fbpx Skip to content

Nyilván egy ekkora darabszámú gyártásnál, mint az iPhone hálózati adaptere, elkerülhetetlen, hogy kiszivárogjanak képek a termékekről, vagy kiegészítőkről. Múltkor írtunk már arról, hogy új USB kábel érkezhet, most azonban kiderült, hogy az Apple “továbbfejleszti” az iPhone fali töltőjét is.

Screen Shot 2014-08-24 at 10.01.19

A fenti töltő nem újdonság – legalábbis az ausztráloknak. Az ausztráliai Apple Store-ban már hónapok óta kapható, és jól látszik, hogy kapott egy kis bemélyedést a két oldalán, a könnyebb megfoghatóság és eltávolítás érdekében. A most felkerült képek viszont már új amerikai töltőről is árulkodnak:

Balról az ausztrál, jobbról az állítólagos új amerikai hálózati adapter – ez a lépés az amerikai adapter esetén kifejezetten hasznos lenne, mert azt a kis kockát sokszor nehéz rendesen megfogni, szemben például a hazai, hosszabb adapterrel:

comapre

Hogy mennyiben eredeti a képen látható adapter, azt nehéz megmondani, hiszen az még nem jelent semmit, hogy rá van írva a szokásos “Designed by Apple in California” szöveg, hiszen jusson eszünkbe, hogy ezeket az adaptereket is rendszeresen hamisítják. Ugyanakkor mivel ezt a fajta designt már használja az Apple az ausztrál piacon, így könnyen elképzelhető, hogy módosul az amerikai adapterek kinézete az iPhone 6 megjelenésével.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi, európaiak kapunk-e ilyen új töltőket, ezekről még nem érkezett kép.

Viszont.

Aki a jobb oldalsó képet készítette, azt találkozott az új USB kábellel is, amiről már tudjuk, hogy mindkét vége megfordítható lesz. Az adapter mellett ezt is lefotózta, így szerintem biztosra vehetjük az új kábel érkezését is:

b6e2c3e0jw1ejmhrptwu3j20hs0hsq4s

Időközben egyébként megjelent egy videó is erről a kábelről, ami nem biztos hogy valós, de látható “működés” közben:

Itt pedig egy régebbi, amikor a CES-en mutattak be ugyanilyen megoldást:

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Jól néz ki. Sajnos, pár éven belül USB aljat is kell tennie az Apple-nek az eszközeire az EU-s szabályozás miatt. Pedig a Lightning egy sokkal fejlettebb technika, mint az USB. (nem csak beforrasztunk 3-4 madzagot, oszt’ kész) A Lightning dugóban valóságos kis számítógép van, szinte.

  2. @Tamaci: az a szabályozás már több éve megvan, mégsem tettek, sőt, jött a 30-tűs helyett a Lightning. tuti nem fogják lecserélni.


Add a Comment