fbpx Skip to content

Az iOS 8 megjelenésével szépen frissülnek az App Store-ban lévő alkalmazások is. Háromféle frissítést találhatunk, az első az, amikor csak a rendszerre, tehát iOS 8-ra frissül az adott app, a második, amikor támogatja az Értesítési központot és/vagy HealthKit támogatást kap, végül pedig az iPhone 6 és 6 Plus készülékre is optimalizálják.

IMG_7229

Rengeteg alkalmazás jelent meg, ami képes már integrálódni az Értesítési központba, most ezek közül fogok néhányat bemutatni, illetve hozzászólás formájában Ti is segíthettek egymásnak, melyik alkalmazást használjátok így.

Időjárás

IMG_1589

Ehhez picit egyedibb alkalmazást használok, mivel van itthon Netatmo rendszerem. Ezért az ő appjukat használom arra, hogy könnyedén hozzáférhessek az aktuális adatokhoz. Ettől függetlenül kifejezetten ajánlom Yahoo Weather-t, vagy a beépített időjárást, bár utóbbi nekem folyton elindította a GPS-t, ami zavart.

[appstore id=”628677149″]

Én a DataMan nevű appot használom arra, hogy tudjam, mennyi mobilinternet van még hátra az aktuális hónapból. Az alkalmazást már az iOS 8 megjelenéskor frissült, így most már az Értesítési központ lehúzásával bármikor ellenőrizhetem, hogy hány GB áll még rendelkezésemre. Erről az appról egyébként írtunk már korábban: Ingyenesen letölthető a megújult DataMan Next!

[appstore id=”592962356″]

[appstore id=”807571009″]

screen568x568-5

Láttátok a fenti képen az iMonitort, melynek segítségével nyomon követhetem a rendszer bizonyos részeit. Többek között a memóriát, a háttértárat és az aktuális hálózat sebességét. Itt érdemes megjegyezni, hogy ugye az iPhone 6 továbbra is 1GB memóriát kapott. Ha azt látod, hogy tele van a memória, ne kezdj el pánikolni és kilőni az alkalmazásokat, mivel ettől még nem fog nagyobb mennyiség felszabadulni, a rendszer ugyanúgy használja. Az iOS 7 óta teljesen megváltozott az iPhone-ok memória kezelése, alapesetben az egész memóriát használja a rendszer és ha kell egy alkalmazásnak, akkor ő azt odaadja. Olyan szinte sosincs, hogy nekünk több 100MB memóriánk legyen szabadon.

[appstore id=”918925756″]

screen568x5682

Új ingyenes widget még a Vidgets alkalmazás, mely folyamatosan bővül és frissíti a fejlesztő. A Vidgets-en belül tudunk szavazni, hogy melyik új kiegészítőt rakja bele a fejlesztő.

[appstore id=”897374553″]

screen568x568-6

Én ugyan nem használom, de érdekes lehet számotokra még a kedvencek kirakása az Értesítési központba. Ezt a Favorites Widget appal tudjátok megtenni.

[appstore id=”909578530″]

Én összesen ennyit használok az iOS 8-ban, Ti mit használtok? Adjatok tippeket nekünk, vagy egymásnak, hogy milyen, az Értesítési központban lévő widgeteket használtok!

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Sziasztok. Én még az értesítés sávon szeretem nyomon követni, a Wunderlist, és a widget memo app-ot.

  2. Evernote
    Ängström

  3. számomra eddig az egyetlen igazán hasznos widget az ez:

    pCalc lite

  4. Én időjárás appnak a Weather-t használom, jól bevált!

  5. sziasztok! talan en vagyok vak, de eddig mindig kitudtam kapcsolni a reszvenyeket az ertesitesi kozpontban. miota frissitettem, nem jelenik meg a beallitasok/ertesitesi kozpont menuben, hogy kikapcsolhassam. valaki tudna tanacsolni valamit?

  6. @Frodozsolt: lehúzod az Értesítési központot feloldott képernyőn, alulra görgetsz a Mai nap fülön, Szerkesztés gomb?

  7. nekem dataman sohse működött jól (általában előbb elfogyiott anet, mint ahog yjelezte…),
    pedig jó kis app (lenne)

    (szerencse, h van a T-nek saját alkalmazás, amiben a valós/?/ adatot látom)

  8. Sziasztok! Letöltöttem ezt a Favorites Widgetet viszont nekem nem mutat a sávban semmit sem ha lehúzom. Hiába kattintgatok rá vagy akármi, egy számot sem hoz be. Valaki találkozott már ilyennel? Előre is köszi.

  9. na ezt meg sosem probaltam, de bejott! 😀 eredetileg azthittem arra szolgal, hogy irjak a naptarba valamit.. koszonom a segitseget!

  10. Hát ez a DataMan marha nagy átverés szerintem. Tmobile-os vagyok, és van egy saját Tmobile app-em forgalomszámlálásra. Korábban letöltöttem a DM-et, de már gyanús volt, hogy mindig korlátoztak, holott azt mutatta, hogy még határ alatt vagyok. Aztán megjelent a Tmobile-os forgalomszámláló is, ahol már bitre pontosan le korlátoztak, ha elértem a határt 😉
    Szóval 2 app soha nem mutatott ugyanakkora adatforgalmat, a számlálás ugyanattól a naptól indult, úgyhogy ez sem lehetett hiba. Lényeg, hogy több száz (!) megás eltérések voltak pedig vagy 2-3 hónapig teszteltem.

  11. Kössz a T-Mobile-os tippet srácok! Eddig egy app se mért jól, majd ez 😀
    Azért a DataMan-t felraktam, gyors hozzávetőleges ellenőrzésre jó.

