fbpx Skip to content

Az Apple még január 7-én küldött levelet a fejlesztőknek, amiben felhívta a figyelmüket arra, hogy változtat az App Store-ban az árszabáson az elkövetkezendő 36 órán belül. Ez ma reggelre nálunk is nagyrészt megtörtént.

app_store_arvaltozas

Az árak az Európai Unió összes országában emelkedtek, ahogyan Kanadában és Norvégiában is, Izlandon ellenben csökkentek, és Oroszországban pedig többféle képpen is változnak. Ezeket a változásokat a cég az országonként eltérő általános forgalmi adó mértékének ellensúlyozásával indokolja.

Tegnap még így néztek ki az árak a fizetős toplistában:

app_store_arvaltoztas_regi_top_fizetos

Ma viszont már az alábbi a helyzet:

app_store_arvaltoztas_uj_top_fizetos

Ha megnézzük, a változás nem egységes még, mert van olyan 0.89€-s app, ami továbbra is ennyibe kerül, például ilyen az első helyen látható “26 ezer angol szó”, ezzel szemben ott van a tegnap 17. helyen, 0.89€-val szereplő Swype, ami ma a 7. helyre került, és már 0.99€-ért kapható.

Persze más példát is láthatunk, így mondjuk ott a GTA, ami tegnap még 5.99€-ba került, vagy 10.99€-s app bundle-ként is megvehettük a trilógiát:

app_store_arvaltozas_gta_regi

Ma viszont már 6.99€-ért vásárolható meg, az app bundle ára meg 11.99€-ra nőtt:

app_store_arvaltozas_gta_uj

Az árszabás változásai a több In-App Purchase-t tartalmazó appoknál talán még jobban láthatóak az egyes tételek listája miatt, így például az IGO esetén ez így nézett ki tegnap:

app_store_arvaltozas_igo_regi

Láthatjuk, hogy ilyen magas ár esetén már sokkal jelentősebb az árváltozás, hiszen 64.99€-ról, tehát nagyjából 20000Ft-ról 74.99€-ra, vagyis közel 24000Ft-ra nőtt az appért fizetendő összeg:

app_store_arvaltozas_igo_uj

Itt viszont azt is láthatjuk, hogy az In-App Purchase keretén belül elérhető tartalmak ára nem változott egyelőre.

Érdemes tehát minél hamarabb szétnézni az App Store-ban, mert még nem minden app és tartalom esetén nőttek meg az árak, és így egy magasabb árkategóriás app esetén akár több ezer forintot is meg lehet spórolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Újra jön a feltörések időszaka amikoron is mindenki ingyen fogja azappokat leszedni! 🙂

  2. @trigmegistos: a warezolásnak már nagyon régóta nem feltétele a jailbreak.

  3. @trigmegistos: mindezt 30-50 forintokert a 200 ezres eszkozon? Vicces.

  4. még az olyan appot is megveszem amit jelen pillanatban nem tudok használni mert ios 8-alatt műküdik nekem meg ios 7 van. ezzel ismerem el, hogy jó az app és támogatom a fejlesztőit. ezután is megfogom venni amiben látom a profizmust és nekem szükségem van rá.

  5. Agressor maximális respect! Ez a hozzáállás kellene és akkor a fejlesztők is jobban tudnának haladni és még több csodát kaphatnánk! Az meg szégyelje magát aki pár eurós appot is warezban akar letölteni. Az ilyen embertől elvenném a százezres telefonját és…na mind1…;0)

  6. Én 3 év alatt még egy fizetős appot sem töltöttem le , viszont nem warezolok. Túlzottan nagy igényeim nincsenek. Eddig mindig megtaláltam a free appok között amire szükségem volt.

  7. En meg mindent megprobalok olcsobban meguszni, nem tudom miert gond ez egy olyan orszagban ahol ahol szarul keresnek az emberek, mindennek ar ara no de a fizeteseke nem, hogyan lehetne igy a magyarokat egyeb kulturahoz hasonlitani, ahol a takarito neni 10-szer annyit keres mint itthon egy diplomas alkalmazott

  8. Nekem nem egy-két százezres iPhone-om van. Tény, hogy még egy appot sem vettem de JB sincs a telón. Én így tisztelem meg a fejledztőket, hogy nem illegálisan szerzem be. Amit lehet azt ingyenes formában szedem le.

  9. Én eddig is megvásároltam az fizetős appokat, ezután is meg fogom. Persze vannak ingyenes jó appok, de azokban sok a reklám.

  10. Valaki találkozott már olyannal az App Store-ban, hogy amikor egy apphoz 0,99 euró van írva, vásárlás után a számláról ennek a dupláját – 1,98 eurót – emeli le? Ez hogy van?

  11. @makimano: szerintem régen vásároltál legutóbb, így csak zárolt egy összeget, hogy ellenőrizni tudja a kártya érvényességét. a tényleges levonás csak az app ára lesz, a zárolt összeget a zárolás lejártakor visszakapod.

  12. @Jadeye: Köszi

  13. @Jadeye: Köszi a cikket.


Add a Comment