fbpx Skip to content

Egy nappal az iOS 8.1.1 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé is tette az iOS 8.2 első bétáját a fejlesztők számára. Az iOS 8.2 előzetes verziója a kiadás részleteiről szóló dokumentum alapján több apró módosítást tartalmaz, és persze WatchKit-támogatást.

iOS8.2b1

Mivel a 8.2-ből ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre. Az iOS 8.2 beta 1 OTA frissítésként még a fejlesztői listán regisztrált készülékek esetén sem jelenik meg, az csak manuálisan tehető fel. Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia. De lássuk az újdonságokat.

Az iOS 8.2 hivatalos megjelenési ideje egyelőre nem ismert. Egyúttal elérhetővé vált az Xcode 6.2 is, ami már tartalmazza a WatchKitet, így a fejlesztők már nekiláthatnak az Apple Watch támogatásán is ügyködni.

Újdonságok

Az iOS 8.2 beta 1 elsősorban az alábbi újdonságokat tartalmazza a 8.1.1-hez képest.

  • a 8.2 beta 1 a jelek szerint semmi szembetűnő újdonságot nem tartalmaz – mindössze a WatchKit támogatása az, ami a fejlesztők számára fontos.

iOS 8.2 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 8.2 beta 1 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.2 beta 1 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

51 Comments

  1. Mily megkepőLesz ebből még 8.5 is 😀

  2. Felmerül bennem a kérdés, hogy most pár óra alatt haladtak ennyit, vagy csak simán visszatartották a javításokat?

  3. Na ezért fog csődbe menni az Apple. Még fel sem rakta mindenki a 8.1.1-et, de már itt a 8.2 béta. Ezért verte el a Note 4 az iPhone 6-ot. (a szar 8-as rendszer miatt) Ezért törik ketté az iPhone 6 vagy a 6 Plusz. Mert a vékonyságra és könnyűségre hajtottak addig, míg nem vették észre, hogy egy puha alufémet nem lehet a végtelenségekig vékonyítani, és ahol még fúrva-marva is van, (lásd hangerő gombok, elnémító gomb, sim kártya) ott még sokkalta gyengébb, nem véletlenül pont ott hajlik vagy törik el.
    Az Apple egyszerűen el van kurvulva, nem elég a 40 milliárd dollár amit mellesleg Stev Jobsnak köszönhetnek, és le is tértek arról az ösvényről amit ő kitaposott és tökéletes volt. Az Apple olyan volt akár a Bang & Olufsen, csúcs a csúcsok közt, de már nem az… mert csak a pénzre hajtanak, egy oprendszert nem képesek normálisan letesztelni és úgy kiadni. Szégyen, és szomorú is.

  4. Ez mar vicc 😀

  5. Szerintem is szomorú. De legalább próbálkoznak. Sok droid user soha nem kapott ilyen támogatást. És még sokkal szarabb is sok telefonon a rendszer. A kijelölt ösvényel pedig egyet értek.

  6. @WOLF09: nem értem. miben is befolyásol ez téged, mint egyszeri felhasználót, aki számára nem érhető el a beta? nem pontosan értem, miért probléma ez a számodra, semmiben nem befolyásolja, hogy mi van a 8.1.1-ben. itt a legfontosabb dolog a WatchKit, és ez a fejlesztőknek szól, nem az egyszeri felhasználóknak. ha meg nem lenne frissítés, akkor meg az lenne a gond. ne már…

  7. Oszinten ugy gondoljatok, hogy egy szoftver fejleszteset akkor kezdik el amikor kiadtak egy verziot?

    Nem tudom, hany evesek vagytok, vagy mi tanultok, de egy tervezeselmeleti jegyzetet elkerhettek egyetemista ismerosoktol.

    Lehet nektek ujat mondok, de peldaul van olyan dolog, hogy utemterv, vannak kituzott datumok es celok. 8.0 megjelenes x, 8.1 megjelenes y nap ezekhez tartoznak kituzott celok, mit kell megvalositani.

    Sot, tovabb megyek, az iOS 9 fejlesztese mar folyamatban van.

