fbpx Skip to content

Néhány órás sorbanállás után végre sikerült elsők között megvásárolnunk Párizsban az új iPhone 6 készüléket is, így már sokkal több gyakorlati információval tudunk szolgálni, mint az előző cikkeinkben.

IMG_6377

Fontos megjegyeznünk, hogy még csak néhány órája használom az új készüléket, így számos esetben, mint például az akkumulátor pontos élettartama, nem tudok még hiteles adatokról beszámolni.

Design

A bemutatás után talán a legnagyobb támadást és elégedetlenkedést az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékek új kinézete kapta, azon belül is főként a hátlapon található két műanyag csík. Sajnos az aranyszínű készülék esetén valóban nagyon feltűnő a két fehér csík a telefon tetején és alján, azonban az ezüst és asztroszürke változat esetén sokkal kevésbé feltűnőek ezek, bár természetesen így is észrevehetőek.

IMG_6380

Őszintén megvallva, az esetek 99 százalékában én az iPhone-om kijelzőjét, ezáltal az előlapját szoktam nézni és a lekereített szélek, a kijelző és a készülékház makulátlan összedolgozása, valamint a rendkívül minőségi érzetet adó fogás kárpótól azért a két apró sávért cserébe.

IMG_6395

Az első pár órában viszonylag nehéz volt megszokni, hogy a bekapcsoló gomb a készülék tetejéről az oldalára költözött, így számítsunk rá, hogy az első pár napban egészen biztos, hogy sokat fogjuk nyomkodni az egyenes alumíniumot az eszköz tetején a már jól megszokott gomb után kutatva.

IMG_6404

Igen, a készülék a kiálló lencsének köszönhetően valóban billeg egy minimális mértékben az asztalra téve, de ez egyáltalán nem olyan zavaró, mint ahogyan azt egyesek előre leírták. Személy szerint én úgy vagyok vele, hogy ha ez az ára annak, hogy sokkal vékonyabb és könnyebb legyen a készülékem, akkor ám legyen. Azok, akiket viszont nagyon zavar ez a minimális billegés, egy egyszerű tokkal azonnal orvosolhatják ezt a problémát.

Kijelző

Véleményem szerint a 4.7″-es képátlóval rendelkező iPhone 6 az ideális méret abban az esetben, ha az illető rendelkezik az iPhone készüléke mellett egy iPad Air vagy iPad mini eszközzel is. Bár az iPhone 6 esetén egy kézzel még mindig elérem az összes alkalmazásom ikonját, valamint az egyes appokon belüli gombokat, azonban azt már nem mondom, hogy mindent teljesen kényelmesen meg is tudok érinteni.

IMG_6402

Sok esetben jóval kényelmesebb a Reachability funkciót használni, mely lehetővé teszi, hogy a Home gombot kétszer megérintve egy kézzel is kényelmesen elérjünk mindent a kijelzőnkön. Ettől függetlenül az iPhone 6 esetén szinte biztos vagyok, hogy az átlagtól kisebb kézzel rendelkező női felhasználók kivételével szinte mindenki át fogja érni az iPhone 6 kijelzőjét, ha előzőleg az iPhone 5 és 5s keszülékeknél sem volt ez probléma.

Ami a képminőséget illeti, sokkal élethűbbek és telítettebbek a színek, mint az előző iPhone készülékek esetén, főleg akkor, ha valaki hozzám hasonlóan egy iPhone 4s készülékhez volt szokva a korábbiakban.

Alkalmazások

Az új A8 processzor és az M8 koprocesszor rendkívül gyors és jelen esetben még nincs olyan alkalmazás, amely valóban ki tudná használni a bennük rejlő teljes kapacitást. Minden azonnal műkodik mindenféle felesleges várakozás nélkül.

Az új processzorok talán legfontosabb tulajdonsága a sebesség mellett az energiatakarékosság, amelyről hosszabb, folyamatos használat hiányában még nem szeretnék elhamarkodottan nyilatkozni, bár az elmúlt pár óra talasztalatai rendkívül biztatóak.

IMG_0028 IMG_0029

Mivel az alkalmazások nagy többsége még nincs optimalizálva az új kijelzőméretre, ezért az iOS beépített alkalmazásait kivéve szinte az összes többi programban feltűnően nagyok a betűk és a gombok, amelyek ilyen méretben néha kifejezetten viccesen hatnak. Természetesen várhatóan az elkövetkező hetekben frissíteni fogják a fejlesztők az alkalmazásaikat az új kijelzőméreteknek megfelelően.

