fbpx Skip to content

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az iTunes Festival Londonban, ahol a legnépszerűbb zenészek egy hónapon keresztül, minden nap élő koncertet adnak a rajongóknak.

iTunes_Festival_2014

A rendezvény idén is szeptemberben lesz, de egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor kezdődik. Ilyenkor minden este 2-3 előadó lép fel a londoni Roundhouse-ban, idén olyanok részvétele várható, mint például a Maroon 5, Pharrell Williams, Beck, Sam Smith, Blondie, Kylie, David Guetta, 5 Seconds of Summer, Calvin Harris vagy Chrissie Hynde.

roundhouse

A koncertsorozatra a belépőket az Apple osztja szét a jelentkezők között teljesen ingyen, így külön nem lehet rá jegyet vásárolni. Az előző években azonban csak az angol, francia, német, ír vagy holland lakosok között sorsoltak jegyeket, így mi sajnos kimaradtunk a helyszíni tombolásból. Viszont hogy azok se keseredjenek el, akik így nem vehetnek részt a koncerteken személyesen, az Apple ilyenkor elérhetővé teszi az App Store-ban az iTunes Festival appot, amelyen keresztül bárki követheti az élő közvetítést számítógépről, iPhone-ról, iPadről, iPod touch-ról, sőt akár Apple TV-ről is. Ez az app egyelőre még nem elérhető.

A koncerteket pedig nem csak élőben követhetjük, hanem egy ideig utólag is visszanézhetőek lesznek, így ha valaki lemaradna adott napon a kedvencéről, akkor azt másnap már akár meg is tudja nézni felvételről.

iTunes_Festival_eszkozok

Az alkalmazásban eddig napi bontásban láthattuk a felsorakozó előadókat, illetve rövid biográfiát is olvashatunk róluk, ha estleg nem ismernék, sőt bele is hallgathattunk a legnagyobb slágereikbe, amit akár egyből meg is vehettünk az iTunes-ban. Ez idén is így lesz várhatóan.

Bővebb információk a fesztiválnak szentelt itunesfestival.com oldalon, és az iTunes-ban várhatóak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Az angol lakosok az angol allampolgarsagot is jelent egyben vagy eleg itt elni?es ha igen akkor lehet meg jegyet igenyelni,es ha igen akkor hol?

  2. @pete66: annyit lehet tudni egyelőre, amennyi a cikkben van, illetve a sajtóközleményben szerepel egy ilyen rész: “Music fans from across the world can win tickets to the iTunes Festival through competitions run by local media partners. In the UK, fans can win tickets by entering ballots on iTunes, as well as through select media partners including Global Radio and the London Evening Standard. “


Add a Comment