    Annyi valoban igaz, hogy ezen legutobbi szoftverfrissites (iOS 8.0.1 es OSX 10.10) nem sikerult a legjobban az Apple-nel, de melyik az a ceg akinek a szoftvereiben nincsenek bugok…

    Valoban vannak olyan alapveto hibak amiknek nem szabadott volna benne maradni az alap rendszerben.

    A B&O hasonlatra annyit reagalnek, hogy melyik cegnek hany vasarlot kell kielegitenie?

    Az Apple vasarloi bazisa rohamosan novekszik evrol evre, ezzel a szammal az eltero igenyek is novekszenek, nem lehet mindenkiet kielegiteni.

    Jelezzen az akinek minden jelenleg hasznalt termekenek minden funkcioja hibatlanul mukodik.

  8. @Jadeye: Nekem nem nagy gond, és nem is befolyásol. Mondtam-említettem olyasmit, hogy érintett vagyok a 8.2-bétával kapcsolatosan? Nem. Maga az Apple üzletpolitikája zavar és bánt, (mellesleg már 3 Apple eszközöm van) És talán nem tartózik ide, de nyáron kellet egy döntést hoznom… Veszek egy iPad Air-t, vagy megvárom az iPhone 6-ot. Szerencsére az iPad Air mellet döntöttem. De könnyen lehet, hogy az utolsó Apple termék volt, amit valaha megvettem…

  9. @Jadeye: …ja és a véleményemet írtam le csak. semmi több. Üdv.

  10. @mogyi556: Nem csak hogy nem kapott, henem ha szart kaptak, hát max visszavonták, majd várhattak a javításra! Itt azért ha nem is megy minden már azonnal, de folyamatosan frissítenek, dolgoznak a hibákon!
    Talán a 7-esre is adnak majd még ki vmit ami jobban fog az i4-en futni mint az ucsó 7.1.2, a 3GS is kapott még utoló javítást a végére a 6-os iOS-ból

  11. @WOLF09: oké, de komolyan nem értem, miért húzod fel magad azon, hogy jött egy újabb beta, amivel a fejlesztők nekiállhatnak WatchKitet támogató appokat fejleszteni-tesztelni. ez téged legkevésbé sem érint hátrányként, sőt, így mire az Apple Watch megjelenik itthon is, már egy csomó app lesz, ami támogatni fogja. ettől a te eszközeiden futó iOS nem lesz rosszabb, épp ellenkezőleg.

    de most úgy teszel, mintha korábban nem lettek volna beta verziók. ugyanúgy voltak, és már mi is beszámoltunk például a 3.0-val kezdve az egyes beta verziókról. pedig akkor még Steve is bőven élt.

  12. Sziasztok!

    4S-hez tudna valaki letöltési linket adni?
    Persze ami nem a Developerre mutat:))
    Előre is thx!

  13. @WOLF09: Sajnállak téged WOLF09! Nagyon szegény ember vagy! Az a szerencse, hogy kisebbségben élsz és ez így is van jól!

  14. az ipsw betallózáshoz tudna valaki útmutatót adni? (nem ezt, hanem 8.1-t tennék fel)

  15. google a barátom, megtaláltam a shift gombot

  16. Ha már kimoderáltátok a komentem annyira válaszoljon valaki hogy ezt hol tudnám akkor megkérdezni…

  17. Aki nem ért a szoftverfejlesztési ciklusokhoz és a release folyamataihoz, az miért ítélkezik egy cég felett ez alapján? Segítek pár dologban: 8.1.1 (ahogy a verziószám is mutatja) fixeket tartalmaz, attól, hogy tegnap jelent meg, nem tegnap lett kész. A 8.2 (nem 8.1.2, minor verziót emeltek, nem microt) új feature-t hoz. Persze lehetnek benne javítások is, amik nem érintenek sok felhasználót vagy nem olyan fontosak (priority/severity). De ha még 8.1.2 is lenne, akkor sem lenne okunk ilyen hőbörgésre. Ahogy b3nk3 is írja: az iOS 9 szinte biztos, hogy már készül, sőt az sem kizárt, hogy már fut egy A9-cel szerelt (várhatóan 3 v 4 magos) procival szerelt prototípusban.

