fbpx Skip to content

Ismét a semmiből bukkant fel egy újabb kínai jailbreak: most az első Pangu kapcsán már megismert TaiG rukkolt elő saját verzióval. A TaiG kapcsán azt érdemes tudni, hogy a Pangu első verziója egyrészt kérés nélkül, automatikusan feltelepítette a TaiG alkalmazásboltját, másrészt ez a “bolt” tele volt warezzal, amivel megszegték azokat a feltételeket, amit a többi fejlesztő szabott a számukra.

TaiG_jailbreak

Mivel azonban rengeteg pénz van ebben, így most már saját jailbreakkel jelentkeznek, ami a Pangu legutóbbi változatához képest már a 8.1.1-et, és a hírek szerint a 8.2 beta verzióját is képes feltörni. A helyzet jelenleg nagyjából ugyanaz, mint amikor a Pangu iOS 8-as verziója megjelent: a projekt oldala és az alkalmazás maga kínai (szó szerint), és jelenleg csak Windows esetén működik. De nézzük, mit érdemes tudni róla.

A letöltést követően Windows-on elindítva az appot az rögtön fel is dobja az előzetes feltételeket. A sok kis téglalap itt arra figyelmeztet, hogy a teszt készülékünkön be van kapcsolva a jelkód kérése, valamint az iPhone keresése szolgáltatás is. Ezeket a jailbreak előtt ki kell kapcsolni. De mielőtt bármit is tennénk, készítsünk biztonsági mentést a készüléken lévő adatainkról az iTunes vagy az iCloud segítségével.

TaiG_elozetes_feltetelek

A biztonsági mentés után menjünk a Beállítások (Settings) appban először a Touch ID és jelkód (Touch ID & Passcode), vagy Touch ID-val nem rendelkező eszközökön a Jelkód (Passcode) menüpontba, és kapcsoljuk ki a jelkód kérését. Ezután a készülék fel fogja ajánlani az iCloud-kulcskarika adatainak törlését is, amit nyugodtan törölhetünk, mert a jailbreak után úgyis visszakapcsolhatjuk a jelkódot, az iCloud-kulcskarikát és az iPhone keresése opciót is.

Ezután lépjünk vissza, és görgessünk le az iCloud menüpontig, ahol az iPhone keresése (Find My iPhone) opcióban kapcsoljuk azt ki – itt a készülék kérni fogja az iCloud fiókunk jelszavát.

TaiG_1.0.1

Ha ezekkel megvagyunk, akkor még érdemes kivenni a pipát a Cydia alatti, “3K” kezdetű opció elől, a megjelenő kis ablak jobb felső sarkában az X-re kattintani, aztán már csak az egyetlen zöld gombra kell rányomni, és várni.

TaiG_3K

A folyamat végén a készülék újraindul, a TaiG pedig egy zöld vigyorgó arcot mutat:

TaiG_kesz

A Windows-ra letölthető változat 48.2MB, Mac-es verzió egyelőre nincs.

Az OTA frissített eszközök esetén itt is problémák lehetnek a jailbreak folyamatával, így csak az iTunes-ban frissített vagy a jailbreak előtt restore-olt készülékekkel javasolt próbálkozni, de ezek közül az összes, iOS 8-at futtató készüléken használható.

pangu8_devices

Merjem használni?

A TaiG kapcsán jelenleg nincs pontos információ a biztonságosságát illetően. Ugyanakkor MuscleNerd azt írta róla, hogy a Pangu és a TaiG fejlesztői leginkább a jailbreak kiadásával megszerezhető pénz miatt csinálják, ami nem feltétlen biztató.

Így mi jelenleg nem javasoljuk a használatát, maximum azoknak, akik bármi okból kénytelenek voltak feltenni a 8.1.1-et, és így már nincs lehetőségük a Pangut használni. Aki ennek ellenére kísérletezni szeretne vele, az az oldal címét Google Translate alá vetve tájékozódhat.

Kiegészítések

Virtuális Windows-on a folyamatjelző 30%-nál áll, és noha sokáig vártunk, nem lépett tovább, tehát érdemes natív Windows-on lefuttatni, ott az egész folyamat nem vett igénybe 5 percet sem.

És noha többen is azt írták, hogy a TaiG támogatja a 8.2 beta verzióját is, mi minden esetben -1004-es hibát kaptunk rá, még friss restore után is:

TaiG_hiba

Időközben MuscleNerd azt írta, hogy nincs semmi túlzottan nyugtalanító a Taig jailbreakben, csak némi enyhe eszközazonosítás. Ez láthatóvá válik, ha létrehozunk egy üres debuglog.cfg fájlt az exe mellé, és újból lefuttatjuk azt, mert ilyenkor az kiírja a logba, hogy milyen URL-ekhez kapcsolódott. Ráadásul maga a jailbreak is jobban átlátható, mint a Pangu.

TaiG 1.0.2.1

A TaiG az 1.0.2-es verziótól kezdve már támogatja az angol nyelvet is, így már nem kell “vakon” kattintgatni, illetve már az oldal is elérhető angolul.

TaiG 1.1.0.1

A TaiG 1.1.0.1-es verziója egy sandboxinggal kapcsolatos hibát javít. Aki már jailbreakelt, az pedig a Cydiában a http://apt.taig.com source hozzáadása után a TaiG 8.0-8.1.1 Untether csomag telepítésével frissíthet.

TaiG 1.2.0

A TaiG 1.2.0-s verziója már támogatja az időközben megjelent iOS 8.1.2-t.

Egyúttal a Szifon Source-on található cydiás csomagjainkat is frissítettük a 8.1.2-höz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

82 Comments

  1. Ez gyors volt, már csak arra lennék kiváncsi, h miért megint a kínaiak adták ki… Ez is vásárolt "rés a pajzson" vagy saját fejlesztés? Gondolok itt arra, h ez az TaiG írta totál nulláról? Mert ha így van, akkor nagyon tudhat a srác…..

  2. @Put2: azért adták ki, mert sok pénz van benne. hogy pontosan honnan szedték az exploito(ka)t, arról egyelőre nincs információ, de a jelek szerint ők nem i0n1c tréningjéről loptak. az exploitoknak is megvan a maga piaca, minden csak pénz kérdése.

  3. Remek, várunk 1 hetet aztán ha nem derül ki, hogy az adatok mennek valami kínai szerver felé mehet fel a 8.1.1 🙂

  4. Jobb lett volna ha megvarjak a 8.2 kiadását mert a következő Betaban úgyis lezárjak ezt

  5. @Put2: kiegészítem, használnak egy olyan kernel-bugot, amit anno a Pangu is lopott, de az Apple nem értette pontosan a működését, és így nem javította megfelelően az iOS 8-ban, legalábbis i0n1c ezt írja.

  6. Vajon az ios 6 téma és ikonok frissítve lettek már ios 8 alá?

  7. Ipsw.me szerint az apple még mindíg aláírja a 8.1-et, úgyhogy aki jailbreak függő és nem akar kockáztatni, inkább downgrade-eljen és mehet a Pangu. Amiben nem vagyok biztos, esetleg írja meg aki tudja, hogy a 8.1.1 icloud mentését fel lehet tenni 8.1-re?

  8. És azt lehet tudni, hogy hol van ebben a rengeteg pénz? Addig értem, hogy az Apple bukik rajta sok pénzt, de a jailbreak írója hogy keres vele?

  9. de mitol van ebben nagy pénz?

  10. Gondolom a fejlesztők nem csak jailbreaket, hanem appokat is írnak, törnek fel, warezoldalakat működtetnek. Ezekhez kell a jailbreakelt telefon, ha meg van, sokan felkeresik az oldalt, hisz ingyenesek, letöltik a tweakeket, a kattintások látogatottságot jelentenek, az oldalak kitűnő reklámfelületek, a reklámozók sok pénzt adnak azoknak, akiknek a sokak által látogatott oldalára feltehetik a reklámjaikat.

