fbpx Skip to content

Ha már te is régóta követed az Apple híreket, akkor bizonyára ismerősen csenghet számodra a Flurry Analytics nevű cég, amely Steve Jobs kedvenc elemzőcégeként lett világhíres még 2010-ben.

screen-shot-2014-07-19-at-13-52-46

A tegnapi nap során a Yahoo “több száz millió dollárért” vásárolta meg a vállalatot – írta Kara Swisher, a Re/code újságírója.

A TechCrunch szerint a felvásárlási ár körülbelül 200-300 millió dollár körüli összeg lehetett, valamint azóta a vásárlást a Yahoo szóvívője is megerősítette.

A Flurry Analytics volt az a cég, amelynek 2010-ben sikerült kimutatnia azokat az új iPhone és tablet készülékeket, amelyeken az Apple fejlesztői éppen kísérleteztek és dolgoztak az Apple főhadiszállásán, majd ezen új készülékek elérhető specifikációit publikálták is a nyilvánosság felé. 2010-ben ez óriási lépésnek számított a vásárlókról és felhasználókról történő adatgyűjtés területén és érthető módon az eset, hogy kitudódtak az Apple új, titkos projektjei rendkívül bosszantották Steve Jobs-t is.

Az alábbi videó jól összefoglalja Jobs véleményét az esetről:

itunes-connect-redesign-01

Időközben természetesen az Apple is felzárkózott a statisztikai és a különféle analitikai eszközök területén, a teljesen megújult – WWDC fejlesztői konferencián is bemutatott – iTunes Connect megjelenése pedig az év vége felé várható a fejlesztők számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment