beta verziót. de próbáld ki, és meglátod.

    “Ha most a 8-as lenne fent megcsinálnám levideózva, hogy lásd!”
    nem értem, ez hogy jön ide. egy beta verzió bármely korábbi verzióra feltehető, ha az adott készülékre elérhető.

    “Azt, hogy hogyan, nem tudom, de konkrétan megcsináltam, különben nem tudnám állítani!”
    hát éppen ez a baj: magad sem tudod, hogyan csináltad meg, mégis kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig restore-ral tetted fel, és aktiváltad! közben, mivel nem tudod, hogyan csináltad, várhatóan egyszerűen update volt, amivel meg nyilván megy, de ezt már leírtam fentebb – ahogyan azt is, hogy ha egy újabb beta verzió megjelenik, abban adott esetben újraaktiválásra kényszeríthet az Apple (többször volt már ilyen), ami UDID regisztráció nélkül nem fog menni.

    “Nem járhatja meg, restore és helyreáll”
    magasabb iOS-verzióról készült backup nem állítható vissza alacsonyabb verzióra. ha neked nem megjárás az adatok és beállítások elvesztése adott esetben, ám legyen…

    (nekem jelenleg nincs olyan eszközöm, ami ne lenne fejlesztői listán, és csak miattad meg nem fogom törölni egyiket sem.)

  116. @lalamper: Dehogy van!:) Ha már ennyi pénzt kifizetek érte és rossz is, akkor nem fizetek még a reg-ért is, jogom van eldönteni melyik hibás verziót használom!:)

  117. @Jadeye: Restore alatt arra gondoltam, hogy Home+Power nyomva tart, iTunes-ra csatlakozva blabla…hülye csak nem vagyok!:)

    Azalatt, hogy nem tudom hogyan azt értettem, nem tudom hogyan aktiválja magát, magát, hogy hogy tettem fel tudom!:) Nem kell fejlesztőnek lenni ahhoz, hogy szórakozzunk egy iPhone-nal!:)

  118. @lalamper: Na, ezt nem vágom, lehet bele van nyúlva, de írtam is fentebb, nem tudom, de, hát bele kell nyúlni, hogy működjön nem csak regisztrált készülékeknél, nyilván mást nem piszkálhattak benne, mert nem lenne értelme! Nyúljanak csak bele, hátha valaki megjavítja, amikhez az Apple nem ért!:)

  119. @Jadeye:

    “nem értem, ez hogy jön ide. egy beta verzió bármely korábbi verzióra feltehető, ha az adott készülékre elérhető.”

    Úgy, hogy utána nem tudnám visszatenni a 7.1.2-t

  120. @Feri: “nem tudom hogyan aktiválja magát”
    beta verziós iOS csak fejlesztői listán lévő készüléken aktiválható. attól, hogy te nem tudsz róla, még elképzelhető, hogy a készüléked UDID-je fejlesztői listán van, és ezért ment, ez másképp ugyanis nem lehetséges.

    “bele kell nyúlni, hogy működjön nem csak regisztrált készülékeknél”
    az aktiválás szerver oldali dolog. a belenyúlás a hacktiválás lenne, de az iPhone 4s-től kezdődően exploit hiányában nem lehetséges.

    “Úgy, hogy utána nem tudnám visszatenni a 7.1.2-t”
    akkor gyakorlatilag ez most az üthetetlen kibúvó.

    @lalamper: attól, hogy az IPSW egy ZIP fájl, a benne található fájlokat módosítva az aláírások rögtön érvénytelenné válnak. a letöltött fájlok esetén nézz egy MD5 hash-t, és hasonlítsd össze a hivatalos verzió MD5 hash-ével, és azonnal kiderül, hogy egyeznek-e. szinte biztos, hogy ugyanazok a fájlok.

  121. @Feri: most látom, hogy megfogta egy hozzászólásodat a moderációs rendszer, és egyben meg is van a kulcs:
    “7) once restored, go here to activate: [link törölve]”

    a linkelt oldalon pedig mi más lenne, mint UDID regisztráció… tehát REGISZTRÁLVA van az UDID. ezért aktiválta.

  122. @Jadeye: Nana, nem kibúvót keresek, hogy feltegyem! Ez olyan, hogy vagy elhiszed, vagy nem. Rajta volt a beta 4, most innentől, hogy nem hiszi el valaki, nem fogom megölni magam bánatomban!:)

    “még elképzelhető, hogy a készüléked UDID-je fejlesztői listán van, és ezért ment, ez másképp ugyanis nem lehetséges.”

    Igen, ezt Te jobban tudod, elképzelhető, a lényeg, hogy fel lehet tenni bárkinek és működni fog!:)

  123. @Jadeye: Na ez az! Hol van a hivatalos IPSW fájl hash értéke? ÖSszehasonlítom a torrentessel és rögtön kiderül hogy eredeti-e vagy sem.

    Egyébként most utánakutattam. Lehetséges (volt) feltenni 8-as bétát UDID reg nélkül is, de állítólag az apple bezárta a kiskaput. Nem tudom, hogy ekkor mókolt IPSW ment-e fel vagy sem, de volt rá mód. Most is találni ilyen cikkeket még a neten.

    Azonban van egy lényeges pont, ami felett elsiklottunk. Nem mindegy hogy SHIFT+Update vagy SHIFT+Restore (Windows alatt). Mindkettőnél elvileg be lehet tallózni a letöltött IPSW fájlt, de más a funkció.

  124. @Jadeye: Magyarul ne tegyünk be linket és akkor nem fog meg a rendszer? Oké, nem reklámozni akartam, csak bemásoltam az egész szöveget, majd akkor a linkeket kihagyom legközelebb, ha ilyen lesz!

    No, akkor csak megvan a megoldás!:) Nincsen az IPSW-be belepiszkálva, csak aktiválva van, amit írtál:)

  125. @Feri: Feri! Mi van aktiválva? Legyünk már pontosak! A telefonod vagy az IPSW?

  126. Valamit félreértettem! A készülékem nem volt fejlesztői listán aktiválva, mert feltettem rá, használtam is és, amikor mindent töröltem, akkor nem engedte elindulni, kiírta, hogy nincsen regisztrálva valami. Mindegy is! Én biztosan tudom, hogy felment rá! Azért mert nem tudod, hogy mi módon, még nem lehet kijelenteni, hogy azt nem lehet!

  127. @lalamper: Pont írtam! A telefonom semmiképpen sem lehetett aktiválva! Figyi, tedd fel és próbáld ki, ha szeretnéd! Nem létezik, hogy elrontsa, legrosszabb, hogy visszateszed a 8.1.3-at

  128. Azt hiszem a 8.2 beta 4 cikknél írtam is, amikor feltettem rá

  129. @lalamper:“Lehetséges (volt) feltenni 8-as bétát UDID reg nélkül is, de állítólag az apple bezárta a kiskaput.”
    mint fentebb leírtam, ha frissítéssel teszed fel, akkor valószínűleg most is megmarad az aktiváció – ugyanakkor semmi sem garancia arra nézve, hogy későbbi verzióban az Apple nem kér újbóli aktiválást, ami viszont már nem fog menni regisztráció nélkül. de egyszerűen regisztráltasd az eszközödet, és akkor nincs ez a vacakolás.

    Ferinél meg vagy az van, hogy az UDID-je regisztrálva van, vagy amikor meg feltette korábban, akkor meg lehet, hogy csak épp véletlenül szerencséje volt, és UDID regisztráció nélkül is ment az említett hiba miatt. az IPSW nincs és nem is lehet “aktiválva”.

  130. @Jadeye: Nincsen nekem semmi UDID-em regisztrálva és az előzőn sem volt. Hát hidd már el, hogy felment rá, erre való a torrent!:) Ennyit írni róla, ahelyett, hogy ki kéne csak próbálni és máris látható, hogy oké. Valamelyik ismerősömtől elveszem a telóját és felteszem rá. Azért, mert nem tudsz mindent, még létezhet! Középkorban eretnekké nyilvánítottak, ha azt állítottad volna, hogy a Föld nem lapos és tessék, nem az:)

  131. @Jadeye: Rendben, megtörtént 🙂

  132. @Feri: látom, még mindig nem érted. felmenni most is felmegy, pláne ha frissítésként csinálod, de az aktiválás nem lehetséges – frissítésnél ellenben megmarad az aktivált állapot, viszont ez nem garancia arra, hogy következő verzióval nem kér majd újraaktiválást, ami UDID regisztráció nélkül már nem fog menni. a torrent pontosan ugyanazt a fájlt adja oda, ami a fejlesztői központból letölthető…

  133. @Jadeye: Akkor mi a kérdés? Felmegy, működik és használom! Nyilván nem írnám, ha nem csináltam volna meg!:) Mindegy is, aki szeretné tegye fel és használja, hát nekem aztán tök mindegy!:) Ami biztos, hogy nincs olyan, hogy lehetetlen, csak meg kell oldani!:)

  134. Ja, és nem frissítettem, restore volt. Honnan tudod, hogy a torrentről ugyanazt szeded le, amikor nem szedted le és nem tetted fel? Oké, a regisztrált készülékeidnél nem is fogod kipróbálni, de, amíg nem győződsz meg róla, addig nem tudhatod biztosan, hogy mi az oka, amitől felteszem és használom!