  11. 6- os téma a leírás szerint frissítve lett 8-ashoz. (én maradok a 7-es rendszernél, amíg nincs gond a működéssel.)

  12. nem tudom ios8 óta egyik kezdőkép progi sem műk..
    felraktam jailbreak, de se igot nem aktiválja, se forecast, se convergance, se jellylock.. még az ikonjai sem látszanak.. convergancenak látszik egyedül de nem csinál semmit.. miért nem megy semmi ios8 alatt?

  13. Ez egy kicsit kevés info amit írtál, milyen appokat tettél? Megvásárolt, warez? Icloud mentésből? Vagy új telepítés?

  14. @hemo: a jailbreak önmagában sosem volt elegendő a warezoláshoz, ez most sincs másképp. az egyes jailbreakes kiegészítők esetén pedig elképzelhető, hogy még nem frissítették őket iOS 8-hoz.

  15. Appcake-et próbáld ki, Appsync sem kell hozzá.

  16. Azért nem mennyek ezek az appok, mert az Appsync még nincs frissítve iOS 8-hoz.

  17. De van! AppSync Unified Beta

  18. Az az Appsync nem jo ehhez amit a 8.1-es panguhoz hasznalok ?

  19. Na ne má.

    Open Cydia
    Go to Sources – Edit – Add
    Add source – cydia.myrepospace.com/360/
    Go to Search
    Search – AppSync for iOS 8.0+
    Install It
    Enjoy Install Cracked Apps on your Ios 8 Device

    Amugy meg a google miért van neten? g-mail miatt?
    Varázsszó: AppSync for iOS 8.0

  20. @Taki: Ezeknek mi köze az Appsynchez :?:?

  21. @Jadeye:

    Miért ios7 alatt jailbreak-cydia-appsync és ment minden..
    Igen azt értem de miért irják, hogy ios8-hoz vannak.. elvileg egy 7-hez való fel sem megy.
    néztem a béta appsyncet, nekem azzal sem megy semmi..
    De hozzáteszem nekem 8.1 és panguval sem mentek ezek..
    gyakorlatilag még nem találtam kezdőkép progit ami menne 8 alatt..

  22. @hemo: pontosan mit értesz “kezdőkép progi” alatt?

  23. igen azt nem jól fogalmaztam.. progi amivel kezdőkép pl időjárás.. máshogy lehet feloldani. bel lehet irni mást a feloldás helyett. tehát megváltoztathatom a készenléti oldalt..

  24. Ottvan a groovylock például erre, egyébként az appsync csak tört appok futtatásához kell, de azokhoz se mindig pl ha Appcake-en töltöd le. A tweakeknek semmi köze nincs az appsynchez. Régebben kellett az az AppAddicthez vagy a vSharehez.

  25. A hey siri lezárt készüléknél nem működik. Ios8.1.1 5S

  26. @hemo: ja hogy a lezárt képernyő vagy úgy általában a képernyőn megjelenő elemek testre szabhatóságát lehetővé tévő, cydiás tweakekre gondolsz? mert ott akkor az adott tweak esetén elképzelhető, hogy még nem frissítették iOS 8-hoz. ha meg egy egyébként fizetős tweak tört verzióját használod, akkor ott pláne nem kell csodálkozni, ha az nem működik. de ezeknek semmi köze az appsync-hez.

    @Hapsika6: a Hey Siri csak töltőre dugott készüléknél működik. töltőn van a készüléked?

  27. Üdv!

    Nem találok jobb helyet, úgyhogy itt teszem fel a kérdésemet.
    Van bármilyen más opció, hogy tudjak torrent-ről filmet,-zenét letölteni ipad-re és iphone-ra jb nélkül?
    Várok rég óta egy értelmes JB-re, de mindig kínaiakkal találkozok csak, amiktől meg tartok, és ezért kénytelen vagyok mindig az asztali számítógépet bekapcsolni letölteni, rámásolni a készülékekre, amúgy nem is használnám.

    Tud valaki más alternatívát?

  28. Jadeye: Úgy tudtam, hogy választhatok, mindíg vagy csak töltőn. Köszönöm az előbbi válaszod.

  29. @Hapsika6: jailbreakkel már láttam erre megoldást (meg nem mondanám, mi volt a neve), amivel töltőn kívül is ment, de nyilván azért lehet csak töltőre dugva elérni a funkciót alapból, mert közben folyamatosan használná a mikrofont (a paranoiások itt már a lehallgatástól is tarthatnak, de a lényeg inkább az, hogy), így az akkut is igénybe veszi.

  30. Igen elképzelhető, hogy nem frissültek a progik bár soknál oda van irva, hogy ios8..
    egy proginak a tört verzióját, most ezt én honnan látom? cydián keresztül keresem a progit, megtalálja, felrakom..
    de miért nem engedi az igo-t? ios7-en simán működött…
    Lehet az appsync a hibás?

  31. Cydiában add hozzá a következő repót!
    cydia.iphonecake.com
    Innen szedd le az AppCake-et!
    Innentől 2 választásod van:(én az elsőt ajánlom!)

    1.AppCake-el letöltöd és telepíted!
    2.pl. iTools-al felmásolod az ipa-t az Appcake,import mappájába,és utána telepíted!

  32. Én 8.1-en pangu-t használok, appsync unified beta-t és az igo teljes európa kérdés nélkül felmegy, amit ifunbox-szal tettem fel

  33. MuscleNerd írt még néhány mondatot a TaiG-ról a Twitteren, érdemes lenne frissíteni a cikket. Köszönöm.

  34. Sziasztok!
    Nekem egy olyn problémám lenne, hogy jailbrakeltem 5s-en 8.1.1-et, feltettem az Appsync-et, rádugom az itunesra és nem tudok a telefonomra egy sygic alkalmazást feltenni, hibát ír ki és csak annyit csinál, hogy az ikon sötét és várakozást ír ki.
    Tud valaki segíteni?

  35. 8.1-et sajna már nem írja alá az apple

  36. @joceee:

    hajajj most jön, hogy milyen béna vagyok..
    az appcake-t felraktam a telefonra..
    az itools-t gondolom a számitó gépre..
    2.pl. iTools-al felmásolod az ipa-t az Appcake,import mappájába,és utána telepíted!
    és ezt hogyan? nem leltem semmilyen appcake inport mappát, és az igo-ipat, hogy adjam egyáltaláln hozzá?

  37. repo.biteyourapple.net : Appsync unified

    Utána Igo ipat csak egérrel behúzod iTunes-ba.

  38. Köszönöm szépen, kipróbálom

  39. repo.biteyourapple.net így van helyesen.

    Ha a Sygic nem akar felmasolodni, akkor valami problema lehet a letoltott Sygic-kel. Én vagy haromfelet leszedtem, mire mukodott vegre az egyik. Pedig mind a legujabb volt. De ilyen elofordul mas programoknal is, addig kell probalkozni meg az ember mukodokepeset nem talal.

  40. Probalnek segiteni, de ezen az oldalon bizonyos hozzaszolasok nem jelennek meg…

  41. .net a vege

    Sygicbol tolts le masik felet, ha nem akar felmasolodni. Nekem a harmadik sikerult, pedig mind a legujabb volt. De ilyen mas ipakkal is van, nem mindegyik szokott felmasolodni.

  42. @giannni: kicsit fentebb ott a hozzászólásod (a source címét javítottam .net-re), amiből 3 másolatot fogott meg még korábban az automatikus moderációs rendszer, meg most egy újabbat, amit engedélyeztem.

