fbpx Skip to content

Míg a fejlesztőknek nem érkezett 8.1.3 béta, addig az Apple Store-ok kiválasztott dolgozói már a hírek szerint már legalább a második buildet kapták meg és tesztelték az elmúlt hetekben, a jelenlegi build verziószáma pedig 12B466.

8_1_3_15jan15

Úgy látszik, az Apple most rendesen be akarja fejezni ezt a verziót, mivel a következő nagyobb kiadás, a 8.2 már csak az Apple Watch megjelenésekor fog érkezni, ami akár több hónap is lehet.

Hogy a 8.1.3-ban milyen újdonságok lesznek, azt egyelőre nem tudni. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy leginkább a hibák javítása a rendszer gyorsítása és stabilizálása a cél, designt érintő vagy más, komolyabb változtatást nem kap majd. Reméljük, ez már egy megfelelő rendszer lesz, mert szoftveres fronton az Apple nincs a helyzet magaslatán.

A 8.1.3 megjelenése kapcsán már pletykálták ezt a hetet is, ami viszont láthatóan nem következett be. Ennek következtében az újabb pletykák már óvatosabban fogalmaznak, és az elkövetkezendő két hétre teszik a lehetséges megjelenést. Ugyanakkor az Apple most sem közölt megjelenési dátumot, így ez is csak egy tipp.

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Ha 8.2 beta 4-ben nem javították a hívásfogadás lagot, mennyi rá az esély, hogy 8.1.3-ban igen!? 🙂

  2. Szerintem azt nem fogják soha javítani,mert valakinek van,valakinek pedig nincs.

  3. @Cirx Cell: mivel a 8.1.3 később fog megjelenni, mint a már január 12-én elérhetővé vált 8.2 beta 4, így technikailag nincs akadálya annak, hogy ez a javítás bekerüljön a 8.1.3-ba, és utána átvigyék a 8.2 beta 5-be is majd. minél többen jelzik ezt a hibát az Apple felé hibajeggyel, annál valószínűbb, hogy eredménnyel zárul a dolog.

  4. Várom! Talán tudok végre telefonálni is ! “No service” hiba ios 8.1.2 iphone 5! Hívásindítás vagy hívásfogadás még full térerő ellenére is probllémás. (Telekom) Többnyire a “hívás sikertelen” hibaüzenet fogad, valamint a telefon sem elérhető! Minden lehetséges hibaelhárítás sikertelen volt! 🙁

  5. @dedyke: SIM kártya csere is volt?

  6. Igen, megvolt! Gyári nanosim került bele!

  7. @dedyke: akkor könnyen lehet, hogy a készülék meghibásodott. ha egy restore is volt, ami után új iPhone-ként lett beállítva, és az sem segített rajta, akkor érdemes szervizbe vinni. ha garanciális, vidd vissza a szolgáltatóhoz, ha nem garanciális, akkor a kollégáink meg tudják nézni: http://iszervizpont.hu

  8. Volt szervizben is, (antenna kábelek, forrasztás ok). Főleg beltér, lakás, iroda stb erősödik a probléma. Nyílt tereken tökéletes!

  9. @Jadeye:

    Ha javasolhatom, akkor írj egy cikket róla hol jelezzék és mi az a hibajegy, stb.! Én pl. nem tudom, ha ciki, akkor sem!

    Egyébként az apple nem fogja javítani, mert nem érdeke. Már nem Jobs van ott, ezért nem érdeklik őket, hogy szeressék az emberek az iPhone-t. Én nagyon megutáltam a napokban és pont a hívás hiba miatt!

  10. Egyetlen egy megoldás lenne, ha engednék visszatenni a 7.1.2-t, i4-re pedig a 6.1.3-at! Kíváncsi lennék az eredményre. Sokkal többen váltanának, mint amennyien frissítettek eddig! Az apple nem akarja, hogy használható legyen ez a szar!

  11. "Bírom" ezeket a találgatásokat az IOS 8.1.3 megjelenésével kapcsolatban. Kezdődött karácsony körmyékén várható megjelenésével ámították a népet, majd e hét közepe, majd erre tegnap olvasom, hogy jövő hét közepén várható.. Na most akkor mikor?

  12. @Mezo: Múlthéten, illetve ezen a héten sem írtunk róla, hogy megjelenne most ezen a héten az iOS 8.1.3, legalábbis én nem emlékszem rá. 🙂 Ettől függetlenül nyilván találgatás, mert akkor jelenik meg amikor az Apple eldönti és ennyi. De általában hétfő/keddre időzítik.

  13. @Feri: meg a másik, hogy hanyagolni a frissítgetést, ha új op.rendszer akkor új telefon én erre álltam rá.

  14. @Feri: iegen, ez nem az az Apple ami Jobs igején volt. egyszer már elvesztették Jobs-ot végük is lett. még belőle élnek, de örökké nemlehet.

  15. @aggressor:

    Pontosan, csak akkor még volt lehetőségük visszakönyörögni! Apple-ben azt a makacs idiotizmust utálom, ami szerint azt hiszik Ők találnak fel mindent, minden gyártó utánozza őket, lop tőlük és bármit megtehetnek! Nos, az apple óra ötletét és még sok mást ők utánoznak, de ez mindegy is. Ha nem lennének ennyire fafejűek és vissza lehetne tölteni a legutolsó működő szoftvereket, akkor nem lenni háborgás sem! Ha egy galaxy alpha szintű teló pont ilyen méretben lenne, akkor már nem lenne iPhone-om. Alpha is van, és lehet hülyézni, de konkrétan semmi baja nincsen, csak az, hogy nagy, de legalább működik. Apple-nél csak a hibák vannak állandóan. Amikor épp szoftver gond nem volt, akkor elkezdett kopni az iPhone 5, ami szerintük nem hiba!:) Bekapcsoló gombok meghaltak. Előtte a 4/4s-en tönkrementek a home gombok. Hjajj, még sorolhatnám, azt hiszem elég. A minőségére és a legjobb szoftverére hivatkozva a legdrágább…na ez már nincs, csak az ár maradt meg! Nem is ragozom, pedig tudnám még!

  16. @Mezo:

    Nyugi, tök mindegy mikor jelenik meg, javítani nem, csak rontani fog az egészen!:) Ezt nem kell várni!:)

  17. Nem tudom mit rinyaltok. Nalam minden faja. Sima 5.

  18. @Jadeye: Szerintem is jó ötlet lenne írni egy cikket, hogy hol és hogy lehet hibajegyet írni az applenek.
    Még az is sokat segítene, hogy milyen szöveggel. Főleg, hogy nem mindenki tud angolul.. többek között én sem 🙁

  19. Jónapot mindenkinek! Mekem is szoftver problémám volt! Juliusban vettem egy 5s 16gb t-comos készüléket 7.1.3 szoftverrel! Nagyon jól ment rajta minden gyors volt mint a villám! Semmi probléma nem volt vele! Jött a 8 -as verzió nem frissitettem mert az i4 tönkretette a 7 verzió! Féltem hogy a frissen vásárolt telómat megint tönkreteszi az új frissités! Vártam vele de belül az ördög csak tábeszélt két hét múlva feltettem a8.1 ! Olvastam a fórumon is hogy minden oke! Egy idő mulva lelassúlt minden többek közt a hivás felvétel! Ha egy cikket el akartam olvasni sokáig kellett várni mig betölti! Az elöző szoftvernél mindez flottúl ment! Decemberbe ugy döntöttem hogy nem eszem az idegrendszeremet tovább eladtam a telót! Nézte a neten egy vadi ujat,megrendeltem és mikor megérkezett csodálattal tapasztaltam hogy 7.1.1 ios van rajta ! Úgy működik ahogy kell! Az elözöleg felsorolt hibák nem jelenkeztek! Tehát itt is látszik, hogy ai ios8 semmire való szoftver! Sokunk bosszúságára!?

  20. @mogyi556:

    Nos, akit zavar a hiba, klikk ide:

    http://www.apple.com/feedback/iphone.html

    Aki nem tud angolul, másolja be:

    Anyway, when I receive a call and slide to answer if my phone is locked or pressing the green button if my phone is unlocked there is always this 1 or 2 second delay before I can hear the person who called me and before they can hear me.