  135. @Feri: látom, továbbra sem érted: attól, hogy “felmegy”, még nem lesz aktiválva, csak akkor, ha:
    – fejlesztői listán regisztrálva van az UDID;

    VAGY

    – frissítésként teszed fel, mert ebben az esetben az adatok és beállítások – és így az aktiválás állapota is megmarad (de ez utóbbi esetben semmi garancia nincs arra, hogy következő verzióval nem kér majd újraaktiválást, ami UDID regisztráció nélkül már nem fog menni).

    restore-ral feltenni csak akkor tudod, ha az UDID regisztrálva van, mert másképp nem fogod tudni aktiválni. aktivált beta firmware nincs.

    “Honnan tudod, hogy a torrentről ugyanazt szeded le, amikor nem szedted le és nem tetted fel?”
    már leírtam fentebb, hogy nem lehet módosítani az IPSW-t, mert azzal érvénytelenné válnak benne az aláírások…

    de tudod mit? válassz egy torrentről leszedett verziót, írd meg, hogy melyik (mondjuk iPhone6,1_stb.ipsw), letöltöm a fejlesztői központból, megírom, mi az MD5-je, te meg számolj egyet a torrenteshez, és hasonlítsd össze, ha nekem nem hiszed el.

  136. @Jadeye: Restore-ral felment! Csak tudom, hiszen itt volt a kezemben! Azért tettem fel, hogy megnézzem kijavították-e a hívás problémát. Nem frissítettem, tudom mit jelent, minden beállítás és adatom elszállt akkor!

    Az, hogy IPSW módosítva lett-e, vagy aktiválva volt, vagy nem tudom, fogalmam sincs, a végeredmény számított! Rajta volt és ennyi!

    Nyilván sokat értesz ehhez a rendszerhez, de, mivel nem Te írod a szoftvereket, nem látsz bele mindenbe, ergo Ők többet tudnak róla és, ha abból indulok ki, hogy az iOS 8 egy hányás és minden el van benne cseszve, folyamatos hibákkal küzd, kijelenthetem, hogy teljesen Ők sem értenek hozzá, nem tudnak mindent, így Te is tévedhetsz olyan dolgokban, amikről egyébként nincsen tudomásod (miért mehetett fel restore-ral UDID reg nélkül). Nincsen ezzel semmi gond, de olyat próbálsz tapasztalat hiányában cáfolni, amit én konkrétan megcsináltam. Nem olvastam, nem mással csináltattam meg, konkrétan én és ezért állítom azt, hogy felment. Ennyi

  137. @Jadeye: Én nem azt mondom, hogy neked nem hiszek el ezt vagy azt. Annyi a lényeg, hogy feltettem beta-t és használtam, működött. Az okokat Te keresed, én csak a végeredményt láttam.

  138. @Jadeye: Lécci számold ki a gyári IPSW MD5 hash értékét iPhone 4S iOS 8.3 bétára! Köszönöm!

  139. @Feri: mégegyszer leírom: az IPSW nem lehet módosítva. pont. és igen, így van, fogalmad sincs, hogyan történt, mégis kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig úgy van, ahogy elgondoltad, és láthatóan nem akarod érteni sem, hogy mindez hogyan működik és miért.

    mégegyszer mondom, válassz egy torrentről leszedett verziót, írd meg, hogy melyik (mondjuk iPhone6,1_stb.ipsw), letöltöm a fejlesztői központból, megírom, mi az MD5-je, te meg számolj egyet a torrenteshez, és hasonlítsd össze, ha nekem nem hiszed el.

  140. @lalamper: oké, kb 5 perc, míg letöltődik.

  141. @Jadeye: Most nincsen módom letölteni, az irodában vagyok!