  18. Wolf09: en sem ertem mi bajod van. Valaki felidegesitett ma? I6om van , nem hajlik, most raktam fel az ios8.1.1et… Semmi gondom vele. Sot orulok hogy folyamatosan probaljak javitani… Nem irigylem a veled egy hazban eloket ;D

  19. A 8.2-ben van carrier.bundle a Vodafone LTE-hez? Vagy az már anélkül is működik valahogyan? Nekem még nem sikerült sehol sem nyakon csípnem. 🙁

  20. Néha sajnálom az adminokat. Például most is. Ne keserítsen el a sok negatív alak, tökéletes munkát végeztek 🙂

  21. Ezaz:D a fanatikusok vedjek meg az apple-t. Mint sok apple termek hasznaloja elmondhatom, hogy az iOS8 rossz lett. Abban tert el regen az apple a tobbiektol, hogy minoseget adtak ki a kezukbol. Ez mar nem mondhato el. Tenyleg ennyire nehez masoknak belatni, hogy rosszabb lett? Orulok, hogy i6-on minden tokeletes, nem fogok 300-at kidobni az ablakon 2evente, hogy a frissitessel ne legyen gond. Nem is frissitettem 😛 viszont rohadt irritalo, ahogy egymast hergelitek hulyesegekkel. Az elet szep es jo markafuggetlen 🙂

  22. Szoftverfejlesztőként és webfejlesztőként, tudom mennyi idő egy új szoftver kiadása, főleg a kitűzött határidőre. Van úgy, hogy mi is egymás után adunk ki egy javítást és egy fejlesztői verziót, mivel ha tudjuk, hogyha nem is látható, de jelentős frissítés lesz, az a jó ha minél többen, minél előbb tesztelik. Apple fronton is minden bizonnyal már a következő OS X 10.11 és iOS 9 változata is futkos. Ez elkerülhetetlen. Ha hibás egy frissítés az ciki, de legalább gyorsan visszavonták. A gyors frissítés inkább alaposabb munkára utal, mivel egyből tudják a beta-ról milyen és igazítják rá a következőt. Hosszan lehetne ecsetelni.

  23. @pergabb: Milyen 300-at ????????
    Te nem nézed a netet???? 210 -ért van 16Gb-os Ha előfizus vagy még olcsóbban is kapsz! A Samu Galaxy Note4 240, na az nem ér annyit!

  24. WOLF09:Tökéletesen igazad van!Maximálisan egyetértek veled!

  25. @pergabb: mit csinálok én rosszul, hogy nekem nincsenek ilyen gondjaim még iPhone 4s-en sem, nem lett rosszabb? pedig ott a “direkt belassítja az Apple” elv alapján csak probléma lehetne. de valamiért nincs, még a 8.2 beta 1 esetén sem.

  26. @WOLF09:

    ostoba vagy

  27. Szerintem is botrányos, amit az Apple iOS8-cal művel!
    Voltak persze eddig is bugok, de hogy az új funkciók egyike se működjön tökéletesen – na olyan még nem!

  28. @Kambalaba: pedig volt olyan is: a MobileMe még Steve ideje alatt vacakolt ám eleget. lásd:

    In May 2011, Fortune magazine reported that during the summer of 2008, after MobileMe had launched to mostly negative reviews, Apple’s CEO Steve Jobs summoned the MobileMe team to a meeting in the Town Hall auditorium at 4 Infinite Loop. After asking them “what MobileMe is supposed to do”, when someone answered, Jobs reportedly shot back, “So why the fuck doesn’t it do that?”

    In an internal email sent to Apple employees on August 4, 2008, Jobs admitted that MobileMe was launched too hurriedly and “not up to Apple’s standards”. He wrote that “it was a mistake to launch MobileMe at the same time as iPhone 3G, iPhone 2.0 software, and the App Store”. On August 18, 2008, it was announced that MobileMe subscribers would be offered a 60-day extension in addition to the one-month extension previously offered.

    Because of MobileMe’s perceived public failings, Steve Jobs anticipated skepticism to his claim that iCloud “just works”, and asked rhetorically, “Why should I believe them? They’re the ones that brought me MobileMe!”. (forrás: wikipedia)

  29. Nincsen még alternatív link hozzá? i5-re kellene

  30. @Jadeye: Pedig a 4S-nél igenis komoly gondok voltak/vannak. Az, hogy nálad nem jelentkezett(nem találkoztál vele), annak inkább örülj. Nem véletlenül jött ez a frissítés most a 4S-re szabva. Néhány probléma, amivel találkoztam 4S-en, mióta a 8-as rendszer van fent:
    – Beragad a telefon app (hívás után nem lehet belőle kilépni, totál beragad az app, mintha még mindig beszélnék. A számláló is pörög tovább)
    – Nem reagál a homegombra(minden más gomb működik)
    – Nem lockol a telefon kikapcs gombra(power gombot megnyomva elalszik a teló és fel kel, de ébredéskor se jelkódot se slide to unlock-ot nem kér. Ugyan oda lép vissza, ahol előzőleg lezártam)
    – heti 1x minimum újra kell indítani, különben olyan szinten belassul, hogy 1-1 mozdulat súlyos 10mp-eket vesz igénybe. Már, ha nem omlik össze a springboard ezalatt.
    – csörgés közben nem lehet elhúzni a felvevőgombot

    Hirtelen ennyi. A telefon gyári, sosem tört és van rajta 2 játék és 2 hírolvasó. Szóval azt sem mondhatnám, hogy össze van gányolva a telefon(munkaeszközként használom, nem játékszernek).

    Most frissítettem a 8.1.1-re, meglátjuk, hogy mi javult.

  31. Azért ezek a sosem volt rajta JB és a sosem volt törve mondatpk, elárulják mennyire nem vágjál a használóik az iphone-t ! Köze nincsen a problémáiknak ahhoz, hogy volt-e már törve ha volt már restore és utána került fel az ujabb iOS.

  32. @b3nk3: nekem minden tökéletesen működik az i4s-en ios 6!

  33. ezek érzések nekem is ismerősek mikor hazavágták az i4-em, tavaj.

  34. @Kambalaba: Mióta használsz Apple termékeket? Fél éve? Soha nem volt olyan, hogy az OS-eik első verziói hiba nélkül futottak volna. OSX esetén ha, – viszonylag – hibamentes OS-t akarsz, akkor meg kell várnod minimum a 3. nagyobb frissítést, de volt, hogy az 5. sem segített. iOS estén úgyszintén nem véletlenül volt ennyi alverzió mindig. Aztán ott van @Jadeye: által említett MobileMe, aminek az elődje a .Mac még nagyobb hulladék volt és lehetne folytatni a sort…

  35. Úglátom van itt aki egyetért velem, van aki nem, és van aki "sajnál engem, meg A velem egy fedél alatt lakókat"… Igazából egyikre sem lenne szükség, mert mint már írtam, csak a véleményemet írtam le, nem kötekedtem és nem piszkáltam senkit. Véleményt meg bárki írhat, főleg úgy, hogy mint olvasom a tapasztalatok sem egyformák… De ezért még nem kellene személyeskedni, vagy sértegetni senkinek senkit. Legjobb tudomásom szerint én sem tettem…

  36. Gondolom senkinek nem meglepő, hogy az iOS 9 2015 szeptember közepén biztosan meg fog jelenni, bárhol is járnak a fejlesztésben. Ez az ütemterv és az elvárás.

  37. @Jadeye:Gondoltam, hogy ez lesz az ajánlás(sajnos mindig ez), de mint írtam nem játékszer, hanem munkaeszköz. Nem hiszem, hogy ez a valódi megoldás(ablakot sem téglával tisztítunk). Egyébként a 6-os rendszer óta nem állítottam be új készüléket és mégis csak a 8asnál jöttek elő ezek a gondok.

    @gunar, maradjunk annyiban, hogy láttunk már olyat, hogy a JB-kkel lehet maradandót alkotni a készüléken.

