fbpx Skip to content

Az utóbbi napokban egyre több panaszkodó emailt kaptunk azzal kapcsolatban, hogy régebbi rendszeren nem lehet frissíteni az alkalmazásokat.

IMG_1790

Wask nevű olvasónk küldött nekünk ezzel kapcsolatban egy videót is, amin az látszik, hogy ha rákattintunk a frissítés gombra, akkor rögtön átdob minket az alkalmazásba ahelyett, hogy a frissítést töltené le. Vizuális típusoknak íme a videó:

Megoldás?

Egyelőre nincs. Illetve csak alternatív megoldás van. Például szükség esetén frissítsük az adott alkalmazásokat az iTunes-on keresztül. Ott töltsük le az alkalmazás frissítéseket, majd pedig dugjuk össze az iPhone-t a számítógéppel, és szinkronizáljuk. Másik megoldás, hogy a telefonon a Beállítások / iTunes és App Store alatt kapcsoljuk be az automatikus letöltést az alkalmazásokhoz. Ez sajnos nem mindig működik, de lehetséges megoldás.

Mikor fog működni?

A jó hír az, hogy ehhez nem kell szoftverfrissítés, tehát az Apple valamit távolról elrontott, hamarosan jó lehet a frissítés gomb. A rossz pedig az, hogy nem tudni, mikor fog megjavulni. Egyelőre csak iOS 7 vagy régebbi rendszeren tapasztalták a felhasználók, így az iOS 8-ra való frissítés megoldhatja a problémát.

Az iOS 8-ról már írtunk korábban itt: Megjelent az iOS 8!

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Ha megkeresitek az AppStore-ban az alkalmazást és ott nyomtok rá az update-re, akkor működik iPhone-on is.

  2. Nekem automatikus frissítéssel mindig felmennek az új verziók, még soha nem volt vele gondom, az appstore-ban is csak a changelog-ok olvasása miatt nézegetem a frissítéseket.

  3. “Egyelőre csak iOS 7 vagy régebbi rendszeren tapasztalták a felhasználók, így az iOS 8-ra való frissítés megoldhatja a problémát.” – Az Apple így akarja átcsábítani a felhasználókat az iOS 8-ra. 😀 (ravasz)

  4. Egyszerubb… Ne az Update gombra nyomjatok, melle kattintsatok, igy atdob az Appsoreon belul magahoz a progihoz, ott mar nyomhatjatok az Update gombot, frissiti is a legfrissebbre csak az update felirat megmarad, de datum szerint frissitette magat…:)

  5. Helioport elnézés ha kellemetlen helyzebe hoztalak!!!

  6. Csak azt nem értem miért keresgessek, ha van olyan rendes ember , aki szivesen válaszol a kérdésemre?!

  7. Amúgy frissítettem az itunest (mi ez a hányás piros ikon??) és azóta nem működik a böngészőből a view in itunes gomb se. Bráfó, gudzsáb, weldán. Nektek se?

  8. @steve195614: azért, mert:

    A moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tedd fel a kérdésed!

    a kérdésedről ráadásul pláne van külön, részletes GYIK cikk.

  9. Valószínűleg körrejátszik az új iTunes UI felület, és így egyes részek még nem nagyon müködnek.

  10. @Jadeye: Való igaz Jadeye, hogy van erről szóló GYIK, ami hát -mondjuk úgy, hogy- nem friss. 8.0.2 van a telefonomon, ami jelenleg nem jailbreakelhető, az ott leírtakban viszont Snowbreeze meg Redsnow kell hozzá, aminek beszerzése számomra nem elérhető. Plusz egy aktív topicba beleírni mindig nagyobb segedelem, mint valahol feltenni egy kérdést, amire valamikor valaki majd válaszol. Értem én az OFF jelentőségét egy topicon belül, de azért az off sem teljesen off, mert nem a kocsimról kérdeztem, hogy tudja e valaki, hogy milyen ET számú felni megy fel a BMWre, csak a telefonomról, ami jelenleg szar, és az a baj, hogy azért szar, mert ott, ahol ezt csinálják, úgy néz ki, hogy nem számítok már usernek. Szóval kérlek, hogy add meg nekem azt a topicot, ahol részletesen van tárgyalva az, hogy ios8ról hogyan tudok downgradelni, ha lehet, vagy írj csak annyit, hogy nem lehet, és majd csak 48 óra múlva töröld az offokat, ezzel is lehetőséget teremtve egy topicon belüli beszélgetésnek. Gyomlálni ráérsz akkor, és 48 óra múlva már látszik, hogy egy egy beszélgetésnek melyik része off, és melyik nem. Így is te maradsz az autoriter főnök, de olyan, aki segít is nekem egy probléma megoldásában, amihez a te segítségedet is kértem. Köszönöm.

