fbpx Skip to content

Az Apple bizonyos időközönként közéteszi az iOS legújabb főverziójának elterjedtségét. A cég a héten újabb számot tett közzé, mely szerint a rendszer az App Store-t látogató készülékek 60%-ára volt telepítve.

ios8nov24

Az iOS 8 elterjedtsége elmarad az iOS 7 tavaly, hasonló időszakban mért penetrációjától, aminek okairól korábbi cikkünkben már írtunk.

A legutóbbi, két héttel ezelőtti méréshez képest a 60% négy százalékos növekedést jelent, mivel akkor az iOS 8 56%-on állt. Ez a 60% messze meghaladja az Android legfrissebb verziójának, a Lollipopnak elterjedtségét. Nem akarunk flame-et indítani, mivel a két rendszer disztribúciójában alapvető különbség van, de a lenti kép elég gáz.

Az Android SDK-ból fényképezték ki, meg kellett adni a fejlesztéshez használni kívánt API-szintet.

Lollipop

Visszatérve az iOS 8-ra: lassan, de biztosan nő az elterjedtsége, de nem valószínű, hogy utoléri az iOS 7 90%-os telepítési népszerűségét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. “meg kellett adni a fejlesztéshez használni kívánt API-szintet.” Mert ugye iOS-nél nincs olyan hogy legalább x.x kell neki mi? 🙂 Nézz már meg egy random appot a storeban. Mindnél kiírja, hogy legalább 7.x kell neki. Elvétve találsz olyat ami korábbi cuccon is elfut.

  2. Miota kinn van a JB jobban terjed

  3. @dnp: azért van különbség. az iOS 7-et belőve egészen az iPhone 4-ig visszamenőleg támogatott az összes készülék, korábbi Xcode és SDK esetén még akár az iPhone 2G is támogatható, aztán a következő lépés a 3G/4.x, iPad1/5.x, majd a 3GS/6.x. egy ideje meg az App Store odaadja az adott app korábbi verzióját, ha a készülékeden nem fut az iOS 8 vagy az iOS 7 sem: http://szifon.com/2013/09/17/tortenelmi-hir-az-apple-lehetove-teszi-az-appok-korabbi-verzioinak-letolteset-az-app-store-bol/

    ezzel szemben az androidos készülékek esetén sokszor sajnos még az 1 éven belül vásárolt készülék sem biztos, hogy megkapja a legújabb frissítést, vagy csak hosszú hónapokkal később, mire még a szolgáltató is jóváhagyja, stb.

  4. Azért nem terjed gyorsabban, mert az nonszensz, hogy egy 4S-en akadozik, lassú, a hívásfogadásnál 2mp.-t várni kell stb. stb.
    Mellesleg a párom telefonja ez a 4S, tól sok mindenre nem használja, Face, Viber, telefonálás, meg egy-két játék.
    Csináltunk már restore-t, új ájfon beállítással, de továbbra is szar.
    Sajna nem lehet visszatenni a 7.1.2-t rá, ha lehetne, menne is vissza.
    Én ezek után már nem is merem feltenni az %s-emre.

  5. @twingo16v: 5S akart lenni!

  6. Nekem is várni kell 2-3msp-et mire felveszi…
    i6 8.1.1
    Marha idegesítő dolgok vannak sajnos. Én már a legelső iOS-t is használtam de régebben ilyen alapvető dolgokban nem voltak buggok. Én szeretem az Apple cuccokat és nem fanatizmusból. Be kell valjam, hogy vannak gyerek dolgai, de még mindig jobb a szoftver támogatása, mint az androidnak. Ott veszel egy legújabb készüléket és sokat kell várnod a legújabb rendszerre, hogy ha egyáltalán megkapod. Nyilvánvaló, hogy azért érintenek minket kényesebben ezeke a kis buggok, mert jóval drágábban vesszük meg az Apple termékeket pont azért, hogy ne legyenek ilyen problémák. Sajnos nem sikerül mostanában ezt az elvárást teljesíteniük Apple-éknek

  7. Csalóka ez a statisztika ha az összes készüléket számítva veszi alapul. Mert ahogy az új 6-os telefonokat vásárolják az emberek (amin ugye eleve a 8-as fut) akkor az javítja a statisztikát. Így nem az derül ki, hogy milyen sokan váltottak, hanem hogy egyre több az új telefon.

    Az én készülékeimen is az ios3, ios6 és ios7-es van.
    (mindegyiken a gyári állapotból a legfrissebb)

  8. 6-os telcsinél a hívás kinyomása másnak sem olyan mint régen? Duplaklikkel simán kinyomta a hívást a 4S-em de ez nem. Klikk, vár 2 3 sec és megint klikk. Csak így működik. Ez is pl zavaró nem kicsit.

