fbpx Skip to content

Bár az iPad Air 2 még csak néhány napja előrendelhető az Apple Store-ban, külföldön már elkezdődtek a kiszállítások, így az iFixit csapata egyből darabjaira is szedte az új készüléket, hogy alaposabban szemügyre vegyék az újdonságokat.

GfoYJkspYNvGsSBP.huge

Összességében az iPad Air 2 kisebb akkumulátort, A8X processzort és 2GB RAM-ot kapott, de nézzük meg közelebbről, hogy pontosan mekkora mértékű változásokról is van szó.

Az iFIxit leírása szerint a levegő nélküli, laminált kijelző panel sokkal sokkal merevebb, strapabíróbb lett az előző generációs iPadekkel szemben. Ahogyan eddig is, most is csak a leragasztott kijelző az egyetlen út a készülék belseje felé.

6iZUH3wyNdaPQGAH.huge

Ahogyan már az előbb is utaltam rá, az iPad Air 2 valóban egy gyengébb akkumulátort kapott 27,62Wh és 7340mAh teljesítménnyel, szemben az előző generációs Air 32,9Wh és 8827mAh-s akkumulátor-kapacitásával.

yMuU4kkiQ5WLt2gx.huge

Megerősítésre került, hogy valóban 2GB RAM található az új A8X processzor mellett, amely 1GB-os chipek formájában került elhelyezésre a processzor két oldalán. A RAM pontos típusa: Elpida F8164A3MD, melyben a második karakter helyén található 8-as szám jelzi, hogy mindkét chip 1GB-os. Abban az esetben, ha egy darab 2GB-os chipről lenne szó, akkor a 8-as helyett egy ‘A’ szerepelne a második helyen.

G3FWF2MOmX2tNVLK.huge

Emellett az iPadben található még egy 16GB-os SK Hynix flash memória is, valamint egy NXP 65V10 NFC modul, amely típusát tekintve teljes mértékben megegyezik az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekben találhatóval – azt leszámítva, hogy iPad modulok nem rendelkeznek NFC antennával, ezáltal a bolti termináloknál nem tudunk majd velük fizetni.

C22CPX1joRG2A5Fs.huge

A Touch ID szenzorokat az NXP Semiconductors gyártja, a felépítésüket tekintve pedig teljesen azonosnak tűnnek az új iPhone-okban találhatóakkal. Bár a 8 megapixeles kamera is rendkívül hasonlónak tűnik az új iPhone kamerákhoz, mégsem teljesen ugyanazok, mivel az iPad Air 2 fényérzékelője két szenzorra van osztva, amelyek közül az egyik a fejhallgató bemenetnél található a pontosabb eredmény érdekében.

4cHBKlWHcBbqYVXf.huge

További változás még, hogy míg az előző modellekben az Wi-Fi antenna a készülék alján volt elhelyezve, mostantól már az iPad tetején találhatóak, valamint egészen biztos, hogy az előző generációs iPad Air Smart Cover kompatibilis az új modellel is.

Végül, de nem utolsó sorban pedig itt az iFixit videója, amely a szétszerelésről készült:

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. NFC modul antenna nelkul? Az akkor azt mire lehet hasznalni? Vagy csak veletlenul kerult bele a modul, nemertem 😀

  2. “7340mAh vs 8827mAh” ez nem hangzik valami jól 🙁
    Vagy ennyivel takarékosabb az A8 és társai?

  3. Én venni akartam egy ilyet de most gondolkodom rajta, 2 pontot kapott a szerelhetőségére., minden támasztva van benne…. Lehet, hogy egy aksit sem lehet benn cserélni? Általában 1-1,1/2 év után cserélni kell, mert onnantól brutálisan merül …

  4. Nem támasztva :))) hanem ragasztva..

  5. Igen állítólag annyira jók a processzorok , bár szerintem a 10 órát akkor sem bírja , az iPad 4 -em uj korába 6- 7 órát bírt, az 5s meg 5-6 órát ….

  6. Külföldi tesztoldalak szerint folyamatos HD videót 11 órán keresztül bírja a sima Air az új pedig tényleg tudja a 10 órát,tehát kb 1 óra lehet a használati idő különbség ami szerintem semmi főleg ha figyelembe vesszük hogy 6,1 mm vastag,és a hardvere megint mindent brutálisan üt a piacon.
    Példaként említeném hogy az eddig hihetetlenül vékonynak tűnő vékony xperia tablet z2 6,4 mm de csak 7-8 órát bír,és “csak” full HD felbontású,és sokkal kisebb teljesítményű.
    Sajnos úgy tűnik lecsúszom a 0% thm akcióról az extreme digitálnál…de remélem karácsonyra lesz valahol.