További érdekességek

További érdekességként még két apróságra szeretnék kitérni. Egyrészt egy teljesen új vibramotor található az új iPhone készülékekben, amelyek sokkal határozottabban rezegnek, mint az előző készülékekben találhatóak. A másik pozitív hír pedig a Touch ID ujjlenyomatolvasót érinti, amely sokkal pontosabb és gyorsabb lett az előző generációhoz képest.

IMG_6394

Összegzés

Összességében úgy vélem, egy kiváló készülék lett az új iPhone 6, melybe a hátlapon lévő két, attól eltérő színű csíkon kívül nem igazán lehet belekötni, egész egyszerűen tökéletes. Ahogyan már a cikkem elején is említettem, abban az esetben, ha rendelkezünk egy iPad eszközzel is, az iPhone 6 a megfelelő választás, mivel a nagyobb kijelző ellenére még így is hordható egy átlagos méretű zsebben és egy kézzel is kényelmesen vagy legalábbis tűrhetően tudjuk használni akár a “Reachability” funkció nélkül is. Az iPhone 4s és iPhone 5 tulajdonosok számára én csak ajánlani tudom, mivel ennyi év elteltével már tényleg olyan sok az új funkció, hogy igazán megéri készüléket váltani.

Olvasd el a hozzászólásokat is

66 Comments

  1. Ha már a kezetekben volt, a vízszintmérő hogyan kezeli a kiálló kamera miatti billegést? Vagy már csak a tetejével és az aljával lehet vízszintest mérni (mert a többi oldalán kiáll valami)?

  2. Vékonyabb lett,csak kell venni rá egy tokot mert kilóg a kamera…………..Hahahahahaaa
    Ez annyira vicces.Magyarán felesleges volt ennyire vékonyra csinálni.

  3. Ez jó!!!!!

  4. Háta ronda, a mérete túl nagy! A kamera kiáll, az asztalon billeg. Számomra ennyi az újítás!

  5. Szopassuk meg az apple -t 🙂 ne vegyünk iphone 6 -ot 🙂

  6. KSTamas-nál és Kable-nél a pont! 🙂

  7. Nagyon debil emberek lehettek!!! Ide jártok fikázni, Ti szardroid szopók!!! Senkise kíváncsi az okoskodó emberekre!!

  8. @csacsahc: Nyilván a csalódottságunkat akarjuk kifejteni, visszajelzést várva másoktól, hogy nem vagyunk egyedül a véleményünkkel. A te stílusod alap esetben válaszra se méltatnám, de most teszek egy kísérletet hátha belátod a trágárság nem túl inteligens megnyilvánulás, és talán ébresztek egy gondolatod az agyadban, -itt te vagy az aki nem megfelelően viselkedik! Nézz magadba, és gondolkozz el!

  9. Amit én látok az egy 90% os (kissé átgondolatlan) hardver, és egy nem teljesen kész 75% os szoftver csomag. Ami idővel nyilván jobb lesz.
    És akkor kezdődhetnek a visszahívások.

  10. Engem most sem győzött meg. 5s-em van, és ahhoz képest csak nagyobb lett, valamivel gyorsabb, és nekem az 5s formavilága egyelőre jobban tetszik.
    Aztán lehet, hogy kézbe véve más lesz, de most azt mondom, megvárom a 6s-t. Ez most nem "instant get".
    A vágyakozóknak/várakozóknak üzenem, hogy én tavaly az 5s-t a kezdeti roham után 1 héttel vettem meg az Augsburgi Apple Store-ban, volt készleten! Pedig azt mondták akkor is, hogy heteket kell majd várni. Szerintem most is lesz folyamatosan szállítás/feltöltés.

  11. A picit vastagabb házba (amiböl nem lóg ki a cam) lehet hogy belefért volna picit vastagabb aksi?
    5 GB az IOS 8 frissítés ….. komolyan????

    Srácok! 6év masszív Apple használat után eljött a búcsú ideje. A kisfiam megkapja a 4 est, az asszony az 5 öst. Én pedig továbblépek.

