fbpx Skip to content

Tegnap még több részlet látott napvilágot az elvileg szeptember 9-én bemutatásra kerülő új iPhone készülékek méretéről, súlyáról, kamerájáról és az akkumulátorok kapacitásáról.

n56-product-overview

A francia iGen híroldal tette mindenki számára elérhetővé azokat az információkat, amelyeket elméletileg a Foxconn gyár egyik dolgozója osztott meg a szerkesztővel.

A legfrissebb információk szerint az Apple egészen idáig két különböző típusú iPhone készüléken is dolgozott az N56-os modellt illetően, de végül a második prototípus gyártásában állapodtak meg. Ahogyan az alábbi, a Foxconn gyár egyik számítógépéről készített fotón is látható, a nagyobbik készülék 5.5-inches képátlóval rendelkező kijelzővel fog érkezni, a pontos méretei pedig 158.07 x 77.79 x 7.10 milliméter lesz. A kamera vastagsága 0.67 millimétert fog hozzáadni a készülék vastagságához, ami így lesz összesen 7.7 milliméter. Ami a prototípusok súlyát illeti, az első prototípus esetén 168.5 gramm, míg a második esetén pedig 184.6 gramm lett a végleges eredmény. A két tesztkészülék közötti súlykülönbség oka eddig még nem tisztázott, de több mint valószínű, hogy a nagyobb akkumulátornak köszönhető az eltérés.

n56-n61-n51-cosmetic-comparison

A kisebb kijelzővel érkező iPhone méretei a híresztelés szerint 138.14 x 66.97 x 6.9 milliméter lesznek, de a további 0.77 milliméteres kamerával együtt a készülék összvastagsága 7.67 milliméter lesz. A kisebb készülék súlyáról eddig még nem szivárgott ki információ.

Összehasonlítás képpen a jelenlegi iPhone 5s készülék mérete 123.8 x 58.6 x 7.6 milliméter, a súlya pedig 112 gramm. A kamerát leszámítva tehát elmondhatjuk, hogy mindkét iPhone modell kicsivel vékonyabb lesz, mint a jelenlegi iPhone 5s modell.

Az akkumulátor kapacitása

Az eddigi várakozások szerint az új iPhone készülékek 1810 mAh és 2100 mAh kapacitású akkumulátorral fognak érkezni, azonban az iGen értesülése szerint az 5.5-inches nagyobbik iPhone készülék akkumulátora kicsivel nagyobb lesz, mint 2915 mAh. Ebben az esetben felmerülhet tehát a kérdés, hogy vajon a kisebbik iPhone készülék is érkezhet majd 2915 mAh kapacitású akkumulátorral?

iPhone-6-battery-NowhereElse-003-teaser

Összehasonlításként a jelenlegi iPhone 5s készülék akkumulátora 1560 mAh kapacitású, amely körülbelül a fele az állítólagos iPhone 6 akkumulátorának. Az elmúlt évek során a legtöbb panasz a vásárlók felől az akkumulátoridőt érintette, így nem lenne túl váratlan lépés az Apple részéről, ha komoly fejlődést tudna felmutatni ezen a területen, még akkor is, ha ezáltal kicsit nehezebbek lesznek az új készülékek.

Gyártás

Az új iPhone készülékek gyártása elméletileg ezen a héten kezdődött, mivel a végső tesztekkel a múlt héten végeztek. Az iGen értesülése szerinte az Apple 40 millió darabot rendelt a kisebb méretű, és nem kevesebb, mint 100 millió egységet rendelt a nagyobb méretű iPhone készülékből, amelyeket az elkövetkezendő 12 hónapban kell legyártaniuk.

Az árakról még nincsen pontos információ, de egyes híresztelések szerint bizonyos szolgáltatók a nagyobbik iPhone készülékek árából kiindulva kevesebb kiegészítőt rendelnek az új készülékhez, mert félnek, hogy a túl magas ár elriasztja majd a vevőket a vásárlástól.

Az N51, azaz az iPhone 5s lesz a belépő modell

igen_iphone6_comparison_all

Úgy tűnik az új készülékek bejelentésével az Apple nem fogja abbahagyni az iPhone 5s készülékek gyártását, hiszen az iPhone 5s lesz a belépő modell, így kétséges, hogy mi fog történni a “c” szériával. Vajon el fogja hagyni az Apple a “c” sorozat gyártását? A biztató eladási számok ellenére elég valószínű, hogy az Apple vissza fog állni az eddig alkalmazott technikához, miszerint az elmúlt év modellje válik a belépőszintű készülékké.

