fbpx Skip to content

Derült égből villámcsapásként bukkant fel a hír, hogy megjelent egy új, untethered jailbreak, ami képes feltörni az összes készüléktípust, amin iOS 7.1 vagy 7.1.x van – avagy a kínaiak már (megint) a jailbreakben vannak. Mielőtt azonban nekiugranánk magának a jailbreaknek, nézzük meg, mit érdemes tudni róla.

pangu

Egyrészt a projekt oldala mindenki számára kínai lesz (szó szerint), mert nincs is angol vetülete. A másik, hogy még az evasi0n 7 esetén jelentős felhördülést eredményezett, hogy az a kínai felhasználók számára tájékoztatás nélkül feltelepítette a TaiG nevezetű, kínai alkalmazásboltot, ami a megállapodások ellenére tele volt warezzal. Harmadrészt jelenleg csak Windows esetén működik az app.

Persze a problémák itt még nem érnek véget. Maga az alkalmazás is csak kínaiul hajlandó megjelenni – vagy adott esetben még úgy sem, csak kérdőjelekkel. Ettől függetlenül gyakorlatilag az evasi0n egy kissé átalakított felülete fogad minket, így ha azt már tudjuk akár becsukott szemmel is használni, akkor ezzel sem igazán lesz problémánk. Az angol nyelv kihagyása azonban elég nagy érvágás azoknak, akik nem tudnak kínaiul, vagy becsukott szemmel végiglépkedni a jailbreaken.

pangu_app

A Windows esetén letölthető változat közel 80MB-os mérete is kissé bizalmatlanná teszi az embert az egésszel kapcsolatban, de ennek a nagy méretnek a magyarázata az, hogy a jailbreak a Cydia mellett most is feltelepít egy kínai alkalmazásboltot – ami természetesen ismét tele van warezzal. Mac-es verzió egyelőre nincs, mert azon elvileg még dolgoznak.

pangu_jailbreak

Ezen felül még megkavarja a dolgot az, hogy a jailbreak előtt a készüléken vissza kell állítani a dátumot és az időt 2014.06.02. 20:30-ra, mert a folyamat során felhasznált enterprise tanúsítvány csak addig a dátumig volt érvényes. További hátránya, hogy az óriási méretű alkalmazásbolt telepítése miatt ameddig a Cydia nem helyez át egyes dolgokat a root partícióról a user partícióra, az eszköz fel fogja dobni, hogy kevés a hely.

pangu_store

Az ismertebb jailbreakes fejlesztők közül ih8sn0w kolléga már meg is nézte ezt az új eszközt, és állítása szerint az eszköz a felhasznált enterprise tanúsítvány és a warez store mellett egyébként “tiszta”, nincs benne spyware vagy egyéb:

Mindenesetre úgy tűnik, hogy vannak, akiket nem tölt el őszinte örömmel az eszköz megjelenése, hiszen a jailbreaket kiadó csapat i0n1c kolléga egy korábbi tanfolyamán szívta magába a tudást, aki elképzelhetőnek tartja, hogy az ő bugjait használták fel:

Hogy mindez mennyiben érinti majd az iOS 8 jailbreakjét, vagy hogy mikor jelenik meg majd az iOS 7.1.2, és hogy azt támogatni fogja-e majd, az egyelőre jó kérdés.

MuscleNerd ugyanakkor kiemeli, hogy a kínai megoldás a lejárt tanúsítvány használatával úgy tűnik, nem lőtt el semmi olyan hibát, amit a többi fejlesztő az iOS 8 jailbreakjéhez tartogat. Emellett azt is megjegyzi, hogy a lejárt tanúsítványok használata számukra törvényességi okokból nem opció.

Merjem használni?

Mi egyelőre egy teszt eszközünkre tettük csak fel (retina iPad mini), és noha működik, de egyelőre nem tudunk a biztonságosságáról nyilatkozni, illetve hogy a nem kínai eszközökkel hogyan viselkedik. Ezt hamarosan megnézzük, és frissítjük a cikket.

A 7.1 és 7.1.1 esetén is van lista a kompatibilis tweakekkel, amit itt lehet megtalálni, és folyamatosan frissül.

pangu_cydia

Így mi jelenleg semmiképp sem javasoljuk a használatát, mert ismeretlen forrású a dolog, és így a fejlesztőik eddig még nem tettek le semmit az asztalra, ami alapján megbízhatónak lehetne tekinteni őket és az általuk kiadott szoftvert.

Aki ennek ellenére kísérletezni szeretne vele, az az oldal címét Google Translate alá vetve még akár how-to-t is találhat (kínai screenshotokkal).

Végezetül pedig vizuális típusok számára itt egy videó is:

Pangu 1.1

Időközben megjelent az 1.1-es verzió, amiben nem csak hibajavításokat, hanem angol nyelvet és már Mac-es verziót is elérhetővé tettek a fejlesztők. Egyúttal lecserélték a korábbi verzióban használt sebezhetőségeket is másikakra, de ez nem érinti a felhasználókat. Akinek gondja volt azzal, hogy a készülék betöltés közben folyamatosan újraindult, annak az új verzió használata ezt meg kell oldja.

Pangu 1.2

2014.08.09-én megjelent az 1.2-es verzió, amiben további hibajavításokat kaptak azok, akinek az iPhone 4 vagy 4s készülékük betöltés közben folyamatosan újraindult, ezen túl alapértelmezetten lehetővé teszi a teljes fájlrendszerhez való hozzáférést USB-n keresztül (ehhez korábbi verzió esetén az afc2add csomag telepítése kellett), illetve egy sandbox log hibát is orvosol, patcheli a task_for_pid-et, és feldob egy üzenetet is, ha a jailbreak nem sikerült volna valamiért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

170 Comments

  1. Köszi!

  2. Témázásin kívül nekem sok értelme nincs a jailbreaknek, az appok amikre meg szükségem van max 5€-ba kerülnek. Cserèbe nyugodtan alszok, tudva azt hogy nem hackelik meg a telefonom.

  3. @Kovee79: attól, hogy jailbreakelt a készüléked, még senki nem fogja tudni csak úgy meghackelni – csak ha olyan csomagokat teszel fel, amik mellékhatásaként ez előfordulhat. a (megbízható forrású) jailbreak önmagában nem okoz semmi ilyesmit, de jelenleg itt még nem lehet tudni sokat a dolog pontos hátteréről, így ebben az esetben emiatt érdemes a fokozott óvatosság.

  4. Sziasztok! Hát azt hiszem én is kihagyom ezt a jailbreaket. Én is szeretek nyugodtan aludni 🙂

  5. Az Enterprise aktiváció miatt nem pont ezt engedélyezzük, hogy távolról játszhatnak a telefonnal?

  6. @Jecy: nem, ez nem “enterprise aktiváció”, hanem ez egy enterprise tanúsítvány, ami nem erre való, azzal appokat szoktak aláírni, és így valószínűleg egy olyan app telepítésén keresztül küzdi fel a jailbreaket, amit a tanúsítvány miatt a készülék telepíteni enged, de a pontos működéséről egyelőre nincs információ.

  7. Áhá, szóval akkor elvileg ez veszélytelen. Naszerű, köszi a választ, de azért pár napot még várok vele, hogy kiderül-e mit csinál valójában, vagy esetleg átveszi más csapat és kiad egy angolt. Úgyis csak a minion rusht kéne hackelni kicsit, másra nem kell a jb most.

  8. @Jecy: egy tanúsítvány önmagában nem veszélyes, az a kérdés csak, hogy pontosan mit is csinál ez a jailbreak. ameddig ez nem derül ki, addig nem lehet kijelenteni, hogy veszélytelen.

  9. Azt nem értem hogy az ismert fejlesztők miért nem adták ki eddig a saját jailbreak-jüket? Hiszen aki olvassa a twittert az tudja hogy ők is megtehették volna. Persze tudom hogy nem akarják ellőni a lehetőséget egy sokadik alverziónál ha egy következő főverziónál is megvan a hiba amit felhasználjatnak. De ennek az eredménye az amit most tapaaztalunk, és megy a berzenkedés hogy így meg úgy meg ez meg az, meg ez az általam felfedezett hiba stb. Az biztos hogy a fejlesztésnek jót tesz a rivalizálás, de néha az összefogás is eredményre vezethet, és akkor nem futnánk bele ilyen esetekbe. Persze ezzel nem azok munkáját akarom minősíteni akik kiadták a jb-t, de azért mégsem egy evasion…

  10. Hol lehet tájékozódni a jailbreakek működéséről? Figyelek pár kulcs személyt twitteren, de egy magyar leírás jobban jönne. Esetleg az evasi0n 7 működéséről nem írnátok egy hasonló cikket, mint anno a: "Evasion: mi van a motorháztető alatt?" ?

  11. Azért én mondjuk elég galád dolognak tartom, hogy azért nem adnak ki egy jb-t mert jaj akkor befoltozza az Apple. És akkor addig mi meg üljünk a biztonsági résen? Mert mint látható az elmúlt példákból egyre többen tudnak jb-t csinálni, és ha én vírust akarnék terjeszteni, biztos titokban tartanám. Persze amíg kell a kábel ez nem olyan veszélyes, de láttunk már böngészőből jb-t és nem is olyan régi az ssl hiba, amit csak két év után javítottak. Bármikor jöhet egy újabb ilyen, amit a nagy arcuk miatt visszatartanak, más felfedezi és visszaél vele. Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha összedolgoznának és ha találtak valamit, akkor azt közzé teszik, hogy javítható legyen.
    Az olyan mindegy szerintem h 3 hónapig nincs jb, visszatartják, kijön az új rendszer, majd javítják egy patchben és megint nincs, vagy kiadják egyből akkor is csak az első javításig él a dolog, gyk ugyanannyi ideig, így értelme nincs visszatartani, csak az h addig más visszaélhet vele.

  12. Megvoltak a biztonsági rések, megvolt minden… szerintem már maga a jailbreak is megvolt, de addig tartogatták és szarakodtak, (merthogy majd a 8-ashoz jól jönnek ezek a hibák) míg a kínaiak kiadták ezt a fost. Tiszta szégyen…

  13. @WOLF09: a kínai megoldás a jelek szerint nem olyasmit használ ki, amit a többi jailbreak kapcsán tartogattak, hanem egy lejárt tanúsítvánnyal trükközik.

  14. @Jadeye: Tényleg… ez nem jutott eszembe. Akkor gondolom ezért kell visszaállítani az időt is.

  15. Már vártam nagyon mert a 4S-emen 7.0.4 van és instabil. Remélem valamelyik csapat kiszedi belőle a felesleges szart és kiadja normálisan a jailbreaket.

  16. Elvileg, ha végigneézitek a videot, ami a JB folyamatot mutatja, mielőtt telepítitek, van egy kis box, amit nem kell kipipálni, így csak a cydia települ, az a kínai fos nem. Én így értelmeztem

  17. Tipikus sznob szar az IOS jailbreak nélkül. Olyan hiànyossàgai vannak amit sok esetben màr 10 éve is tudtak a telefonok. Az IOS jailbreakkel ötvözi az IOS stabilitàsàt az android szabadsàgàval(majdnem).

  18. @logic5: vedd ki a pipát az elején, akkor nem tesz fel semmit.

    @petyus33: így igaz, viszont amikor a cikket írtuk, és teszteltük, akkor még nem volt ilyen videó, a cikkben lévő képen meg láthatod, hogy gyakorlatilag semmi emberi nyelvű szöveget nem írt ki, kínai írásjelek helyett is csak kérdőjelek vagy egyéb karakterek voltak, így még a WordLens sem tudott volna mit kezdeni vele, ha tudna kínaiul.

  19. Én felraktam, mivel kellett a geveynek a Furiousmod tweak, de működik az is, és egy nap távlatából a jailbreak is működik ahogy kell!

  20. Megjelent a Cydiaban a "PPSync remover", ami torli a feleslegessen feltelepitett csomagokat, mar ha valakit erdekel. iOS 8-ig en biztos nem frissitek 5s-en 7.0.4-rol…

  21. @ChrisSmith21: ha kivetted a legelején azt az egy pipát, akkor semmi ilyet nem kell használni, mert fel sem teszi ezeket – lásd a videót a cikk végén. a PPSync remover ugyanakkor a nevéből kiindulva leginkább csak a PPSync-et fogja törölni, ami egy kínai verziója az AppSync-nek, és ami így megint problémát okoz a gyári appok működésében.

  22. Az én telefonomat (iPhone 4) olyan szinten kinyírta, hogy manuálisan ki kellet belőle szednem az aksit (Hátlap le stb…) bár igaz amióta ezt megtettem a Cydia fut rendesen… 😀

  23. Esetleg, aki feltette, írhatna majd később tapasztalatokat. Stabil e, felmennek e rá a 7.0.5-ig telepíthető cydia tweak-ek, stb

  24. @sigma: a hardreset se működött?

