fbpx Skip to content

Mondhatnám azt is, hogy egy másik univerzumban, mert a Siri 4 éve “próbál betörni” hozzánk, sikertelenül. Más szóval az Apple Pay sem valószínű, hogy a következő pár évben eljut hozzánk.

applepay

Amerikában tegnap óta már fizethetünk az Apple új fizetési rendszerével, az Apple Pay-jel. Persze ott sem ment minden zökkenőmentesen, ugye csak limitált számban támogatja a kártyákat ez a fizetési rendszer, de ami működik, az tökéletesen működik. Az első videón egy McDonald’s-os vásárlást láthatunk:

Az Apple Pay elsődleges célja, hogy sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a a hétköznapi vásárlásainkat. Tim Cook alaposan elvégezte a saját munkáját és kutatását, hiszen az Apple Pay előtt már számtalan próbálkozás és kísérlet volt arra, hogy a hagyományos pénztárcák használatát felváltsák a telefonokkal történő fizetési módszerrel, azonban Cook felfedezte, hogy a versenytárs cégek túlságosan a saját érdekeiket tartották szem előtt a felhasználói élmény helyett. Emellett óriási biztonsági kockázatot is jelent az ősrégi, mágnescsík alapú technológia és a kártyákról könnyedén leolvasható bankkártyaszámok használata is. Az Apple Pay ezen problémák orvosolására hivatott. Ha érdekel még az Apple Pay, akkor itt írtunk róla korábban: Apple Pay: mi ez és hogyan fog működni?

IMG_1623-640x480

Eközben egy Coca Cola-ért is fizethetünk az Apple Pay segítségével nem is akárhol, egy automatánál. Csupán ezt a jelet kell keresnünk:

screen-shot-2014-10-20-at-1-52-15-pm

Ismerős? Persze itthon is találkozhatunk ezzel, azonban a bankjaink még egyáltalán nem kötöttek szerződést az Apple-lel. Ez azt jelenti, hogy Amerikában, egy támogatott bankkal, bankkártyával bárhol fizethetünk, ahol van PayPass, mivel az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekben már van NFC chip.

Screenshot+2014-10-20+14.34.51

Sajnos egyelőre bankkártyát sem tudunk hozzáadni az iOS 8.1-en belül, mivel nem vagyunk Amerikában, így a rendszer sem mutatja azt a menüpontot, ahol ezt megtehetnénk.

Egyébként az Apple Pay támogatást megkapta az új iPad Air 2 és iPad mini 3 is, azonban azokkal csak online tartalmakat vásárolhatunk. Ez azt is jelenti, hogy az Apple Pay beágyazható egy alkalmazásba vagy online weboldalba is.

Egyszóval a rendszer megy, az emberek szeretik használni. Lényegében gyors és jól működik.

Ti használnátok, ha itthon is elérhető lenne?

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. inkább, mint a paypass-t… 😀

  2. miert mi bajod azzal? sokkal egyszerubb egy parszaz ftos vasarlast lebonyolitani mint aprot keresgelni.

  3. Természetesen. Remélem mire ideér felemelik a határt az érintés nélküli fizetéshez.

  4. nem tudom,hogy meg merném-e adni banki adataimat a hétvégén történtek tükrében.Pénteken még vásároltam az appstoreban majd szombaton már nem tudtam.két nap küzdés után hétfőn felhívtam a Magyar Supportot és még szerencse ,hogy kitartó vagyok mert az első segítőkésznek tünő holgyről simán lepatant amit kértem.második úrral kicsit tovább jutottam,de ö visszahívni nem tudot volna ha eléri a másik csoportott viszont én a 2. 20perc után feladtam.mondom teszek még 1 utolsó próbát mielött eladom a család összes apple termékét a 3. úriember vagy jobban képzet volt vagy csak volt kedve dolgozni ami szerintem mindegy is. Igaz 45percig tartott a beazonosítás ,egyeszkedés a biztonsági csoportal ,engedélyek beszerzésével stb. kiderült,hogy valaki átírta az apple id.-met és megváltozatott mindent.
    miután megkapta az engedélyeket sikerült vissza állítani és szerencsémre az 58eurom is megmaradt,de kérdem én mi lett volna ha van megadva bank kártya ??? valószinüleg azért nem foglalkozott az én fiókommal tovább mert nem látta értelmét.