    Aki tud, legyen szíves fogalmazza át. A többi kitöltése egyértelmű! Aki ide nincs regisztrálva, csak olvassa, az is kattintson és jelezze a hibát, mert csak akkor foglalkoznak vele, ha sokaknak rossz!

  21. Én nem értelek titeket. Augusztusban vásárolt 5S, 7.1-el, egyből frissítek minden updatet, se bug se semmi, minden megy mint a villám, pedig van 150 alkalmazásom, 10 giga zene, plusz iCloud Photo libraryval 10 giga fotó, 3G állandoan be van kapcsolva, semmi baja a készüléknek, hívásoknál nincs késés, a RAM mintha végtelen lenne 😉

  22. És tényleg ez a bajotok hogy sok az update? Ne vicceljetek… Használtatok Windowst? Hetente 10 update… Majd akkor pofázzatok ha lesz olyan oprendszeretek ami jobb mint az iOS 8! És igen énis még a Steve korszakban lettem almás, de szerintem egyáltalán nem változott a mentalitása a cégnek. Probáljátok ki az Androidot, ott még hírből sem ismerik az update fogalmát 😀

  23. @MacFly:

    Kipróbáltam az androidot és jelenleg az Alpha jobban működik, mint az i5s. Ha neked nincs problémád, akkor örülj neki, kifogtál egy telefont, amit véletlenül nem tett tönkre az iOS!

    Frissítésekkel pedig az a probléma, hogy kiadják úgy, hogy hibás, ráadásul nem töltheted vissza azt, ami működött! Szóval lehet elfogult vagy az apple-el, vagy tényleg mázlista, esetleg van hiba, de nem zavar, így olyan, mintha nem lenne!

    Steve korában még érdekelte a céget, hogy a felhasználó szeresse a telefont. Ma már csak érdekli őket, hogy szeretik a pénzt! Nem értenek a szoftvergyártáshoz, az iOS 8 most olyan szinten van, mint anno a Windows 98 volt PC-n. Tele hibákkal és amatőr csapattal mögötte.

  24. @MacFly:

    Nem pofázunk, véleményeket, ötleteket írunk! Az Android jelenleg jobb, mint az iOS 8. Miért? Mert működik.

    Ha egyedi probléma volna, megérteném, hogy itt arcoskodsz, de akármennyire is szidod azokat, akiknek bajuk van vele, a probléma még ott van az iOS-ben! Sosem lesz már jó az apple és ez tény!

  25. @Feri: Köszönöm szépen a fordítást és a linket.
    Már jeleztem is a hibát.
    Remélem mindenki jelezni fogja akinél jelentkezik a hiba. Így már gyerekjáték.

  26. @Feri: Utoljára ilyen hibával 2006-ban találkoztam a Windows Mobile-ban (Fujitsu Siemens T830, HTC Kaiser)ott is az szoftver volt a ludas.
    Igen jelenleg úgy néz ki, hogy az asszony 15000ft-os androidos huaweije stabilabb szoftveresen. Ami azért elég ciki.
    Sajnos egyre inkább úgy tünik, hogy itt már csak a profitra megy ki az egész. Szánalmas, hogy egy valag pénzért teszteletlen vacak szoftverrel kell megvenni egy egyébként csúcs készüléket. Az még szánalmasabb, hogy az Apple “pár” tipusra nem tudja optimalizálni a szoftvert. Mert, hogy androidra a csillió darabra nem megy az “érthető”.

  27. Hiba jelezve! 🙂

  28. @mogyi556:

    Nyilván, az a “munkaerő”, aki nem ért hozzá olcsóbb. Steve-nél még számított a minőség is, ma már valószínű ezen is spórolnak! Szemmel láthatóan nem értenek hozzá. Az iOS 7 több, mint fél évig folt foltozgatva, mire használható lett, bár az i4-re is ráerőltették és még rosszabb, mint a 8 az i4s-en. A legcsúnyább, hogy az iOS8 az i6-on, i5s-en is rossz!

    El kell fogadni, hogy az Apple-nek vége, még pár év vergődés és a fanatikusok is Android-ot vesznek.

