fbpx Skip to content

Az Apple magyar idő szerint kedd este bemutatta az új telefonjait, az iPhone 6-ot és az iPhone 6 Plus-t. Mindkét készülék kijelzőjének mérte nagyobb lett, mint az elődjének és mivel két méretben érkezik, a vásárlóknak fejtörést tud okozni, hogy melyik méret is felel meg nekik legjobban. A két telefon tudásra szinte teljesen megegyezik, így csak azt kell eldönteni, hogy a kisebb vagy a nagyobb iPhone 6 a számunkra megfelelő. Ebben a nehéz döntésben próbálunk a segítségetekre lenni ezzel a kivágható, méretpontos iPhone összehasonlító lappal.

iPhone6_meret_segedlet-01

A képre kattintva tudjátok letölteni a nyomtatható PDF-et, melyet fontos, hogy nyomtatáskor mindenképpen 100%-os méretűre állítsátok, hogy a méretek stimmeljenek, ugyanis a nyomtatók előszeretettel lekicsinyítik az oldalakat 93-95% környékére. Emellett figyeljetek arra is, hogy adott esetben a margókat is át kell állítani, máskülönben a nyomtatás közben a nyomtató levághatja a két oldalán a széleiket. Csak egy fajta változat van, amin a készülékek arany színű változata szerepel (kivéve a 4s, mert abból nem volt még arany), mivel a keret és a papír színe közt van akkora eltérés, hogy kivágás közben biztos ne vágjatok bele a telefonba, illetve a fehér előlap miatt festéktakarékosabb is, mint ha fekete változatban lenne.

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Itt nem a méret lesz a lényeg, hanem az ár. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen árak lesznek itthon.
    300-at elkérni egy ilyen eszközért, nonszensznek érzem és lehet tartom magam ahhoz, hogy csak az előző modellre cserélem a mostani 4S-em

  2. Hát Amerikában 649 dollárba kerül a sima 6, 16GB-al contract free-n. Az kb 158 ezer Forint, tehát ha pl van valakinek ismerőse Amerikában sokkal jobban megéri kintre rendelni és bepostázni, mint itthon a vám meg egyéb adókkal együtt 50-60ezerrel drágábban megvenni

  3. Emlékeim ha nem csalnak akkor kb 350000 kornyeken volt egy eve az iphone5s 64 gigas ! Akkor tul sok jora ne szamits ! Biztos dragabb lesz!

  4. ha a sima 6 64 gigás 250 alatt lesz akkor szerintem biztos hogy veszek ha felett akkor marad a 16-os

  5. @mrisz32:

    Nagyon rosszak az emlékeid 260e körül volt a 64 talán , soha az életbe nem volt 300e felett az iphone egészen mostanáig.

  6. Lehet ! A kavintonom nem vettem be ma 🙂 .

  7. Sajnos a bal kezesekre nem gondoltak… értem ez alatt a jobb oldalra átkerülő on/off gombot, illetve a szoftvernek is vannak olyan elemei, amik abszolút jobb kézre vannak hangolva.

  8. Nyugika! Mindenki nyugodjon le a p.cs.ba!!!! Cetelem!!!!! Mindegy mennyi lesz, egy telefon es jon a penz!!!!! :))))))))))

  9. Amigy meg mindegy. A legtobben ugyis szolgaltatotol hozzak reszletre. Ha az oss ara emelkedik 30e forintot, az a havi torlesztobe kb 800 forint. Ha faj, akkor nem kell ilyet venni. Amugy tulzasnak erzem az arat termeszezesen, de lassuk be oszinten, ennel sokkal haszontalansbb dolgokra is elkoltunk sok sok penzt. Ez legalabb oromet okoz. Kinek mennyit… ?!

  10. Nekem mar az 5 nel is gondom volt a merettel mert nem volt egyszeru elerni a tetejet. Egyenlore ha elromlik a 4s em megalkuszom az 5s el, de szamomra nincs tovabb. Nagyobb meretre mar nem fogok valtani. Ha nem lesz ujra kisebb iPhone szamomra itt er veget a sorozat 5s nel pedig mar az elso is megvolt…

  11. Az 5/5s mérete még oké, nem sokkal nagyobb a készülék mint a 4/4s és súly és vastagság szempontjából is megfelelő. Kétségtelen, hogy az új készülékeket sok mindenre lehet használni, és hasznosak, de telefonásra már nem alkalmas és zsebe se kényelmes.

    Végignéztem a jelenlegi okostelefon kínálatot hátha van valami alternatív megoldás, de azt látom, hogy az Apple gyártja a legkisebb telefonokat 4″ ez után az átlag 5″ ami szerintem borzasztó. Elértünk arra a pontra, hogy mostmár nem a vastagságban és méretben kellene versenyezniük a gyártók, bár kétségtelenül jól mutat papíron leírva hogy sikerült 1-2 mm vastag telefont csinálni csak megfogni azt nem tudod.

