fbpx Skip to content

A keynote-ot követően az Apple szokásához híven kiválasztott néhány újságírót a nevesebb oldalaktól, és tesztelésre bocsátott nekik 1-1 példányt az új csúcskészülékeiből. A külső és belső paraméterek tekintetében már szinte mindent tudunk róluk, ám a személyes tapasztalatok a boltokba kerülés napjáig ekkor még hiányoztak.

iOS-8-iPhone-6-gold-1024x522

Nem szokatlan lépés az Apple-től, hogy ilyen módon próbálja reklámozni új termékeit, hiszen az újságírók a tesztelést követően cikk és videó formájában foglalják össze a tapasztaltaikat, és csinálnak kedvet a leendő iPhone 6 tulajdonosoknak. Az alábbiakban a The Verge, Engadget, Recode, SlashGear és CNET szerzőinek véleményeit olvashatjátok.

David Pierce, The Verge (iPhone 6, Asztroszürke, 64GB)

Az Apple megragadta a lehetőséget és szinte teljes ráncfelvarrást hajtott végre a készüléken a Wi-Fi-től egészen az LTE-ig, a nagyon jó minőségű, új kameráról nem is beszélve. A kijelző megnövekedett mérete továbbra sem akadályozza a használhatóságot, kényelmesen elfér egy kézben, és tökéletesen passzol a zsebembe is. Ez egy olyan eszköz, amit minden telefon vásárlás előtt álló felhasználónak érdemes legalább fontolóra venni. Az iPhone 6 teljesen hibátlan, minden bizonnyal hatalmas nagy siker lesz. Én mindenképpen beszerzek majd egy példányt.

Nilay Patel, The Verge (iPhone 6 Plus)

A nagy telefonokhoz nagy akkumulátor is párosul, az iPhone 6 Plus pedig egy nagy telefon nagy akksival: nagyságrendileg két napot bírt egy töltéssel átlagos használat mellett, valamivel többet, mint az iPhone 6 és a hasonszőrű Galaxy Note 3. De mivel az iPhone akksik hajlamosak nagy terheltség mellett gyorsan merülni, attól tartok, hogy elkerülhetetlen lesz egy külső akkumulátoros tok vásárlása hozzá, ami még nagyobbá fogja tenni.

Brad Molen, Engadget (iPhone 6 és Phone 6 Plus)

Mindkét készülék IPS Retina HD kijelzővel érkezik, de a 6 Plus így is jóval nagyobb felbontású, mint a 6. A nagyobbik 1920 x 1080, ami hüvelykenként 401 pixelt eredményez, míg az iPhone 6 esetében pedig 1334 x 750 felbontáshoz mindössze 326 ppi párosul, ami megegyezik az iPhone 5s pixelsűrűségével. A kijelzők képe tűéles, de a különbségek észrevehetőek, ha egymás mellé tesszük a két készüléket. A 6 Plus esetében a megjelenített képek és szöveg sokkal élesebbek és kevésbé egyenetlenek mint az iPhone 6-on. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy ez egy nyomós érv a készülékek közötti váltásra, mindkettő fantasztikusan néz ki. A kijelzőkön a színek kevésbé telítettek a Super AMOLED panelhez képest, és majdnem olyan képet adnak vissza, mint a Retina kijelzős MacBook Pro-k.

Walt Mossberg, Recode (iPhone 6)

Nagyon rendben van a cucc. A pixelsűrűség megegyezik az iPhone 5s-ével, de a nagyobb felbontásnak köszönhetően lehetőség van 720p HD videók megjelenítésére (az Apple ezt nevezi Retina HD kijelzőnek). A tesztem során a fotók, a videók és a szöveg tiszták, élesek és élénkek voltak, szép színekkel, túltelítettség nélkül.

Lauren Goode, Recode (iPhone 6 Plus)

Ha te is nap mint nap szembesülsz azzal, hogy a jelenlegi iPhone-od nehezen bír ki egy napot is, akkor jó hírem van: 50%-os fényerő mellett, a megszokott alkalmazásaimat használva és a szokásos telefonhívásaimat lebonyolítva az iPhone 6 Plus kora reggeltől másnap estig állt a rendelkezésemre.

Vincent Nguyen, SlashGear (iPhone 6 és iPhone 6 Plus)

Lélegzetelállítóak az iPhone 6 és 6 Plus kijelzői. Egyértelműen nagyobbak, mint az előző szériáké: az iPhone 6 esetében 38%-al, a 6 Plus esetén pedig 88%-al nagyobb területet kapunk, de a készülékek fejlődése túlmutat a kijelzők méreténél.

Az Apple egy új polárszűrőt is épített a kijelzőbe, ami azt jelenti, hogy sokkal kényelmesebben tudjuk majd használni akkor is, ha polarizált napszemüveget viselünk, nem lesznek a színek olyan fakók. Ez különösen akkor hasznos, hogy vezetés közben napsütésben navigálásra szeretnénk használni a készüléket.

