fbpx Skip to content

Éjjel a 9to5mac kirakott egy cikket arról, hogy több információ jutott a kezükbe az Apple Watch akkumulátor idejével és processzorával kapcsolatban.

watch_cover

Alapesetben az Apple szerint az órájának átlagosan 3 napot kéne bírnia úgy, hogy mondjuk csak órának használjuk. Aztán mindenféle egyéb alkalmazás használata mellett ez 19 órára csökkent, majd pedig a mai álláspont szerint ez csak 2-4 óra, ha folyamatosan megy a kijelző, például filmet néznék rajta. Hülyeség mi? Miért néznénk filmet?

A 9to5mac arról ír, hogy 2,5 órát bírhat a készülék, ha nagyon használjuk, de mire? Pontosan mire is használjuk majd az órát 2-3 órán keresztül, folyamatosan? Filmet nézünk rajta, játszunk rajta, állandóan értesítéseket kapunk? Ti is beláthatjátok, hogy erre nagyon kevés az esély, nyilván nem fogunk rajta játszani vagy filmet nézni ennyi ideig (esetleg egy YouTube videót), de ha már az iPhone is a közelben az Apple Watch miatt, akkor pedig nem ekkora kijelzőn fogjuk ezt megtenni.

applewatchbattery

A 19 órás akkumulátor idő reálisabb. Nekem több mint 1 éve van már egy Pebble órám, amit még megjelenés után vettem pár hónappal. Hordom? Használom? Nem. Pedig én kütyü-függő vagyok. Na de akkor miért nem használom az okos órámat?

Azért, mert lemerül. Pedig a Pebble nem 19 órára lett tervezve nem is 3 napra, hanem 7 napra. Ebből átlagos használat mellett 3 napot bír, de ki a fenének van kedve állandóan felraknia esténként a készüléket töltőre? Még egy dolog, amire oda kell figyelni, még egy dolog, ami folyton piszkál, hogy le akar merülni. Az elején teljesen oda voltam az okos óráért, sőt, nagyon sokáig használtam, mint okos óra, oda kaptam értesítéseket, onnan válaszoltam, mindenféle alkalmazásokat telepítettem rá, aztán a szoftveres problémák miatt inkább nem használtam. Zavart, hogy az iPhone ne zavarj módja nem érvényesült az órára, zavart, hogy kétszer kaptam meg az értesítéseket, ha a kezemben volt a telefon, zavart, hogy az ékezetek vagy éppen az emojik nem jelentek meg rendesen és úgy kellett kibogarászni az üzenetet, végül pedig már inkább kikapcsoltam a Bluetooth-ot, mert az iPhone-t és magát az órát is merítette. Ezután átálltam arra, hogy arra használjam, ami tervezték: órának. Na innentől újra 7 napot bírt a Pebble, és teljesen meg voltam vele elégedve.

cover

Mire akarok kilyukadni? A legnagyobb kérdés főleg az akkumulátor idővel kapcsolatban a felhasználó igényei. Nem szükségtelen dolgokra kell majd használni az órát, és akkor megfelelő akkumulátor idővel fog működni. Nem számít sem a processzor, sem az, hogy éppen 60fps-re képes az óra, mivel mit is nézünk rajta 60fps-ben. Tény, szép, gyors, de ettől még nem fogja nagyban csökkeni az akkumulátor időt, mert nem YouTube videókat nézel majd rajta normál esetben, és nem is fogod játékra sem használni, ha ott van a zsebedben a nagyobb kijelzővel az iPhone. Az értesítések rendkívül idegesíteni fognak, így azokat is minimálisra fogod redukálni, a végén már csak 1 teljesen minimalista számlapot fogsz használni, nem fogod nyomkodni, tehát eléri majd a 2-3 napos üzemidőt. Akkor most miről is beszélünk? Sok oldal már megint szinte abszurd dolgokat vizionál, és próbálja lehúzni az Apple-t, holott mi magunk, a felhasználók vagyunk adott esetben hülyék, már bocsánat.