  29. @Feri: azért azt remélem, te sem gondolod, hogy olyan fejlesztőket venne fel bármely cég, akik nem értenek a munkájukhoz. mindössze az a helyzet, hogy ahogyan egyre összetettebbé válik a rendszer, a hibákra is egyre nagyobb az esély. de ez nem csak az Apple esetén van így, hanem bármely szoftverfejlesztésnél. vannak olyan hibák, amelyek a korlátozott tesztkörnyezetben értelemszerűen nem is tudnak megmutatkozni, de amint több milliós eszközparkra kerülnek telepítésre, a több millió különböző felhasználói környezetben már előjönnek. az iOS-ben régen is voltak hibák, illetve hiányzó funkciók (lásd mondjuk MMS illetve a másolás/beillesztés hiánya az iOS 3.0-is, vagy a hivatalos magyar felület és a multitasking hiánya az iOS 4.0-ig, stb.), és ez most sincs másképp. persze most rá lehet fogni arra, hogy már nincs Steve Jobs. de komolyan azt hiszed, hogy Steve, látva azt, hogy mivé lett az Apple, amikor ő nem volt a cégnél, nem adta meg az iránymutatást több évre előre? ő maga választotta Tim Cookot és Jony Ive-ot is. nyilván nem ok nélkül tette. ha ennyire Steve-re van most a visszautalás, akkor ezt is érdemes fontolóra venni, elvégre nem volt egy ostoba ember.

  30. @Jadeye:

    Óóó persze, csak a düh szól belőlem, én ilyen cinikus vagyok mérgesen. Más anyázik, én csak szemét vagyok!:)

    A hibák tolerálhatók, még akkor is, ha az élesben jön elő, de azt javítsák ki 1-2 hét alatt. Amennyiben ez nem megy, akkor engedjék visszatölteni a működő verziót. Az i4 tulajok 90%-a visszatenné a 6.1.3-at, ha lenne rá mód. Az i4s felhasználók megállnának a 7.1.2-nél, stb. Amit viszont komolyan gondolok, hogy nem tartják fontosnak a felhasználók elégedettségét! Steve nem elsősorban a pénzért csinálta, hanem azért, mert ez volt a mindene! Ezért van különbség, nem azért, mert Isten volt.

    Szóval számomra az nem elfogadott, hogy kijön egy iOS, majd rá egy évre az új, de fél évig használhatatlan, mert foltozgatni kell! Ebből kiindulva, nem értenek hozzá. Én sem, de nem is vagyok ott! Senki nem hisztizne, ha lenne választása, hogy visszatehetné, ami működött, de nincsen lehetőség rá, csak a hibásat használni. Emellett marhára idegesítő, ha nem frissítesz, akkor virít a beállításoknál a piros 1-es. Azt sem lehet kikapcsolni. Másképp nem igazán frissítenének.

  31. @Feri: az aktuálisnál korábbi verziót hivatalosan sosem, technikailag meg az iPhone 3GS és az SHSH-k megjelenése óta nem lehet csak úgy visszatenni, tehát ez már évek óta ismert dolog, hogy ha valaki frissít, akkor a legtöbb esetben nincs visszaút. mivel az iPhone 4s-től kezdődően meg nincs már meg az a bootrom-szintű exploit, ami lehetővé teszi a mentett SHSH-val a downgrade-et, így onnantól még egy fokkal valószínűtlenebb a dolog. tehát hivatalosan sosem volt lehetőség a downgrade-re, más kérdés, hogy adott helyzetben, megfelelő körülmények megléte esetén sikerülhetett. de az iOS 8 megjelenése után még több napig nyitva volt az iOS 7 aláírási ablaka, így vissza lehetett azt tenni, ha nem jött be az iOS 8. nyilván ez azokon nem segített, akik azóta vettek készüléket, vagy az aláírási ablak bezárulta után kényszerültek restore-ra – bár ez csak akkor probléma, ha valakinek a készüléke jailbreakelt, vagy pedig recovery módba hullott bármi miatt, mert ellenkező esetben az összes tartalom, beállítás törlése opció tisztára sepri a készüléket. tehát közismert már évek óta, hogy gyakorlatilag nem lehet downgrade-elni, így ezen kár bosszankodni, hiszen hivatalosan sosem lehetett.

    a piros 1-es pedig még akkor is ott lesz, ha lenne lehetőség a downgrade-re, mert az azt jelzi, hogy elérhető egy új verzió (jailbreakkel eltüntethető, vagy ha a Beállítások ikont egy mappába teszed).

  32. Értem mit írsz, de nem erre gondoltam! Annyit írtam, hogy ha lehetne, vagyis engedélyeznék a visszatöltést! Tudom, hogy nem lehet és nem lehetett!

    Igen, én 8.0.2-vel vettem az új telómat. Az előzőt pedig frissítettem a amikor megjelent a 8.1.1, miután nem találtam a hozzászólásokban hibát. Tudod, itt a legnagyobb baj, hogy elmúlt feléjük az emberek bizalma az iOS7 után. Alig alig lettek frissítve a telefonok és azoknak is a fele tuti megbánta! Értem én, hogy objektíven nézed, de akármit is írunk, rossz, hibás és ez ellen senki nem tesz semmit!

    Beállítások ikon a mappába téve sem jó, akkor a mappa kap 1-est:) Ki lehet kapcsolni a beállítások internetelérését, akkor nem teszi ki, bár az icloud sem kapcsolható így ki!:) No, ez most mindegy.

  33. Szerintem az egyik alapvető probléma az az, hogy amire fejlesztették azon is jelentkezik a hiba. És azért egy 200-250e forintos telefon ne legyen már hibás. Én is 8.02 vel vettem az I4S-t. Nekem pl a beállításokhoz nem rak piros 1-est a frissítés megjelenésekor. Én innen tudom, hogy megjelent egy frissítés. És még számos hibát tudnék sorolni. Van amikor nincs kamera hang csak a második vagy harmadik képnél. Ugyan ez a helyzet a kijelző lezárásánál is. Az e-mail értesítés késik. Van, hogy már rég kitöröltem mikor rezeg. Ez elég rosszul sikerült verzió.

  34. @dedyke:

    Hasonló problémája másnak is volt telekommal! A barátnőmnek is. Nálunk és az itt panaszkodó tagnak megoldotta, hogy LTE helyett a 3G-re volt csak állítva! Mivel az LTE még fejletlen, ezért baromira befolyásolja az egyszerű telefonhívásokat. Ha ezt még nem próbáltad, akkor szerintem megoldja!

  35. Hát én talán fanatikus vagyok de soha nem vennék android ot. Akkor már inkább a Windows phone 🙂

  36. @Feri: Ezen is túl vagyok már, sőt még a 3g sincs bekapcsolva 🙁

  37. @dedyke:

    Sajnálom, csak egy ötlet volt. Van egy nagyon ügyes, privát szervizes srás, talán szétszedés nélkül megmondja mi a hiba! Hujber Attila.. Nincsen nagy szervize és üzlete, ellenben becsületes, korrekt és nem buhera és nem utolsó sorban nem drága. Feltéve, ha nem garis a telód!

    Egyik fórumon írta az elérhetőségét valaki:
    ő a fórum hardwer agya!

    Hujber Attila
    [email protected]
    +36 (30) 9376212

    Én már vettem is nála régebben és javíttattam is vele iPhone-t

  38. Azt elég jól teszik, mert van pár zavaró hiba a hívás felvétel késleltetésén túl. Nálam bugos a gyári video app is. Ha weboldalról megnyitok egy videót, betölt a kezdő képkocka, de amikor elindítom, csak fekete kép van. Be kell zárni és újra megnyitni a videót. Maga a Chrome is bugos, bár az feltehetőleg nem az Apple hibája. Néha beakad az egész és nem lehet scrollozni az oldalon. Ha elfordítom vízszintesbe a telefont, akkor meg csak egy 1 cm széles függőleges sávban van kép. Ezt a gyári video alkalmazás is tudja 🙂

  39. A családban 2db 5S van és egy 6-os. 2 db iPad. Az egyik iPad már kicsit elavult de még az szépen fut az ios8 alatt a többiről nem is beszélve. Akkor ezek szerint nálunk mindenkinek szerencséje van az előző hozzászólások alapján. 😀

  40. @savage:

    iPad-en nem telefonálsz! A telefonokon pedig vagy szerencsétek van, vagy nem kezelitek hibaként!


Add a Comment