fbpx Skip to content

A mai nappal az Apple bevezette a kétlépcsős azonosítást az iCloud.com oldalon is. Ez azt jelenti, hogy most már SMS-ben vagy készüléken keresztüli azonosítással léphetünk be az iCloud.com-on a fiókunkba. Ez természetesen csak azon felhasználói fiókokkal működik, ahol az Apple már aktiválta a kétlépcsős azonosítást. Sajnos hazánkban még nem mindenkinek aktiválták, így ahogy a cikk címében is írtam, itthon csak később vehetjük igénybe ezt a funkciót.

Screen Shot 2014-06-30 at 23.54.18

Belépés után az iCloud.com-on a fenti képernyő fogad. Jól látszik, hogy csak a Find My iPhone funkciót érhetjük el, a többihez kétlépcsős azonosítás szükséges. Logikusan a Find My iPhone elérhető enélkül is, mivel ha ellopták a készülékünket, ne szívassuk magunkat azzal, hogy próbálunk saját magunknak azonosítót küldeni. 🙂 A Verify gombra nyomva rögtön felugrik egy képernyő, hogy amennyiben be van állítva készülékünk, akkor küldjünk rá azonosító kódot:

icloudtwofactorauthentication

Természetesen a fenti ablak csak akkor ugrik fel, ha van “Trusted Device”, tehát már előtte ellenőrzött eszközünk hozzáadva, amit az appleid.apple.com oldalon adhatunk hozzá a felhasználói fiókunkhoz:

Screen Shot 2014-06-30 at 23.58.26

FIGYELEM! A kétlépcsős azonosítás beállítása alatt lévő egyedi Recovery azonosítót mindenképp írjuk fel valahova! Ez nagyon fontos, mivel enélkül és “Trusted Device” nélkül NEM TUDUNK belépni az Apple felhasználói fiókunkra. Nem lehet kikerülni, nem lehet kódot kérni emailben, csak és kizárólag ezzel a kóddal fogunk tudni belépni. NE VESZÍTSD EL!

A kétlépcsős azonosításról és beállításáról korábban már írtunk nektek itt: Kétlépcsős azonosítás: magasabb biztonság az Apple ID-nkhoz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Szuper ! Ez tényleg egy hasznos védelmi pont.

  2. Egy dolog mindig is érdekelt ezekkel a kétlépcsős azonosításokkal kapcsolatban, hogy vajon a második lépésben kiküldött SMS-ekért ki fizet? A felhasználó, az Apple vagy a szolgáltató megoldja saját zsebből?

  3. @crayo: ilyenkor az adott szolgáltatást nyújtó költsége az üzenet, neked nem kerül pénzbe.

  4. Crayo: a pontos válasz szerintem az hogy nálunk a küldő fizeti az SMS-t. USA pl. kivétel, asszem ott a címzett… Bár lehet kivétel ha ilyen jellegű szolgáltatás van…

    Eltelt 1 év és én még mindig nem kaptam meg a kétlépcsős azonosítást. Van olyan magyar polgár egyáltalán aki igen? Vagy iOS 9-cel ez már jó lesz?

  5. @Andoro: USA esetén ez tarifacsomagtól függ, mert például pay-as-you-go esetén alapból még a bejövő hívásokért is fizethetsz, ha olyan a csomagod – persze adott havidíjért meg már azonnal korlátlan a hívás és az SMS is.


Add a Comment