    Nem! Én nem a megoldásaidat, vagy az okaidat firtatom! Azokhoz nem értek! Egyszerűen csak azt állítom, hogy feltettem restore-ral a beta 4-et. Nem vagyok hülye, hogy azon vitázzak, amihez nem értek, vagyis az okokon! Az, hogy mi volt az oka, amiért fel tudtam tenni, nem tudom, már leírtam. Azt tudom, hogy feltettem, rajta volt, működött, infóban is kiírta, hogy 8.2! Hangsúlyozom, a megoldások és okok nem is érdekelnek engem, a végeredmény számított.

  142. @Jadeye: Köszi. Így legalább tisztázzuk azt a kérdést, hogy a torrenten elérhető verzió érintetlen avagy buherált-e.

  143. @Feri: “Hangsúlyozom, a megoldások és okok nem is érdekelnek engem, a végeredmény számított.”
    igen, éppen ez a baj, hogy téged nem érdekel a miért, ellenben mégis levonsz egy olyan következtetést, amit csak a miért ismerete alapján tehetnél meg bizonyossággal. anélkül viszont csak találgatsz, és nem vagy hajlandó elfogadni, hogy azért, mert X okból neked épp szerencséd volt, mert tudtad aktiválni UDID regisztráció nélkül (miközben az általad bemásolt lépésekből a 7. épp egy UDID-regisztrációs oldal), az nem jelenti azt, hogy mindaz most is lehetséges, és mindenki számára működő dolog. de nem írom le többször. meguntam.

    @lalamper: nem lehet buherált.

    ha zipben tudtad letölteni, amiben benne van az IPSW, akkor az:
    MD5 (iOS_8.3_beta__iPhone_4s__12F5027d.zip) = 77af6a11edb9e16928c2712518fe580a

    ha már eleve az IPSW-t tudtad letölteni, akkor az:
    MD5 (iPhone4,1_8.3_12F5027d_Restore.ipsw) = f07d2f40a04ff3562d3f0b1492f63995

  144. @Jadeye: Az IPSW-re néztem, egyezik. Tehát kijelenthető, hogy a torrentes byteról bytera megegyezik a fejlesztői központból származóval.

    Ebből viszont az következik, hogy install után aktiválás kell Apple oldalról. Ez megtörténhet ha az UDID regisztrált vagy működhet átmenetileg, ha valamilyen okból kifolyólag aktív marad az aktiválás a készüléken.

  145. Komolyan ide is már csak röhögni jövök. 😀 Aztán meg sírni…

  146. Na ettől fel is ébredtem!
    A torrentet ha jól emléxem én linkeltem tegnap reggel és nekem mikor feltoltam FRISSÍTÉSKÉNT mert az ami rajta van fontos és amiről rakom noti már nem ment mindent mivel azt dobja hogy már 5 géphez hozzá van rendelve a telóm, de mindegy, mikor felment a 8.3 beta1 akkor ugye restart és bejött a Hello makd kért regisztrációt és adtam utána és azóta fut is szépen, bár kicsit éhesebb mint az elődje a 8.2 beta-k, cserébe mintha picivel gyorsabb, gördülékenyebb lenne. Az energia éhsége talán az LTE miatt lehet, sztem vmit dolgoznak a rendszerükön a Telekomnál, mert sok helyen látom, a térerő gyengébb a megszokottnál, a hét végén kiderül, akkor ők is pihennek, mint régebben is volt ilyen.
    Szóval száz szónak is Egy a vége, a torrentes IPSW frissítésként is kérte nálam az aktiválást, de mivel fejlesztő alá vagyok regisztrálva ez simán ment, mint az új 8.3 beta1 is!

  147. Ja a restore-ra csak annyit, hogy én kb mióta megvan szegény i5 (több mint 2éve) nem csináltam restore-t, mindig frissítésként toltam rá minden újabb beta-t is, bár ugye az elsőket csak gépről lehet és soha ismétlem SOHA semmi bibje nem volt a működésnek ettől, nem fagyott nem rakoncátlankodott, kivéve azokat amiket a beta verziók okoztak néha! Abból tudom az adott beta hibájának, hogy a következőnél megszűnt és van amikor hetente-2hetente dobálják ki őket.

