fbpx Skip to content

Sokan panaszkodnak arra, hogy lassú az iPhone 4s az új rendszerrel, azonban ahány tulajdonos, annyi készülék és annyi beállítás lehet a lassúság okozója. Ettől függetlenül nem újdonság az, hogy egy régebbi készüléken esetleg lassabban fut az új szoftver.

Screen-Shot-2014-09-27-at-21.55.31-640x439

kabriolett nevű YouTube felhasználó nem volt rest és összehasonlította az iOS 7.1.2-es rendszert az iOS 8.0.2-vel 2db iPhone 4s-en. Fontos megjegyezni, hogy a készülékeken nem volt felesleges adat, alkalmazás, így a tiszta rendszernek a gyorsaságát tudta összehasonlítani. Ez egyébként egy teljesen logikus lépés tőle, mivel egy régebbi, már több hónapos vagy éves mentéssel tényleg lassabb lehet a készülék, mint amire számítunk, ilyenkor érdemes újratelepíteni azt, és erről már írtunk bővebben több cikkünkben is:

Íme a videó:

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Ez a teszt semmit sem ér!
    Egyik készüléken sincs mobilhálózat.
    Ha az iPhone 4-emet berakom repülőmódba és csak wifire kapcsolódok vele akkor az is jelentősen gyorsabb mobilhálózat nélkül.

  2. Az iPhone6 is bug-ol az iOS8-al… Pl mikor elforditod oldalra csak ki-bekapcsolas utan all vissza fuggolegesbe neha… 🙁

  3. De így is óriási a különbség. Egy generációnyi. Ennyivel volt lassabb az iPhone 4 a 4S-nél. Most mindezt egy operációs rendszer cserével. Én 5S-en és iPad4-en is érzem a lassulást. Nem drámai, de érezhető. Mindkettő friss telepítés, ugyanúgy beállítva.

  4. @BoRRoNeo: 5S-nél 🙂 szerencsére nálam semmit, sőt úgy érzem, hogy egy kicsit még javult is a helyzet … ott ahol iszonytatóan érzem a különbséget az iPad2 … annak nagyon rosszat tett 🙁 azt valószínűleg vissza is kell állítanom a régebbi verzióra … a 4S-nél amit észrevettem, hogy egy kicsit több a reakció idő, de ennyi 🙂 főleg a telefon felvételnél, hívás kezdeményezésénél … a mini-n viszont megint semmi 🙂 az nagyon jól bírja, se szaggatás, se reakcióidő növekedés 🙂 szerintem azt sikerült nagyon jól optimalizálni …

  5. Az én i4S-emen csak nagyon minimális lassulás észrevehető mióta az iOS8 fut rajta, mindenki mondta is körülöttem meg a neten is olvastam milyen lassú lett tőle, aztán kapcsoltam hogy én iTunesból frissitettem, mert éppen akkor ment el benne a wifi IC.. Így már örülök is neki hogy pont akkor mert wifiről frissitettem volna én is, a szervizbe is meglepődtek milyen gyorsan fut rajta ahoz képest hogy i4S

  6. @Gabor1: a cikkben két iPhone 4s-ről van szó. ha neked iPhone 4-ed van, az teljesen más tészta.

    @BoRRoNeo: milyen egy generációnyi különbségre gondolsz? mindkét készülék iPhone 4s.

    @Misi3333: semmi különbséget nem okoz, hogy OTA vagy iTunes segítségével frissíted, mert ugyanazokat a fájlokat írja ki az OTA, mint az iTunes frissítés.

  7. Köszönet a videóért! Ez egy remek kis teszt videó volt!

  8. @Jadeye: Tudom….
    Én azt mondtam, hogy ha lejövök a mobilhálózatról, akkor gyorsabb lesz a telefonom (tehát megszűnik a néha előjövő lag, akadásmentesen tudok gépelni rajta és néhány játék is simábban fut).
    Ezzel arra akartam célozni, hogy ha ez sima 4-nél így van akkor nyilván a 4s-nél is így van és talán lehetséges az, hogy ha mobilhálózaton lenne a videóban a két egymással összehasonlított telefon, akkor előjönnének hasonló hibák az iOS 8-at futtató készüléken.

    Két iPhoneom is volt már és mindkettőt az Apple tette használhatatlanná az utolsó iOS frissítéssel!
    Úgyhogy érthető, hogy most szkeptikus vagyok. 😀
    Legyen mind a kettő 4S mobilhálózaton és legyenek megpakolva Appokkal, zenékkel, képekkel és ha így nem fog akadni akkor majd elhiszem, hogy nem lassítja be az iOS 8 az iPhone 4S-t.

  9. @Gabor1: ha megpakolsz valamit a régi adatokkal, és tele van nagyra nőt cache-ekkel is, akkor nem csoda, ha belassul. épp ezért, ha egy tiszta restore-ral kezded, akkor egy jó darabig nincs ezzel gond, közben meg megjelenik a 8.1 például.

  10. “Tényleg lassú lenne az iPhone 4s iOS 8-on?”
    magyarul: iOS8 iPhone4s-en!!!

  11. @Jadeye: ugyan… a tiszta restore kb 2napig megoldás a problémára.. 😀
    iPhone 4-en iOS 6-on még ennél is jobban meg volt pakolva a telefonom mint most iOS 7-en. Ennek ellenére nem akadozott soha..
    Előző iPhone-ommal is ugyan ez történt. Jött az utolsó update, én hülye felraktam (tiszta restore-ral) és aztán meg fél év szenvedés az új telefonig…
    Ez szerintem nem lehet véletlen!

    Tanulság:
    1. sose rakjuk fel az utolsó iOS-t!
    2. nyugodtan visszatehető az előző szoftver backup-ja, mivel a tiszta restore esetén csak ideiglenes megoldást kapunk a sebesség problémára, (mint írtam, két napig tart kb) ezért nem éri meg újra bepötyögni az összes wifi jelszót és kézzel visszaállítgatni a dolgokat. 😀

  12. Sziasztok! Nálam is (i4s) nagyon belassult a a 8.02. Nem tudjátok véletlenül aláírja még az apple a 7.1.2-t? Ha igen visszaraknám, honnan kell letölteni a 7.1.2-t, és egy kis segítség kellene a visszaállításhoz. Köszi előre is!

  13. en teljesen elegedett vagyok a 4s sebessegevel. keszenletben es mobilnettel, vagy wifivel jobban birja az akku, mint azelott. mikor elkezdek Hay day-jel, akkor kegyetlenul kapkodja a szazalekokat. remelem csak azert, mert meg nincs optimalizalva ios 8-ra.

  14. Nálam ipad Mini egy android szintjén van. Pedig teljes restoret kapott. I5s meg olyan mind a 7.0val. Mondjuk a 8.0.2 alatt sokkal pontosabb a touch id.

  15. @lenart: nem maga az iOS 8 lesz lassú rajta, hanem a készülék lehet lassabb, ha iOS 8-ra frissíted. ha az iOS 8 lenne lassú, akkor egy tiszta restore sem oldaná meg a problémát, pedig az túlnyomó többségben segít ezen.

    @Gabor1: nekem sosem volt ilyen gondom tiszta restore után, de akkor nem tudom, én mit rontok el, hogy nekem nem lassul be. a tiszta restore egy kipróbált, bevált módja ennek, nem fog 2 nap után szükségszerűen és kötelezően belassulni. hogy nálad miért tette, ahhoz ismerni kellene a készülékhasználati szokásaid részleteit.

    @Bandita41: nem írja alá a 7.1.2-t már vagy bő 2 napja.

  16. Szerintem a frissitéseknél pl a 4 a ios6 A 5 ès az 5s- nél ios7 miga i6- os a ios 8 az ideális!

  17. De nem kell a magyarázat a képek magukért beszélnek!

  18. Na srácok, akkor én jól csináltam. 🙂
    iPhone 4S iOS 6.1.3 😀
    iPad 3 iOS 6.1.2

    És egyik sem lassú, sőt. egyiket sem frissítettem kb 1 éve és eszükbe sem jut, hogy belassuljanak.

  19. Ja, 4S 6.1.3-al az még Steve Jobs-i telefon 🙂

  20. Az az utolsó igazi iphene!!!!!!

  21. Nyilván lassabb lesz minden új oprendszerrel. Egyértelmű üzletpolitika. Ha nem így lenne, nem váltanának ennyien újabb készülékekre. Ha a 4-en is tökéletesen futna az IOS 8 (tudom, hogy nem megy föl rá), nem döntögetnének eladási csúcsokat, úgy vélem..

  22. Akkor ém at utolsó igazi iPhone-t használom :)))) A napokban szert tettem az első igazira is :)))

  23. iPad mini-nél nálunk sincs gond. Nem lehet érezni a lassulást…

  24. Most ezen mit csámcsogtok, ios 8 mindent lelassít,(Apple ezt benézte) visszamenni nem lehet és kész, ez ennyi, hiába nyávogunk… Majd kijön az újabb és akkor majd lesz valami

  25. @bozoky, @ilija: nem lassít le mindent az iOS 8. és egy tiszta restore szinte minden esetben megoldja.

  26. 4S-em van, a toporgó alkalmazásaimat újratelepítettem, azóta minden rendben!