Amikor megjelent az iPhone 2G, egész jó akkumulátor ideje volt, de 1 nap alatt azért lemerült. Mindenki kiröhögte például a Nokiánál, hogy az egy töltéssel több napig is használható telefonok mellett ez nem lehet sikeres. Aztán végül elég volt ez az 1 nap, megváltoztak a szokásaink és ehhez az Apple is kellett, pedig nem rakták bele az MMS-t, nem raktak bele olyan dolgokat, amikkel jobban merült volna a készülék.

Screen Shot 2015-01-23 at 10.22.47

Mi van ma? Az iPhone 6 Plus akár 24 órás beszélgetési időre is képes. Igen, telefonálásra, nem játékra, nem filmezésre, nem Facebookra, hanem 24 órányi telefonálásra. És itt jön a felhasználó, aki fikázza az Apple-t, hogy “az enyém csak 3-5 órát bír, pedig csak Facebookozom”. 

Az Apple megreformálja az órapiacot, eléri, hogy jövőre és az utána lévő években tömegével érkezzenek az okosórák és a kijelzővel rendelkezők. Minden bizonnyal imádni fogjuk, de jelenleg fogalmunk sincs mire használjuk majd az óra mutatása mellett az okos készüléket. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. En ezt ugy kepzelnem el legjobban, hogy kibir egy napot es kesz. Ennel tobb minek? Ezt ugyertem, hogy egesz nap hordod, legfontosabb ertesiteseket megjelenit, rovid gyors interakciok. Nem filmnezes meg tobbi baromsag ezek az orak nem arra vannak. Meri a mozgasodat, napi tevekenysegedet (remelem ezt kesobbi verziokban kibovitik azokkal a szolgaltatasokkal amit bejelentes elott vizionaltak, figyeli az egeszsegi allapotod, de az meg jo par ev/generacio). Meri az alvas kozbeni allapotodat is. Na de akkor mikor toltjuk az orat? Hat furdes- zuhanyzas kozben. Ugye oda ugyse akarjuk magunkal vinni az orat. Tehat hazajossz melobol, feldobod toltore, zuhanyzol mire kesz vagy feltolt az ora(mert ugye egy ekkora akksit egy jo toltesi technologiaval nem sok ido lehet feltolteni. Persze az elobbi peldamat mindenki kepzelje bele a sajat elethelyzetebe. Ki mikor furdik Ha ezt igy megoldanak sztem egy jo kis watch-healtkit eszkoz lehet belole.

  2. “Ezután átálltam arra, hogy arra használjam, ami tervezték: órának. Na innentől újra 7 napot bírt a Pebble, és teljesen meg voltam vele elégedve.”
    Értem. Tehát veszünk egy órát, amit úgy terveztek hogy egy csomó mindent tudjon azon kívül hogy mutassa az időt. De igazából ezeket a funkciókat ne nagyon használjuk, mert lemerül hamar. Csak hát ez olyan Apple válasz amit én mint totál elvakult Apple hívő kezdek megunni: kapcsold ki ezt/azt /amazt hogy használni tudd. Értem. Csak annak idelyén azért váltottam Mac-re, iPhonera, mert nem kellett kompromisszumot kötni. De azt látom, hogy egyre inkább erre kényszerülök. Imádom az Applet, de egyre nevetségesebb az összes magyarázkodásuk (nem kell nagyobb iphone, nem kell nagyobb tablet, stb.) most meg jön az óra. Gagyi akksi van benne és megmagyarázzák nekünk és mi is magunknak, hogy miért elég ha keveset működik.
    Tudom, ha kikapcsolom, akkor pedig akár hónapokig elvan egy töltéssel. 🙁

  3. @taky1974: Te is tudod, ha valami nem tetszik nem kell megvenni, nem fanyalogni kell, hanem akkor nem ezt kell választani, biztos van jobb. 🙂 Szerintem pont abban a korszakban vagyunk, ahol kompromisszumot kell már kötni, mert egyre többet kell tudjon valamit, amit amúgy sem használunk ki, de megvesszük mert “kell?”. Reméljük 2-5 éven belül reméljük hogy lesz valami durva akkumulátor fejlődés, amikor majd megint ott tartunk hogy hetekig bírja a készülék.

  4. @admin:
    Gergő amit Te írsz hogy akkor nem kell megvenni, az egyik legegyszerűbb válasz, amit ráadásul egy vérbeli kereskedő soha nem ejtene ki a száján.
    Pontosan erre célzok. Te is elhiszed hogy ennek így kell működnie és csak azért is jó termék ez, hiszen Apple. Pont abban a korban élünk, hogy meg lehessen valósítani egy hosszabb üzemidejű akkumulátort. Erre kellene koncentrálni, nem csak a PR-ra. Ráadásul pont Neked nem kell magyaráznom és emlékeztetnem Téged, hogy az elmúlt években az Apple mennyi baklövést követett el és mennyire lettek felületesek. És azért nem az alsó árszegmensben versenyeznek! Ettől persze még most is az egyik (ha nem a legjobb) gyártó. De látom, most már itt is vége a csodának.
    Másik, hogy nem hetekig szeretném hogy működjön, de könyörgöm legalább egy napot bírjon ki egy okosóra. És ha filmet akarok nézni rajta (mert tudja az óra azt is), akkor megtehessem.

  5. Szerintem ha okos órának használja az ember, az okos órát, akkor körülbelül 2 vagy max 3 órát húzza! Ezek után pl valaki aki elmegy túrázni vele és lemerül amikor a funkcióit használja…. Gondolom nem fogja mindenkinek ajánlani. Pont az akksi miatt fognak sokan visszatáncolni. Mint pl én is… Úgyhiszem sokan vannak így ezzel…

  6. Ha hordanék órát, lehet, hogy kipróbáltam volna már egyet és talán majd ezt is, de, mivel egyébként sem szeretem, így ez kimarad! Legalább egyel kevesebb kütyü, amin hibás lesz az os, mert az iOS már soha sem fog működni normálisan!

  7. Az akksi kérdés sajnos mindenhol megjelenik. Átlagos napi használat mellett nem sok mai okostelefon bírja 1 napnál tovább, aztán másnap délben lemerül. A "régi szép időkben" egy telefonnal tudtál telefonálni, SMS-ezni és ennyi. Bírta is egy hétig! Mostmár mindenféle ilyen-olyan érzékelő meg gyorsabb processzor meg bazi nagy kijelző van az okostelefonokban, persze hogy ezt nem lehet szuflával bírni. De sajnos ma nem tudsz olyan telefont venni, ami csak azt tudja amire neked szükséged van. Pedig állítom, hogy aki 80-90%-ban telefonálásra használja, annak elég lenne fele/harmad ekkora kijelző is. Aki meg netezni meg játszani akar, annak az 5-6coll meg kicsi, ott az ipad/tablet. Mindent egybe készülékek vannak, amik bizonyos szempontból jo, mert nem kell sok/nagy kütyüt magaddal vinned, viszont a hátrány az akksi, mert mindenre ezt használod és sose elég. Akksi fronton kellene valami nagyot dobni mostmár…

  8. @Feri: már bocs, de most komolyan minden egyes cikkhez le fogod írni ezt a meglátásod az iOS kapcsán?

  9. @Jadeye:

    Nem kötekedés és nem ellenetek szól, baromi jó ez a site, és bocs!:)
    Mivel az apple-t nem érdekli, ha minket zavar valami, ami jogos is, az az egy módja van a tiltakozásnak, ha tudatjuk mindenkivel, hogy már visszaesett a cég a középkategóriába!