  11. apple my id kezelesben hiába nyomok az email kuldesre nem erkezik meg a vissza allitashoz szukseges e-mail.
    penteken meg vasaroltam ma meg nem fogadta el a jelszot es le is tiltotta a fiokomat 🙁 kb 1oraja szenvedek ,nem fogadja el a szuletesi datumomat se!

  12. @Helioport: ha elolvastad azt a cikket (amiben az információk természetesen naprakészek!), akkor abból egyértelműen láthatod (előzetes feltételek rész), hogy iPhone 4s és újabb készülékek esetén sehogyan sem lehet downgrade-elni. ez azóta sem változott. ha változott volna, nyilván frissítettük volna a cikket. száz szónak is egy a vége: sehogyan sem lehet downgrade-elni. sajnos ez van.

  13. Szeptember 24-én írtam a Gy.I.K-ba mert le lettem törülve onnan, ahol az ipassword-ról volt szó (azzal kapcsolatban) azóta…ennyi

  14. Amúgy szeretek itt olvasgatni, csak ne kérdezz, ha nincs benne a "kulcsszó". Nagy munka és nagy odafigyelés lehet az oldalt naprakészen tartani, ezért köszi, ha néha választ kapok.

  15. Kedves Jadeye! Elnézést hogy vagyok?! De szerintem ez az oldal nem csak a profik oldala?!jó magam 1 normál ember vagyok 58éves!én nem a számitógépes világban nőttem fel. Igy nem értem a szak szavakat amit Ti leirtok és használtok!hiába olvaso én el ajegyzetedet is nem értem? Ezért kértem tanácsot ! Euen az oldalon csak profik vannak és olyan szavakat használnak amiről nekem halvány fogalmam sincs! De hál istennek kaptam is 1 uri ember jovoltaból! Ezuttal is köszönöm Neki!

  16. hiába nyomok az email kuldesre NEM JÖN E-MAIL és ha rákeresek az azonosítomra azt mondj ,hogy nem létező azonosító ,de az itunes-ba meg be van jelentkezve csak a vásárláshoz kellene neki a jelszó

  17. @steve195614: a lényeg, hogy sehogyan sem lehet iPhone 4s és újabb készülék esetén az aktuálisan legfrissebb iOS-verziónál korábbit visszatenni. ha most esetleg még iOS 8 előtti verzió van az adott készüléken, akkor szerencséd van – már ha az iOS 7 a szempont. ha viszont már iOS 8 lenne rajta, arról nem teheted vissza az iOS 7-et. sehogy. de ez le van írva részletesen az erről szóló cikkben, olyan megfogalmazásban, hogy a legkevésbé hozzáértők is megértsék. a GYIK cikkgyűjteményben pedig az összes ilyen, gyakran felmerült kérdést szedjük össze azért, hogy ne kelljen újra és újra megválaszolni. kénytelenek voltunk meghozni ezt a döntést korábban, hogy minden, nem az adott cikkhez tartozó hozzászólást törlünk – és az azokat feltevőket a GYIK cikk alá irányítjuk: ezzel ugyanis talán végiggörgeti az illető a GYIK-ben lévő cikkgyűjteményt, és már fel sem kell tegye a kérdést, ha megtalálja az arról szóló cikket. ebben az esetben is ez a helyzet, részletes cikk van a visszaállításról.

    @Oszi: ha holnapig nem oldódik meg, hívd fel az iTunes Supportot: http://apple.com/hu/contact

  18. Bocs de én arra lennek kiváncsi hogy ha vásárolok ma 1 4s készüléket aktiválom milyen ios verzió fog rajta megjelenni?

  19. @steve195614: sajnos azt nem lehet tudni, hogy mi van a dobozban. ha mondjuk 5 hónappal ezelőtt gyártották, akkor nyilván még nem kerülhetett rá iOS 8 a gyárban, mert akkortájt az még nem jelent meg, és akkor valószínűleg az iOS 7 valamelyik verziója lesz rajta. de ezt látatlanban csak tippelni lehet. az aktiválás maga viszont nem fogja frissíteni, az nem tölt rá új verziót.

