fbpx Skip to content

Pár napja az Instagram végre nem csak apró hibajavításokkal frissült, hanem új, alkalmazáson belüli ikonokat és egyéb javított funkciókat kapott. Számomra a legérdekesebb újítás a 6.2-es Instagram frissítésben az, hogy végre utólag is módosíthatjuk egy-egy kép vagy videó címét, illetve annak helyszínét is.

instagram62_cover

Elég sok képemet szoktam Instagramról egyből Facebookra is megosztani, és igaz nem vagyok a hashtagek nagy szerelmese, de egy-két nagyon indokoltat előfordul, hogy használok és eddig ezeket hozzászólásként adtam hozzá, hogy a Facebookon ne nézzen ki tök hülyén a kép a sok hashtaggel. Illetve nem egyszer fordult elő, hogy az autocorrect hibájából teljesen értelmetlen lett a kép címe és azt az Instagramban sehogyan se lehetett eddig módosítani, csak kitörölni, és emiatt újból hozzá kellett adni az adott képet.

instagram62_1 instagram62_2

Szeretem a képeimet helyszínnel is ellátni, mert így ha a helyszín nevére koppintunk, megnézhetjük, hogy mások az adott helyet milyennek látták a saját képeiken keresztül, illetve egy-egy jó kép esetén ezzel megelőzhető a kérdés, hogy ‘Hol készült?’. Úgy tapasztaltam a több éves Instagram használat során, hogy a helyszín megadása sok esetben nem volt a legmegfelelőbb, ha nem a kép elkészítésének helyszínéhez közel osztottam meg azt és ilyenkor a világért se volt hajlandó azokat a helyszíneket (foursquare alapján) kiadni, rákeresve se, pedig a Kamera alkalmazás a kép helyszínét is rögzítette. Mostantól utólag is megadhatunk helyszínt a képeknek, videóknak.

instagram62_3

Mindkét funkció eléréshez a kép jobb oldala alatti 3 pontos gombra kell koppintani, majd az Edit gombra. Vizuális téren is kaptunk pár újítást a fejlesztőktől. Megváltozott a ‘Discover’ fül ikonja és működése is. Mostantól két fülön ajánl képeket vagy embereket, akiket érdemes követni, de persze a régi kereső funkció is megtalálható itt, ugyanúgy emberre és hashtagra is kereshetünk, ám a találatokat sokkal gyorsabban adja ki, mint eddig. A ‘Profile’ fül ikonja is megváltozott és azon belül az összes kis ikon is kapott egy kis ráncfelvarrást. Az ‘Activity’ fül nem kapott új ikont, de a megjelenése így is sokat változott.

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment