fbpx Skip to content

A Pangu és a TaiG után a PP megjelenésével immár a harmadik kínai jailbreak vált elérhetővé ebben az “évadban”. A kérdés már csak az marad, hogy ehhez a sok jailbreakhez vajon hány különböző exploitot lőnek el, amiket így az Apple szépen ki tud javítani a 8.2 megjelenéséig.

PP_hero

A helyzet most is jelenleg nagyjából ugyanaz, mint amikor a Pangu iOS 8-as verziója megjelent: a projekt oldala és az alkalmazás maga kínai (szó szerint), és jelenleg csak Mac esetén működik. De nézzük, mit érdemes tudni róla.

A PP esetén legfontosabb tehát az, hogy a 8.1.2 támogatása mellett Mac-re is elérhető. Így amennyiben valakinek a készülékén 8.1.2 van, ám csak Mac van a környezetében, és nincs lehetősége Windows futtatására, annak akkor kizárásos alapon marad a PP a jailbreakhez.

Természetesen mielőtt bármit is tennénk, ebben az esetben is készítsünk biztonsági mentést a készüléken lévő adatainkról az iTunes vagy az iCloud segítségével.

A biztonsági mentés után menjünk a Beállítások (Settings) appban először a Touch ID és jelkód (Touch ID & Passcode), vagy Touch ID-val nem rendelkező eszközökön a Jelkód (Passcode) menüpontba, és kapcsoljuk ki a jelkód kérését. Ezután a készülék fel fogja ajánlani az iCloud-kulcskarika adatainak törlését is, amit nyugodtan törölhetünk, mert a jailbreak után úgyis visszakapcsolhatjuk a jelkódot, az iCloud-kulcskarikát és az iPhone keresése opciót is.

Ezután lépjünk vissza, és görgessünk le az iCloud menüpontig, ahol az iPhone keresése (Find My iPhone) opcióban kapcsoljuk azt ki – itt a készülék kérni fogja az iCloud fiókunk jelszavát.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor még érdemes kivenni a pipát az ablak bal alsó sarkában lévő “PP” tartalmú opció elől:

PP_app

Ezután már csak az egyetlen gombra kell az app ablakának közepén rányomni, a következő képernyőn pedig a jobb oldali gombra kattintani, és várni.

Vizuális típusok számára az iDownloadBlog készített egy videót is:

Letöltés

A Mac-re letölthető változat 47.1MB, Windows-os verzió a PP-ből egyelőre nincs, de nem is igazán szükséges, mert ebben az esetben használható a TaiG.

Ahogyan az már lenni szokott, technikai okokból az OTA frissített eszközök esetén itt is problémák lehetnek a jailbreak folyamatával, így csak az iTunes-ban frissített vagy a jailbreak előtt restore-olt készülékekkel javasolt próbálkozni, de ezek közül az összes, iOS 8-at futtató készüléken használható.

pangu8_devices

Merjem használni?

A PP kapcsán jelenleg nincs pontos információ a biztonságosságát illetően. Így mi jelenleg nem igazán tudjuk javasoljuk a használatát, maximum azoknak, akik bármi okból kénytelenek voltak feltenni a 8.1.2-t, és nincs lehetőségük a TaiG használatára. Aki ennek ellenére kísérletezni szeretne vele, az az oldal címét Google Translate alá vetve tájékozódhat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. a Pangu jb fejlesztője nem igazán utalt arra, hogy fogyóban lennének az exploitok 😀

  2. Olyan bugos a 8-as ios, hogy több benne az exploit mint égen a csillag. :-))))

  3. Musclenerdék jól le lettek pipálva. 😀 gyakorlatilag évek óta semmit sem csinálnak, gondolom megvette őket az Apple kilóra.

  4. Az iOS 8.2 előtt ilyet kiadni…Nyakunkon az új verzió, nem értem miért nem várták meg. Lehet már be is foltozták és pont emiatt adják ki még gyorsba. Más ésszerű magyarázatot nemigen látok.

  5. nem hittem volna, hogy valaha is örülni fogok az ios 7.1.2.-enk 🙁

  6. Sziasztok!
    Engedjetek meg egy kis offot nekem, tudtok abban segíteni mi volt annak a JB-s tweaknek a neve amivel le lehetett tiltani azt hogy zárolt képernyőn ki lehessen kapcsolni a telefont? – meg talán volt benne nyomkövető meg helyzetküldő funkció is.
    Nagyon köszönöm!

  7. @laci1117: Ne foglalkozz ilyesmivel, mert hasztalan mind. Eleinte én is lelkesen gyűjtöttem mindenféle lopással, biztonsággal kapcsolatos appot, aztán rájöttem, mind felesleges. Az adataidat tartsd biztonságosan, a telód úgyse kerül meg, ha ellopják. Mondom úgy, h nekem már lopták el iPhone-om. Amúgy hard reset és semmi nem véd meg, h kikapcsolják a telód. Inkább a JB-től szabadulj meg, ha a biztonság érdekel.

  8. @kisai: Köszi szépen! 🙂 Csak emiatt szerettem volna JB-zni de akkor hanyagolom a dolgot.

  9. @kisai: Azért az iphone keresése funkció eléggé értelmetlenné teszi manapság a lopást. És ezt a “normálisabb” tolvajok is tudják.
    Mi értelme ellopni ha restore után is használhatatlan lesz a saját apple ID jelszavam nélkül? De abban igazad van, hogy a JB plusz biztonságot tuti nem ad, sőt.

  10. Laci! IcaughtU pro. De ezzel nem csak kikapcsolni nem tudod, hanem fényképet is készít a telefonod az előlapival, amit elküld egy megadott emailre a gps koordinátákkal együtt, ahol a teló épp van. Természetesen álandó 3g net kell, meg az, hogy ne a simtàlcával kezdje a "becsületes megtaláló" még egy üzenet is megjeleníthető a telefonon a sikertelen kikapcsoláskor, névvel, címmel, telszámmal, stb. Én használom. Vicces, mikor a másfél éves fiamról kapok egy fényképet, onnan tudom, hogy partizánkodott a telómmal 🙂 Èlesben még szerencsére nem volt alkalmam tesztelni

  11. Bocsi, kisai-nak akartam küldeni

  12. @petyus33: Nagyon köszönöm! – így hogy láttam a nevét egyből beugrott 😀 Anno nekem nem működött a fénykép készítés funkció, de lehet csak én nem tudtam beállítani 🙂

  13. Laci! Ios 8-ra most fejlesztették a progit, kicsit jobb lett, meg a magyar kezelőfelület egyszerűbbé teszi a használatot

  14. @petyus33: Köszönöm! Most már még nagyobb csábítást érzek, hogy feltegyem újra 🙂 2 hete cseréltem le az öreg 4S-em vadi új 5S-re ha megJB-zem és felrakom ezt, plusz a FlipControlCentert és semmi más hulladékot, akkor nem nyírja semmi jobban az akksim mint a mostani “eredeti” állapotban igaz?


Add a Comment