    Mi, a lehetőségeinkhez mérten mindent megtettünk, cikket írtál, hátha megoldódhat a hiba, stb., de Ők mit tesznek? Idióta órát gyártanak, mert abból nincs pénzük, ha megjavítják azt, amit már megvettem!

  10. Kicsit vicces már hallgatni, hogy szinte mindenki azt mondja, 1 napot sem bír ki a telefonja…
    iPhone 5-ön használtam GPS térképet, szintén GPS-es busz menetrendet, face, zenehallgatás, stb, 3-4 napig bírta egy töltéssel. Mostani 5s-em 5-8 naponta kell tölteni, igaz kevesebbet használom, de ez így is szép eredmény. Kíváncsi leszek az almaórára is, hány napig bírja majd nálam, ha veszek. A mostani 17 éves karórám 7-8 évig bírja egy elemmel, na ezt próbálja valaki túlszárnyalni. 😀

  11. scarabeus….
    En csak telefonkent használom…csak gyári appok vannak rajta,kivéve az Igo-t,amit ugye nem napi rendszerességgel használok.
    Se SMS,se e-mail,se semmi.
    Igy is max 1.5 nap.
    Uj kora óta ilyen,most 8 hónapos 5s.
    5-8 nap………

  12. @scarabeus:

    5-8 napot kibír? Nem cinizmusnak szánom, de azért ez erős túlzás, nem? Konkrétan én is telefonálok csak vele, persze SMS-ek naponta 1-2, néha térkép és apróságok. Én nekem az volt a cél, hogy kompromisszum nélkül reggeltől estig bírja ki, ne kelljen töltővel rohangálnom. Ezt teljesítette, ilyen facebook marhaságokkal persze nem foglalkozom. Ha 5-8 napig bírja, amit nem tartok kizártnak, akkor viszont hetente 10 percet telefonálsz és csak akkor veszed kézbe, ha csörög!

  13. scarabeus!
    🙂
    Akkor ha megveszed az órát, Neked biztosan 3-4 hétig menni fog kiindulva a telefonod üzemidejéből. 5-8 napig bírja az 5S-ed? Akkor szerintem vagy kapcsold be, vagy vidd el az Applenek, hogy nézzék meg azt az akkut és olyanból gyártsanak nekünk is. Akkor az én tuti vennék a hatosomba.

  14. Am nem lehet hogy egy 3210-es Nokiat használsz? Csak átvertek amikor megvetted? Nagyon össze lehet ám keverni a kettőt! 😉

  15. @Feri: Visszavezetve a mondandodat 2007-be:
    “A ceg visszaesett a kozepkategoriaba, az uj oprendszeruk egy hasznalhatatlan szutyok. Es ok mit tesznek? Idiota telefont gyartanak.”

    @scarabeus: Ha azt prezentalod, hogy navival 3-4 naponta kellett tolteni…
    Felreertes ne essek, en is rohogok azokon akik az akksira panaszkodnak. De leginkabb azert, mert arra hasznaljak a telefonjukat, amire egyszeruen alkalmatlan, megis meg vannak gyozodve rola, hogy az az idealis hasznalat.

  16. Taky: azért az erős, hogy az Iphone -al nem kellett kompromisszumot kötni, amikor megjelent.

    Ha jó aksiidőt szeretnétek jó telefonnal, akkor az Iphone plus ami ezt megadja almával a hátlapján.

  17. Engem sokkal jobban izgat az a kérdés, hogy az Apple vajon mikor engedi meg és hagyja jóvá, hogy az iPhone 4S-emre olyan iOS-tegyek fel ailyent szeretnék???!!! Nyilván nem 3.0-ást akarok, de 5.valahanyas volt rajta amikor vettem (mellesleg akkor 170.000 Ft.-ért) és igazából azzal volt villám gyors. Aztán ahogy frissítettem egyre lassúbb lett… érthető módon. Most 7.1.1 van rajta és az 5.valahanyashoz képest nagyon lassú. De még azt sem hagyja jóvá az Apple, hogy a rajta lévő 7.1.1-et újra rakjam, mert kiírja iTunes, hogy "ennél már újabb van… biztosan akarom?" És nem lehet kikerülni, vagy folytatod vagy kilépsz. iPad Air-emen 7.1.2 van, és az is marad örökre, mert ezzel villám gyors, az Apple meg nem hagy downgrade-elni, pedig az lenne a korrekt (főleg ilyen drága cuccokért) hogy legalább addig lehessen downgrade-elni, amilyennel megjelent az adott eszköz. Akkor egy szavam sem lenne. De megmagyarázzák, hogy "hiszen ez nekem jó… mert a kompatibilitás, meg betömött biztonsági rések…" Tényleg? Oké. Émi van a lassúlással? Menjenek a fenébe, mar hogy csúnyábbat ne mondjak… Hagyják jóvá a downgrade-elést, és akkor talán érdekelni fog más termékük is.

  18. WOLF09: Ez az Apple marketing gépezete, tedd fel mert biztonságosabb, persze, de ugy lelasítja a régebbi kütyüt(direkt) ,hogy aztan vedd meg az ujabbat amivel gyorsabb.

    Témához hozzászolva: iphone 5 és az aksi ido, kb 4 óra kijelzőhasznalatot érek el vele, és talan egy napot bírja, de inkabb nem. HTC One M8 -am, 6-7 órás kijelzőidő, és min 2 nap hasznalat de inkabb majdnem 3. Na ezert nem hasznalnék sohasem csak iphone-t. iPhone 6 plus lehet jobban bírja igen, de nem kellene akkora tepsi, no no no…

  19. Apple Watch: Ha már kifizet az ember ennyi pénzt egy óráért, és azzokkal a funkciókkal adják el amikre képes, akkor ne hogy mar azért ne tudjam hasznalni mert szar az aksi. Akkor a drága mérnökurak vegyék ki azokat a funkciokat alapbol ami meríti és adják el ugy. Mert ez igy csak parasztvakítás megint… 60fps meg ilyenek pff…akkor minek?

  20. @WOLF09:

    Egyetértek és megint csak azt tudom mondani, hogy undorító az apple support!

    Ha megveszel egy telefont XY szoftverrel, a szoftvert is kifizeted! Nagyon szép és jó dolog, hogy frissíthető, de te azért a szoftverért fizettél!

    Megértem, hogy nem oké a downgrade nekik, de az volna az elsődleges, ami nekünk oké! A minimum ahhoz, hogy teljes elégedettség legyen, hogy a készülék vásárlásakor lévő szoftver, vagy a felettiek bármikor visszatölthetőek legyenek! Rátehetné az ember a 7-et, 8-at, de visszatehesse az eredetit is!

    Veszek egy laptopot, nem tetszik a Windows 8, akkor ráteszem minden gond nélkül a Win 7-et! Ja, ez nem apple!:)

    Háboroghatunk, amíg megvesszük, addig azt hiszik valamit jól csinálnak, pedig én pl. tényleg csak a mérete és formája miatt használom! Amint kiadnak egy pont ekkorát androidban, soha többé nem fog kelleni iOS!

  21. @WOLF09:
    Hát konkrétan az aktuális(mármint ami most is van a telón) rendszert vissza tudod tenni a készülékre, csak a telefonon kell egy Beállítások/Általános/Visszaállítás/2. dik menüt nyomni és a készüléken levő rendszer nullázódik le. Tehát marad a 7.1.1, vagy bármi más ami most is van a készüléken.

