fbpx Skip to content

Mióta megjelent az iPhone 6, csak úgy özönlenek a különböző videók, most például összemérték az androidos készülékekkel és kipróbálták, mennyire gyorsabb az ac-s Wi-Fi.

iPhone-6-laying

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus között lényegében nincs sebességkülönbség. Illetve mégis van, de ez nem olyan egyszerű. Korábban már írtunk róla itt Szifonon, hogy a Plus-nak nagyobb felbontása van és emiatt az alkalmazások felbontásai picit érdekesek. Ez egyébként önmagában nem probléma, azonban ha egy app nincs iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus felületre optimalizálva, akkor sokkal nagyobbként látjuk, vagy akár egy játék akadhat is, mint például a Real Racing.

Ezt egyébként ebből a szép grafikonból is lehet látni:

67840

Hopp! Alig 15fps-re képes az iPhone 6 Plus. Ettől most azt mondhatnánk, hogy “na hát akkor én nem fogok venni iPhone 6 Plus-t, mert milyen már, hogy a nagyobb kijelzőt nem bírja a grafikus processzor!”… Erről szó sincs, csupán nincs rá optimalizálva az adott alkalmazás vagy játék. Ezt eddig én is csak a Real Racingnél vettem észre, a többi játék probléma nélkül megbirkózott a felbontással. Ettől függetlenül természetesen a legtöbb esetben az iPhone 6 Plus nyer:

67844

67841

67839

67838

67837

67836

67834

További teszteredményeket itt tudtok olvasni az AnAndTech oldalán: iPhone 6 and iPhone 6 Plus: Preliminary Results

Térjünk is rá a videókra, amik miatt végül ezt a cikk készült. A kolléga összehasonlította az iPhone 6-ot egy HTC M8-cal és egy Samsung Galaxy S5-tel. Tudni kell, hogy ebben a tesztben csak az iPhone 6 rendelkezik 2 magos processzorral és 1GB memóriával. A többi androidos készülék mind erősebb processzort és több memóriát tudhat magáénak, a HTC például 2GB memóriával harcol az iPhone 6 ellen. De vajon ki nyer? 🙂

Az új iPhone 6 készülékek már támogatják az ac-s Wi-Fi-ket, így több mint kétszer olyan gyorsan tudunk internetezni ezeken a hálózatokon, mintha nem ac-s lenne. Azonban tudni kell, hogy egy ac-s router ára még közel 30.000Ft fölött van, tehát sok helyen nem fogunk ilyen szabványú hálózattal találkozni.

Konklúzió

Várható volt, hogy az iPhone 6 a szoftver-optimalizálás miatt sokkal jobb teljesítményre képes, mint az androidos társai. Természetesen az ac-s Wi-Fi kapcsolat is sokkal gyorsabb. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus között hajszálnyi különbséget lehet észrevenni, amit használat közben biztos nem fogsz látni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Na majd a 64 bites Android L, ART. Azzal kell majd hasonlítani. Oktoberben jön. Sajnos igen, az android a rendszerén bukik, nem a 2GB ramon. Dalvik mindig is lassu volt ART váltja. iPhone 6 plus al kellett volna a tesztet a 1080p kijelző miatt. Ettol fuggetlenül mindegyik telefon jó. 🙂

  2. Azért 3DMark teszten keményen elvérzett…

  3. @Fárr Vince: úgy érted, kifejezetten csak a physics teszten kapott annál alacsony pontszámot?

  4. Ha összehasonlítjuk az iphone 6 -ok eredményeit az 5s-ével,azt kell mondjam,elenyészőek a különbségek.

  5. Én meg most hirtelen nagyon kíváncsi lettem, hogy mi az az Nvidia Shield, ami a böngészési időn kívül mindenben métereket vert a mezőnyre. 🙂
    Durva kis deszka 300 dollárért.
    Az iPhone 7-be meg majd jön a fizikai koprocesszor. 😀

  6. @Jadeye

    Manhattan
    Overal
    Physic
    Három teszten vérzett el!
    Azért nem ártana végre az Apple ki adjon egy 4 magos CPU-t, mert azzal egy pár évre megint lehagyná a konkurenciát sebességben és nem lenne az a kommentár hogy az Apple szar mert csak 2 mag.
    Meg úgy amúgy is, ideje lenne már 2 Magról váltani, plusz kicsit több GHz sem ártana…

  7. @Fárr Vince: tehát ha nem a legelső helyen végez egy készülék, akkor elvérzett a teszten?

