fbpx Skip to content

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 5 készülékek egy kis százaléka esetén az akkumulátor élettartama hirtelen drasztikusan lecsökkenhet, vagy a készüléket gyakrabban kell tölteni. A probléma a 2012 szeptembere és 2013 januárja között gyártott készülékek egy részét érinti, és most is a készüléked sorozatszáma alapján tudhatod meg, hogy jogosult vagy-e a díjmentes akkumulátor-cserére.

iPhone_5_akkucsere

Jogosult vagyok-e?

Ha a készüléked akkumulátora nem működik megfelelően, írd be az alábbi oldalon a mezőbe a készüléked sorozatszámát, hogy kiderüljön, jogosult vagy-e a díjmentes akkucserére. (Természetesen ha a készüléked még garanciális, akkor nyilván nem kérdés, hogy szintén díjmentes a garanciális ügyintézés.)

iPhone_5_akku

Az iPhone készüléked sorozatszámát nagyon egyszerű megtalálni. Ez a támogatási dokumentum részletesen leírja, hol találod. Amennyiben jogosult vagy, úgy a program részleteit alább találod.

Ha jogosult vagy, ezt fogja írni:

The iPhone 5 serial number you entered is eligible for this program. Please choose one of the service options below.

Lefordítva – A megadott iPhone 5 sorozatszám alapján a készülék jogosult a programban való részvételre. Válassz egy szerviz-opciót az alábbi lehetőségek közül.

Ha nem vagy jogosult, akkor pedig ezt fogja írni:

The serial number you entered is not eligible under this program because either:
– It’s not one of the serial numbers in the affected range
– Our records show that your battery has already been replaced.
If you paid for a battery replacement service, check with Apple to see if you are eligible for a refund.

Lefordítva – A megadott sorozatszám alapján a készülék nem jogosult a programban való részvételre, mert:
– ez a sorozatszám nem esik bele az érintett készülékek csoportjába;
VAGY
– a rendszerünk adatai alapján az akkumulátor már korábban cserére került.
Amennyiben korábban az Apple (vagy szervizpartnere) akkumulátort cserélt a készülékben, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot, hogy kiderüljön, jogosult vagy-e a korábbi akkucsere díjának visszatérítésére.

Az akkucsere menete

Az akku-csereprogram Amerikában és Kínában augusztus 22-től, tehát tegnaptól, míg más országokban, így vélhetőleg Magyarországon is pedig augusztus 29-ével kezdődően lesz elérhető.

A javítás időtartama nagyjából 4-6 nap lesz (természetesen ez rövidebb is lehet), és az Apple hivatalos szervizpartnerei is ellenőrzik majd, hogy a készülék jogosult-e a javításra. Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts az adataidról biztonsági mentést, majd törölj minden adatot a készülékedről.

Megjegyzés: amennyiben az iPhone 5 készüléked sérült, tehát mondjuk a kijelző üvege be van törve, és így ez érintené az akkumulátor cseréjét, előbb ezt a problémát kell orvosolni, aminek viszont díja lehet.

Mit kell tenned?

  • Vidd be az érintett iPhone 5 készüléked egy, a programban résztvevő, hivatalos Apple szervizpartnerhez (AASP-k, ezek listáját lásd alább).
  • Az iPhone készüléked esetén ellenőrzik, hogy jogosult-e a program keretén belül az akku díjmentes cseréjére.
  • A szervizes kollégák értesítenek, amint elkészült az akkumulátor cseréje, és mehetsz a készülékért.

AASP-k

Megjegyzés: ez a program csak az Apple hivatalos szervizpartnereinél érhető el, a mobilszolgáltatóknál nem, tehát a mobilszolgáltatótól vásárolt készüléket is az Apple szervizpartneréhez kell bevinni. Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Előkészületek az akkucsere előtt

Mielőtt leadnád a készüléked az akku cseréjére, a következő lépéseket mindenképp tedd meg:

Egyéb információk

Az Apple korlátozhatja a javítást arra az országra, ahol a készülék eredetileg megvásárlásra került. Amennyiben a készülék az EEA (Európai Gazdasági Térség) tagországainak egyikében került megvásárlásra, úgy más tagországokban is elérhető a javítás.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt a készülékben az Apple díj ellenében cserélte az akkumulátort, de a sorozatszám alapján az jogosult lenne a díjmentes akkucserére, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot, hogy visszatéríthessék a korábbi akkucsere díját.

Ez a program nem változtat a készülék eredeti garanciájának időtartamán, és csak azokra az iPhone 5-ökre érvényes, amelyek a program kezdete előtti 2 éven belül kerültek először értékesítésre. A program legkésőbb 2015. március 1-jéig vehető igénybe.

Fontos megjegyzés: akinek a készülékben az Apple korábban javította a bekapcsoló gombot, abban az esetben az adott készülékben az akkumulátort is automatikusan kicserélték, ha az adott készülék beletartozott a problémás akkumulátorokkal rendelkezők csoportjába.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Ez jó, jogosult vagyok, de 3 hónapja cseréltettem, mert az 500 töltésen felül is járt a készülékem. Ennek ellenére vállalják vagy így már bukta?

  2. @Steve_86: ha hivatalos szervizben cseréltetted, akkor visszatérítik az árát. ha garancián túli szervizben cseréltetted, ott maximum rakasd vissza az eredeti akkut, és úgy vidd be cserére. de utóbbi esetben várhatóan fel fog tűnni az Apple partnereinek, hogy már más belenyúlt. nyilván ezt nem lehet biztosra mondani, így beviheted, nem említve a cserét, maximum visszadobják, hogy ne szórakozz.

  3. Akkor ez bizony lutri. Szamurájosoknál csináltattam és a gari a napokban jár le, vagyis 29. után ők biztosan nem fognak vele foglalkozni.
    Köszönöm válaszod.

  4. Nem vagyok jogosult a cserére,viszont azt írja,hogy már cserélve volt…mint ahogy azt fent említettétek!
    Eddig egyszer volt szervízben,de akkor is a bekapcsológombot cserélték a szervízprogram keretében.Tudtommal nem volt akkumulátor csere…
    Vagy ez ilyen random szöveg amit mindenki kap aki
    nem jogosult a cserére??
    Elég félrevezető.:/

  5. @xnotimeforlovex: nem azt írja, hanem azt, hogy vagy eleve nem vagy jogosult VAGY pedig már cserélve lett az akku korábban az Apple által. esetedben akkor nem vagy jogosult. (de most akkor külön lefordítottam magyarra a lehetséges eredmények szövegét)

  6. Akkor most egy 2011 MacBook Pro replacement program is johet, es nem csere, hanem refund erdekel. Mivel gyarilag szar az osszes early es late 2011 15′-17 MacBook Pro.

  7. Jogosult vagyok erre is és a gombra is, bár egyikkel sincs még problémám. A gombcserénél is volt végső dátum, mint itt a 2015 március 1.?
    A régi akku az megtartható, el lehet kérni, mint pl. az autó garanciális szervizeinél a kicserélt alkatrészeket?
    Ha eladom majd a készüléket, a második tulajdonos is gond nélkül intézheti, ha jól értem, nem kell számlával bíbelődni?
    Ami vissza tart még az a “4-6 nap lesz” ezt egy kicsit soknak tartom. Volt már valaki aki megvárhatta ott helyben? (Az előző visszahívására gondolok természetesen)

  8. Hát a rosszul van megfogalmazva.
    Sehol nem látom,hogy az lenne írva,hogy OR(vagy).
    Igazából mind1 csak ebben a formában mást jelent…

  9. @NYPD: nem adják oda a cserélt alkatrészt. nem feltétlen 4-6 nap, jellemzően 1-2 napon belül megvan.

    a gomb javításáról részletesen itt írtunk: http://szifon.com/2014/04/26/bekapcsolo-gomb-hiba-az-apple-dijmentesen-javitja-az-iphone-5-ok-egy-reszet/

    @xnotimeforlovex: “Sehol nem látom,hogy az lenne írva,hogy OR(vagy)”
    mert nem OR van írva, hanem hogy “not eligible under this program because either, ami azt jelenti, hogy az egyik a kettő közül, vagy egyik VAGY másik.

  10. egyelőre nem ad ki egyetlen szervizpartnert sem, szerintetek változni fog ez 29-éhez közeledve?

  11. @baboo: mivel jelenleg csak az USA és Kína van a támogatott országok között, így azokon kívül nyilván nem fog feldobni semmit. a szervizpartnereket ettől függetlenül meg tudod keresni teljesen más okból is.

  12. Ha esetleg a bekapcsológombot már kicseréltettem (pl isamuraiba), de jogosult vagyok az akkumlátor cserére, akkor ha beviszem majd cseréltetni az akksit, nem fogják visszadobni azzal a telefont hogy már megvolt bontva és van benne egy nem gyári alkatrész?

  13. @lasza: természetesen visszadobhatják. de nem biztos, hogy feltűnik nekik. ha igen, akkor buktad, visszaadják azzal, hogy nem nyert. ha nem veszik észre, akkor kicserélik az akkut. gyakorlatilag nincs vesztenivalód, nem?

  14. Most akkor szerintetek ha látják a telon hogy szét volt már szedve (kijelzőcsere, magam végeztem) akkor lehet hogy nem fogják kicserelni az akkut?

  15. @Robi: épp a hozzászólásod felett van leírva erre a válasz.

  16. Jadeye, még lenne egy remélem idevágó kérdésem. Az akksimmal nincs semmi gondom jelenleg, de már volt olyan többször, hogy azt hittem nagyon hamar merül. Feltöltés után minimális használattal lemerült a 20% alá, 4-5 óra alatt, és akkor én is akartam a fejem, fel is töltöttem és szitkozódtam is rendesen.
    A harmadik ilyen után meg úgy voltam vele, hogy lemerítem mert úgyis itt az ideje ( két havonta kb.) és merítsük le teljesen. Aztán úgy a 10 – 6% között arra lettem figyelmes, hogy vagy fél napot elment.
    És ez többször is előfordult már. Szóval rájöttem, hogy az akkuba volt erő, csak a számláló viccelt meg.
    Na, de jöjjön a kérdés, hogy ez az akkuban számolódik el, vagy a készülékben?

  17. Én jogosult vagyok a cserére! A telefonom othon vettem de most egy pár hónapot Amerikába vagyok, vajon itt kicserélik-e az aksimat vagy csak othon???

  18. Én is jogosult vagyok. Ez a procedura postán nem intézhető? Ha elolvassátok a hozzászólásokat a másik cserével kapcsolatban, ott is új készüléket adtak! Megvárom az első visszajelzéseket.

  19. @NYPD: ha ilyet csinált, ott elképzelhető, hogy az akku töltöttségmérése volt hibás, illetve a kijelzés sem teljesen pontos.

    @Ete: vidd be egy Apple Store-ba, és megoldják.

    @weberbarna: akkucserénél nem fognak új készüléket adni. az ügyintézéssel kapcsolatban a kiválasztott AASP tud majd bővebb információval szolgálni, amint itthon is elindul a program.

  20. udv! serial szam alapjan jogosult lennek de garancia az mar nincs akkor mi a helyzet?

  21. ezt “megúsztam”… szép is lett volna, ha SWB csere után megint 2 hétig nem lenne i5-öm… 😀

  22. @marconasty: lényegtelen, hogy már nem garanciális, ez garancián túli akkucsere.

    @Józsi: mi az az SWB?

  23. Szep dolog az appletol! Kar, hogy nem talaltak hasonlo megoldast az i4s wifi problemajara!

  24. @icccuss: igen ez szánalmas, mivel nagyon sok hiba van, de gondolom már alaplapot nem akarnak cserélgetni, meg ugye elmúlt 3 éves a készülék, már semmilyen garancia nem vonatkozik rá.

    Már nem érdemes iPhone 4/4s-t vásárolni.

  25. Hali! Egy kérdés: ha sleep gombra és akksi cserére is jogosult vagyok, akkor vajon egy kalap alatt megtudják oldani a javítást ha majd felkerül az akksi cserés szervízek listája is? Igaz ha jól láttam az apple honlapján, akkor a gomb csere áprilisi poszt… Vajon aktuális még? Thx előre is!

  26. A remek “magyaros” akcióról annyit , ami 4-6 nap és persze lehet kevesebb is, ma a 21(!). napja van a készülék az Istyle szervízben, ahol egészen elképesztő állapotok uralkodnak. Három nap után visszaadták hogy készen van, majd kiderült nem cserélték az akkumulátort, ezért újra visszavették javításra, két napja a honlapon ” úton a kiválasztott üzletbe” Persze az alap probléma hogy készülék soha nem bírt 1,5 óránél többet egy töltéssel és az első héten kért Apple teszt szerint kiváló állapotban volt, a ma már gyári hibás akkumulátor. Ha valami gyári hibás, az új korában is az, vagy csak így lehet könnyen elkerülni a garanciális cserét. Persze a bekapcsoló gomb szintén hibás.

  27. @Alfréd Bolla: a készülékeket nem az iSTYLE szereli meg, hanem el kell küldeniük az Apple-höz, ha jól emlékszem, Hollandiába. így nem feltétlen az iSTYLE tehet erről a kellemetlen helyzetről.

  28. Hátha valakit érdekel:

    A meghirdetett visszahívási akció keretében visszavittem az iPhone 5-ösömet (iStyle, Arénában), hogy kicseréljék az akkuját. Egy héttel később vissza is kaptam, tök ingyen cserélték. Most iOS8-cal KÉT NAPOT kibírt töltés nélkül LTE-re csatlakozva, pár órányi használat mellett.

    Nagyon meg vagyok elégedve, ha van lehetőségetek, vigyétek vissza ti is! Az ezelőtti akkum 3 éves volt, és alig bírt egy napot, plusz 15-20% körül kikapcsolt a teló (ezért is hívták vissza).

  29. Az Apple használt akkumulátorokra cseréli a régit? :S Tegnap kaptam vissza a telefonom az ALMÁRIUM PRO-ba cserélték a garancia keretében az akkut. 3 napig tartott a javítás. Most az iBackup szerint 392 cikluson van túl az újonnan beszerelt akku! ez normális?

  30. @Attila Böröndi: az Apple természetesen nem cserél használt akkura. az iBackupBot nem az akkuból kérdezi le a ciklusok számát, így szerintem te még a régi akkud adatait látod.

  31. Én kedden vittem be a Deák Ferenc téri iStyle-ba a telefonomat, és csütörtökön már mehettem is érte! 🙂


Add a Comment