  22. @hujbera: A restore meg az kozott azért nem kis kulonbség van…

  23. En elvakult apple fan vagyok, de szerintem az apple watch 2-ik vagy 3-ik generaciojat fogom megvenni, mert kb. addigra lesz hasznalhato. Szerintem ha egy hetet nem bir legalabb, mint a Pebble, akkor az egesz koncepcio halott. Ki a fene akar meg egy kutyut naponta tolteni. Ki a fene akarja azt, hogy esetleg mar napkozben lemeruljon es a legfontosabb funkciojat, hogy mutatja az idot, ne tudja elvegezni. Bocs, de annyi penzert amennyibe ez a cucc fog kerulni atveres az egesz. Nekem van Pebble watchom jelenleg es nyilvanvaloan nem egy Apple altal keszitett termek es vannal hibai, de nekem tobb mint egy hetig birja aktiv hasznalat mellett, ugy hogy ejszakara kikapcsolom. 30 ezer forintert korrekt iparosmunka. 30 ezer forintert kotok kompromisszumot. 150-ert nem.

  24. Nem is értem a terméket…
    volt 1x kb 5-6 éve okos órám, valami androidos cucc, miután kiderült hogy 1 napig bírja eladásra került, de az talán 15 ezer forintomba fájt.
    Ma egy olyan órám van ami időt, hőmérsékletet , iránytűt és jó pár sok faxságot mutat, de mindezt 1-2-3 évíg, esőben . hóban. napsütésben, sötétben és nem aranyárban.
    Azt, hogy a telefonom mit kommunikál addig amíg van 2 kezem megtudom nézni.
    Ez a termék egy kategórikus lehúzás, értem én, hogy fejleszteni kell mert 100 évmúlva kell egy használható cucc, de ma ez így kuka.
    Örülök, hogy Taky barátom is kezd felébredni 🙂

  25. Lipi, Feri, taky1974, ef-dani: a GPS-t nem folyamatosan használtam ez igaz, csak megnéztem hova is kell menni, mert motoros futárként dolgoztam. Akkor többet telefonáltam, így jött ki a 3-4 nap. Mostanába valóban nem telefonálok sokat, havonta 1-másfél órát. Sose játszom telón. Youtube tele van Save battery life in iOS videókkal, érdemes megnézni párat. A háttérben való frissítést érdemes kikapcsolni. Egyszer kapcsoltam be csak 1 percre, máris 3%-ot merült az aksi! Éjszakára wifi, 3g, stb kilőve, feladatkezelőből is kilövök mindent, így estétől reggelig 3%-ot merül az aksi. Pusht is kikapcsoltam a mailben. Apróságok, de sok kicsi sokra megy. Ha nem hiszed, tudok képet küldeni. Nem csalok, nem szoktam rátölteni. Most nézem, 4 napja volt töltve, 46%-on áll a töltöttség. Mihelyt megjelenik az Apple Watch, biztos tele lesz a youtube hasonlóan hasznos videókkal, hogy bírja sokáig az aksi normál használat mellett. Viszonyításképp a Nokia 100-as telóm 2-2,5 hetet bír egy töltéssel. 🙂