  8. @Jadeye
    Nem, csak az adott teszten ért el rosz eredményt
    Azért az nem fasza hogy most jelent meg, tiszta új, de van már most jópár telefon ami le előző ebben a tesztben például… S Geekbenchen sem az első már!

  9. Jovore mar ott fogunk tartani, h az iphone-on kivul mindenki mas 8db 3ghz-s magot kenyszerul pakolni a telefonba h tartani tudja az iphone sebesseget, illetve felhasznaloi elmenyet ;D rohely…

  10. Az android biztos mezőgazdászokat alkalmaz, mert fontos nekik a sok mag 😀

  11. 240fps videokat hogy lehet gepre felrakni ugy, ahogyan telcsin latom? Mert nekem valos idoben jatsza le oket viszont mivel 240fps, igy brutal folyamatos a mozgas 🙂 (framrate 218 es 240 kozott ingadozik de ez gondolom a plyer hibaja) Szoval ugy szeretnem hogy x-y idosavban belassuljon, tobbi valos ido… valaki otlet?

  12. @AppleFan: semmi ertelme. Amig az Android egy virtualis gep, eselye sincs az iOS ellen, csak ha fossak ala a vasat…

    @Fárr Vince: megis mi szukseg lenne egy 4 magos CPU-ra abban a szerencsetlen telefonban, aruld mar el?! Mi az a feladat, ami igenyelne a 4 szalon futtast telefonon? Nyilvan semmi, mert ha igy lenne nem arulnanak mar desktop gepekre sem 2 magos megoldasokat… A nagyobb orajel is szinten baromi fontos, arra az Intel a P4 utan rajott, hogy ennek semmi ertelme…

  13. @ef-dani:
    Azért lenne szükség 4 magra, mert az iPhone jelenleg is nagyon komoly munkákra képes (de főleg egy iPad), viszont úgy mégjobbakra lenne képes. Pl a filmvágás sokkal gyorsabban menne, de nem laggolna be akkor sem ha egy 3D-s játék fut és jön egy értesítés.

  14. @Fárr Vince: ehhez nem kell több mag, egyszerűen jobban kell optimalizálniuk. a külső alkalmazások fejlesztőinek meg pontosan be kell tartani az Apple által szabott szabályokat, és akkor várhatóan nem adódik ilyen probléma. az elfogyó memóriával a több mag semmit nem fog tudni mit kezdeni.

  15. @Jadeye
    Ezt én elhiszem, viszont annak ellenére hogy iOs-t használok és nem szeretem az androidot, látom azt hogy ott nem akad meg az értesítéstől az alkalmazás …

  16. @Fárr Vince: arra, amire az iPad alkalmas eleg a ket mag. Sokkal inkabb RAM kene bele.
    Az ertesites nem a magok miatt akad meg, hanem mert szarul van megcsinalva.

  17. A végkonklúzió számomra akkor is az, hogy egyetlen olyan szempont sem létezik, amely az iPhone 5S-t számottevő hátrányban világítaná meg az iPhone 6 ill. 6 Plus-szal szemben.

    A sokak számára előnyös méret növekedés számomra komoly hátrány.
    Így jó olvasni ezeket a teszteket, mert az jön le belőlük, hogy a világon semmit sem (vagy legalább is minimálisat) veszít az, aki az 5S mellett dönt.

    Eddig ez nem így volt.
    Az új modelbe raktak csábító, már-már ellenállhatalanul váltásra késztető fejlesztéseket (sebesség, jobb kamera, új hardver egységek, az új modelre limitált szoftver funkció) itt meg megdöbbentően semmi.
    Egy hajszálnyival jobb aksi, észrevehetlenül jobb kijelző és kamera, a plusz time-lapse funkció, a nálunk elérhetetlen fizetési lehetőség egyszerűen nem adnak olyan pluszt, ami az embert kísértésbe ejtené.
    Akinek a mértet növekedés előny azok váltanak; aki viszolyog a nagyobb a 4′ fölötti telefonoktól, azokban pedig semilyen hiányérzet nem kell hogy maradjon.

    Javítsatok ki, ha tévedek! 😉


Add a Comment