fbpx Skip to content

Az Apple az utóbbi pár évben októberben jelentette meg be az iPad és az OS X következő verzióját. Idén sem várható másképp. Egy, még péntek este megjelent pletyka szerint az Apple alig két hét múlva, október 16-án tartja következő termékbemutatós összejövetelét.

ipad-mini-2-gold

A dátum azért is elképzelhető, mert a cég október 20-án teszi közzé negyedéves eredményeit, és a publikálást követő elemzői beszélgetésen be akarnak számolni az eseményen elhangzottakról is.

Az alkalmon mutathatják be valószínűleg az iPad Air 2-t Touch ID-s Home gombbal, illetve a találgatások célkeresztjében lévő 12.9 colos iPad Pro-t. Ezeken kívül befuthat még az iMac retinásított változata is. Szoftveroldalról pedig érkezik majd az OS X Yosemite, aminek a héten már megjelent a GM, azaz a hivatalos megjelenést megelőző utolsó verziója is. Elképzelhető, hogy megjelenik az iOS 8.1-es változata is, bár erre azért senki ne vegyen mérget.

A rendezvényt várhatóan a cég saját előadótermében, a Town Hall Auditoriumban tartják majd. Azt tudni kell, hogy a terem befogadóképessége jóval kisebb, mint az Apple Watch bemutatójára is kibérelt Flint Center, ami azért előrejeleztheti, hogy forradalmian új termék nem jelenik meg…

Az Apple a hasonló előadásokat korábban mindig hétfőn vagy kedden tartotta, míg október 16-a csütörtökre esik. Persze nem kell ebbe semmi különöset belegondolni, előfordulhat az ilyesmi. Ugyanakkor vegyük figyelembe azt is, hogy 2013-ban ez az októberi esemény 22-ére, míg 2012-ben 23-ára esett, így ha a cég idén is követi az előző években már megszokott menetrendet, az október 21-i kedd tűnhet valószínűbbnek. De minden kiderül majd, ha az Apple kiküldi a meghívókat, amik eddig mindig egy héttel az esemény előtt érkeztek. Idén a meghívók kiküldése tehát lehet, hogy épp a pletykában jelzett 16-a előtti keddre, 14-ére eshet majd. Ha viszont valóban 16-án lesz az esemény, akkor arról október 9-én már várhatóan ki kell küldje a cég a meghívókat.

De bárhogy is legyen, ahogy megszokhattátok tőlünk, élőben közvetítjük majd az eseményt. Remélhetőleg a streamet jobban fogjuk élvezni, mint az iPhone 6 bemutatóján – már ha lesz stream egyáltalán, mert jelenleg még erről sincs információ.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Yosemitebol GM Candidate jelent meg, nem a GM, raadasul a public beta (ami nem GM Candidate) verzioszama magasabb.
    A Town Hallbol pedig nincs stream, mert kicsi a savszel, az utobbi idoben amit ott tartottak, jellemzoen iPhone bemutatokat, soha nem volt elokep.

  2. @ef-dani: a GM Candidate eleve egy furcsa összetétel, mert vagy GM vagy Release Candidate (RC) szokott lenni. nem valószínű, hogy a jelenlegi fejlesztői verzióból jönne újabb már a hivatalos megjelenésig, persze sosem lehet tudni, iOS esetén is volt már, hogy 2 GM volt.

  3. Konnyebb is lesz az iPad Air 2 az elodjenel ?

  4. @Ragadoz0: Olyannyira, hogy ez nem is iPad Air 2 lesz, hanem iPad Helium 😀

  5. Mikor várható az új iPod? Vagy az már kilőve, nem lesz több? Marad az 5. gen?

  6. @rgbx kiégtem 😀

  7. iPad mini nem várható vagy csak véletlen kifelejtettétek a cikkből? 🙁

  8. @Jadeye: Tök mindegy, hogy nevezik, ha nem GM-nek, akkor az nem GM szerintem… Tavaly is visszavonták az október elején kiadott GM-et, gondolom ezért nem nevezték így.
    Btw, nem lenne baj, ha visszavonnák, van még egy-két hiba benne, amiket nem ártana javítani.

  9. én nem hiszem, hogy lesznek új iPadok, még normális conceptunk sincs, sehol a "kamu" fotók, alkatrészek. nem lesz itt semmi 🙂

  10. @ef-dani: a GM nem feltétlen egyezik meg a hivatalos kiadással, hiszen ha felfedeznek új hibát, azt simán javíthatják addig. visszavonniuk nem kell, max kiadnak majd egy frissebb buildet.

  11. Talán macbook Air retina is jön… Nem lenne rossz!

  12. És mikor jönnek a 6s pletykák ???

  13. @Jadeye: A státusz visszavonására gondoltam, nem arra, hogy a frissítést vonják vissza, azt egy betánál minek… 🙂

  14. @ef-dani: Nem hinném hogy az Apple sávszélesség hiány miatt nem közvetít egy eseményt, ennèl kicsit komolyabb cég. Különben is, a stream-szerverekig egy sima 4g-s mobilnettel fel tudják lőni a hd képet, onnan meg megy a userekhez.

  15. @Daniel004: Pedig de 🙂 Tavaly Cook írta az alkalmazottaknak, hogy ezért nem volt/lesz – erre már nem emlékszem – élő közvetítés az iPhone keynoteról.


Add a Comment