  148. @gunar: Csak ennyit az iphone stabilitásáról! Ha ezt egy droidon csinálnám, lehet az alfa béta gamma, akár nexus is, már vagy 1000x fagyott volna le és lehet ketté törtem volna pl az 1000. előtt! Hozzátenném restartot is csak akkor látott az i5-öm mikor új IOS megy rá, mivel akkor automatikusan csinálja! Lehet rohadtul szerencsés vagyok ezen a téren és kifogom mindig a tuti vasakat, bár kétlem, de nálam és a páromnál az i4 is pont így funkcionál, ami 4 évesnél öregebb és a home gomb 1x-i cseréjén kívül még soha nem volt baja, az is megvétel óta folyamatosan dolgozik szegény és igaz a párom nem telefonál róla sokat, cserébe a vibert tolja fél napokat de így is az eredeti akkuval 1.5-2 nap amikor töltőre kell tenni! Melyik droid tudja ezt nekem megadni???? Bocsazt az i4-nél kihagytam, hogy ugyan nem találni rajta még nagyítóval sem karcot, de a kijelzőn sajna ha melegszik kicsit a bal felső sarkában megjelenik a szokásos ragasztó hiba egy halvány barnás csík, ez természetesen a gari után jött elő, de nem zavaró semmiben, ezért maradhat. 🙂

  149. “Ha ezt egy droidon csinálnám, lehet az alfa béta gamma, akár nexus is, már vagy 1000x fagyott volna le és lehet ketté törtem volna pl az 1000.”

    Na kacsa , ezt benézted. Volt már, Samsung galaxy S II, S 3, Nexus 5, HTC One M8-m, kb 4 év alatt. Egyszer sem fagyott le egyik sem. i5 napi szinten (IOS7) lefagy, fehér képernyo stb…(“Csak ennyit az iphone stabilitásáról!”) lehet csak mákod van, meg nekem is, de hulyeségeket nem kell írni. Nexus 5, 6 egy állat, nem fog az neked fagyni egyszer sem, garantálom. HTC-m lassan egy éve megvan, az ég világon semmi baja 6-7 órás kijelzoidot ad, ezzel 3 naponta toltom. Nem védek én semmit meg senkit, de baromságoktól kiakad a #kacsabaromságok# mérom….

    ” Melyik droid tudja ezt nekem megadni????” Off the top of my head: HTC One M8, Nexus 6, Motorola moto x &(2), Motorola droid turbo, Motorola moto G, Nexus 5, Samsung galaxy S4, S5, Note 3&4, OnePlus One, Moto Maxx, stb…

    Osztod te is itt az észt, rombolod a blogot ferikével egyutt, senki sem kiváncsi a kacsamesékre… Mi a penésznek kell oltani mindig a másik rendszert? Nem tetszik? Ne vedd meg! Hánynom kell ettol komolyan mondom. Ahol élek itt két napot dolgozol egy i5 ért, megveszed orulsz kapsz rá 12 hónap garanciát. Nem tetszik? 14 napig visszakuldheted. Nem veri senki sem a nyálát egy szaros iPhone vagy Samsung vagy akármilyen telefonra. Nem tetszik eladja. Nincs az hogy de fos ez vagy az, mert az 5 éves gyerek iPhone 4 el vagy S3 -al kacsázik a tavon. Noljél már fel te is egy kicsit légyszives. Konnyu egy Apple-os blog on az androidot szidni, regisztrálj be egy android fórumra, aztan ott ereszd el a baromságaidat. Tartsd tiszteletben a másik oldalt is. Ennyi.

  150. @AppleFan: Akkor tanuld meg azt kiolvasni az írásból amit az jelent! Már nicked is kamu ezért nem várom tőled, hogy tisztában legyél az ornitológia rejtelmeivel, de google a barátod! 🙂
    Ennyi droidot használtál folyamatosan 4+ vagy 2+ évig? Nem hinném, mivel én ennyi ideje FOLYAMATOSAN használom a párommal ezeket az említett telókat, amikkel Te “nagymenő” már kacsázni sem mennél le a tóra!
    Az android OS-t nem oltom, csak látom azokat akik használják, de többek már csak használták, mert áttértek IOS-re! Én nem Te vagyok és nem megyek droidok közé ellene oltani, mert itt sem azt tettem, csak a környezetem tapasztalatait itt leírtam, részben a sajátjaimat is, pár azok csak pár hetesek, de nem pozitívak!
    Jó neked hogy ott élsz és 2 napot dolgozol érte akkor minek használod/tad az iphone-t ha állandóan lefagy, nem lehet a JB miatt? Vagy csak lelke van és az ilyen felfogás miatt nem szeret nálad és nem működik, hogy eladd olyannak aki majd szeretni fogja ezért vagy azért!
    A nőjél már fel megjegyzésedre, hát csak annyi, ez téged minősít Sir “FAN”, vagy fordítva nekem 8! 🙂

