fbpx Skip to content

64%-kal több pixel, mint egy 4K kijelzőn. Az Apple tegnap bemutatta az iMac új, retina kijelzővel rendelkező verzióját, amit ők csak lazán 5K-nak neveznek.

intro_large_2x

Phil Schiller szerint az 5120×2880 pixellel rendelkező 27″-es kijelző a világ legjobb felbontású megjelenítője. A retina iMac-en hétszer több pixel van, mint egy full HD TV-n.

A nagy felbontású kijelző mellett az új modell is csak 5 mm vastag lesz a szélén. A kijelzőben lévő alacsony fogyasztású panel 30%-kal csökkenti az iMac energiafelhasználását, és azt egy új, az Apple által speciálisan erre a célra fejlesztett chip fogja vezérelni.

Az alap retina iMac modell 3.5GHz-es, négymagos Intel Core i5 processzorral, AMD Radeon R9 M290X 2GB GDDR5 GPU-val, 8GB RAM-mal és 1TB-os Fusion Drive-val érkezik. A RAM továbbra is cserélhető a felhasználók által is. Az alap konfiguráció $2500-ról kezdődik. Az iMac opcionálisan akár 4GHz-es Core i7 processzorral, 32GB RAM-mal és 1TB-os SSD-vel is konfigurálható.

Bár a retina iMac-ből csak 27″-es verzió érkezett, az Apple továbbra is gyártja a nem retina iMac-eket, melyből 21.5″-es és 27″-es verzió is vásárolható. Az új Retina kijelzős iMac már előrendelhető az iSTYLE Apple Premium Reseller-től.

Az Apple emellett frissítette a Mac minit is, amely megkapta az Intel 4. generációs Haswell processzorát, Intel Iris és HD 5000-es GPU-t, PCIe SSD-t, 802.11ac-s Wi-Fi-t és a Thunderbolt 2 technológiát, ezek a típusok is ugyancsak előrendelhetők az iSTYLE weboldalán.

További információkat az Apple oldalán találtok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Nagy kár hogy a 24-es méret nincs… A 21 majdnem "kicsi" a 27 meg batár nagy.

  2. amigvolt 24 addig meg kis tulzássala kutyának se kellett ez a méret.

  3. Újrarajzolhatták volna a Mac Minit, sajnálom, hogy nem jött ki új design 🙁

  4. évek óta dolgozom 24 colos monitoron 🙂 ráadásul 16:10-en 🙂 én üdvözöltem a 27-est … néha pont az a pár pixel hiányzott az adobénak 🙂

    … én nem tudom ki hogy van vele, de ez ez ez egy iszonytatóan brutális jószág …

  5. Vicces mikor reklamozzak hogy a szelen csak x mm vastag… bazz a kes ele meg par mikron, de a nyele 3 centi.

  6. Dnp..igen, és amikor teljesen oldalra fordítod meghízik. Az első beharangozásnál én is bedőltem az első pillanatban és azt hittem hogy az egész ilyen vékony lett. ;0))) De hát a hardvernek kell még a hely… Talán majd 5 év múlva!

  7. @leslee1340:
    Igen, de ha nem teljesen oldalról, hanem csak mondjuk 45 fokból nézel rá, akkor tényleg 5mm-nek látszódik, működik az optika 🙂 Az iMac ez eszméletlen gyönyörű design-al rendelkezik, ebbe most egy még jobb kijelzőt pakoltak, kár hogy nem a magyar pénztárcához van szabva, pedig én is “elviselném” az asztalomon 🙂

  8. @hang: A fizikai képátló (21″, 24″, 27″ stb.) nincs összefüggésben azzal, hogy mi a képernyő pixeles felbontása (XGA = 1024*768px, a cikkben írt új monitor 5120*2880px stb.)… 😉
    Tehát önmagában az, hogy nagyobb átlójú monitort kezdtél használni még nem jelenti feltétlenül azt, hogy pixeles felbontásban is nagyobb.


Add a Comment