  12. És ezt a T-s alkalmazást be lehet rakni widget-ként az értesítési központba? Mert akkor az lesz a nyerő nálam is. Jelenleg a datausagepro van, de az ios7 óta nem frissül csak ha belelépek.

  13. @Vikipedia: ugyanez a helyzet nálam is :/

  14. Vikipedia, Köpeczi-Bócz Benjamin
    Adjátok a widgeten hozzá a programot. Nem bonyolult 😀

  15. @expa: hol adjuk hozzá? a vidget appban nem lehet hozzáadni…az értesítési központhoz pedig már hozzáadtam….

  16. @expa: most akkor miről is beszélünk? az értesítő központot húzom le (mert csak azt lehet lehúzni)? Mert annyira azért nem vagyok analfabéta, hogy oda nem raktam be a favorites appot. A Vidgets appban pedig nem tudom hozzáadni ezt a favorites alkalmazást, de szerintem nem is kell hozzá az az app, csak összekevertél az első hozzászólásoddal. Ha konkrétan leírnád, hogy mi a szitu, akkor érteném, de nekem úgy tűnik nem értjük egymást, és nem tudod a megoldást a problémánkra

  17. @Köpeczi-Bócz Benjamin:
    Nyisd meg a Favorites alkalmazást az iPhone-on, és ott add hozzá azokat akiket az értesítési központban látni akarsz. Nem teszi be automatikusan a telefonkönyvben kedvencként szereplőket.

  18. @Vikipedia, @Köpeczi-Bócz Benjamin: nem töltöttem le ezt a Favorites Widget appot, de a képei alapján magukat a megjelenő kontaktokat az appon belül lehet hozzáadni, az Értesítési központban való megjelenítést pedig a Mai nap nézet aljára görgetve a Szerkesztés gombot megnyomva lehet hozzáadni.

  19. @Jadeye: Így van. Számomra hasznos kis alkalmazás:)

  20. @Marci89: A T-mobile-os biztos, hogy jól mér, mert nem a készüléken méri az adatforgalmat, hanem amit az előfizetőnek központilag számolnak, azt küldi el a telefonodra. A DM szerintem meg csak a készüléken próbál számolni, csak kérdés, hogy mi van akkor, amikor éppen nem fut a háttérben?

  21. @hajkid: igen, ezt már megtettem, mivel nem jelent meg elsőre, de így sem jelenik meg…restart is volt már

  22. @Köpeczi-Bócz Benjamin:
    Nem tom miről beszélsz. Nekem elsőre működött és működik. Jobban nem tudom leírni…

  23. És a gyári naptár és időjárás widegetet hogy lehet kiszedni???

  24. Sziasztok!
    Olyan appot nem tudtok,amivel az aktuális aznapi névnapokat lehetne kitenni?
    Előre is thx!:))

  25. @shodan: még mindig ugyanúgy, ahogyan bármit hozzáadni: lehúzod az Értesítési központot feloldott képernyőn, alulra görgetsz a Mai nap fülön, Szerkesztés gomb?

  26. Vagyis az időjárást? mert azt nekem nem lehet. A naptárnál pedig a sorrendre gondoltam, mert nagyon innovatítvan az egész napos bejegyzés helyett továbbra is csak 3 remek designos vonalat látok….

  27. A T-s appnak mi a neve? 🙂 Érdekelne. Mellesleg az időt meg akku százalékot marha nagy értelme van belerakni 🙂 Alapból látom. Majd még külön rángassam le azt a szart, hogy megnézzem, tényleg annyi-e… pff.

  28. @shodan: ha az időjárást akarod eltüntetni, vedd el a GPS-hez való hozzáférést az időjárás apptól a Settings / Privacy alatt. a naptárnál nem állíthatsz semmit. de ez az iOS 7 óta így van már.

  29. Sziasztok!
    Én időjárás app-nak a Forecast t használom mert nem kell hozzá a helymeghatározás! A Clear-t jegyzetekre! (Szép szines.)
    Sajnos ezek nem ingyenesek!

  30. Azert nem talalod az idojarast mert az ugy hivja az ertesitesi kozpont h mai nap osszesitese…

  31. Facebookhoz várható ilyen widget szerintetek ?

  32. PCalc lite nekem nem működik jól, a jobboldali művelet gombokra kattinta, csak rezeg a készülék, de a művelet nem aktíválódik

  33. Sziasztok! Segítsetek kérlek, a favorite widget nekem nem igazán akar működni:
    "Nem tölthető be" hiba üzenet
    Nem rak ki csak négy kontakt fotót
    A csoportot pedig meg sem nyitja
    Van valami beállítás amit n tettem volna meg?
    Vagy ennyire kezdetleges?

    Üdv

  34. @dGabor: “Nem rak ki csak négy kontakt fotót”
    az ingyenes verzió csak 4 fotót tud kitenni, a csoportot szerintem szintén csak a prémium funkciókat megvásárolva lehet elérni (de nem töltöttem le az appot).

  35. köszönöm

  36. @Barnabás Ocskay: minek? az alapból ott van a noticenterben….?!

  37. A mobilinternetes adatforgalom mérésére többféle alkalmazás elérhető. A hívás (beszéd) időtartam -> külön a kimenő/bejövő (ebből csak a kimenő a lényeges) mérésére viszont nem találok egyet sem. Tudnátok ilyet ajánlani? Akár widget, akár alkalmazás formájában.

  38. Agenda+

    Eddig jobb mint a gyári Naptár / Emlékeztetők alkalmazás gyári NC része.


Add a Comment