    Kitartást mindenkinek aki még örülni tud ezeknek a készülékeknek! Üdv Boom

  12. Es akkor jonne egy agyon ismetelt kerdes:) leszudas helyett csak egy igen neet szeretnek:) 619 fontert fennt van az iphone 6 64Gb unlock sim free. Szoval angliaba el tudom postaztatni? Mivel apple.co.uk oldal nem letezik .com-ra iranyit egybol igy gondolom igen es minden fasza lesz de inkabb rakerdezek:)

  13. Jézusom cipót lehet rajta sütni a kamera meg bütyökre hasonlit ronda!!!

  14. Pár hete vettem egy 5S goldot használtan. Reménykedtem, hogy jó döntés volt. Mostanra beigazolódott, ugyanis szerintem ez a két mostani készülék egy förtelem.
    Semmi olyan újítás nincs benne, ami említésre méltó lenne. Engem a Samsungra emlékeztet most az Apple telefonok dizájnja, fejlődéshiányi, méretmániája.

  15. Tegnap elörendeltem, 1 hét mulva már a kezemben lesz.:)) 4,7-es Samsung már volt a kezemben, egyáltalán nem volt kényelmetlen, kiváncsian várom hogyan birkózok meg a kilógó kamerával és a "hatalmas" kijelzővel.. Valszeg akik a "nagy" méret miatt rinyálnak soha többé nem vesznek új telefont, mivel a piacot elnézve a jövőben már nem fognak gyártani 3,5-ös és 4-es kijelzővel telefont 😀

  16. Az oké, hogy elfér a zsebemben, nyilván elfér. De ha leülök ki kell vennem? Mert nekem az 5-t néha igen. És ez a legnagyobb bajom vele. Ha valamit csinálnom kell 3 eszközhöz is előbb nyúlik, mint a mobilomhoz. Ha nem férek hozzá egyikhez sem, akkor jön a mobil. Alapvetően azt várom el tőle, hogy észrevétlenül legyen nálam mindig. De az, amit ki kell vennem a zsebemből ezt a kitételt nem teljesíti. 🙁

  17. @csacsahc: Miért is? Mert volt egy kérdésem? Én még nem láttam közelről, tényleg érdekelne, hogy ezt hogyan oldották meg.

  18. @Boombaba: nem tudom milyen 5GB iOS8 frissítésről beszélsz, a párom 4S-ét frissítettem, kb. 970 mega volt… de tudod mit? lépj tovább, sok szerencsét! hiszem, hogy vissza fogsz térni! (nekem is 2008 – 3GS -óta van iPhone-om, most 5S-t nyúzok, de az eddigi céges Galaxy Ace és a mostani Nokia 635 uán/mellett még mindig egy más, sokkal jobb világ… csak mondom… és szerintem! 🙂 )

  19. @roLLka: jogos, amikor 4S-sel a zsebemben megnéztem a friss, 4″-os 5-öt magamban jót mosolyogtam a “játék” telefonon, a nagy kijelzőn és a vékony kialakításon… most (igaz még nem látva a 4,7″-os i6-ot) hasonló érzés bujkál bennem és talán jövőre veszek a 6S-t… 😉 Plus-t nem hiszem, az 5,5″ az már tényleg naaagy… 🙂 és amiben még egyetértünk: szerintem nem fog felfelé menni az 5S ára majd 2 év múlva amikor már “csak” 4 feletti telefonok lesznek… vagy marad az 5S, mint ahogy a Samsungnak (és a Nokia-nak is) is vannak kisebb kijelzős modelljei…

  20. Nekem egyáltalán nem tetszik sem a formája sem a nagysága. Iphone 5s-t használok és nekem ez a tokeletes telefon formára es nagyságra is.
    A kilógó kamera meg egy hanyadék szerintem. Egy Apple-tol nem ezt vártam volna el.

  21. 12 orat alltam sorban ezert a teloert es meg kell mondjam megerte imadom pedig nem voltam vele kibekulve az elejen a kepeket latva…. de most….megerte a varakozast 😀

  22. Szerintem a mérete pont ideális. Akinek kicsi vegyen 6 plust, akinek nagy az vegyen 5s-! “Hasonló” tudás van mindháromban, azonos ios. A piacot lefdte szerintem igy teljesen az apple! remélem még ebben a hónapban megkapom az enyémet(német store)!:)

  23. "Ez a frissítés nem telepíthető mert legalább 4,7 GB nyi hely kell hozzá."
    Ezt kapom szó szerint.
    Frissítés helyett. 🙁

  24. @Boombaba: Azt a 900 megát ki kell csomagolnia, fel kell telepítenie, az a +3,5 giga utána ugyanúgy fel fog szabadulni. Ha nincs ennyi szabad helyed, akkor frissítsd iTunesról. Vagy váltsál Droidra, ott nem lesz gondod a frissítéssel.