    De ez már nagyon off…

  38. @hepike: azért ajánlom a tiszta restore-t, mert az esetek döntő többségében megoldja ezeket a hibákat. tény, hogy nem ennek kéne lennie a megoldásnak, mégis ez az, ami beválik. ráadásul semeddig nem tart kipróbálni, hiszen a backupból később is vissza tudod állítani, ha esetleg mégsem válna be (amit egyébként kétlek).

    jailbreakkel nem lehet tönkretenni egy készüléket, mert ahogyan azt fentebb már @gunar is írta, a restore törli minden nyomát. amivel egy készüléket tönkre lehetett tenni, az az iPad baseband, ami nem része a jailbreaknek, és csak iPhone 3G/3GS-re lehet feltenni (de csak olyanra szabad a 3GS-ek közül, aminél a sorozatszám xx135 előtti). a jailbreak nem fogja tudni tönkretenni.

  39. @Jadeye: Nem írtam, hogy tönkreteszi. Azt írtam, hogy maradandót lehet csinálni a JB-kkel. És igen az iPad BB-re gondoltam(tudom már van erre is megoldás régóta, csak egy példa volt, hogy azért lehet.) Egyébként a nem volt JB-elve azért volt infó az első HSZ-emben, mert ha volt és backuppolom, majd azt visszatöltöm egy restoreral, akkor az tud furcsaságokat okozni. Nem véletlenül emelitek ki majdnem minden post végén, hogy jb-elt backuppot nem tolunk vissza a telóra restore után.

  40. @hepike: az iPad baseband technikailag még jailbreak nélkül is feltehető, a redsn0w az iPad basebandet a készülék olyan állapotában teszi fel, amikor semmit nem számít, hogy milyen iOS-verzió van azon, be sem kell töltsön hozzá, mert ramdisk teszi fel. így gyakorlatilag mindegy, hogy a készülék amúgy jailbreakelt-e vagy sem.

  41. @aggressor: Mekkora pöcs vagy! 😀

  42. @Jadeye igy csinaltam ahogyan irtad:) mindig mindent elolvasok es legyalulok, tisztan ujrateszem. Kb. 6-7 applikaciot hasznalok. Ez van, nekem nem jott be.
    Vki mas irta hol 300ezer. 16gihas tudom csak ennyi meg annyi, amugy ez olyan megjegyzes volt amikor azt mondom nem megyek el ezredszerre is pl a szervizbe pedig csak 5-szor voltam.

  43. Igen sajnos igaz az Apple kezd a középszerüség felé menni miind hardware mind software tekintetben. I5s cseréltem I6 ra sajnos nem kellett volna i5 höz képest gyengébb wifi kapcsolat többen jelezték zajosan hallanak, eldobálja hivásokat az i5S el semmi gondom nem volt. Egyébként a sorozatos software updatek kapkodásra utalnak ezek nem tervezett verziók a 8.2 nél elfogadom de a többi verzió az elsietett nem megfelelően tesztelt verziók érezhetően kezd lemaradni az apple és elkapkodott döntésekkel rossz irányba haladnak.

  44. Yo, valaki tapasztal olyat, hogy a zárolt képernyőn megjönnek az exchange emailek (gmail), de ha pl. PC-n rögtön elolvasod őket, akkor nem tűnnek el a szifonról? Régen úgy volt, ha gépen megnyitottam a levelet, abban a pillanatban el is tűnt a zárolt képernyőmről a telefonon, most meg kézzel kell mindet kinyomkodni. Ez szerintem iOS 8 óta ilyen, legalábbis nálam, 7-ben még jó volt. A 8.1.1 sem segített rajta. Vagy a gmail exchange szolgáltatása szerencsétlenkedik hetek/hónapok óta?

  45. Nemértek egyet srácok ne haragudjatok! Nem dicsekveskepp de van egy macbook air-m (2014-es) es egy 5s-em mind2 hiba nelkul fut handoff es continuity is tökéletes! Az pedig hogy letértek az ösvényről baromsag, rohano vilagban elunk valtoznak dolgok, Johny Ive pedig tökéletes dizajnokat csinal szerintem ami pedig az iOS- t illeti ideje volt mar ujitani, a 6- os verzioig ugyanazt kaptuk kibovitve mostis ez lesz kb ios 12-ig marad a dizajn meg minden aztan valtozik ujra es ez igy van rendbe

  46. @tewe: Pedig kapaszkodj meg a székedben, mindig elég szép számmal adták ki a szoftverfrissítéseket, köztük a hibajavításokat….


Add a Comment