fbpx Skip to content

Az adatforgalmi keret egy kardinális probléma hónapról-hónapra. Van, akinek kevés van és az elég is, de van akinek több giga van és az is kevés. Úgy gondolom, hogy érdemes egy iPhone esetén minél nagyobb csomagot választani, mert nincs annál rosszabb, mint mikor Wi-Fi-t kell vadászni, vagy az EDGE ma már nevetségesen lassú sebességével kell internetezni. Eddig is voltak alkalmazások, melyek képesek voltak nyomon követni a havi keretünket, viszont a Data Widgetnél egyszerűbb még nem.

datawidget_cover

A szerkesztőségben vannak, akik a DataMan nevűre esküsznek, főleg, hogy egy ideje már widgetje is van, amivel roppant egyszerűen és gyorsan az Értesítési központból ellenőrizhetjük hogyan állunk a havi kerettel. Én ennél egyszerűbbre vágytam, bár eddig jól megvoltam azzal, hogy a Beállítások / Mobiltelefon rész alatt is ellenőrizhettem, hogyan állok az adott hónapban, viszont amennyiben nem nulláztam hófordulókor a számlálót, akkor buktam arra a hónapra a pontos adatokat. A Data Widget hihetetlen egyszerű kis program, egy widgetből áll és a hozzá tartozó konténer appból, melyben a havi keretet, hófordulót és az eddig elhasznált adatmennyiség lehet beállítani, illetve ott is megtekinthető MB-ban és százalékban, hol állunk épp.

datawidget1 datawidget2

A widget egyszerűségével nyert meg az app, ugyanis csak egy csík, amiben ott van, hogy hány MB-ot használtunk el eddig és mennyi van még erre a hónapra. A csíkra koppintva százalékosan is láthatjuk a keretünket, illetve a kis fogaskerék jellel meg is nyithatjuk a konténer appot. A csík tudása nem merül ki ennyiben, ugyanis képes azt is mutatni, hogy ha a hónapot egy vonalnak képzeljük el, akkor éppen mennyi telt el belőle, ezt egy is kék háromszöggel és vonallal jelzi.

Amennyiben az átlagosan egy napra jutó adatforgalmi keretünk több már, mint amennyit eddig “elhasználhattunk” volna, a csík pirosra vált, különben zöld és akkor nincs semmi gond. Amikor pirosba vált, lehet érdemes elgondolkodni, hogy mi fogyaszthat ennyi mobilnetet és hogyan tudnánk visszafogni magunkat, hogy a hóvége ne lassítva, vagy épp ráfizetve teljen. Az egyes alkalmazások eddigi adatforgalom-használatát a Beállítások / Mobiltelefon részben lehet megtekinteni.

A Data Widget gyorsan, egyszerűen és könnyen értelmezhetően mutatja a felhasználó számára akár egy gesztus használatával, hogy havi adatforgalmi kerete éppen hogyan áll. Mindenképpen ajánlani tudom azok számára, akiknek alacsony a havi keretük, illetve azoknak is, akiknek igaz nagyobb, de ha túllépik, borsos áron kapják a további kilobájtokat.

[appstore id=”915632592″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Mennyire pontos vajon? Korábban Jb-s datacountert használtam, az jó volt.

    Memóriában kell legyen folyamatosan, vagy nem, mennyire meríti az akkut?

  2. @kleinguru: Na kérem,ezekre lennék én is kíváncsi 🙂

  3. DataMan jobb, keressetek rá!

  4. 2-3 hete használom és szerintem pontos. Párhuzamosan használtam és ellenőriztem a Megabytes-sal, jól teljesített.

  5. A telekom alkalmazás kijelzi az aktuális havi “fogyasztást”.

  6. data usage-t használom többb éve, nagyon pontos és már neki is van widget, ugyan a widgwttwl már fizetős, de 1 euro alatt van azt hiszem.

