fbpx Skip to content

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, az Apple egy új, kifejezetten az egészségi állapotunkat felmérő alkalmazáson dolgozik az iOS 8 kapcsán, ami képes lesz együttműködni az App Store-ból letölthető fitnesz appokkal és egyes hordozható kiegészítőkkel a Health API-n keresztül, azok adatait pedig meg tudja majd jeleníteni egy átfogó, egységes felületen.

Health-app-1

Az iOS 8 beta 3-ban még tovább csiszolták a már meglévő funkciókat, és kaptunk néhány újat is. Az előző beta verziókban a Health csak kézzel rögzített adatok befogadására volt képes, a beta 3-ban már viszont felhasználja az M7 koprocesszor által feldolgozott adatokat, például a megtett lépések számát, és ezeket meg is jeleníti nekünk. A begyűjtött adatokat napi, heti, havi vagy akár éves nézetre is lebonthatjuk, ahol a választott nézethez specifikusan mutatja például az átlagos lépés-, vagy kilométerszámot.

Ha pedig kifejezetten az adatok megszállottjai vagyunk, és mérhetetlen információéhséggel rendelkezünk, az M7 processzornak köszönhetően akár egy hétre visszamenőleg, percenkénti lebontásban is megtekinthetjük aktivitásunkat. Amennyiben az Apple biztosítani fog hozzá exportálási lehetőséget, azt követően akár csinos kis statisztikákat is összedobhatunk majd arról, hogy mennyire jól, vagy adott esetben nem jól teljesítünk.

Photo 09-07-14 16 33 06

Egy újabb adatforrás is bekerült a készülő alkalmazásba, ami a koffeinbevitelünk nyomonkövethetőségét teszi lehetővé külső alkalmazás használata nélkül. Hogy ezt miképpen fogjuk majd hasznosítani, még nem teljesen tisztázott számunkra, annyi biztos, hogy ha komolyan szeretnénk venni, és kihasználni az alkalmazás nyújtotta lehetőségeket, valamint felhasználni a kapott statisztikákat, akkor az automatikusan begyűjtött adatok mellett sok egyéb információt leszünk majd kénytelenek beírni nap, mint nap.

Photo 09-07-14 16 49 18

Ezekre persze előbb-utóbb biztosan születnek majd praktikus megoldások mind az Apple, mind pedig külső fejlesztők részéről, és mivel az őszi megjelenésig még sok idő van hátra, addig biztosan számíthatunk még komolyabb előrelépésekre.

Azt persze fontos megemlíteni, hogy nem minden, az iOS 8-at támogató Apple termék rendelkezik M7 koprocesszorral, az egyelőre csak az iPhone 5s, iPad Air és az iPad mini retina kijelzős változatában található meg. Ám a régebbi, de M7 nélküli készülékek használóinak sem kell csüggedniük, hiszen ők is használhatják majd a Health alkalmazást, egyedül az M7 processzorra hagyatkozó funkciók lesznek csak korlátozva.

A Health továbbfejlesztése mellett természetesen sok más, és hasznos újdonságot is hozott magával a beta 3, ezekről pedig a legutóbbi, beta 3-mal foglalkozó cikkünkből informálódhattok.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. A Health app szinkronizál legalább az iPaddel?

  2. De ha folyamatosan be lesz kapcsolva ez a Healt alkalmazásban lévő lépésszámláló akkor nem fogja brutálális módon ez is lemeríteni a készülék akksiját? Mert ha már abból indulok ki hogy ha be marad kapcsolva mondjuk a facebook frissítés a háttérben már az is nagyon lehúzza

  3. Tapasztalataim szerint a beta 2-höz képest beta 3 alatt némileg jobban merül a készülék (iPhone 5s), de erre azért nem lehet még jelenleg alapozni, mivel még rengeteg egyéb olyan plusz debug szerű és más folyamat zajlik a háttérben, ami szintén jobban merítheti az adott eszközt. Augusztus közepétől szerintem már nagyjából lehet majd saccolni, hogy mennyivel is változott a fogyasztás.


Add a Comment