fbpx Skip to content

Mindig van új a nap alatt, ezt már eddig is tudtuk, így nem meglepő, ha egy-egy érdekes, vagy talán elsőre értelmetlennek tűnő kiegészítőt találunk kedvenc Apple eszközeinkhez. Nem rég egy iPades csocsóasztalba futottam bele az interneten való szörfözés közben. A csocsózás leginkább kocsmai játék, de most a New Potato Technologies-nek köszönhetően az otthonunkba költözhet.

FZBL-iPad-hero-transparent-300dpi

A Classic Match Foosball egy vérbeli mini csocsóasztal, melyen szinte minden megtalálható, mint az igazi, nagy változaton, van rajta 4-4 kar a figurák mozgatásához és eredmény jelző bogyók. Természetesen pénzbedobó nyílás nincs rajta. 🙂 Bluetooth LE segítségével kommunikál a belé helyezett iPaddel (a korábbi változat még 30 tűs dock csatlakozós volt és az töltötte is az iPadet) és meglepően jó, szinte nincs is késedelem a kar elfogatása és az alkalmazásban található figurák mozgása közt. A csocsóasztal csak a saját alkalmazásával képes együttműködni, szóval nem olyan, mint egy MFi-s kontroller, ami több alkalmazást is képes kezelni.

A karok beszerelésével és szállítás miatt a kiszerelésével eleinte meggyűlt a bajom, ugyanis csak úgy lehet a karokat kiszedni és betenni, hogy kihúzott állapotban vannak, különben bármennyire erősen is próbáljuk, nem fog menni. Miután mind a nyolc kar a helyére került és a két darab AAA elem is az asztal aljába lett helyezve, nincs is más dolgunk, mint egy iPad 3 vagy újabb készülékre letölteni a Classic Match Foosball appot és bekapcsolni a Bluetooth-t. Az iPad és a csocsóasztal közti kapcsolódást az alkalmazás elvégzi, így nem kell a Beállításokban párosítani a két eszközt és legalább a kapcsolat is csak addig áll fenn, míg fut az app.

foosball2

A csocsóasztal négy apró lábacskán áll, hogy elég magasan legyen ahhoz, hogy a kezünk a karok forgatásakor ne érjen állandóan az asztalhoz. Kényelmesen igazából csak két ember tudja használni, de ha nagyon akarjuk, akkor négyen is lehet játszani – gyerekek előnyben. Mint már írtam, a karok és alkalmazás reakciója elég jó, így élvezetes a játék, viszont az fura volt számomra, hogy ugyebár a karokon nem érződik, ha éppen valamelyikkel elrúgjuk a labdát, ugyanakkora az ellenállása, mint ha nem ott lenne a labda, de akit ez nagyon zavar, az menjen egy igazi asztallal játszani. Méretéből adódóan nem érdemes azt játszani, hogy a vesztes mászik. 😀

foosball3

A Classic Match Foosball alkalmazásban minden megtalálható, ami egy jó csocsózáshoz kell, 11-11 játékos, 1-2-5-3 elosztásban, ahogyan annak lennie kell. Nemzeti válogatottak közül választhatunk, de semmi különbség nincs köztük, csak a mezük színe más. Hangok terén is jó az app, mert elég jól visszahozza egy igazi csocsóasztal és a labda hangjait. Normális esetben a csocsót 2-4 ember játssza, viszont ebben az alkalmazásban beállítható, hogy az ellenfél ne emberi játékos legyen, hanem számítógép és ennek még a nehézségi szintje is állítható három fokozatban. Továbbá azt is be lehet állítani, hogy csak egy-egy vagy több kart irányítson az iPad, így például foglalkozhatunk csak a támadással és védekezik helyettünk a gép. Két fajta játékmód van: a klasszikus és idő alapú. A klasszikus játékmódban az nyer, aki 9 labdából többet berúg, míg a idő alapúnál az, aki 3 perc alatt több gólt szerez.

foosball4

Szerintem elég jópofa kis kiegészítő, geekeknek ajánlom, de akár gyerekeknek is jó szórakozást nyújthat egy iPad társaságában. A Classic Match Foosball Bluetooth-os csocsóasztalt a New Potato oldaláról lehet megrendeli 100 dolláros áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Kicsit meg legyintem és elrepűl?

  2. Hát ha anyi eszed van


Add a Comment