  7. Ha JBs a teló akkor a legjobb a DataMeter. Bigboss repo.

  8. Korlatlan adatforgalmu mobilnetem van, amig nem volt addig meg a szolgaltato szamlalojan csekkoltam mindig, bar sokszor jo lett volna egy ilyen, csak akkor meg nem volt… 😀

  9. maradok én is a telekom appnál (nemrég frissült), pont pár napja töltöttem fel +3GB-ot és egyből érzékelte… (nem gondoltam volna :D)
    persze, aki nem T-s, annak maradnak “ezek”…

  10. Akkor itt is megkérdezem: akik a DataMantól vannak elájulva, azok mégis honnan a frászból tudják, hogy pontosan mér? Mi alapján mondják azt, hogy igen tényleg ennyit fogyasztottam? Én párhuzamosan futtattam a Telekom alkalmazással (ami nyilván bitre pontos, mert szolgáltatói oldalon mér) és állandóan brutális eltérések voltak.

  11. @Ronaldo: én is ezért “váltottam” (pedig tetszett a dataman designra)

  12. Valami hasonlot csak ingyeneset tudtok? ( korlatlan netem van azert nem ajarom megvenni,de erdekel a dolog)

  13. @pete66: Rakd be az appshopper kívánságlistádba, havonta egyszer egy-két napig ingyenes szokott lenni a data widget, és akkor kapsz róla emailt meg ha fenn van az app, akkort push-t is. Én is akkor töltöttem le, amikor ingyen volt.

  14. A DataMan tényleg elég fals (értsd: kevesebb) felhasznált adatot mutatott nekem. Sokkal kevesebbet, mint amennyit valójában elhasználtam (a Vodafone-nak is van alkalmazása, ahol pontosan nyomon lehet követni). Ez a Data Widget egész jól működik. Ez is kicsit kevesebbet mutat mindig, mint a valós, de kb 28 Mb a differencia, ami még tűrhető számomra.

  15. Jah a DataMan nekem is rossz adatmennyiséget mutatott és le is zúztam a gázba…a Datawidget-et használom néhány napja de jónak tűnik!

  16. én a DataMan fizetős és a Data Usage-et használom folyamatosan és mind a 2 full ugyan annyit mutat nem tudom nekem jónak tünik mondjuk havi 7GB az adatcsomagom.

  17. Én is a T app-ját használnám, de nekem egyáltalán nem mutatja a felhasznált mennyiséget, pedig nem “korlátlan”. Sőt, nem is találok erre vonatkozó beállítást. Lehet, hogy csak a feltöltős forgalmat jeleníti meg?

  18. rgbx: en beszoktam rakni kivansaglistaba de sose kapok rola se emailt se pusht ezt eltudod mondani h mukodik kerlek?!

  19. Vodafone alkalmazás is tudja, nem csak a magenta 🙂

  20. @kriszt: Ez nem az AppStore, hanem az AppShopper. De van még pár ilyen oldal. Regisztrálhatsz a weblapján (appshopper.com), vagy letöltheted hozzá az alkalmazást is (AppShopper Social, az iPhone-os appok között van). A weblapon a kívánságlista fülön bejelölöd, hogy “Notify me of price drops by E-mail”, ekkor kapsz az áresésekről emailt. Ha az app is fenn van, akkor abban a fogaskerék gomb és Push Notifications, Price Drops kapcsolót kell bekapcsolni, és akkor jön a push értesítés is.

  21. Szar ez a program. Peldanak kedveert 60%-ot mutatott, mikor a szolgaltatom kuldte az smst, hogy elfogyott a keretem. 2 honapig teszteltem.

  22. rgbx: nagyon szépen köszönöm!

  23. Telenorosként én nekem tökéletesen elég az, hogy a home screenre kirakom ezt a könyvjelzőt:
    http://go.telenor.hu/show/quota
    (csak akkor lehet csekkolni, ha nem vagyunk Wi-Fi-n)

  24. Ma ingyenes!!!!


Add a Comment