  7. Mar hogy a fenebe kene benne fel vagy 1evente akksit cserelni…:) iphone eseteben talan, mert naponta akar tobbszor is toltore teszed. Sima air keszuleket hetente toltom, de alt 8-9napig elketyeg es kihozok belole egy 12-13 ora kijelzohasznalatot. Jatszani mondjuk ritkan szoktam.

  8. @Rotary: Le lett írva már, hogy csak online fizetéshez használható az Air 2 és Mini 3.

  9. nekem az air siman bir 9 ora munkat teljes fenyeronel. szoval….

  10. Írtam , hogy iPad 4, másfél éves es az aksi most már egy nulla , eddig 3 iPhone -om volt es mindegyik 1 év után triplán merült de az 5s amit tavasszal vettem mindent überel, kb.4-5 órát bír már most . Különben az iped-em ujkorában is 6 órát bírt, Ja a fényerő kb. 75% van es ez ugy van ujkorátol…

  11. @robit: Ez hatalmas ostobaság. Ipad 2-t használok a megjelenése óta és még most is bír 7-8 óra normál használatot.

  12. @robit: Valamit rosszul csinálsz. Nem szabad teljesen lemeríteni az aksit, csak ha tényleg folyamatosan szükséged van rá. Amikor nem használod, nyomd rá a töltőre, 100%-nál húzd ki. A 3G -s IPhonomban még az eredeti aksim van, és még mindig simán kibír egy napot. Az 5s-em egy év után ugyanannyit bír, mint újkorában. A lényeg, hogy ne menj 10% alá, ha nem kell!

  13. ipad 2 -őm 13 órát bír + 10nap készenlét hehe

  14. Igen az iPad 2 -nek jobb az aksi ideje mint a 4 -nek,

  15. Szóval 1 év után egyre szarabbak az aksik , es szerintem ez más keszulékeknel is így van és az 5s meg az iPad 4 mindent überel de az 5 s aksi problémájával ugye még a Samu is foglalkozott es van benne igazság..
    Különben nem meritem le soha a készülékeket, ertesitések csak azoknál vannak bekapcsolva amik nagyon szükségesek , ugyan ez a helymeghatározásnál is, bár ha belegondolunk, hogy ennek a keszülekeknek ez lenne az egyik előnye és ezt sem lehet normálisan kihasználni , mert figyelni kell az aksira.. Ha 2-3 órát utazol akkor bizony kell hozza egy külső aksi , hogy estig kibírja .

  16. Szerintetek wifi vagy wifi cellular érdemesebb venni ?

  17. iPad 4 még nekem is hoz átlag 11-12 órát alacsony fényerő mellett (új korában 17-18 is volt ).
    Félek ez nem fogja:(

  18. @Boky09:

    Ezt neked kell eldöntened.
    Nekem itthon és a melóban is van wifi, szóval nincs szükségem a mobilnetre.
    Amikor ingázok bőven elég ami a szifonban van.

  19. az meg a másik, hogy wifisbe nincs gps navigálás!

  20. @farkas63: Igen le lett irva, hogy csak online fizeteshez lehet hasznalni az iPadeket. De ennek mi koze ahhoz amit en irtam? Online fizeteshez nem kell NFC modul se. Szoval miert van benne modul antenna nelkul? Technikai kerdes, de engem erdekel, hogy vajon miert van ez.

  21. Ebben az m8 csodaban van gps? Nehany oldalon azt latom hogy igen a valasz de specikifaciojaban nincs. Masszoval a cellular nelkuli air2 alkalmas navira?

  22. Kedves @robit!
    A véleményem szerint ugyonlyan technikával gyártott MacBook aksik nagyon hosszan húzzák. A 3 éves MBP-m aksija most 93%-os…
    Illetve a családban lévő iPad-airt is munkára használjuk, folyamatos mobilnettel és mégis 2-3 naponta töltjük. A 4s-em 3 év után mondom azt hogy valóban haldoklik. Konklúzió: Az előző tapasztalatokból kiindulva, nem hiszem hogy baj lenne az új iPad air 2 aksiidejével.

  23. @cefalopoid: GPS csak a mobilnetes iPadben van, a csak Wi-Fi-s esetén nincs.

  24. @Martin Fórián: illetve élettartamával


Add a Comment