Még több részlet

Az iGen értesülése szerint az Apple jelenleg 28 konténernyi zafírkristály kijelzőt szállíttatott a Foxconn gyárba. Igaz a zafírkristályból készített kijelzőkre vonatkozó pletykák már annyira elszabadultak, hogy ebben a tekintetben már végképp lehetetlen eligazodni.

5.5-inch-iPhone-6-dummy-Danny-Winget-002-1024x553

Egyes előzetes hírek szerint a csúnya antenna helyét jelző műanyagok nem lesznek részei a végső designnak, azonban most mégis úgy tűnik, hogy kulcsfontosságú szerepet fognak játszani a rádióhullámok átengedésében.

Végül, de nem utolsó sorban az Apple le akarta cserélni az eddigi 3.5 milliméteres jack csatlakozót a kisebbik 2.5 milliméteres változatra annak érdekében, hogy még kisebbek lehessenek a készülékek, azonban a megnövekedett gyártási költségek és a vásárlók várható reakciója miatt végül elvetették az ötletet.

Az iGen összességében egy meglehetősen megbízható forrás kitűnően visszakövethető információkkal, de ennek ellenére még mindig nem tudunk semmit sem biztosra a szeptember 9-ei Apple eseményig, ugyanakkor tény, hogy az egyik legmegalapozottabb pletykáról beszélünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. az igazat megvallva, én az állítólagosan kiemelkedő (még ha csak 0.77mm-rel is) hátlapi kamerától nem vagyok elragadtatva, illetve a vastag csíkok sem az igaziak ezek alapján. nyilván az is lehet, hogy ezek mind szándékos kiszivárogtatások a cég részéről, de akárhogy is, a wow-faktort, a meglepetés élményét rontják el azok, akik ezeket az információkat kiadják (amit aztán persze kénytelen megírni a sajtó). mint amikor karácsony előtt megtalálod az ajándékokat még csomagolás nélkül, eldugva. utána hiába kapod meg, már hiányzik a meglepetés izgalma, inkább csalódást eredményezhet.

    ilyenkor ha Tim azt mondaná, hogy ez meg az azért ilyen meg olyan, mert megy a cég tovább azon az úton, amit Steve kijelölt, az némileg megnyugtató lenne, és bár bízott Ive-ban, ez a mostani készülék a pletykákból ítélve elég furcsa elképzelés. biztos szebb lesz élőben, mikor bemutatják, de nehéz most így elképzelni. inkább ne is került volna ki semmi. és így remélem, hogy ezzel elterelték a figyelmet az iwatchról, ami viszont cserébe keményen odacsap…

  2. Igen, ha nem lenne a kiemelkedő kamera és a csíkok ,akkor tetszene 🙂

  3. Én azt hallottam a sarki fűszeresnél, hogy fából lesz.
    Hogy a f@szba nem unják még ezt a "kiszivárogtatást".
    Lesz amilyen lesz… A hülye magyar úgyis megveszi, még akkor is ha a kötbérre a lakása megy rá..,

  4. @The Count: “Hogy a f@szba nem unják még ezt a “kiszivárogtatást”.”
    természetesen a pénz miatt. az ipari kémkedés ugyanis adott esetben elég szépen fizet.

  5. Persze kérdés h ez ipari kémkedés vagy szándékos félrevezetés, szimpla marketing fogás…

  6. @The Count: mivel eddig nem mutatott újat az Apple az ilyen pletykák után, így a szándékos félrevezetés (sajnos?) nem valószínű – bár igazán jó lenne, mert akkor legalább tényleg újból meglepetés lehetne az új készülék.

  7. Nem is tudom mit mondjak. Egyszerűen nem akarom elhinni hogy csak ennyi telik az Apple-től …
    Ez egy iPod Touch vázra húzott modell lesz kisebb nagyobb finomításokkal. Még a kamera kiállása is erre vall.
    És azok az antenna csíkok ? Remélem tényleg csak valami oltári nagy kamu az egész bár őszintén szólva már annyi kép, terv stb. van kiszivárogva, hogy ezek után nehéz elhinni, hogy más készülék lesz bemutatva.
    Imádom az Apple-t! Eddig minden iPhone szériát szerettem, de ha ez lesz a “NAGY” újítás … akkor lehet maradok az 5S-nél.