  26. @hujbera: Köszönöm a tanácsot, de tényleg. Azonban a helyzet az, ahogyan alattad AppleFan is írta. Hatalmas a különbség a kettő között, mert amit te írtál az egy mezei gyári visszaállítás. Nagyon sok esetben segít is, főleg ha sokat buherálja az ember a rendszert. Meg ameddig aránylag új. De eljön egy idő amikor ez már nem sokat segít, és igazából csak akkor kapsz újra egy teljesen ép és szűz rendszert, ha újratelepíted azt. Valahogy úgy mint a Windowsnál. Lehet ugye azt is tisztítgatni, toldani, foltozni, töredezetségmentesíteni, javítani egy ideig, és jó. De egy idő után már csak a format C és az újratelepítés segít. Persze a Mac OS vagy az iOS sokkal stabilabb ilyen téren, de ezeknek is eljön az ideje. Az ember feltelepít, letelepít, teszi-veszi a dolgokat éveken át. Lecserélődnek, esetleg sérülnek rendszerfájlok. Ilyenkor már hiába nyomsz gyári visszaállítást, túl sok a szemét és a sérült fájl. És akkor kellene újratelepíteni az egészet. De nem lehet. Ott van a szűz gyári eredeti .ipsw fájl, de nem tudsz vele mit kezdeni mert nem hagyja jóvá az Apple. Rá akarják kényszeríteni az iPhone 4S-emre a 8.x.x-et, amitől csak még lassúbb lenne, vissza meg már nem engednék a 7.x.x-et. Persze semmire nem kényszerít az Apple… nem muszáj elfogadjam és nem muszáj feltegyem a 8.x.x-et. Viszont a 7.1.1-et sem engedi újratelepíteni, a gyári visszaállítás meg sajnos nem ér fel egy újratelepítéssel. Ezért írtam azt, hogy az iPad Air-emen soha nem frissítem a 7.1.2-est. Tanultam a dolgokból. Régen ha mentettél .shsh-t, akkor legalább azt visszaengedték. De ezt is megszüntették. Én személy szerint nem szeretem az Androidos készülékek egyikét sem szinte, és maga az Android rendszert sem. De azt azért be kell ismerjem, hogy ők legalább ebbe nem szólnak bele, veszel egy készüléket és olyan Androidot teszel rá amilyent akarsz, legföljebb nem fog menni, vagy rosszul fog menni, de akkor ott van a lehetőség, hogy visszateszed rá a gyárit, és kész. És ezt annyiszor játszod el rajta ahányszor akarod.

  27. van ipphone 4s/5s, ipad air/2 a házban és eggyik termékkel sincs semmilyen bajom pedig a legfrissebb rendzser van az osszes eszkozon. persze minden frissitest restoreval teszek fel. hogy a 4s ios 8 alatt lassu ? hát szerintem egyaltalan nem. persze ha 5s mellé teszed ugy nez ki mintha lassu lenne, de nem azert mert a 4s lassult be hanem mert az 5s lett gyorsabb!!! 4s em most 3,5 eves és mellé merem tenni bármelyik hasonlo oreg telefonhoz és biztos hogy lenyomja az osszeset. lehet lassabb lett a rendszer ios 6 óta, de nem azert lassult be mert behúzva felejtette ios8 alatt az apple a kéziféket hanem ios 6 óta naaaagyon sok minden belekerult a rendszerbe. vissza akarjátok tenni ios 5-6-7 et. bezzeg ha valami adatvédelmi hiba miatt kilopnának az adatokat a telefonotokbol az nem tetszenne és menne az anýázás.soxor már volt itt az oldalon is pár cikk ilyen olyan biztonsagi hibakkal kapcsolatban es altalaban eleg hamar javitottak.pont ezért kellenek a frissítések!!!! igaz ez call delay most nagyon zavaro lehet sokak szamara, es ez miatt meg is ertem a felhaborodast, jelenteni kell megprobalni amit lehet(restore meg hasonlok).ha ez az elv nem tetszik nem trollkodni kell hanem váltani másra és legyen szerencséd. bocs az offert de most ilyen kedvem volt hogy muszaly volt ezt leirnom

  28. @diario: diario. Én egyáltalán nem hasonlítom össze a 4S-t és az 5S-t hardveresen. Természetes, hogy mindegyik új eszköz jóval erősebb az elődjénél. Írod, hogy 3,5 éve van meg a 4S-ed. Én is oda merem tenni sok más vele egyidős telefon mellé, (nem nevezem meg őket mert nem akarok rosszat mondani egyikről sem) és igazad van, elveri őket alaposan, mert az iPhone az iPhone, tudjuk. Azon viszont csodálkozom nagyon, hogy te semmilyen lassulást nem tapasztaltál 4S esetén mondjuk iOS 5.x.x és 8.x.x között. Eddig mindenki akivel beszéltem tapasztalta a lassulást. Persze nem azt mondom, hogy használhatatlan, csak azt, hogy lassúbb. És ezt legalább 8-10 ismerősöm szintén mondja. Olyan ez mint annak idején az iPhone 3G-m volt. Az volt az első iPhone-om. Volt rajta valami 3.0-ás rendszer, de nekem ugye kellett rá 4.1.2. Rátettem, de be is lassult alaposan. Így fogtam és visszatettem rá a 3.0-ást. Mert akkor ugye még lehetett…

