fbpx Skip to content

Már nem is tudom mióta várom már, hogy végre nem csak US/UK külső billentyűzetet lehessen kapni az iPadünkhöz, hanem magyar ékezettel ellátottat is. Ebben segített nekünk a Zagg: végre magyar kiosztással és ékezettel kaphatjuk meg legújabb külső billentyűzetét az iPad Airhez.

IMG_5577

Őszintén szólva én soha sem gondoltam volna, hogy egyszer lesz ilyen termék, nekünk, magyaroknak. Azonban a Zagg nyitott volt arra, hogy tényleg elkészülhessen egy ilyen kiegészítő, amit az elmúlt napokban használhattam is.

Ha röviden jellemeznem kellene, akkor mindenféle marketingszöveg nélkül is azt mondanám, hogy jó. Először arra gondoltam, kicsik lesznek a gombok, vagy felesleges számomra, mert úgysem gépelek annyit iPaden, azonban egyre inkább tetszett és nem csak az ékezetek, hanem az egész felépítés. Nyilván az egyik legfontosabb dolog az ékezet. Ezek nagyrészt ott vannak, ahol kell lenniük, kivéve a hosszú í, mely sajnos átkerült az 1-es gomb mellé, illetve a hosszú ű, ami az Enter fölött kapott helyet.

IMG_5587

Ettől függetlenül rendkívül kényelmes rajta gépelni, meg is szerettem a billentyűzetet. Pár óra elteltével már megtaláltam a gombokat és szép lassan hozzá is szoktam, tudtam írni anélkül, hogy nézném. Bizony gyorsabban is gépeltem, mint a kijelzőn, főleg ékezettel. A magyar kialakítás mellett odafigyeltek a funkció gombokra is. Ahogy a képeken is látszik, felül elérhetjük a már a Mac-en megszokott hangerőszabályzást, zene tekerő, megállító gombokat, illetve bal oldalt kapott helyet a home gomb és egy lezáró billentyű is. Ezekkel könnyedén vezérelhetjük az iPadünket, mintha tényleg egy Mac-es billentyűzeten gépelnénk.

IMG_5575

A billentyűzet LED világítást is kapott, ami többféle képpen is szabályozható. Egyrészt az erőssége, másrészt pedig színek közül is válogathatunk, ami este kényelmessé teszi a gépelést. A billentyűk megvilágításához több mint 9 féle színből választhatunk, ha esetleg egy nem lenne elég.

IMG_5586

Design. A képen is látszik, hogy az asztroszürke iPad Airhez tökéletesen illeszkedik, mind színben, mind méretben. Mintha csak egy netbookot látna az ember, és tényleg szép. Az egyik részről ugye látszik az iPad a másik felől pedig billentyűzet hátlapja. A sarkok ugyanúgy lekerekítettek és egy mozdulattal ki-be rakhatjuk a készüléket a házba.

IMG_5589

Rendkívül könnyű. Az iPad Air súlyának alig a fele, így nem lesz tőle nehezebb a táskánk. Ez egyébként az egyetlen hátránya is a terméknek, mivel az Air nehezebb, bizonyos szögben már felborul, de összességében erre nem kellett különösebben odafigyelnem.

A kiegészítő Bluetooth kapcsolattal kommunikál az iPaddel, ami másodpercek alatt automatikusan csatlakozik. A billentyűzet saját akkumulátorral rendelkezik, így nem kell külön kábellel csatlakoztatni az iPadet, viszont így nem is tölti azt. Amennyiben a billentyűzetet teljesen feltöltjük, akár 3 hónapot át tudjuk használni!