  25. én tuti lecserélem az 5-öt
    csak ez ne kopjon annyira…. 😀

  26. Miert kell ehhez iPad Air-rel rendelkezni ?

  27. “Vagy váltsál Droidra, ott nem lesz gondod a frissítéssel.”

    Lol ,igen mert apple kiad 3 frissitést évente…annyit bármelyik nexus kap.

    Mi meg örüljünk ha fél év múlva optimalizálva leszek az alkalmazások az új iphone okra. 😀 Inkább ez övön alluli…

  28. @AppleFan: az iPhone első generációja 3 főverzión, tehát három éven át támogatott volt, mondj egy, azzal egyenrangú androidos készüléket, ami ugyanennyi ideig támogatott volt. veszel egy átlagos androidos készüléket, és vagy azért nem érkezik rá frissítés, mert a szolgáltatós verzión a szolgáltató ül X okból, vagy a gyártó nem ad ki rá eleve frissítést. ha szerencséd van, akkor legalább CyanogenMod van rá, és akkor mindez nem érdekes, csak maximum a garanciát buktad el azonnal.

    3 frissítés évente? nézzük csak az iOS 7 kevesebb mint 1 évét (2013.09.18. – 2014.06.30.) az iOS 8-ig: 7.0, 7.0.1, 7.0.2, 7.0.3, 7.0.4, 7.0.5, 7.0.6, 7.1, 7.1.1, 7.1.2 – ez 10 darab. (iOS 6-ból szintén 10 verzió volt, iOS 5-ből 4db, iOS 4-ből 18db, iOS 3-ból 5db [+3 külön verzió az iPadre])

  29. @AppleFan: Az Apple három éven keresztül ad ki frissítést a telefonjaihoz. Melyik 2011-12-es Droidos telefon fogja megkapni az Android L-t?
    Igen, Apple körökben azon van a probléma, hogy megjelenéskor az új kijelző méretre nincsenek optimalizálva az alkalmazások (jézusom, a fejlesztők nem tudták tesztelni megjelenés előtt…), Androidon a táblagépeken meg kapják a telefonos appokat szétnyújtva…

  30. Egy picit off de ha svájcból hozok be iPhone-t akkor arra hogy van a garanciám? Arra itt is jár a gari?

  31. azért mindig besírok, h milyen troll-bevonzó téma az iPhone (mindenhol)…
    .d

  32. Milyen 4.7 GB-os frissítésről beszéltek? Vagy csak olvastatok valamit és jó vele vagdalkozni? Lol.
    3 perc alatt töltődött le a frissítés (persze lehet 216 mbites netet venni, de elárulom nincs ilyen jóm) és telepítés után a 12,2 GB kapacitásból 11 volt szabad, tehát az egész rendszer 1.2-nél többet nem foglalhat. Az, hogy 16 GBos a telóm nem számít, az csak egy elméleti adat, butaság ebből kiindulni.

    @Jadeye, ti meg fixáljátok meg a mobil alkalmazásotokat, mert nettó szemétség, hogy ha multitaszkolsz komment írás közben, akkor visszaváltáskor még látom is a korábbi szövegem, de direkt kitörli az app visszavonhatatlanul.

  33. Jecy. El kell, hogy szomoritsalak, de Te vagy tajekozatlan. Ha WIFIn keresztul frissited a rendszert, bizony ennyi helyre van szuksege a telepiteshez.

  34. Ma volt a kezemben minkdket keszulek, a kisebb meg a nagyobb is. Az egyetlen ami rettenetesen zavaro szamomra, az a kilogo kamera… Azt nem lesz egyszeru megszokni. Egyebkent teljesen rendben vannak, a kamera kivetelevel szamomra hozzak a szinvonalat.