  5. @Oszi: a banki adataidat nem lehet megszerezni még belépés után sem, sőt, ha új eszközön lépsz be, akkor ott a bankkártya CCV kódja nélkül nem tudsz letölteni, és így pénzt költeni sem. ha elolvastad a korábbi cikkünket az Apple Pay-ről, akkor abból láthatod, hogy nem lehet ellopni az adataidat.

    az egyszerűen kitalálható jelszó és a fiók feltörése ellen viszont sajnos csak te magad tehetsz – azzal, hogy kellőképpen bonyolult jelszót használsz, illetve nem kattintasz adathalász vagy más, megbízhatatlan linkekre. ha ezeket betartod, akkor elég valószínűtlen, hogy bármi visszaélés történhessen.

  6. @Jadeye: a szörnyű ,hogy nem egyszerű a jelszó és ez a fiók csak vásárláshoz van használva és csak az iphone és ipadunkon volt használva.

    ettől függetlenül hiszek neked és meg is változtattam mindent

  7. mondjuk azt nem értem,hogy az Apple ID miért változtatható megy 1 gombnyomással?!általábban a felhasználónév nem megváltoztatható a forumokkon csak a jelszó

  8. @Oszi: az Apple ID-d egy email cím, és ha az a fiók megszűnik, akkor nyilván szükséges lehet megváltoztatni. onnantól viszont, hogy valaki valahogy hozzáférést szerzett a fiókodhoz, ő is meg tudja változtatni, hiszen tudta a felhasználónév/jelszó kombinációt.

  9. kérdés az,hogy miért változtatható meg???

  10. @Oszi: mondom, azért, mert: az Apple ID-d egy email cím, és ha az a fiók megszűnik, akkor nyilván szükséges lehet megváltoztatni.

  11. most már meg is értettem 🙂

  12. Kíváncsi vagyok mikor jut ez el Magyarországra… Ami a Sirit illeti, azt sem értem. Talán az egész legnehezebb része a szövegértés lehet, azt viszont a diktálással már megoldották, vagyis a telefon ért magyarul – nekem legalábbis úgy tűnik, amikor diktáláskor automatikusan keresi, változtatja a szavakat és végén egy értelmes mondat kerekedik belőle. Innen már csak egy aprócska lépésnek tűnik nekem, hogy a Siri is működjön. Rosszul gondolom?

  13. @emkorec1: Az, hogy megérted, meg, hogy értelmezed is az két külön dolog. Nyilván az értelmezéshez kell a megértés, de önmagában kevés. A magyar nyelv ebből a szempontból pedig bonyolult.

  14. A Magyar, sőt szerintem nem túlzok hogy a közép európai “piac” az Apple-nek csupán csak kerekítés a tizedes vesszők után. Ezrelékekben mérhető a mi “forgalmunk”, szerintem örüljünk, hogy magyarították szövegesen az egész ui-t, így is volt a fejlesztők között olyan aki megkérdezte minek???

  15. Ma fizettem az usaban apple payel, es brutalis 😉 telefont zsebbol elokap, leolvaso fole tart, ujjlenyomatot leolvas, es ennyi! Nehany masodperc az egesz! 😉 Aki kiprobalta soha nem fog mast hasznalni ha van ra lehetoseg!

  16. Szerintem az id megváltoztas problémára az lenne a jó ötlet hogy az ID KÖTELEZŐEN az iCloud emal-e legyen

  17. es a sima paypass kartya? az nem par mp? Jah, de! 🙂


Add a Comment