  9. …gyári állapot = értsd: ahogy eleve megvettem

  10. @twingo16v, @Oliver Micheller, @dnp: akinél ez a pár másodperces hívásfogadási késedelem jelentkezik, az nézze meg, hogy:
    – be van kapcsolva a hívások átadása a Bállítások / FaceTime alatt?
    – be van kapcsolva a Bluetooth?
    – van más eszköz használatban ugyanazzal az Apple ID-val az iCloudba belépve?

    mert elképzelhető, hogy emiatt van némi késedelem, mire észreveszi a rendszer, hogy kell-e másik eszközt is csörgetni, vagy sem. de ez csak egy tipp, nálam nincs ilyen gond, pedig ezek be vannak kapcsolva.

  11. @Jadeye: Bocs. Muszáj megint beleszólnom.. Hogy lehet hogy nálad SEMMILYEN gond nincs SOHA de mindenki másnál meg van?????? Vegyük már észre a kész tényeket!

  12. @gabor.: mit tudom én, hogy miért nincs nálam ilyen gond. de a dolog szempontjából szerintem ez most tök lényegtelen. ha van valami hiba, akkor az szerintem a fentieknek köszönhető, és akkor utána el lehet kezdeni végignézni egyenként, hogy mi az, ami ezeket megoldhatja adott esetben. de nekem amúgy mindegy, lehet szenvedni rajta tovább.

  13. @Jadeye: Csinálj légy szíves egy videót! Engem nagyon érdekelne.
    Számomra elképzelhetetlen, hogy egy minden napi használatban lévő 4S iOS 8-al nem akad.
    A videón nyiss meg appokat, váltogass az appok között, nyiss meg pár weboldalt rajta, csörgesd meg másik telefonnal és fogadd rajta a hívást, indíts el rajta valami zenét max 1 percig, közbe is nyomkodd és keress a spotlight-ban is, de ne pucold le a videózás előtt a telefont! Mert átlag használatban se pucolod le minden nap.

    Megtennéd, hogy csinálsz egy ilyen videót?

  14. @gabor.: Nem sürgős, amikor ráérsz!

  15. Ennek a mérésnek semmi értelme, hiszen rá vagyunk kényszerítve mindig az új rendszerre. Ha lenne választásunk, valószínűleg a 6-os elterjedtsége lenne a legnagyobb 🙂

  16. @JeLo: Teljesen egyetértek! 😀

  17. @JeLo: Ez tök így van.

  18. Nyilvan, de meg a 7.1.2 is jobb volt. Amiota a 8-as van nincs maximalis terero ott, ahol eddig maximumon volt. Es az lte-t nem is emlitem. Siralmas. 4g volt nincs bent epuletben. Ahol eddig szinten volt az is….most edge-en kullog. Neha azon sem, mert eldobja a mobilnetet. Egy kalap sz@r az egesz.

  19. @Jadeye: nincs ilyen opció a beállítások/facetime alatt.
    A bluetooth nincs bekapcsolva!

  20. @vassgabor:maximálisan egyetértek!!!
    Ezért nem húzom fel az 5S-em 8.1.1-re!

  21. Nekem sincsen semmi ilyesmi beállítva, megis “akad” a felvétel.
    A hívás lenyomása nekem is rossz. Hiába nyomom meg kétszer a lock-ot, csak lenémítja és ugyan úgy kint van a felvétel csík. 4-5 msp mire eltűnik

  22. @gabor. : Nekem sincs sose semmilyen problèmája az i5-n az ios8-nak. Olvastam már nagyon sok “lehetséges” buggot itt hozzászólásokban, de sose tapasztaltam egyiket sem.
    Nem véletlen, hogy neki sincs problémája vele 🙂

  23. @Norbi Szoboszlai: 4S-ről volt szó, nem 5-ről. Nekem van egy elméletem arról, hogy miért és mi történik az aktuális utolsó generációs iPhone-okkal, amikor rákerül a számára legutolsó iOS. És pont ezért érdekelne az a videó amit kértem. 😀 iPhone 4S felett elhiszem, hogy semmi gond. De majd lesz!!

  24. Mégegy bugg:
    Hogy ha a safarit fekvő nézetben nézem és egyszer kiléptek és utánna visszalépek normál álló nézetben a safariba akkor az alsó navigációs csík is eltűnik meg a felső bar

  25. is.
    i6 8.1.1

  26. @gabor.: hol volt szó iPhone 4s-ről? az összes hozzászólónál, akiket megszólítottam, legalább 5s van, de inkább iPhone 6. én nem mondtam, hogy iPhone 4s-t használnék, sem azt, hogy amit írtam, az minden esetben megoldaná. a 4s-emen 8.2 beta van, így nem fogok tudni neked ilyen videót csinálni, mert akkor meg az lesz a baj, hogy nincs rajta semmi ugye, egy restore után a 8.2-es backup meg nem menne vissza rá.

