fbpx Skip to content

Brutális! Őszintén, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe? 🙂 A Hyperlapse egy teljesen új világot mutatott már eddig is nekünk, de most ez az egyszerű tipp azoknak fog jól jönni, akik szeretik a szépen felvett, stabilizált videókat.

Screen Shot 2014-10-15 at 10.31.07

A Hyperlapse-ről korábban írtunk már itt és itt, azonban most ismét egy újabb tulajdonságát szeretnénk megmutatni nektek. Ennek a segítségével könnyedén készíthettek stabilizált videókat, mindenféle egyéb kiegészítő nélkül.

A Hyperlapse alkalmazással általában csak gyorsan lejátszva exportálunk, hiszen elsősorban épp a Time Lapse a cél, de szinte sosem használjuk az 1x-es sebességet. Pedig ez használja ki igazán az alkalmazásban lévő potenciált. A Hypelapse úgy készíti neked a videókat, hogy a készülékben lévő giroszkóp és gyorsulásmérő szenzorok segítségével látja, merre mozgatod a készüléket és azzal ellentétesen mozgatja a videót, adott esetben kicsit levágva belőle. Így egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit fog rázkódni a kép, de ez a rázkódás is inkább lágy hullámzássá szelídül. Ha még mindezt egy iPhone 6 Plus-szal is kombináljuk, amiben optikai képstabilizátor is van, bámulatos videókat tudunk felvenni. Nézzétek meg ezt:

Próbáld ki Te is! Vegyél fel videót a Hyperlapse alkalmazással, majd egyszeres sebességgel mentsd el a videót. 🙂

[appstore id=”740146917″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nekem a kezdetektől fogva az 1x sebesség/stabilizálás miatt tetszett meg 🙂

  2. emlékeztek, mikor az iphone 4 (vagy 4S) idején bejelentették, hogy a video rögzítés már képstabilizált? nos az ugyan ilyen elven működött. a fotó alkalmazás széles látószögéből vágta le szoftver a széleket, majd digitális képstabilizálást végzett rajta. ezért szűkebb a látószög videózás közben. most meg ez a program még jobban croppolja (vágja) az amúgy is croppolt képet. ennél még az lenne a viccesebb, mikor a program által stabilizált videón még lefuttatnátok még egy digitális stabilizálást valamelyik videovágó programmal.
    egyébként még giroszkóp és gyorsulásmérő sem kell a trükkhöz, még a youtube videószerkesztője is el tudja ezt végezni…

  3. Hát ki én ki akartam próbálni és egy fura hibát találtam a telefonomon (5s io8). A felvett videó végén nem akarta a képstabilitást megcsinálni. Valami hibát irt ki a kalibrációra. Bementem gyári iránytű progiba és láss csodát lefagy a kalibrálás elején. Bármilyen külső iránytűt töltök le simán müködik. Játékoknál müködik a gyroskop.
    A gyári alkalmazást nem tudom életre kelteni. Valaki találkozott hasonló hibával???
    Hétvégén raktam újra a telefont nincs kedvem megint restorolni.
    Valaki tud segíteni?

  4. Az 1-szeres sebesseg eivileg nem az eredeti lenne? Nalam 1x-nel lassit es 2-szeres sebesseg felel meg a normalnak. Ez masnal is igy van? Iphone 4s

  5. @pegrabb
    A lementett videó vagy csak az előnézeti kép? Nálam az 1x-es az eredeti sebességen fut (hanggal)

  6. Elképesztően kisímítja a videókat, nagyon tetszik, csak az a bajom vele, hogy ha 1x-est akarok lementeni 20/19 összeomlik. A többi sebességnél fordított az arány, szinte mindig lementi (4s, iOS 7.1.2)
    Másnak nincs ilyen gondja?


Add a Comment