fbpx Skip to content

Egy kínai fórumon megjelent kép szerint az Apple hamarosan frissíteni fogja a jelenlegi Retina kijelzős MacBook Pro termékcsaládot. A képet valószínűleg az új chongqing-i Apple boltban készíthették, a fotón pedig egy információs panelként használt iPad képernyőjét láthatjuk.

macbook

Elképzelhető, hogy ismételten csak egy hírkeltés céljából készített képet láthatunk, ugyanakkor viszonylag nagy az esélye annak is, hogy az Apple belső információ rendszerében keletkezett egy apró hiba, amely felfedte a közeljövőben érkező MacBook Pro modelleket. A híresztelés szerint az Apple a jelenlegi kétféle Retina kijelzős MacBook Pro helyett három különböző specifikációval fogja szállítani a Retina gépeket, amelyek mindegyikében alapfelszereltség lenne a 16GB memória.

A pletyka szerint ilyen konfigurációban érkeznének az új Retina MacBook Pro-k:

  • 2.2GHz Intel Core i7 (Turbo Boost technológiával akár 3.4GHz), 16GB RAM, 256GB tároló, és Intel Iris Pro Graphics;
  • 2.5GHz Intel Core i7 (Turbo Boost technológiával akár 3.7GHz), 16GB RAM, 512GB tároló, és Intel Iris Pro Graphics & NVIDIA GeForce GT 750M 2GB memóriával;
  • 2.8GHz Intel Core i7 (Turbo Boost technológiával akár 4.0GHz), 16GB RAM, 1TB tároló, és Intel Iris Pro Graphics NVIDIA GeForce GT 750M 2GB memóriával.

macbook-pro-slide-2

Összességében tehát az alap 16GB memórián kívül csak minimális változások lennének, ha a híresztelés igaznak bizonyul és valóban ilyen konfigurációban lesznek elérhetőek a következő generációs Retina kijelzős MacBook Pro számítógépek. Érdemes még megfigyelni, hogy most először kerülne 1TB tároló a készülékbe, mint alapfelszereltség. Bár a frissítés híre teljes mértékben megalapozatlan, mégis logikus lépés lenne az Apple részéről a Haswell processzorral rendelkező gépeken újítani egy kicsit, míg az új Broadwell processzorok késnek.

A jelenlegi Retina kijelzős számítógépek továbbra is megvásárolhatóak például az iSTYLE üzleteiben:

Screen Shot 2014-07-27 at 22.55.21

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Az uj Haswellek kijottek, vagy rovid idon belul erkeznek, igy ha nincs Broadwell, akkor mindenkepp jo lepes lenne, ha frissitenenek. Plane, ha ennek is levinnek az arat 100 dollarral, a kategoriajaban igy is az egyik ha nem a legolcsobb gep, a tobbi gyarto pisloghatna 🙂


Add a Comment