fbpx Skip to content

Nem kevés fóliát teszteltem, próbáltam már ki az elmúlt évek alatt. A ZAGG márka talán nem mindenki számára ismerős, de az Invisible SHIELD-et már biztos többen hallottátok már.

IMG_4151

Most a ZAGG legújabb fóliáit raktuk fel a készülékeinkre és próbáltuk ki.

iPhone, iPad

A ZAGG iPhone-ra és iPadre elérhető üvegfóliája a prémium kategóriába sorolható. Ez a fólia többszörösen védi a készüléket, és mivel üveg, tulajdonképpen ugyanazt az érzést kapjuk, mintha csak fólia nélkül használnánk a készüléket. A prémium minőséget komolyan gondolta a cég, mivel élettartam-garanciát is vállal ezekre a fóliákra.

zagg_invisibleshield_glass-contents

Felrakása egyébként rendkívül könnyű. Mindent kapunk hozzá, alkoholos tisztítószert, törlőkendőt, és persze részletes utasításokat is. Felrakás után az üvegfólia egy picit érezhető a Home gombnál, de ettől függetlenül ugyanolyan színeket kaptunk a kijelzőn, mint fólia nélkül. A tapintás sem változott. Az Invisible SHIELD GLASS tehát tökéletesen átlátszó és könnyedén felrakható termék, amit itt tudtok megrendelni:

[gravityform id=”8″ name=”ZAGG iPhone,iPad”]

Retina Macbook Pro

IMG_4162

Újdonság a ZAGG Retina MacBook Pro-ra felrakható fóliája. Ez egy átlátszó, nedvesen felrakható fólia, mely segítségével tok nélkül védhetjük a készüléket kívülről és belülről egyaránt. Ahogy a fenti kép is mutatja, szinte alig látszik a fólia, inkább üvegszerű hatást kelt. Segítségével elrejthetjük a készüléken már meglévő kissebb karcolásokat is, illetve a nano memory technológiájának hála meggyógyítja önmagát: a kisebb karcok kis idő elteltével “beforradnak”, és ismét olyan, mint ha új lenne.

IMG_4164

A fólia felhelyezése azonban itt már komoly művelet, érdemes ketten nekilátni. Az utasításoknak hála, körülbelül fél óra alatt felrakható, arra figyeljünk oda, hogy kellően nedves legyen, és ne nyújtsuk meg a fóliát.

Én körülbelül 1,5 éve használok a Mac-emen ilyen kiegészítőt, és teljes mértékben elégedett vagyok vele, bátran ajánlom azoknak, akik féltik a Retina MacBook Pro-jukat. Mi ugyan csak alul-felül helyeztük el, azonban belül és körben is védelmet nyújt, ha felrakjuk a fólia többi részét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ez nem törik? Lehet minden irányba hajtogatni? Vagy 1 Tonát is rá rakhatok és semmi baja? Vagy mire jó azon kívűl hogy olyan mint az igazi üveg????

  2. @trigmegistos: ha a készülékre feltetted, és aztán a készüléket minden irányba hajtogatni kezded, vagy 1 tonnát teszel rá, a legkisebb problémád lesz az, hogy lett-e baja ennek az üvegnek.

  3. Az elettartam garancia mit takar? Bocsi nekem nem vilqgos;( 1-2 ev vagy amig a telefon mukodik?

  4. Illetve mennyi az ara? A bemasolt vmire rakkatintani telon nem tudok safariba bemasolni ezt meg nincs ertelme.

  5. Én már a kezdetek óta iPhonet használok, de soha nem volt semmien védőfóliám. Nem bánok hímestojásként a telefonnal de ennek ellenére sem keletkezett egyik készülékemen sem olyan karc ami látványos vagy feltűnő lenne. De hogy ipadre vagy macbookra bármilyen fóliát tenni, azt még másnál sem értem minek.

  6. Mar vagy 5 honapja hasznalok ilyet… 🙂 Ajanlom!

  7. Nekem 2 hetet bir zsebemben hordom a telefont a sarka porosodik ef feljon egybol. Kb 2 hetet bir es lejon. Tudok fotokat kuldeni!

  8. Nem értem hogy miért van az hogy ha van egy cikk/teszt tokról fóliáról akkor mindig akad valaki aki az mondja hogy ezek csupa felesleges dolgok.? Egyesek nagyon hamar elfelejtik hogy nem csak irodában dolgoznak emberek. Én pl. az építőiparban és égy másik kiemelten koszos, strapás területen is dolgozom. Igen is nagyon fontosak ezek a kiegészítők hogy megvédjék 100-150E forintos eszközöm. Én egy SPECK Candyshell tokot használok üvegfóliával együtt. Még a gombmarticára várok hog megjöjjön és akkor nem lesz mélyebben az sem. Számomra ez egy megfelelő védelem.

  9. @iBali4s:
    Én meg azokat nem értem, akik irodában dolgoznak és mégis “atom” védelemnek teszik ki a telefont.
    IS-t próbáltam, nem volt rossz, de eladtam, mert úgy általánosságban…
    vastagabb lesz a készülék, zsebben koszolódik és rövid idő után lejön, nem a legegyszerűbb felrakni őket (van amit egyszerű), védik a telefont, de amennyibe kerülnek a végén nem tudom annyival többért eladni a telefont.
    Szóval számomra nyűg. Alap esetben is vigyázok rá (biztosításom is van rá), ezért értek egyet azzal, aki szerint a telefon van értünk és nem mi a telefonért.

  10. Kleinguru teljesen igazad van. Nem azért van telefonunk hogy óvjuk védjük minden kis porszemtől, ezzel magunknak okozva mégtöbb fáradtságot, hanem hogy használjuk. És molivan ha van rajt egy kis karc? Majd megszólják a haverok?

  11. @zeharom: mivel életgaranciás gondolom kicseréltetted ott ahol vetted.

    @JEROME: Persze ez logikus, én amúgy fóliát minden esetben használok, tokot már kevésbé.

  12. Tehát akkor semmi értelme meg venni

  13. Köszi Jadeye

  14. @trigmegistos: a kérdésed eleve értelmetlen volt, hiszen ilyen esetben, amit vázoltál, lényegtelen, hogy milyen fólia van a készüléken, a készülék tönkre fog menni. 1 tonnától semmiféle fólia nem védi meg, mert az a készülék alapvető tulajdonságait, így a készülékház ellenállóképességét nem változtatja meg.


Add a Comment