fbpx Skip to content

Gondolom hozzám hasonlóan közületek is sokan olyan munkát végeztek, melynek során egy képernyő kevés, így egy külső monitor segítségével teszitek produktívabbá a munkátokat. A Duet alkalmazás segítségével plusz monitorként használhatod az iPhone vagy iPad készülékedet, így bárhol megteremtheted a több képernyős irodai környezetet.

IMG_2960

Ez persze nem újdonság, számos alkalmazás képes erre, azonban a Duet új megoldást kínál, amivel szerintem nem szállhat semmi sem versenybe. Az eddigi appok Wi-Fi-n keresztül működtek, a Duet azonban kábelen keresztül hozza el nekünk a Kánaánt, így akadásmentes, kiváló minőségű élményt nyújt.

Az iOS appon túl egy ingyenes Mac-es alkalmazásra is szükségünk van, ami azt is jelenti, hogy a Duet jelenleg csak OS X-en működik, tehát Windows-os felhasználóknak sajnos egyelőre ez nem opció. Miután mindkét alkalmazást feltelepítettük, csak össze kell dugni az eszközöket egy kábellel. Ezután rögtön külső monitorként használhatjuk az iPadet vagy az iPhone-t.

Screen Shot 2015-01-02 at 16.23.41

A Duet minden olyan Mac-kel működik, amin legalább OS X 10.9 vagy újabb verzió fut, iOS fronton pedig iOS 7.0 a minimum követelmény. Én rögtön ki is próbáltam egy iPaddel, ami tényleg nulla késleltetés mellett tulajdonképpen egy Cinema Display, csak kisebb méretben, de 2,048 x 1,536 pixel felbontással. Az iOS eszközön megjelenített kép felbontása a Mac-es kliensen keresztül változtatható, az iPhone vagy iPad képarányának megfelelően. Újabb készülékek esetén képes a 60fps-re és persze a legmagasabb felbontásra, ami már tényleg nem semmi teljesítmény, valóban egy külső monitort kapunk. Energiatakarékosság érdekében 30fps-t is választhatunk, illetve a minőségen is ronthatunk egy keveset, hogy kevésbé merítse a MacBookot, ha éppen akksiről üzemeltetjük.

A Duet segítségével külső monitorrá változtatott iOS készülék nem csak egy monitor lesz, amin csak a Mac egere és billentyűzete segítségével dolgozhatunk, hanem továbbra is működik érintőképernyőként is. Ezzel az alkalmazással mondhatni megvalósítható az “OS X-et futtató iPad”, de akár rajztáblaként is használhatjuk, és így nem kell iOS appokon belül rajzolni, hanem akár egyből a gépes Photoshopban alkothatunk, ha épp ehhez van kedvünk.

Összességében remek alkalmazás apróbb hibákkal, így ha valakinek még egy monitorra van szüksége és van otthon egy iPad készüléke, egyszerűen kihagyhatatlan!

[appstore id=”935754064″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. ha osszekotod ipaddal a gépet mukodik a touch az ipadon ? ugyertem tudsz tipi tapizni a mac feluleten ? koszi

  2. @diario: Igen

  3. Nincs valami ilyesmi alternatív megoldás Windows-ra?

  4. @zsoxxa: A fejlesztő azt ígéri, hogy hamarabb lesz Windows-ra is, mint gondolnánk

  5. iTunes 5.1.1-et ír az app alatt 🙂

  6. Szerintetek megéri 27″ iMac mellet is?

  7. @Kovacs Mark: melyik alkalmazasod nem fer el rajta? Ha a valasz egyik sem, akkor nem.

  8. @Hori: Királyos :))

  9. Ezen kívül van másik alkalmazás is ami képes USB-n kapcsolatot létesíteni a második “kijelzővel”, Twomon a neve és megy Windows-on, és az ára 9 euro

  10. @zsoxxa
    Ha az ilyesmi kategóriába belefér, hogy nem USB-s a kapcsolat, akk’ próbáld ki a splashtop-ot. Működik Mac-en és ablakos gépen is. Ha jól emlékszem ingyenes, de nem vennék rá mérget.

  11. Véééégre! Idáig csak olyan alkalmazásokat találtam, amelyek wifi-n mentek, de folyamatosan gond volt, hogy a készülékek nem látták egymást. Köszönöm a cikket!

  12. Bugos 10.10.2 es 10.10.3 alatt. Ezenkivul annak ellenere, hogy allitolag nem kene lagolnia, nekem lagol. Egyaltalan nem er meg 16 eurot.

  13. Sziasztok!
    Kapóra jött ez a cikk.
    Keresek olyan windows-os programot amivel érintőképrnyő hibás (vagy épen kijelző hibás) iPhone telefont lehetne vallatóra fogni.
    Köszönöm a segítséget!

  14. @Szabó József: pontosan mire gondolsz a “vallatóra fogni” alatt? a készüléken lévő adatokhoz szeretnél hozzáférni? vagy mire gondolsz?

  15. @Jadeye:
    Bekapcsolni a WIFI-t, bluetooth-ot, hívást kezdeményezni a telefonról.
    Vásárlásnál az érintőhibás telefon elég zsákbamacska…….
    Igaz, hogy a képernyő “még” működik, de ha a tapi az halott akkor nem látom azt amire kíváncsi vagyok.
    Köszönöm a segítséget!


Add a Comment