Tim Stevens, CNET (iPhone 6 Plus)

Egy helyen biztosan észre fogod venni venni a változást az iPhone 5s és az iPhone 6 Plus között, ez pedig az üzemidő. Tesztünk során 13 óra 16 perc készenlétet produkált, folyamatosan a csúcson járatva böngészéssel, játékkal, videó-streaminggel és navigációval, jobb esetben pedig még másnap reggel is használni tudtuk.

Konklúzióként elmondhatjuk, hogy az Apple nagyot lépett előre, mind kijelzőméretben és akkumulátor üzemidőben is felzárkózott a többi gyártóhoz, az új kameráról, NFC-ről, Apple Pay-ről és az Apple Watch-ról nem is beszélve, amelyek szintén nagyon hasznos és izgalmas újdonságok.

Az iPhone 6 és 6 Plus már számos országban megvásárolható – és mint ahogy megírtuk, rekordmennyiségű darabszám került értékesítésre röpke 24 óra lefolyása alatt,  majd az első hétvégén 10 millió darab feletti készülék talált gazdára, ezzel az eddigi legsikeresebb termékbevezetést eredményezve az Apple-nél.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. “…felzárkózott a többi gyártóhoz…” A megfogalmazás teljesen helytálló, és sajnos hűen tükrözi, hogy az Apple lépéshátrányba került a konkurenciával szemben. Hiányzik az az érzés, hogy az almások forgatják az innováció kerekét. Mert ha most valaki rákérdez, hogy -Te, Öcsi! Miért vettél 300-ért ilyen telót, amikor ugyanezt 150-ért tudja egy másik? – akkor csak hümmögnék. Az egyszeri iPhone fanok hogy magyarázzák meg a feleségeiknek, hogy miért kell erre ennyit költeniük? 🙂

  2. Ez jo ezt nem olvastam meg sehol , hogy polarszuro kerult ra ! Tetszik mert az 5s em hasznalatakor mindig le kellett venni a szemüveget!

  3. Skizo : egyszeru a valasz ! A párom megkapja az iPhone 5s-t én meg 400 $-ért veszek egy új 6 ost . Ennyi xd

  4. @mrisz32: Aki megteheti, hogy amerikai előfizetéssel vegyen… A többieknek inkább úgy 1000-1200$ a független.

  5. Skizo: "Te, Öcsi! Miért vettél 300-ért ilyen telót, amikor ugyanezt 150-ért tudja egy másik" egyszerű a válasz, mert itt egy profi rendszert kapok, amit a droid soha nem fog nyújtani ;)!!!

  6. “A kijelzők képe tűéles,…”
    A tűéles lehetne egyszer pengeéles? 🙂

  7. @Ed Harley: Igen, az iOS valóban sokkal kezelhetőbb, és jobban átgondolt, de valóban megér ennyit? Én is iPhoneos vagyok, de ha a sztereotípiákat félretéve, objektíven elkezdem elemezgetni, amit eddig a két op. rendszerből megismertem, közel se kapok akkora különbséget. Az android valóban lassabb… lenne, ha nem olyan vasakról beszélnénk, mint amit a vetélytársak aláraknak. Van ez a lefagyogatás kérdés is. Pár ilyen androidos csúcskészülék van itt a kollégák közt. Semmi ilyet nem tapasztalnak. iOS után nyomogatva persze nehéz, és nem ott vannak a dolgok, ahol keresném őket. Kérdés, hogy ez azért van-e, mert másfajta rendszerhez szoktam, vagy azért, mert nem jól átgondolt a rendszer. Nekem ez kevés a magyarázathoz.

  8. Skizo: én értem, hogy fáj kiadni egy készülékért ennyit, de ez legalább működik és tartja az árát! Én annak idején a 3g-vel kezdtem és akkor kifizettem a teljes árat, az utánna következőket hűséggel vettem és a 3g-t eladva alig kellet megpótolnom, így nekem nem sokba voltak az iPhone-jaim. Természetesen sok az ára, de eszem ágába sincs váltani, mert soha nem voltak gondjaim sem a készülékekkel, sem a szoftverrel, hazudok, mert az i5-öt cserélték 3 hét után, mert wifi problémája volt, de szó nélkül megtették. Volt a családban windows és droid telcsi is, de inkább nem szapulnám, mert az nem én vagyok, viszont tapasztalataim szerint rémes az egész rendszer és ezzel be is fejezem a szidását. Senki nem tart pisztolyt a másik fejéhez, hogy ezt, vagy azt vedd, viszont gyalázni sem kell egyiket sem, mert mindegyik jó a maga nemében, mert a gyalázás akkor lenne fer, ha jobbat csinálnánk, vagy még akkor sem ;).


Add a Comment