fbpx Skip to content

Steve Jobs 2011. október 5-i halála az elhúzódó hasnyálmirigyrákja miatt mondhatni várható volt, de sokakat megdöbbentett – főleg úgy, hogy Tim Cook épp előtte egy nappal, október 4-én tartotta az iPhone 4S-ről, iOS 5-ről és az iCloudról szóló keynote-ot.

Steve_Jobs_hasonmas_Rio_reddit

A legújabb városi legenda szerint viszont Steve Jobs nem csak, hogy életben van, hanem Rio de Janeiróban kapta egy “szelfiző” lencsevégre. Vagy legalábbis valakit, aki első blikkre eléggé hasonlít Steve-re. De lássuk az urbanlegends.hu tolmácsolásában, mit kapott fel az internet népe épp.

A bizarr állítás alapja egy Redditen felbukkant szelfi, amelynek hátterében egy Jobs-ra hasonlító férfit tolnak tolószékben. A fotó azonnal megállíthatatlan konteo- és ellenkonteocunamit indított el.

Hogy még bizarrabb legyen az összkép, az Apple 2011-ben elhunyt alapítójára hasonlító férfi fekete felsőt visel, igaz – mint azt egy kommentelő megjegyzi – alóla egy olyan mintás ing lóg ki, amit Jobs valószínűleg soha nem húzott volna magára.

A fotó mindenesetre igazi sláger a Redditen: a szerda éjjel feltett képre csütörtök estig több mint 2500 hozzászólás érkezett. Én mondjuk elsőre kapásból gyenge Photshopot kiáltottam volna, de mivel ez a vád csak ritkán jön elő a Redditen, lehet, hogy tényleg egy valódi hasonmásról van szó.

Nem sokkal a kép publikálását követően megjelentek az első paródiák is: az egyik újrafeldolgozott fotón a halála óta többször feltámasztott Tupac is megjelent. Ezt a képet azonban nem egy hipszter srác lőtte, hanem – nem fogjátok kitalálni – az 1997-ben lelőtt Notorius B.I.G.

A lapok persze idővel kiderítették, ki van a fotón: a pittsburgi születésű Andy Hahn, a Sport Fishing magazin egykori munkatársa. Hahn súlyos betegsége ellenére annak szószólója, hogy a betegek ne a szobában üljenek, hanem amikor csak tehetik, mozduljanak ki a természetbe.

hahn

No persze eszünkbe juthat az XMS (azóta már iSTYLE) Fashion Street-i üzletének megnyitója is, ahol szintén elsétált egy Steve-re valamelyest hasonlító úr. De ő sem Steve volt, ahogyan a fenti képen szereplő sem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Na erre mondják azt, hogy médiahack…
    Mindenesetre óriásláb és Jeti után már kellett egy kis változatosság. rip.


Add a Comment