  43. @Jadeye:

    Értem, köszönöm szépen.

  44. írjon már olyan aki már megcsinálta, és jól működik.

  45. Bocsánat, akkor csak azokban a repokban nem volt friss apsync, amiket én használok.

  46. Köszi szépen giannni, sikerült megoldanom úgy, hogy találtam egy megfelelő appsync 8+-t és néztem egy videót a yuotube-on, ott egy külön applikációt mutattak e, amit ha leszedsz és elindítasz, akkor ingyenesen le tudsz tölteni nagyon sok mindent.
    Le is szedtem egy friss sygic-et, ami működik rendesen

  47. Ha valakit érdekel, mi a neve, írjon ide, vagy küldjön mailt a [email protected] címre és részletesen leírom mit csináltam és így nem kell torrentezni.

  48. iOS 8.1.1 egyik appsync sem működőképes. Másnál sem?

  49. Megcsináltam, hogyan tudom ezt a verziót restorolni?

  50. @Taki:

    cydia.appaddict.org repoban keresd a megfelelőt.

  51. @Jadeye:

    Szia!

    Két kérdésem lenne:

    1: Továbbra sem ajánljátok a TaiG jailbreket? Mert a cikk szerint még mindig nem, annak ellenére, hogy már frissítettétek pár kiegészítéssel. Gondolkodom rajta, hogy lehet lecserélem a Pangu-t erre a TaiG-ra. Mert úgy fel tudom tenni a legújabb iOS-t, ami mintha egy kicsit gyorsabb lenne a 8.1-től iPhone 6-on.

    2: Kíváncsiságból érdekelne, hogy ami különböző oldlakon vannak tört ipa-k, amikhez általában Clutch-ot használtak, azt nem értem, hogy csinálják, akik felteszik. Mivel a clutch egy tweak, amit a telefonon használnak ipa törésre. De az ipa-t honnan “szerzik”? Megvesznek egy alkalmazást, törik, majd úgy töltik fel ezekere az oldalakra?

  52. @giannni: 1. mint látod, MuscleNerd azt írta, hogy aggodalmat keltő dolgok nincsenek a TaiG kapcsán, de ez a “light device fingerprinting” azért elgondolkodtató. az biztos, hogy ha már most is a szintén kínai fejlesztésű Pangu van fent, annál biztos nem okozhat több gondot, ha felteszed a 8.1.1-et, és azt jailbreakeled a TaiG segítségével.

    2. egy valakinek meg kell venni az adott appot, függetlenül attól, hogy azt utána mivel törik fel, a feltöltés meg már teljesen részletkérdés. ilyenkor az adott app árát meg gondolom például reklámbevételből szerzik be többszörösen.

  53. Köszönöm a gyors választ. 🙂

  54. Sziasztok.
    Én is az iGO-val vívódom már a 8.1-óta. Akkor is meg, most is (8.1.1) az a probléma vele hogy nem jegyzi meg a beállításokat. Minden indításkor újra meg újra kell beállítani. Talán az elérési úttal van a probléma. Nálam ez……….var\mobile\Containers\Bundle\Application\E89E2682-A03D-43F4-A5C1-FD55A4F8C657\iGO_World.app

  55. @i86: szia, ird meg kerlek, ha mar megy neked az IGO, a verziot is es hogy mit kellett modositanod

  56. @i86:

    Szia!

    Nálam is Bundle/Applicationban van az Igo, ide teszi az alkalmazásokat. Nekem megjegyez midnen beállítást. Próbáltam full Európa és román-magyar Igot is. Minkettőből a legúajabbat. Lehet másikat kellene letöltened. Legújjabból is szokott több fent lenni ezeken az oldalakon.

  57. Jadeye: Találtam egy tweaket, amivel el lehet tüntetni felső pár darab ikonsort is és oda tudtam widgetet tenni.

    iBlank a tweak neve, ez ingyenes. De elvileg a Homescreendesigner is tudja ezt, de az fizetős tweak.