  8. Az a kiálló kamera nem hihetetlen. Egy csomó tokot, kabátot el tudnak adni hozzá, amivel majd sikerül eltüntetni a kitüremkedést. 🙂

  9. Kiszivárogtatás: marha sokan dolgoznak a közelében, szinte elkerülhetetlen, hogy szivárogjon némi infó. Persze ezek között lehet szándékos terelés is.

  10. Eléggé hihetetlen, hogy a nagyobbikból gyártanak többet, szinte kizártnak tartom, hogy arra nagyobb legyen majd a kereslet. Hacsak nem lesz annyival gyengébb a kicsi, ha lesz egyáltalán többfajta méret

  11. n65… mi ez nokia?!

  12. @Józsi: a termékeket kódnéven nevezik. az iPhone 2G például M68AP, az iPhone 3G az N82AP, a 3GS N88AP, az iPhone 4 az N90AP (a 8GB-os modell az N90BAP), az iPhone 4s N94AP, az iPhone 5 az N41AP és N42AP, és így tovább. az AP valószínűleg az Apple-re utal, a többi meg csak kódnév.

  13. Azokat a csíkokat talán meg tudják oldani szépen, színre fújva és akkor nem lesz ennyire elütő. Ami gáz az a kamera, de az nagyon… A forma viszont pazar.

  14. Nagyon szomorú leszek, ha ne adj’ isten tényleg így fog kinézni…

  15. Szerintem mindenki boldogabb lenne, ha a készülék 0.77 mm-rel vastagabb lenne és egy szintben lenne a kamera a telefonnal. Ha tényleg így adták le a megrendeléseket, akkor csúnyán bukni fognak.:) 10-ből jó, ha 1-2 embernek kell phablet.

  16. Istenem mi van itt?? Ennyi idiótát…

  17. Izgultok mi?! 🙂 Én csak azér várom hogy lemenjen az 5s ára. 🙂 de igazábol a 4s is mindent tud csak az ujjlenyomat erzekelo izgat

  18. Nekem az ediggi képek alapján egyáltalán nem tetszik az új iPhone. iPhone 4-4s-nél azt mondtam, hogy ez a tökéletes külső ezt nem lehet tovább fejleszteni. Jött az iPhone 5-5s, ami lényegében csak hosszabb lett és talán kicsit vékonyabb, de még így is gondot okoz a képernyő felső részének az elérése. Vagy is inkább kellemetlenséget, mert volt már rá példa, hogy majdnem kicsúszott a készülék a kezemből, mert a hüvelykujjammal szerettem volna valamit elérni. Sokszor, hogy ezt elkerüljem és elérjem a kijelző felső részét döntenem kell a készüléket magam felé. iPhone 4-4s-nél nem volt ilyen probléma.

    Fogásra is ideális az iPhone 5-5s szélessége. Ennél szélesebb és hosszabb telefonra egyáltalán nincs szükség. Sokszor látok olyan embereket, hogy tenyérnél szélesebb és nagyobb készülékkel telefonálgatnak és kettő kézzel fogja a készüléket írás közben, mert egy kézben már nem fér el. Ezeken már mosolyogni sem tudok, mert egyszerűen félelmetes és elszomorít, hogy ilyenre tényleg szükség van? Persze nem kerülhetjük el a sorsunkat és valószínű az Apple is ebbe az irányba indul el, amit én nagyon sajnálni fogok, ha megtesz.

    Egyszerűen fogalmazva az élmény, élvezet rovására megy.

  19. A gyártás címszó alatti második bekezdésbe félnek helyett fének lett írva.

  20. @Bazsobacsi: szép fogás, orvosolva, köszi! 🙂

  21. Teljesen jó ez a lekerekített forma remélem ilyen lesz. Sok minden bejött már a korábbi pletykákból is.
    A nagyobb méretet én nem igénylem mert kilóg az ingzsebből…

  22. Igen, fehozhatnák a vastagságot a camera szintjére, s az így nyert helyet kitölthetnék aksival. 🙂


Add a Comment