  25. @petyus33: Semmire nem reagált a telefon alma logo mindenre.., gépre dugva iTunes látta de restore nem ment mert icloud beállítás kikapcsolását kérte szerencsére szedtem már szét ezért próbáltam meg ezt a megoldást és bejött azóta működik szépen a dolog. Csak mondjuk ez egy iPad-nél problémás megoldás lenne 😀

  26. @Sigma: ez valami egyedi hiba lesz, most tettem fel egy teszt iPhone 4-re, és semmi gond nem volt vele. esetleg azt tudom elképzelni, hogy túl régi volt a rendszer, és így lehet, hogy ha előtte backup, aztán egy restore után jailbreakeled, majd állítod vissza az adatokat, akkor nem lett volna gond.

    @petyus33: a cikkben linkelve van egy doksi, amiben követheted, hogy melyik kiegészítők kompatibilisek vagy sem: “A 7.1 és 7.1.1 esetén is van lista a kompatibilis tweakekkel, amit itt lehet megtalálni, és folyamatosan frissül.”

  27. @petyus33: i4 hibátlan kb 2 órája nyúzom tweekekkel és hát egyszerűen király:) Gyorsabbak az alkalmazások, egyszer a google map-s kellet újra telepíteni és pont.

  28. Fent van és működik is. Nekem a kínai áruház nem is jelenik meg. iPhone 4 7.1.1

  29. @mrpappa87: ha az elején kivetted a pipát, akkor nyilván eleve nem is fog, mert akkor fel sem települt. ha nem vetted ki, akkor pedig érdemes törölni a telepített csomagok közül Cydia segítségével, karöltve a PPSync csomaggal, mert azzal lesznek problémáid.

  30. Egy kérdés… Munden bekapcsolásnál megjelenik az a kínai Pangu logó? (az alma logó előtt vagy után) Köszi.

  31. @WOLF09: nem jelenik meg kínai logó. a jailbreak folyamatának lezárulta után már csak a normál alma logó van.

  32. @Jadeye: Köszönöm! Én azt hiszem várok a telepítéssel, amíg nem működnek rajta rendesen az általam kedvelt tweak-ek. pl CameraTweak2, vagy az intelliscreenx 7

  33. Sziasztok! Most hogy elérhetővé vált a 7.1 számára is a JB elgondolkodtam hogy az i4-esemet megcsinálom és keresek hozzá egy dualSIM megoldást, mivel ezekhez szükséges JB. Szeretném megkérdezni a nálam okosabb tapasztaltabb embereket, hogy melyik az a megoldás amivel egyszerre 2 kártyával tudnám használni a telefonom. Láttam ezeket a kis SIM kártya alá betehető szalagkábeleket, de gondolom ott egy idejűleg csak 1 kártya tud menni. Nekem Dual Standbyra lenne szükségem.
    Üdv
    Balu

  34. @csbalu: teleza pont com. nem kell hozzá jb sem szerintem.

  35. @ToniSlow:
    Köszönöm az infót, ezzel annyira nem vagyok előrébb mint a jelenlegi 2. telefonnal, mert ezt is magammal kell hordanom.
    Egy vékonyabb tokra lenne szükségem ami össze van nőve az iPhone-al mint például a socblue, csak nem tudom hogy ennek a tweakje működik-e a 7.1-es JB-en! Ez lenne igazából a kérdés, hogy melyik Dualsimes adapter (BT-os vagy csatlakozós) TWEAK-je elérhető 7.1-re 🙂 Illetve kinek mi vált be?

  36. @csbalu: vagy a simore-nak is van ilyen cucca mint a teleza,

  37. Köszönöm Jadeye! Egyébként ahogy olvasom a Twitter bejegyzéseket, nem lőttek le nagyon értékes exploitot (legalábbis ha jól értem csak i0n1c hőbörög, de a hiba már ismert volt), de egy malware-t is említ i0n1c https://twitter.com/i0n1c/status/481392466202210304
    Szóval én azért nem kísérleteznék vele egyenlőre 😀

  38. @norbert05: ha tovább olvasod a válaszokat, az is látszik, hogy csak irigykedik, és ih8sn0w szerint meg tiszta a cucc. plusz ha a kínai opció elől kiveszed a pipát, azokat fel sem teszi. nyilván ettől függetlenül még továbbra is óvatosságra int, hogy a semmiből bukkantak elő.

  39. Sziasztok!Azt nem tudja valaki,hogy miért tűnt el az üzenetek ikonom??

  40. A magyar billentyűzet fixet mikor fogjátok megcsinálni?

    Előre is köszönöm:R!

  41. Sziasztok!

    Én személy szerint néhány apróság miatt örülök a JB-nek, de simán tudtam volna várni az ismertebb csapatok munkájára.
    Illetve gondolom már az is készen van, csak megvárják az iOS8-at.