    Az áraktól eltekintve nem láttam és hallottam olyan embert aki kifejezetten arra vágyott vagy örülne annak, hogy 4″-nál nagyobb egy kijelző. A legtöbb i6 cikkben mindig szerepelt, hogy az Apple le van maradva méretben és itt lenne az ideje a nagyobb telefonok piacára is betörni. Hát szerintem azért vesz mindenki nagyobbat mert csak az van, de csak a töredékének kell ekkora.

    Kíváncsi leszek a statisztikákra, nyilván rekordot fog dönteni az első héten, de a fél vagy negyedév alatt eladott darabszám érdekes lehet.
    A jó lépés az lett volna, ha az i6 plus 4,7″ a másik pedig kisebb még ha nem is annyira mint most az 5/5s.

  12. @bolvar: A te emlékeid nagyon rosszak, mivel amikor megjelent az 5S akkor a kezdeti ár (16GB) volt valami 240 körül, a (32GB) valami 260-280 körül a (64GB) meg jóval 300+ fölött.

  13. De lehet, hogy ennél még drágábbak voltak, de az biztos, hogy az agyam eldobtam mikor megláttam az árakat. 😀

  14. Nem kell izgulni a nagy ar miatt az osztrakoknal az apple.at cimen mar fent van az ara.700 euro.ha van ismerosod Amerikaban akkor onnan erdemes behozatni.de nem postan mert megvamoljak de kemenyen!!! Az amerikai ar az afa nelkuli az minden esetben!! En tudom mert en ott vettem az enyemet!10% afat szamolhatsz ra.703 dollar a teljes ara

  15. Uncsim mondta ha e-bay röl veszed nincs ÁFA .

  16. Tökéletes az 5s és ez is marad!

  17. Nagy valószínűséggel a 6 plus mellett teszem majd le a voksom, mert így lesz egy tabletem is egyben :). Az üveg lekerekítése nagyon bejön, kifejezetten tetszik, a hátoldala lehetett volna üveg, így kíváncsian várom, hogy élőben milyen érzést vált majd ki belőlem, addig nem nyilatkozom róla.

  18. Azért lett ekkora mert így mgk kényelmes egy kézzel kezelni.
    Na jó,de azért ezt is mondhatták volna…..:)
    Elég sok birka ember van,akivel már legalább negyedjére nyeletik le,hogy Retna kijelző,új iSight 8 megapixeles kamera,üveg és fém ház,2 szer gyorsabb,de fele annyit fogyaszt,vékonyabb,jobb,szuperebb,stb-stb.
    Ez annyiban más mint a többi,hogy nagyobb és kész.Ha ezért mert nagyobb 0,7 collal valaki kiad 300ezret,hát azt nagyon tudom sajnálni!
    De sok olyan ember lesz az biztos!

  19. @dcsatlos: melyik kerül a 4.7-esekből 300.000Ft-ba?

  20. Csak írtam egy számot.Akkor legyen 240.000.-

  21. Egyébként kíváncsi vagyok,hogy jövőre mi lesz az újítás?!

  22. Majd amit a samu diktal xd

  23. @mrisz32: Az a vicces, hogy már nem vicces, de tényleg a Samu diktál. Egyszerűen innovatívabb lett. Pont. Ez egy megkérdőjelezhetetlen dolog, persze ami az Apple malmára hajtja a vizet, az a FUNKCIONÁLIS részletek kidolgozottsága, és a szaggatás-mentesség. Ez kétségtelen előny, de sajnos a valódi innovációk elmaradnak. 64 bites architektúra? Még jobb lett? Igen? Miért volt NEKEM jobb az előző, ami “még nem volt ennyire jó”? Mire tudtam (vagy kellett volna) mondani az ezévi key note-on, hogy WOW!?

  24. Egyébként 2008 óta hajtok iphone 3G-t, majd 3GS-t, 4-et, majd 4S-t. Azóta viszont nem váltottam. Akkor egy N95 8GB-t cseréltem iphone-ra, és akkor azt mondtam, hogy isten nincs, csak ez van. El voltam ájulva az egész telefontól, minden részletétől, az intuitív használattól kész voltam. És utána még jöttek nagy bummok. Csak ezek mostanra elmaradnak. Nekem az ujjlenyomat érzékelés kevés az 5S-ben. Még erős a hype, de az újítás, A NAGY ÚJDONSÁGOK rendre elmaradnak. Persze már nézegetem a 6-t, egy osztrák vásárlással, azért bujkál az a kisördög, hogy egy konkurencia egy rendesen kidolgozott és jobban felépített marketinggel agyonmossa az Apple telefonjait. Valahogy bennem tényleg az van, hogy Jobs halálával egy lassú romlás is megindult.

  25. @Helioport: mi hiányzik neked az iPhone-ból? most teljesen komolyan kérdezem.

  26. @paprika:
    De van. Ha csak nem személyesen mégy ki érte. Ha postán küldik be, akkor lesz rajta vám és áfa az tuti, ráadásul a postával megemelt árra teszik rá.