  35. Véleményem szerint nem éri meg az I5 -öt lecserélni I6 -ra! Talán majd a 6S-re vagy 7-re!

  36. @Boombaba: azért kell neki 4,7Gb hely mert a telefonra töltöd a frissitest, kell neki hely kipakolni a fájlokat, ha iTunes-ra dugod a telefont akkor nem kell neki 4,7gb csak annyi amennyi az update mérete, ~1gb. De váltsál nyugodtan emiatt ésszerű…

    Egy picit vastagabb telefon>> nagyobb akksi>> nagyobb súly… nem kényelmes fogás…

  37. En reggel 9 korul neztem le egy apple boltba, 100m-es sor allt, amig ellattam, sztem a 80% kulfoldi volt. Aztan utba ejtettem hazafele egy kis At

  38. A kilógó kamera és a hátlap is szerintem förtelem. Ennek ellenére biztos megfogom venni, ha nem 100.000 Ft-al lesz drágább mint egyébként. A hátlapra visszatérve, hiába ilyen csúnya, szerintem a többség ( engem is beleszámítva ) félti a telefonját, és tokot rak rá. Hosszú évek óta Iphone-os vagyok. Tavaly kétszer cseréltem le, mind a kétszer androidos csúcs telóra. ( galaxy s4, lg g2 ) összesen kb. 1 hetet volt meg a 2 készülék. Iphone után gyötrelem használni mind a 2-t. ( Azoknak akik most beszólnának, ez csupán az én véleményem )
    Akik ennyire lehordják az Apple-t, ajánlom előbb vegyen Iphone-t, Macbookot… , használja pár hónapig és utána alkosson véleményt.
    Az hogy nőtt a kijelző mérete, csak a piac igénye, ami ugye nem a mi kis hazánk. Bár szerintem a 6 plus leginkább a 150 centis keleti emberkék igénye, akik csak a nagy kijelző miatt vesznek androidos telót.

  39. En reggel 9 korul neztem le egy apple boltba, 100m-es sor allt, amig ellattam, sztem a 80% kulfoldi volt. Aztan utba ejtettem hazafele egy kis At&t boltot, mar messzirol lattam hogy kb 5 ember all sorba kivul, es kb 8 volt bent, bealltam a “sorba” rogton kerdeztek milyet szeretnek, silver 16g 4.7es, azt mondta semmi gond, minden van kiveve plus… Ami engem nem is erdekelt mivel ez a 4.7es is kicsit szokatlanul nagy.. Kb 10 percre ra, egy lany jott korbe hideg palackos vizet kinalgatott, elfogattam, mivel 10 perc utan nagyon megszomjaztam, ra 5 percre megint megjelent egy kis talcaval, tele minden fele chipssel, abbol nem kertem, de mondtam h az apple storehoz kene mennie, mert szerintem meg mindig ott acsorognak 😉 max fel oras varakozas utan mar bent is voltam, es minden siman ment, a kiallo kamerat meg szokni kell, amugy nagyon jol nez ki, sokkal kenyelmesebb a fogasa mint az 5nek
    Fel nap intenziv hasznalat utan, en azt vettem eszre h az aksi, sokkal jobb mint az i5-ben, persze az is lehet h az i5 aksi mar megette a kenyeret, kivancsi vagyok masok tapasztalataira
    Hitel kartyaimat kb 30mp alatt felvittem, es a bankok mar a mult heten kuldtek az emaileket, hogy apple pay coming soon…

  40. A Reachability Funkció a kisebbik iPhone hatban is elérhető? Ezt egyébként diktáltam hehe

  41. Tetszik is meg nem is!
    Az ios 8, az viszont nem tetszik!
    Főleg az, hogy mióta frissítettem az 5S-em azóta 1-es térerő van rajta ott ahol előtte 3-as volt!
    A hiba nem csak nálam van, hanem tőbb ismerősnél is.

  42. Ha jól emlékszem a kilógó kamera miatt egy csomó telón azt a kerek szart cserélték a hátlapban most ezt elrendezték hogy gyárilag kilóg. Majd ha tiszta karc lesz majd akkor lesz a nyafogás.,,

  43. a camera lencseje csak gyemant vagy attol keményebb anyagtol tud megkarcolodni… szoval azert az asszony gyurujeit ne erintsd hozzá 🙂

  44. Ez így nem igaz ám… A Zafír üveg az nem üveg !!!! Az egy Alumínium-oxid kristályos anyag. Az üveg amorf szerkezetű, a zafírüveg kristályos anyag. Nagyon rideg, és nagyon törékeny, mondhatni szilánkosra törik, vagy felrobban mint az edzett üveg. A Mohl skálán ugyan 9-es keménységű, de ha valaki ismeri a keménység mérést, az nem beszél hülyeségeket. A zafír simán összekarcolható, sima 6-7 keménységű smirglivel is, de egy komolyabb késsel is. A karcállóság nem ugyanaz mint a keménységi fokozat. Tehát azért nagyon kell rá vigyázni, mert nagyon törékeny, ugyan karcállóbb mint az üveg, de azért karcolódik. Ebből rengeteg garanciális gond lesz, mivel sokan azt hiszik, hogy ez atombiztos a karcokkal szemben, pedig nem az. Tehát csak óvatosan ezzel az “üveggel”…