    “Ha valami adatvédelmi hiba miatt kilopnának az adatokat a telefonotokból…” Nézd. Biztosan sok biztonsági új dolog van az újabb rendszerekben, de ez mindenkinek a magánügye. Az enyém is. Mondjuk én speciel nem vagyok titkos ügynök, sem állami hivatalnok, semmi különösebb féltenivalóm nincs. Fel akarják törni a telefonom? Nyugodtan. Bár ha odaadom nyugodtan nézzék meg, nem kell feltörni azt. Ha mégis, akkor nyugodtan megnézhetik az 50 mezítelen csajt, az 5 kedvenc pornó videómat, a 15-20 e-mailemet, sőt, nyugodtan megnézhetik az sms-eimet is, meg az egész névjegyzékemet, ha akarják. Vannak persze 1000X fontosabb emberek mint én, őket megértem ha aggódnak a biztonságért. De amilyen kis és jelentéktelen ember vagyok én, nos nekem többet és a telefonom gyorsasága. Mellesleg nekem sosem jött be ez a flat kinézet sem, jobban tetszett a régi, de ezt csak úgy mellékesen mondom. Miért nem dönthetem el én, hogy milyen iOS-t teszek a telefonomra? Amúgy érdekes, az 5.x.x-el sosem volt semmi call delay problémám. Nem vitatkozok, ne értsd félre amiket írtam, csak én így látom. Mindenki frissítsen aki akar. De aki véletlenül nyomott rá a frissítésre (mert ilyen is volt elég sok) vagy esetleg kíváncsiságból tett fel egy 8.x.x-et, és veled ellentétben lassulást tapasztalt, annak igenis legyen meg a lehetősége arra, hogy visszategye azt ami neki jó.

    De ha arra megy ki a játék, (márpedig tuti arra megy ki) amit valaki itt írt, hogy azért csinálják ezt, hogy mindig újabb és újabb hardvert vegyél, akkor nálam ez megbukott, ugyanis nem fogok. Ha meg a jailbreak miatt csinálják, hogy nem engednek downgrade-elni, az meg tök fölösleges, mert a jailbreak az úgy is jön mindig, és aki akar az úgy is jailbreakelni fog, aki meg nem az nem.

  29. @scarabeus:
    Elnézést, de ha mindent állandóan kikapcsolsz, vagy nem használsz, akkor minek egy ilyen telefon Neked?!?
    Nekem aktív használat mellett elképzelhetetlen még a 2 teljes nap is! Nem, hogy 5-8… 🙂
    Ez olyan, mint a nyári audi a8 teszt, ahol nem kapcsolhatod be a légkondit, nem húzhatod le az ablakot és még a rádiót sem hallgathatod, hogy jó legyen a fogyasztás…
    Szerintem ezek egyszerűen nem életszerűek!!!

  30. itanczos:”Ez olyan, mint a nyári audi a8 teszt, ahol nem kapcsolhatod be a légkondit, nem húzhatod le az ablakot és még a rádiót sem hallgathatod, hogy jó legyen a fogyasztás…
    Szerintem ezek egyszerűen nem életszerűek!!!”
    Apple Watch… Ugyan ez…

  31. @itanczos: De az sem, hogy valaki napi 5-6 oran at nyomkodja egy nap azt a kis szart.

  32. @diario:
    Muszáj.
    Szóval a 4S 8.1.2 alatt nem lassult be, csak az 5S lett alatta gyorsabb. Rendben. 🙂


Add a Comment