fbpx Skip to content

A pörgős hétköznapokon sokunknak okoz problémát a napi szinten egyszerre több dolog, vagy esemény észben tartása. Legyen szó egy hirtelen feljegyzendő telefonszámról és névről, beugrani a boltba tejért hazafelé menet, vagy akár a munkahelyen egy ideiglenes jelszó megjegyzéséről: valljuk be, ha nem írjuk le valamilyen formában, rosszabb esetben már egy pillanat múlva kiesik a fejünkből. Ennek elkerülése végett születtek meg azok a remek offline ötletek, mint például a konyhai hűtőszekrényünk felcímkézése az el nem felejtendő dolgok listájával, valamint munkahelyi környezetben közkedvelt post it-ek használata.

Photo 07-08-14 12 03 11

Ám ahogy haladtunk a korral, egyre nagyobb igény merült fel a papír alapú jegyzetek kiváltására és egy alternatív megoldás keresésére, hiszen papír és toll nem feltétlen akad kezünk ügyébe a nap minden mozzanatában, viszont a telefonunk szinte mindig nálunk van. A WidgetMemo egy nagyon egyszerű, emlékeztető-szerű alkalmazás, ami megkönnyíti a napi rutinunkat azzal, hogy helyettünk memorizál.

Bár tudjuk, hogy már az iOS 5 megjelenése óta lehetőségünk van emlékeztetők beállítására, (jegyzetek írására pedig már az iOS létezése óta) sokan mégsem használják. Részben azért, mert adott esetben kicsit macerás. Felvinni a címkét, riasztást állítani, besorolni a megfelelő listába, nem egymozdulatos művelet egyik sem, bár szó se róla, ha megtanulja az ember használni, nagyon hatékony lehet. A WidgetMemo ennél jóval egyszerűbb elven működik.

Photo 07-08-14 12 03 03 Photo 07-08-14 12 03 31

Az alkalmazást egy letisztult, impozáns felületettel látták el, ahol csak a legszükségesebb dolgokat látjuk. Funkcióiban annyira egyszerű az egész, hogy mindössze három lapból áll az app.

Az első lapon találhatóak az aktív memók, ahol a képernyő lehúzásával adhatunk hozzá új bejegyzéseket, valamint a jobb felső sarokban található gomb megnyomását követően tetszőlegesen priorizált sorrendet alakíthatunk ki. A beállított emlékeztetők az értesítési központban jelennek meg egymás után abban a sorrendben, ahogyan azt mi megadtuk. Ha elvégeztük az adott feladatot, az értesítésre bökve megnyílik az alkalmazás, ahol ha a bejegyzés mellett található x gombot megnyomjuk, átkerül a régi bejegyzések közé.

A régi emlékeztetők a második lapon találhatóak, szükség esetén pedig egy mozdulattal újra aktívvá tehetjük őket, egyúttal pedig visszakerülnek az értesítési központba is mindaddig, amíg nem töröljük ismét.

Photo 07-08-14 12 03 13 Photo 07-08-14 12 03 45

A harmadik fülön található néhány szerény testreszabási lehetőség, valamint egy rövid tutorial, az alkalmazás hatékonyabb használatához. Megadhatjuk a tárolandó régi emlékeztetők számát, beállíthatjuk az “Az új memo létrehozása” bejegyzés állandó megjelenítését az értesítési központban, valamint azt is, hogy az értesítések megnyomásra eltűnjenek a listából. Az értesítési központban megjelenő bejegyzések számát pedig rendszerszinten tudjuk módosítani, a Beállítások / Értesítési Központ / WidgetMemo menüpont alatt, növelve vagy csökentve a maximális elemek számát.

Photo 07-08-14 13 42 32

Mint láthatjátok, az alkalmazás valóban nagyon egyszerű, de pont ez teszi igazán praktikussá. Notórius értesítési központ-használóknak nagyon hasznos app lehet, hiszen akár zárolt képernyőn is szinte egy mozdulattal a rendelkezésünkre áll, hogy még véletlenül se felejtsünk el semmit sem.

A WidgetMemo cikkünk közzétételekor épp ingyenes, így nem kérdés, hogy érdemes-e letölteni! De ha valaki esetleg lecsúszna róla, az se búsuljon, mert egyébként sem drága: eddig 0.89 euróért volt elérhető az App Store-ban, és szerintem ennyit is simán megér. Ne felejtsétek el még most letölteni, egyrészt azért, mert épp ingyenes, másrészt pedig azért, hogy legközelebb legyen hová feljegyezni a következő alkalmazás-ajánlónk kiszemeltjét! 🙂

[appstore id=”894499406″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. A 128. emlékeztető app. Szép mint a többi, egyre nehezebb választani 🙂

  2. Ja, azért valaki kitalálhatna egy szép magyar nyelvűt is… Vagy?

  3. 1 magyar 🙂

  4. @boki1981: ez nem magYarul írja

  5. Vagy ?


Add a Comment