  58. @Harry Cayne:
    Szia giannni és Harry.
    Lehet hogy jobb lenne egy újabb, (most 2.3-as iGO World) de nekem most nincs, ha esetleg egy torrentet küldenél az újabb iGo-ról….
    fenn van Apple File Conduit “2”, AppList, AppSync (5.X-›8.X),

  59. iphonecake.com
    appaddict.org

  60. @giannni: Köszi megnézem.

  61. @giannni: szia, elnezest, ha nem voltam figyelmes es mar irtad de te milyen appcake-t hasznalsz? mert en itt csak AppCake for iOS6-ot latok az AppSync iOS8++ az rendben van? nekem sajnos 8.1.1 fut iphone 6-on , koszi

  62. Szia. cydia.appaddict.org repo és azon belül Appsync Unified. Ez 8.1.1-hez jó, oda van írva.

  63. @giannni: koszonom, megy stabilan az iGO primo 2.5.5 , iphone 6, 8.1.1 iOS, appcakerol letoltve .

  64. Szívesen. A magyar-román Igo sem rossz, mert abban van TTS magyar hang, az is fent van az oldalon, csak nehezebb megtalálni.

  65. @giannni: Tényleg megy! Köszönöm szépen!

  66. Billentyű fix frissítve van már? Csak mert azt írja ki, nem kompatibilis az IOS verziómmal (8.1.2) Köszi

  67. @Dareeo: most már frissítve van. 🙂

  68. Akkor ez most biztonságos?

  69. Sziasztok!

    Nekem egy iPad 3 -ra nem akar friss restore után sem felmenni!
    8.1.2 re restore, utána jailbreak és kb a felénél 1004-es hibával elszáll.
    Az iphone 5s-en minden működik, már vagy 5 telót megcsináltam.
    Mi lehet a baj?

  70. Na sikerült!
    2x újraindítottam a Windows-t.

  71. Sziasztok egy kis segítséget kérhetek?
    “Ezután a készülék fel fogja ajánlani az iCloud-kulcskarika adatainak törlését is, amit nyugodtan törölhetünk.”
    Ez nem tudom mit takar XD (iphone 6 plusom van)

    Se ujjlenyomatot nem adtam neki, sem pedig jelkódot, find my iphone-t pedig kikapcsoltam…
    De ez a icloud kulcskarika micsoda? hol tudom törölni már ha kell egyáltalán törölni

    Választ előre is köszi!

  72. Köszi a gyors választ!
    Még annyi kérdésem lenne, hogy milyen esetben szokott kelleni a restore?
    (azt tudom, ha villám gyorsan gariztatni kell és azért) más esetben?
    Vagy semmi ilyen nagy félni való nincs a dologban?
    [1 ios készülékem szal még nem vagyok otthon a témában annyira ^^’]

  73. Amikor elindítom a Taig-t, akkor mindig azt kéri, hogy telepítsem fel az Itunes-t, pedig már a gépen van a legújabb! Felajánlja a linket is ahonnan le tudom tölteni. Letöltöttem onnan, újra felraktam, de akkor is mindig kéri, a telepítést! Tudnátok ebben segíteni, hogy mi lehet a gond?

  74. @jocky: Még pár adat, mert semmit nem írtam, Win 8.1 64 bitest használok és egy Iphone 6-ot szeretnék jailbreakelni amin 8.1.2-van! Előre is köszönöm a segítséget!

  75. Erre engem is érdekelne a válasz, bár nekem annyi különbséggel, hogy Win 7 64 bitem van. Én arra gyanakszom, hogy az UEFI-s telepítés miatt nem ismeri fel a GPT-s partíciót.

  76. @jocky:

    Törölj le minden apple által telepitett dolgot a gépedről.
    És telepítcsed ezt ezzel működik. itunes 12.0.1.26


Add a Comment