Konklúzió

Ha valaki régóta keres billentyűzetet az iPad Airjéhez, akkor ez a termék számára tökéletesen meg fog felelni, arról nem beszélve, hogy tényleg magyar ékezetes kiosztást kap. Az akkumulátora és a billentyűzet világítás hibátlan, nagyon örültem mikor megtudtam, hogy 3 hónapig bírja és még világít a billentyűzet is. Külsőre is igényes, csak 7mm vastag, ezért ugyanúgy elfér mellette bármi, sőt nehezebb sem lesz tőle a táskánk. Ahogy írtam, egyetlen hátránya az, ami az előnye: hogy könnyű, ezért bizonyos esetekben az iPad Air felborulhat. Összességében nincs semmi olyan dolog, ami visszatartana attól, hogy ajánljam bárki számára. Az ára 29.980Ft, ami a többi átlagos billentyűzettel megegyezik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Huuu ez tényleg nagyon jól néz ki és külföldi oldalak is jókat írnak róla.
    Egy kérdés.
    Tudom úgyi használni, hogy nem teszem bele a billentyűzetbe az iPad-et? Gondolom a Bluethooth miatt igen.

    Sokat jegyzetelek iPad-en gondolom Pages-hez is tökéletes…

  2. @xantos85: igen, anélkül is használható, hogy beletennéd, és épp ahogy írod, a Bluetooth-nak köszönhetően.

  3. Tényleg szép. Én mégis a case mac BT billentyűzetet preferálom, mert nagyon vigyázok az Air külsejére. Itt pedig nincs védve, és mint billentyűzet drágább is, mint a mac-es. Egyedül a megvilágított billentyűket irígylem egy kicsit… 🙂

  4. A plusz jel eltűnt a hozzászólásomból… Szóval: case plusz mac BT billentyűzet.

  5. @e.c.iphone: hát igen az is egy megoldás 🙂 mindkettő más-más tud.

  6. Probalom a linket eletre kelteni, de nem megy. Tudtok segiteni?

  7. Jo hogy ilyen konnyu nem szeretem ha az ipadam egy tok miatt sokkal nehezebb vagy egy kicsit xD

  8. Fognak gyártani iPad minihez is? 🙂 Én is rengeteget jegyzetelek az iPademen…

  9. @Fasirt: milyen linket? ha a vásárlásra gondolsz, azt például Safariban, vagy számítógépen nézd, ne a Szifon.com appban.

  10. Sziasztok. Fehér padhez is van?

  11. Szia. Milyen színekben van?

  12. @Zozo: 2 színben érhető el, ezüst és asztroszürke, tehát fehér iPad-hez is jó 🙂

  13. Kisebb csalódás, hogy nem tudom rávenni a billentyűzetet, hogy az üzenetküldő alkalmazásoknál az Enterrel küldje el amit írtam. Szerintetek az iOS8-nál a third party billentyűzetek megfogják ezt oldani valahogy?

  14. Ez a billentyűzet csak iPad Air-hez jó vagy korabbi ipad-ekhez is?

  15. Köszi az ismertetőt!! Épp aktuális egy beszerzése!

  16. Én értem hogy ez nálatok kapható, de ettőlmég én fél éve vettem 8000-ért magyar billt. Tehát nem igaz hogy eddig nem volt. Azzal annyi a bajom hogy üzenetes appban nem lehet vele küldeni. Mert nincs rakta küldés gomb. Ezen amúgy van?

  17. Nem sérti meg az ipadot? Mert néztem, es nagyon szoros. Pláne ha ki-be teszem, mert előadás közben sűrűn fotózok. Elég keménynek tűnik az a műanyag. Amúgy nem gondolkodnék egy pillanatot sem.

  18. Használ mar vki ilyet?

  19. Megvettem, megérkezett, működik, köszönöm.
    De…! Olyan hihetetlenül nehezen mozog a rögzítő fül, hogy amikor le akarom csukni a benne lévő iPaddel, nem a fül mozdul meg, hanem az iPad ugrik ki belőle. Ennek így kell lennie?

  20. Nagyon tetszik esetleg iPad4-hez valami hasonló?

  21. Sziasztok! Ez jó Air 2-höz is vagy csak az 1-hez?! Ugye a 2 vèkonyabb egy hajszállal (szó szerint) & emiatt nem akarnék reckírozni…
    A slim book tudom, hogy jó a 2-höz, de az borzalmasan néz ki…


Add a Comment