  27. @Jadeye: Ezt kérdezd meg egy olyan afrikaitól, aki még nem találkozott civilizációval. Neki nem hiányzik a mobil, vagy a meleg víz, vagy a pláza, az elérhetőség, a lehetőség. Nem tudja, hogy mi hiányzik az életéből. A kérdés így vegytiszta demagógia.
    Ugyanis a válasz: Nem tudom. pontosabban, MÉG NEM TUDOM.
    Régebben az abszolút Apple fanok azt hirdették, hogy nagyobb telefon? Pfff… háttérkép? pfff… tab? pfff…. legördülő menü… kinek? NEKÜNK? NEKÜNK ez mind nem kell!!!!
    Aztán valamiért az Apple csak elfordult ez irányba, mert gondolom feltérképezték az igényt, és lett volna rá, CSAK NEM VOLT ELÉRHETŐ. És gondolom az ujjlenyomat felismerésére is volt igény, és lett. De amíg nem lett, nem akartál ilyet. De mikor elérhető lett, és esetleg úgy érezted, hogy szükséges, akkor vettél. Ez ilyen egyszerű.

  28. Nekem a cseppállóság hiányzik! Meg a rádió, ami nem internetes!

  29. Nem tudom milyen eladási mutatói lesznek a 6- nak, de az biztos hogy zöme csak menőzésből veszi, mert nekik mindegy, csak drága legyen… Na hát az applenél ez nem probléma. Különben meg a htc már réges régen kitalálta ezt a formát, meg még legalább ennyire jól össze is van rakva, csak okosabb és fele pénz

  30. @ilija: miből gondolod ezt mégis? elképzelhetetlen számodra, hogy valaki azért veszi, mert neki ez a platform vált be? vagy más gyártók készülékei esetén akkor nem ugyanez a helyzet? amellett ha valaki megteheti, hogy megvegye, miért fáj neked, hogy megveszi? eladja a régit, töredék összeget fizet rá, és a legújabb készüléke van, ami megint garanciális, és az összes, aktuálisan elérhető szolgáltatást használni tudja. nem hiszem, hogy olyan sok ember lenne, “akinek mindegy, csak drága legyen”, mert akkor megvehetné a platina házba átszerelt, vagy valódi aranyból készült, gyémántberakásos, stb jellegű verziót. szerintem ezt te sem gondoltad át, csak jó ekézni azt, aki megveszi.

  31. @dcsatlos: hááát… azért a 300 és a 240 nagyon nem mindegy, szerintem… 😉 én 2 éves részletre/hűséggel vettem az elsők között 16-os 5S-t 194.510,- Ft-ért, csak mondom… 🙂

  32. @PetDrag: én meg a 3G-met anno szintén 2 év hűséggel 5 rongyos havidíjjal 55.000-ért 😀 kis kontraszt! 😀

  33. rövid szösszenet – szubjektív: 3GS-sel kezdtem 2009-ben (első napon vettem a T-nél), azóta 4S és most 5S. nekem a 4″-os méret bejött és immár azt is megszoktam, hogy nem annyira “maszkulin”/”kemény” mint a 4S volt… 6, 6 plus? nekem semmi bajom a nagyobb mérettel, ha valakinek az kell, vagy most vált 4/4S-ről akkor miért ne?! Mivel az eddigiekben ‘S’-es vásárló vagyok meglátom mi lesz jövőre, de ha nem lesz valami óriás durranás akkor marad még az 5S, ami TÖKÉLETES! persze ha lenne benne NFC, hogy a pay passos kártyáimat fel tudjam vinni nem bánom, de nem is megyek a hiánya miatt a Dunának… 🙂
    platform: az eddigi céges telóm egy Samsung Ace volt (nem röhögni!!!), gondolhatjátok, hogy nem használtam csak ha a céges leveleket akartam itthon megnézni… :/ most hétfőn kaptam meg az újat: Nokia 635… Win 8.1… hááát… valaki próbálta már azon a gmail-t??? szánalmas!!! a fb se tetszik… szóval lehet itt fikázni az Apple-t, de az iOS a legjobb plattform amit eddig használtam, nem kis “előnnyel”!!! igen, ez is szubjektív…
    ja, hogy korábban miket mondott az Apple és miket lépett meg? emberek, hát az a nem normális aki “meghallja” az idő szavát? kell háttérkép? nagyobb kijelző? mi ezzel a probléma??? nem értem… szubjektive… 🙂

  34. @totopad: ööö… izé… 2008 vs. 2014… azért nagyon nem mindegy 😉 (amúgy én 32-es 3GS-t 2009-ben 30 eFt befizetéssel vettem 2 éves kamatmentes részletre…)

  35. @Jadeye: nem a platformról beszélek, de akkor is így gondolom…

  36. Aki útközben szeret internetezni,annak fontos hogy
    MINÉL NAGYOBB TERJEDELEMBEN és ÉLESEN
    LÁSSA A WEBOLDALT,ERRE AZ 5,5" IPHONE 6 PLUSZ LESZ A LEGALKALMASABB!
    MÁR HAMARÁBB KELLETT VOLNA!
    Most iPhone 5S iPhonom van, kitűnően működik,
    nagyon szeretem! KIZÁRÓLAG A NAGYOBB MÉRET
    VÁLTOK AZ 5,5"-os IPHONE 6-ra!


Add a Comment