  45. @ Jadeye & dani
    Hirtelen egy kérdés fogalmazódott meg bennem, ahogy így olvasom a cikket:

    “sokkal élethűbbek és telítettebbek a színek, mint az előző iPhone készülékek esetén” – Hogyhogy? Azt mondták a keynote-on, hogy “RGB accurate”, akkor feltaláltak egy új sRGB szabványt?? Az iPhone 5, 5C és 5S kijelzője is teljesen színhelyes volt és máig a kapható legjobb kijelzők közt vannak! Tehát vagy a megnövekedett fényerő/kontraszt miatt érzékelt javulást öntöttétek rosszul szavakba és továbbra is sRGB precíz, vaagy … vagy az Apple a méret mellett immár a túlszaturáltság terén is követi a birkapásztor Samsung-ot és LG-t!

  46. @Macccy: Dani iPhone 4s-ről váltott, de ez le is van írva: “ha valaki hozzám hasonlóan egy iPhone 4s készülékhez volt szokva a korábbiakban”

  47. “vagy az Apple a méret mellett immár a túlszaturáltság terén is követi a birkapásztor Samsung-ot és LG-t!”

    Is-is. Alapbol a birkapásztor LG gyártja az apple nek a kijelzőket. 😀 Szóval ja…

  48. Amikor megjelent az iPhone 4S, akkor ugy vettem meg, áááhh iphone, törik, kényes, p*csa telefon és hogy nemfogok tudni rá vigyázni, s gondolkodtam hogy inkább az akkori androidos csúcsmenőt veszem meg az sgs2-őt. aztán mégis a 4S mellett döntöttem, és egyáltalán nem bántam meg. a telefon rendesen megvolt gyepálva vagyis kövek közé folia nélkül képernyővel lefele ejtettem le…semmi. hamuba ejtettem be…semmi. korsó sörrel volt leöntve véletlenül, hogy a telefont belepte…akkor sem semmi és most az új gazdája örül neki, s megvan elégedve vele. Imádtam azt a telefont. most az iPhone 6-ot fogom megvásárolni, és remélem ebben sem csalódom, ahogy a 4Sben semi. a legszebb dizájn(akárki akármit mond mert szerintem ez így van s sok más szerint is) optimalizált oprendszer s stb stb. ezek teszik egyedivé almáék telefonjait. szerintem jólsikerült darab, leszámítva a kilógó kamerát, de biztos meglehet szokni.

  49. Szerintetek 16GB-os elég????
    (Fotók, videók, meg alap dolgok)
    Az a baj, hogy már a 64GB-os sokba kerül egy kicsit 🙁
    nagyon tetszik az ujj készülék design-ja. Már régóta a kerekített formára vártam.
    Most függetlenül akarom megvásárolni, mert a hazai szolgáltaók már szinte drágábban adják az iPhone-t mint függetlenül az Apple Store.
    Szóval Help Me!!!

  50. @janoo: Plastik Józsi blogján tedd fel a kérdést, ha csak a 16-os fér bele a büdzsébe 😉

  51. Nekem eleg a 16g. Fotokat hetente at syncelem pcre, wifin keresztul, aztan nehany kivetelevel torlom. Nagyobb meretu app-eket csak, ipadon v pcn tolom

  52. Azon gondolkodom, hogy mi van az olyan iPhone használókkal mint pl én. Jelenleg 3GS-t használok 6.1.6-al. Tetszik az új modell viszont anyagi lehetőségeim nem engedik meg a cserét még egy 4S-re sem. Nem panaszkodni akarok félre ne értsétek de már 6.1.6-nak is viszonylag "kicsi" a támogatottsága főleg az új app-ok terén. Hát szóval gondolkodom. De apple marad az biztos! 🙂

  53. @Kable: azt hiszem érdemes lenne körbenézned a piac többi szereplőjénél 🙂 a Sony http://mobilarena.hu/dl/cnt/2012-10/90770/xperiat.jpeg, a samsung galaxy meg egy akkora bumszlit kapott a középtengelyén http://www.samsung.com/au/galaxys5/images/contents/main/section_0_product.png , hogy azt már tényleg nem is értem … ez a trend … az optikát nem lehet kicsinyíteni egy méret alá, a többit igen … viszont a felhasználó meg imádja a hülye szolgáltatásokat ( optikai zoom )

  54. @ Jadeye : Aaaahhaa, már azt hittem odaírta azt is, hogy “mint az előző iPhone készülékek esetén” amibe UGYE beletartozna az említett 5/5C/5S is, de akkor nyilván nem erről van szó, nyilván.

  55. @Jecy:
    Sajnálattal közlöm de iphone 5.-készüléken cca 1 Gb.-at nagyobb az operációs rendszer.
    A 7-es iOS -nél 13,3GB kapacitást jelez.
    Saját tapasztalaból mondom, hogy iPad mini retina display készüléken cca. 1.6 Gb.-al nagyobb helyet foglal mint a iOS 7-es. Kicsit soknak tartom !!.
    Régi iPhonos vagyok, én még a 2-ssel kezdtem és a 16 GB.-os készülékek az én használatomnak és igényemnek tökéletesen megfeleltek. De ha ilyen mértékben nő az operációs rendszerek helyfoglalási igénye a 16 GB nem lesz elegendő. Az Apple sem angyal mert nem a 16 GB- ből 32 GB-re bővitetten inditja a választékot -mert akkor 64-est senki nem venne- hanem a 32-öt ugrotta át 64-re. Ha én lennék az Apple biztos én is igy csinálnám mert a profit ami emeli a részvények árát.
    /Users/larix/Desktop/Kép.PNG

  56. @Laci: a 16GB-ot ne úgy számold, hogy az ténylegesen annyi hely, mert formázás után az több okból is kevesebb.

  57. A különbség abból adódik, hogy ez a 16 GB úgy van számolva, mintha az 16000 MB lenne csak ez valójában nem igaz, mert minden rendszer 1024el számol a bájtoktól felfelé 1000 helyett.
    Én egyébként soha nem frissítek nagyobb verzióváltás esetén OTA, mert tapasztalatom szerint összeakadhat a rendszer és fura dolgokat produkálhat. Inkább restore, új készülékként beállít, azt kész. iCloudból úgy is visszahúz minden adatot, meg legalább szelektálok az appok között is. (iFunboxal minden alkalmazás adat lementhető/visszarakható JB nélkül, így az app adatok sem vesznek el)
    És talán még gyorsabb is iTunessel az update.

    Más: Most akkor az iPhone 6nak is kilóg a kamerája, nem csak a 6 plusnak? Mert a 6nak nem lenne indokolt..

  58. Németországból szeretnék hozatni egy iPhone 6-ot (a 4.7″-es verziót) keresztapám segítségével, aki kamionozik, de felmerült bennem pár kérdés:
    – Garancia: Ha valami probléma adódna a készülékkel, akkor Németországba vissza tudnám juttatni. Vagy egyáltalán ha Németországból kihozza a készüléket, akkor a garancia ugrik-e?
    – Magyar nyelv: Ha a készülék német nyelvű lesz, akkor a magyar nyelv megoldható valahogyan, vagy az angol?
    – A határon való behozatal jár valamivel?
    – Kártyafüggetlen változatot mennyiért lehet pontosan beszerezni?
    Bocsánat a nagyon amatőr kérdéseimért, de ez lenne az első külföldi vétel, és az első Apple készülékem (ugyanis meguntam az androidot :/).
    Esetleg, ha bármi más dolog van, amire oda kell figyelni, akkor elmondaná valaki?

  59. Igen, a 6nak is kilog, fura erzes, mintha egy lapos elem ratapadt volna, mindig le akarom vakarni rola 😉

  60. @totar:
    – EU garancia van az iPhoneokra, így itthon is lehet intézni.
    – Magyar nyelv van, mert az a rendszerhez tartozik
    – A határon való áthozatal nem jár semmivel EU-n belül.
    – 699, 799, 899 euró a tárhely függvényében

  61. Sziasztok,olyan tokot hol lehet venni,ami rajta van az iphonen? Köszi

  62. @Jadeye: Ok,de azt nem lehet Magyarországon még kapni? Köszi

  63. @kovacscsi: ahol iPhone 6-ot kapsz ma Magyarországon, ott nyilván a tok is beszerezhető hozzá.


Add a Comment