  20. Köszönöm szépen a válaszát erre voltam kiváncsi!

  21. @Jadeye:

    Helyzet ,valamiért eltünt a belga accuntom,addig nyomkodtam amig elinditottam ugyan avval az email-el egy uj regget,ekkor mar jott az email ami a megerositest keri ,de en nem megerositettem hanem a NEM EN VOLTAM es reszetelni kezdtem a jelszot ,ekkor meg is jott és meg is ugyan arra az email cimre csinalt egy uj regisztraciot és ELTUNK 67eurom ez hogy a banatban lehetseges???????
    meg jo,hogy van print screen képem és kezemben az itunes kartya amivel feltoltottem a 100eurot.
    szerintettek ez mi????

  22. @Oszi: sajnos erre csak az iTunes Support fog tudni választ adni, ők rá kell lássanak erre a rendszerben, hogy pontosan mi is történt.

  23. es a belga fiokomat az itthoni support fogja latni???

  24. köszönöm,holnap hívom a supportot és jelzem majd az eredményt

  25. Szerintem kurva szép lett az új iTunes dizájnja. 🙂

  26. A magyar support nem tud segíteni ,ők csak i fiókot látnak ami vasárnap készült és azon nincs pénz .
    nekem meg van számlám az utolsó vásárlásról ami 17-én történt PÉNTEKEN 😀 ha tudnék angolul akkor beszélhetnék ÉN a számlázással foglalkozó osztállyal.

  27. ez aztán support a javából

  28. totálisan nyoma veszett a fiókomnak és a Magyar support nem tud segíteni :DDD de még csak visszahívni sem ha sikerült egyeztetni a külföldiekkel illetve ha leteszem a telefont akkor már nem is foglalkozik az ügyemmel hanem majd hívjam vissza később és akkor megint megpróbálja elérni a másik csoportot aki talán tud segíteni VICC az egész HOGY A BÁNATBA TUD EL TŰNNI EGY TÖBB ÉVE működő apple id 60euróval és komplett vásárlás történettel????

  29. Kicsit talán off, de frissítésekkel kapcsolatos.
    iCloudban tárolom a kontaktjaimat. Kicsit meghülyült a kontaktlistám (eltűntek emberek és megjelentek akiket rég töröltem) ezért nyomtam kikapcsoltam majd újra bekapcsoltam a kontaktokat is az icloud beállításokban. Nem jöttek le. Utánna töröltem az iclud fiókot majd újra beállítottam. Továbbra se jöttek le telóra a kontaktok. Próbáltam hozzáadni egy új névjegyet, jegyzetet módosítani (telón is meg pc-n is) de se a kontaktok, se a jegyzetek nem frissülnek le. Az előbb kidobott egy olyan error üzit, hogy az iclud már 31 hete nem készített biztonsági mentést és ezt akkor teszi meg, ha le van zárva, töltőn és wifin van a készülék.
    A probléma az, hogy az wifi ic-m tönkrement, ergo nem tudok wifire csatlakozni. Kérlek mondjátok azt, hogy ez a retek nem csak wifin frissíti le a tartalmakat, hanem mobilnettel is mennie kéne (photo stream nincs bekapcsolva)
    Köszi

  30. @Oszi: hát ez elég gáz.

    @Dareeo: a backup és az adatok szinkronizálása két külön dolog. utóbbi esetén nézd meg, hogy engedélyezve van-e a mobilnternet-elérés az adott appokhoz (névjegyzék, naptár, stb).

  31. sziasztok ! szerintetek miért lehet az, hogy rácsatlakoztatom a telefont (iPhone 5S) a gépre, és nem reagál szó szerint semmit. Nem jelzi hogy töltene, se az itunes hogy csatlakoztattam az eszközt, se a gép hogy bedugtam egy usb csatlakozót, de magával a gép usb bemenetével sincs semmi baj, meg a kábellel se mert tölteni tölt ha konnektorra csatlakoztatom.

  32. A moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Mindenkit kérünk, használja a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tegye fel a kérdését! Ennél a cikknél a nem ide kapcsolódó hozzászólások magas száma miatt lezártuk a hozzászólási lehetőséget.


Add a Comment