fbpx Skip to content

Az App Store-ban számtalan kiváló emlékeztető és feladatkezelő alkalmazás érhető el, azonban ezek kombinációja gyakran nem kis kihívással jár. A legtöbb feladatkezelő app ott szokott elbukni, hogy bár a feladatainkat felírjuk, a folyamatos halogatás miatt azokat sosem teljesítjük.

cover

Erre a problémára próbált megoldást találni a Timeful csapata, akik egy olyan alkalmazást építettek, amely napról napra megtanulja a saját munkavégzési stílusunkat és ennek megfelelően segít, hogy időben elvégezzük a felírt feladatainkat.

Az ingyenes regisztrációt követően azonnal kiválaszthatunk egy nekünk tetsző szokást, amelyet be szeretnénk építeni a mindennapjainkba, az alkalmazás pedig automatikusan ajánlásokat tesz a naptárjainkban már meglévő események alapján arra, hogy mikor tudnánk beilleszteni az új feladatunkat a napirendünkbe.

Photo 36 Photo 37

A Timeful beépített naptárjában az új feladatok és szokások mindig a felső részen jelennek meg, ahonnan kedvünk szerint tudjuk mozgatni azokat a megfelelő időpontokra. Az új feladatok és szokások hozzáadásához elég csak a képernyő alján középen található plusz jelet megérintenünk és máris bővíthetjük a listánkat. Külön jó hír, hogy az app eltérően kezeli a szokásainkat, amelyek gyakorlatilag állandóan ismétlődő, visszatérő tennivalók, valamint az átlagos, egyszer elvégezendő feladatainkat.

Photo 49 Photo 52

Ha megérintjük valamelyik szokásunkat, akkor még részletesebben személyre szabhatjuk azt azáltal, hogy megadjuk, milyen gyakran szeretnénk az adott szokást végezni egy héten, valamint kérhetünk segítséget is alkalmazástól, hogy javasoljon időpontot a számunkra, hogy mikor tudnánk beilleszteni az új tevékenységet a napirendükbe.

Photo 51 Photo 53

Az új feladatok és szokások hozzáadásánál különböző színek segítségével rendezhetjük kategóriákba, hogy éppen milyen típusú feladattal van dolgunk. Az alapbeállításban például a kék szín jelenti a személyes elintézni való dolgokat, a zöld a munkahelyi feladatoké, a piros pedig értelemszerűen a sürgős teendőké. A későbbiekben pedig ezen kategóriák szerint akár szűrni is tudjuk a feladatainkat, ha csak az egyik kategóriában szereplő tennivalókkal szeretnénk épp foglalkozni.

Photo 50 Photo 54

Végül, de nem utolsó sorban a beállítások részben megadhatjuk, hogy a nap mely időszakában vagyunk a legproduktívabbak, mikor alszunk, illetve hogy mettől meddig dolgozunk. A Timeful a későbbiekben pedig ezen információkat is figyelembe fogja venni, mielőtt ajánlásokat tenne, hogy mely feladatainkat mikor végezzük el. Természetesen manuálisan is beállíthatjuk, hogy mikor szeretnénk az egyes feladatainkkal végezni, de az app szépsége pont az, hogy mindezt magától elvégzi helyettünk.

Photo 55 Photo 56

Összességében tehát az egyik legérdekesebb feladatkezelő és emlékeztető alkalmazásról beszélhetünk, amely szinkronizál egyaránt a Google, illetve az iCloud naptárunkkal is. Véleményem szerint a Timeful rendkívül szép és letisztult kinézettel rendelkezik, ami, annak ellenére, hogy egy ingyenes app, mégsem tartalmaz reklámokat.

A Timeful ingyenes tölthető le az App Store-ból:

[appstore id=”842906460″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment