fbpx Skip to content

Kedden tartották az Egyesült Államokban az időközi törvényhozási választásokat, amiről a CNN is élőben tudósított. A műsorvezetők a Microsoft Surface 3 táblagépét használták. Látszólag. Mert valójában iPadeket használtak.

Surface3

A Microsoft minden lehetséges módon próbálja nyomni nem túl sikeres táblagépét, a Surface-t, mely már harmadik generációjánál tart. Szerződést kötött a CNN-nel, így az amerikai időközi választásról szóló műsorban is ezt a gépet használták a műsorvezetők. Legalább is ez volt a szem előtt.

Valójában azonban mindegyik műsorvezető előtt, a Surface 3 takarásában egy iPad volt. A nézők az első képet láthatták. Az elkapott oldalképeken látszik, hogy igazából az iPadet nyomkodják, nem a Surface-t… Ez igazán kínos lehetett a CNN-nek.

Surface1

Surface2

Nem ez az első eset, hogy az iPad kerül előtérbe a Surface-szel szemben. A Microsoft 400 millió dolláros szerződést kötött az NFL-lel, az amerikai fociliga szervezőjével. A szerződés értelmében az edzők és a játékosok a mérkőzések alatt ezt a táblagépet használják elemzésre, a tablet az NFL hivatalos táblagépe is lett. Azonban ez nem mindenkinek ment át, mivel a sportkommentátorok tudósításukban „iPad-szerű eszköznek” hívják a Surface-t…

Mivel az Egyesült Államokban tarol az iPad a többi tablethez képest, köznapi szóhasználat egyenértékűvé tette a táblagép fogalmával. Anno ugyanez történt az iPoddal, mint zenelejátszóval, a Xerox-szal, mint fénymásolóval és nálunk a traffipaxszal, mint sebességmérővel is.

Visszatérve a Surface-re: úgy látszik a Microsoftnak oktatást kellene tartania táblagépéről, így elkerülhetnék az ilyen jellegű beégéseket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. @Tamás Deme: na várj, nem az volt az egyik Surface reklámban a fő funkció, hogy osztott képernyőre is van lehetőség rajta, míg az iPaden nincs? mert akkor nem értem. én kitettem volna egyik oldalra a twittert, másikra az exit poll eredményeket. utólag ez eléggé magyarázkodásnak tűnik. ha van rá funkció, miért nem használta? sokkal kényelmesebb lett volna, és még csak félreértésekre sem ad alkalmat.

  2. @Nagy Gábor Attila: tőled is akkor a fentit kérdezném, mert akkor nem értem, miért nem használta osztott képernyővel?

  3. @Jadeye: Talán azért, mert a privát twitterét használta a privát ipadján, ami meg ki volt rakva Surface az kellék volt, nem privát. És gondolom azon nem kívánta megadni a jelszavát.

  4. @Nagy Gábor Attila: szerintem ilyet nem engedhet meg magának egy ekkora csatorna, mint a CNN. nem tudom elképzelni, hogy annyira fontos lett volna a saját Twitterén pötyögni a műsor ideje alatt, ha meg mégis, X okból, akkor a félreérthető helyzetet teljesen jogosan kapja fel a sajtó. mindez kivédhető lett volna, ha nem rejtegeti gondosan épp mögötte az iPadet, vagy eleve nincs ott iPad, és használja a Surface-t osztott képernyővel. mivel a Surface-ek kijelzője nem látszik egyik képen sem, csak az, hogy iPad van mögöttük, így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy azokat a Surface-eket használták-e egyáltalán, persze utólag már egy megfoghatatlan magyarázatként elmegy, hogy csak azért volt ott iPad, mert Twitterezett. és vele együtt az összes műsorvezető. amit nem tudtak X okból a Surface-en megoldani. csak egy-egy, pontosan a Surface mögé elrejtett iPaden. akármiért is történt így, ez elég ciki. még ha nem lettek volna pont mögéjük eldugva.

  5. @Tamás Deme: akkor használhatott volna 2 Surface-t, volt elég az asztalon. azért te is érzed, hogy itt rezeg a léc a magyarázaton. (azt amúgy nem tudtam, hogy az osztott képernyő az window snapping)


Add a Comment