  151. Ja még csak annyit “Sir FAN” 🙂 !
    Vagyok regisztrálva több droidon is és olvasgattam mikkel kűzdenek, egyik sem jobb mint a másik!
    Amugy az meg hogy egyáltalán egy samu S2 v S3 -ért kiadtál akár fél napi keresetedet is, az elárulja mennyire nem vagy minőség párti! Az említett db-ok amikor a kezembe vettem őket addig jutottak, hogy bekapcsolás nélkül visszatettem a polcra olyan gagyi műanyagokból készültek, ilyent már be sem kapcsolnék, nem hogy használjam, akkor inkább vissza az “őskorba” és egy Nokia 8850, mert az akkoriban is és még a mai napig minőségi db a maga nemében/kategóriájában! 🙂

  152. “…de a kijelzőn sajna ha melegszik kicsit a bal felső sarkában megjelenik a szokásos ragasztó hiba egy halvány barnás csík, ez természetesen a gari után jött elő, de nem zavaró semmiben, ezért maradhat.”

    Wow latom te viszont megtaláltad…lol!!! LMAO!!!

    Htc premium telefon, remélem látod a sorrendet s2 tol htc one m8…!
    Na de nem is vitatkozok egy kacsával… 😀

  153. @AppleFan: Nem akarok nagyon beleszólni, de gunar azon kevesek egyike, akik képesek intelligensen vitázni. Érvekkel, megfelelő stílusban és elismerni, ha téved! Azzal nem értek egyet, hogy oltogat!

    Szerintem nem szidta az androidot, mint ahogyan mi elégedetlenkedők sem az iOS-t, egyszerűen a felháborodást, tapasztalatot írtuk ide le. iPhone-nal sem lehet ma már menőzni. Igen is a külföldi fórumok is tele vannak panaszokkal, sokkal durvábbakkal is, mint, amilyeneket itt találni. Nem tudom, Te hol élsz, hogy arra hivatkozol, amikre, de nem is érdekel szerintem senkit!

    Konkrétan te most provokáltad gunar-t és nem témához akartál írni!:)

  154. Sziasztok.

    Nem igazán értem itt az embereket. Hogy tudtok a semmin ennyit vitázni? Sajnos még abban a világban élünk, ahol komprommiszumok nélkül nem tudunk telefont venni. Én az iphone 4 óta használok Apple telót. Soha nem voltak ilyen problémáim. Talán azért mert megbízható forrásból vásárlok. Aláírom nem egyszer meguntam hogy minden ugyan úgy néz ki, apróbb javítások vannak, és emiatt már párszor lecseréltem valamilyen csúcs droidra. Anno volt galaxy s4-em, htc m7-em, sony z1-em, lg g2-őm. Egyedúl az LG bírta nálam úgy egy hétig. A többi csak 2-3 nap. Igaz, nyers tudásban jobb a droid, de valahogy nem kapom meg azt a minőséget amit pl most i6-nál. Nekem semmi gondom nincs vele. A kijelző időm 8-9 óra között mozog. Szinte minden este mozicsillagról betöltök valami filmet a telefonon, amit apple tv-n keresztül nagy tv-n nézek. Így is jóval tovább bírja 1 napnál. Nem fagy le, nem indul újra, nem melegszik, stb….
    Az 5 év alma teló használat alatt, egyszer volt gondom egy i4s-el. Azt bevittem szervízbe, másnap kaptam egy újat, amivel semmi gondom nem volt.
    Kérdezem ezt melyik droidos telóval tudod megcsinálni? Egy ismerősőmet két éve nyúzok hogy ne samut vegyen, 1hónapja cserélte le a note 4 telóját i6-ra. Azóta többször megköszönte hogy rávettem.
    Talán 5-10 év múlva már tudunk mindenfele kompromisszum nélkül telót venni. Amíg viszont a legkevesebb probléma az Apple gépeivel van, addíg maradok náluk.

  155. Hozzáteszem, 1 hónapja sajnos elkellett adnom a Macbook air-emet. Nem anyagiak miatt, hanem mert volt vele egy kis gond, és a gari lejárt már jó ideje. Sajnos csak április környékén tudok újjat venni. Most egy win8.1-es laptopot használok. I5 proci, 8 giga ram, 2gb videó, ssd. A nagy japán minőségű Toshiba! De egy hónap után már csak akkor kapcsolom be ha nagyon muszály. Inkább telón netezek. Mac után iszonyat lassú, és szinte kezelhetetlen. Mondom ezt úgy hogy informatikus vagyok, tehát értek hozzá, nem mezei user vagyok.


Add a Comment