    @twingo16v: most akkor 4s vagy 5s? mert másodjára azt írod, hogy 5s akart lenni. most akkor melyik típus? illetve akkor most milyen verzió van rajta?

    @Oliver Micheller: ugye jelentetted ezt a hibát az Apple-nek? de ugye nem arra gondolsz, amikor egyébként maga a Safari rejti el, hogy ne zavarjon böngészés/görgetés közben?

  27. nekem 4s, 5s, ipad mini/air is van tulajdonomban. mindegyikre minden eggyes frissitest restorral teszem fel es egyiknek sincsenek problémái. 4s kicsit lassúbb az igaz de nem fagy, nem dobál ki, meg hasonló dolgokat nem csinal. tokeletesen mukodik. szoval itt nagyon kemenyen felhasznaloi gondok vannak.
    probaljatok meg egyszer azt hogy restore utan csak a kontaktokat dobjatok vissza egy napra. es meglatjatok hogy mennyire stabil lesz. es ha minden fasza mehetnek ra a programok, de azt se gepbol synceld at hanem app storebol huzd le…

  28. @Jadeye
    Természetesen nem.
    Akkor csinálja 10ből 10szer amikor fekvő módban előhozom az oldal választó nézetet utána kilépek belőle és álló módban újra visszalépek

  29. @Oliver Micheller: Bocsi Oliver, de nekem ezt sehogy se sikerül reprodukálni, ez csak nálad van. 😀

  30. Az iOS 8 elterjedtséghez: arra a számra lennék kiváncsi, hogy az eleve iOS 8-cal értékesített készülékeket kivéve mi lenne az arány. A másik, ha jól tudom az App Store látogatók alapján készül a statisztika. Több iPhone-os ismerősöm hónapokig vagy szinte soha be sem lép, nem frissít semmit mert nem érdekli. Egyszer feltelepítette (vagy valaki segített neki) a szükséges appokat és boldogan használja. Nem mindenki nyomkod ám egyfolytában valami kütyüt.

  31. @Jadeye: A ” %S “-re írtam, hogy 5S akart lenni, a telója a páromnak 4S!

    Boccs ha félreérthető volt.

  32. @Jadeye: Más nem ide tartozó kérdések.

    Az AppsStore-ban a purchased alatt lévő korábban letöltött, vagy megvásárolt appok találhatók, hogy lehet ezt karbantartani, törölni ami már biztos, hogy nem kell?
    Megint más, egy régebbi cikkben írtatok egy approl ami a napi vízbevitelt figyeli, mi volt az, vagy Te melyiket ajánlod (ha használsz ilyet)

  33. @twingo16v: Balra elhúzod és Hide.

  34. @farkas63: Nincs ilyen opció…legalább is a 7.1.2-ben.
    De azért köszi, ezt tudtam én is, talán az ios6 alatt még működött.

  35. az én telómat meg pont a 7.1.2 baszta el sima i4. sajnos mikor megvettem 6.0.1 volt rajta és akkor már bőven kint volt a 7.1 Így kénytelen voltam rátenni a 7.1.2 -őt minimum 20%-al lassabb mint a 6.0.1.
    a hivásfogadásnál van vagy 2 másodperc lag…

    feleségemnek sima i5 van 7.1.2 -vel. mondtam neki hogy fel ne tegye az ios8-at.

  36. Ha már bugokról beszélünk, ip6-on már 2x is előfordult, hogy telefon elfordításával megszünik a képernyő tapicskoló képessége. Visszaállítva normál nézetre ismét működik. Mintha az input ablakot nem forgatná az outputtal együtt. Más tapasztalt hasonlót? Csak a full ki-be kapcsolás hozza rendbe ilyenkor. Vicces… Szeretném visszakapni a szkeuomorf 6-os iOS-t a 6-os telcsimre ehelyett a lapos izé helyett. Egy feature-t (vagy inkább bugot) sem használok ki az újak közül. Azt valahogy sokkal gördülékenyebbnek, felhasználó közelinek éreztem.

  37. De tenyleg gyerekek, ez felhaborito, hogy az ember fizeti a 4G szolgaltatast es a munkahelyen, ahol az ember szinte a legtobb idot tolti es ahol nem a szolgaltatassal van a problema, ott most az apple baromsaga miatt nincs megfelelo jelerosseg…. Miert? Miert kell elcseszni azt ami jo??? Sz@ros edge halozaton szenved a telefon. A legratyibb 4G-s telo meg rohogve hozza a szolgaltatast. Vicc. De legalabb irna ala a regi rendszert. Kezdek en is elgondolkodni, hogy kivagom a pi……ba. Ezzel cseszi el az egeszet. Rontja a felhasznaloi elmenyt, pedig a legjobb telefon a piacon, allitom. Rohej az egesz. Bocs, de nagyon felb….ta az agyam. Szep napot nektek. Peace.


Add a Comment