  27. Engem továbbra is ez a “multitasking”-nak nevezett “izé” zavar.. IOS7 alatt a multitasking memóriájába, az éppen használt app fért el.. Az előtte használtat már újraindította..
    IOS8-nál ez annyit változott, hogy a Sarari öszesen egy oltalt képes a memóriában tartani.. A többi lapot újratölti..
    Az előző rendszer még esetlegesen két lapot tudott a memóriában tartani.. Azt gondolom, ha ezt a funkciót nem-vagy másképpen teszik bele, nem tűnne parasztvakításnak..
    (I4s)

  28. (Sajnos nem tudom szerkeszteni az előzőt) Azt gondolom i4s esetében ezt a multitasking erőforrást, másra is felhasználhatták volna..
    Egyébiránt a sebesség nálam érdemben nem változott, ha leszámítjuk a várakozást, az újratöltéseknél..

  29. Nekem 4s van es mar a iOS 7-tol is lassult. Igy aztan eddig meg nem mertem a 8at felrakni, mert ha meg tovább lassul akkor szinte használni sem tudom majd. Viszont részletre vettem s ha ez bekövetkezik akkor fizethetek meg a semmiért. Olyan kérdésem lenne, hogy ha felrakom a 8at, akkor vissza tudom állítani egy korábbira ?

  30. Ipad Mini-n furcsán viselkedik az IOS 8!
    Van,hogy hang nincs alkalmazásokból kilép stb…
    IOS 7-nél is benn volt a SIm kártya amit nem oldottam fel(wifi-n használtam)
    A 8-nál állandóan azt kéri olsjam fel a SIM kártyát,idegesítő!
    Valaki valami gyógymódot?

  31. @harsanyiz: amikor már a legtöbb app iOS 8-at igényel, de minimum iOS 7-et, akkor a tapasztalatok alapján gyakorlatilag több a probléma egy ilyen megoldással hosszú távon, mint amennyi haszna van. mivel az egész feltétele, hogy a készülék jailbreakelt legyen, így meg gyakorlatilag értelmetlen az egész, mert a jailbreakkel úgy hackelheted darabokra az iOS-t, hogy az bőven eléri (ha nem meghaladja) azt a látszólagos gyorsaságot, amit a 6.1.3 képviselne, és még az appokkal sem kell vacakolni semmit, mert 8.4-en minden app elfut jelenleg.

  32. Hiába a parasztvakítós animáció gyorsításos megoldásokkal, ugyanolyan hulladék lesz a 7 és 8 is a 6-hoz képest.
    A 6nál érzed, hogy egy iphone telefon van a kezedbe. Nekem telefonálni kell, tudjak ingyen beszélni neten, viber esetleg skype. És a legfontosabb: ha odanyomok, az pöccre működjön. Ennyi. Vagy lehet venni több 100 ezerért újat.
    Kisérletképen is megéri megnézni. Miért kell ennyire futtatni az új verziós ios-t? Ettől még vissza lehet tenni, ha mégsem tetszik a használónak a huzamosabb használat mellett is a gyorsaság.
    Ez kb. az a verzió, mikor egy minimum hardverigénnyel telepítesz egy programot vs. ajánlott hardverigénnyel.
    Nem kell magyaráznom ugye a különbséget?

  33. @harsanyiz: én sehol nem írtam, hogy az animációkat kellene gyorsítani.

  34. Kb. ilyen szintű ios 7-8 gyorsítások vannak.
    A lényeg, hogy szerintem sok ember visszamenne ios6-ra ha tehetné iphone 4s-el. Mert így még egy második telefonnak is kiválló hiába 4 éves. 🙂

  35. Visszatettem az ios6.1.3 verziót, mintha egy teljesen új telefonom lenne, nagyon gyors, gyorsan reagál a home gombra szinte azonnal ébred a kijelző, a böngésző kategóriákkal gyorsabb. Eddig ennyi észrevétel.
    Ezt csináltam meg, elég egyszerű:
    https://www.youtube.com/watch?v=WRvhCGF9RTI

  36. Ezt en is megcsinaltam es eleg jol fut, sot a 8.4 hez kepest hasit! Nemfagy, nem lassu, gyorsan boot-ol, csak tenyleg az a problema vele, hogy sok alkalmazas mar megkoveteli a 7.0-at legalabb, de aki nem facebook instagram stb-re hasznalja, annak teljesen megfelel. Kivancsi vagyok a 9 hogy fog futni.
    Ha jobb lesz,mint a 8.x nal tapasztaltam akkor felrakom. De eloszor megvarom a velemenyeket. Apropo egy kerdes:
    Az OTA frissiteseket ellehet tavolitani 6.1.3 alatt ? Mert alapbol letoltotte a 8.4.1-et , de csak helyet foglal nalam. Koszi elore is a hasznos valaszokat!


Add a Comment