fbpx Skip to content

Egy érdekes cikk jelent meg a napokban a Cnet brit hírportálon, ami nemzetközileg is nagy sajtóvisszhangot kapott. Számos neves sajtóforrás ügyvédei (Bloomberg, CNN, Associated Press) hadakoznak az Apple-lel Steve Jobs egy eddig ismeretlen tanúvallomásának publikálásáért, amit még halála előtt nem sokkal rögzítettek az egyik bírósági meghallgatásán.

jobs_ipod

A közel két órás videót a múlt hét folyamán bizonyítékként vetítették le az Apple-t övező persorozatok egyikén, amelyben többek között kifejti a véleményét a cég aktuális helyzetéről és a megfigyeléseiről, amit CEO-ként tapasztalt az Apple élén. A per az Apple digitális tartalmak jogkezelési törvényszerűségét boncolgatja, ugyanis az iPodok biztonsági rendszerével megpróbálták kizárni a nem iTunes-ból vásárolt tartalmakat, azokat potenciális veszélyforrásként megnevezve, ezzel pedig megkárosítva a vetélytársakat.

A hírportálok ügyvédei arra hivatkoztak, hogy a videó levetítését megelőzően az Apple nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy a vallomásként felhasznált videóanyagot szigorúan bizalmas tartalomként kezeljék, és így a peren kívülálló személyekhez valamint a publikumhoz ne juthasson el. Bár utólagosan sikerült levédetni a kérdéses anyagot, ám az addigra írásos (jegyzőkönyv) formában elérhetővé vált mindenki számára.

 Screen-Shot-2012-05-04-at-10_25_57

Jobs a kihallgatás során egyébként meglehetősen érdektelenül viselkedett és úgy értékelte az általuk bevezetett “óvintézkedést”, hogy rengeteg hacker próbálja feltörni az eszközeiket és a jogvédett tartalmakat, ezzel olyan állapotot előidézve, amikor a kiadókkal kötött szerződésük valamilyen formában sérül, ezt a kockázatot pedig nem szeretnék felvállalni.

Akit érdekel a jegyzőkönyv, az itt beleolvashat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A sok szarházi! Aki csak tud megpróbál valamit lehúzni az Apple-ről. Egy sikeres céget tulajdonolni sem leányálom. Állandó ádáz harc.


Add a Comment