    Esetleg egy olyan kérdésem lenne, hogy a régi öregekről nincs valami infótok? (redsn0w, snowbreeze)
    Nagyon nem lehet hallani róluk és Nekem hiányoznak ezek a programok.

    Illetve még egy kérdés, ami ha nem is szorosan, de mégis kapcsolódik a JB témához.

    Valakinek sikerült már i4-ez 7.1-ről visszarakni 7.0.x-re?

    Üdv

  42. @kleinguru: Engem a szolgáltató logo jobban érdekelne iOS7-re. 🙂

  43. Most már minden Ikonom eltűnt!:(

  44. @kleinguru: folyamatban.

    @theatti: grafikus logó: ezt az iOS 7 megjelenése óta nem lehetett az eddigi módszerrel megoldani, mert az Apple módosította a carrier bundle-t, és így hiába írod felül a grafikai elemeket, nem tölti be azokat. majd megnézzük, most lehet-e tenni vele valamit.

    a korábbi iOS-verziók visszarakása kapcsán továbbra is: http://szifon.com/2013/04/01/gyakori-kerdesek-az-aktualis-ios-verzional-regebbi-firmware-visszaallitasa/

    @lacko1985: újraindítottad már a készüléket? bent hagyott pipával jailbreakeltél, vagy anélkül? ha bent hagytad, akkor töröld a PPSync csomagot, és indítsd újra a készüléked.

  45. Kivettem a pipát minden jól ment!megnyitottam a cydiát töltött valamit újraindult utána nem volt üzenetek ikon.Kikapcsoltam most meg nincsen egy ikon sem.

  46. Én egyetértek ezzel. Nekem már a tököm tele, hogy az IOS 8-ra vár mindenki, amiből majd kijön egy olyan verzió ami szar lesz. Majd arra kiadják a JB-t, persze ezt az Apple befoltozza azonnal, és megint nem lesz semmi, hivatkozva arra, hogy majd az IOS9-hez kell az exploit. Igy aztán folyamatosan semmihez nincs JB.
    Legalább az utolsó IOS7.1.1-hez kiadhatnák, mert nagyon sok embernek nem lesz elérhető az IOS8, mert nem adják ki. Akkor az iPhone 4 tulajok nem is fognak tudni JB-t használni ? Hát a “hivatalos” JB-t gyártók menjenek ahová gondolom… Ahogy látom, csak feltűnési viszketegségük van. Mindegyik csak dumál, hogy megvan, meg működik, de látni még senki sem látta. Hát én már nem hiszem el, hogy van egyáltalán. A sárgák ugyan döcögve, de legalább publikáltak valamit. Arról nem is beszélve, hogy mi az, hogy nem lehet “hivatalosan” a kínai áruház??? Ezt ki írta elő ? És mi az, hogy hivatalosan ??? Hát röhögőgörcsöt kapok. A JB mióta hivatalos ? Ez program visszafejtésnek minősül, aminek a publikálását jogszabályok tiltják. Micsoda egy gyökér társaság…

  47. “Emellett azt is megjegyzi, hogy a lejárt tanúsítványok használata számukra törvényességi okokból nem opció.”
    Mert a visszafejtés és publikálás olyan törvényes mi?

  48. Próbálkozz egy hard resettel

  49. @The Count: A jailbreak sajnos ahogy telik az idő és megy a macska egér harc az Apple és a hackerek közt, egyre nehezebb jailbreaket gyártani, mivel folyamatosan foltozzák a meglévő hibákat. Sajna ez nem mehet a végtelenségig. Valszeg eljutottak ahhoz a ponthoz, hogy mint a kincsre, úgy kell vigyázni a felfedezett, kihasználható hibákra. Ha a 7.1.1 hibája felfedezett és használható a 8-ban is, így a kiadott 8-as jailbreak valószínűleg jó lesz a 7.1.1-hez is.

  50. Frissítettem 7.1.1-re visszajött minden!

  51. Nem tudom merjem-e újra megcsinálni a jailbreaket!:)

  52. @The Count: “Majd arra kiadják a JB-t, persze ezt az Apple befoltozza azonnal, és megint nem lesz semmi, hivatkozva arra, hogy majd az IOS9-hez kell az exploit. Igy aztán folyamatosan semmihez nincs JB.”
    ha megnézed az utóbbi időben elérhető jailbreakeket, a 7.1 és a 7.1.1 kivételével minden korábbi verzióra volt jailbreak eddig is, tehát az előbbi mondatod nem állja meg a helyét.

    “nagyon sok embernek nem lesz elérhető az IOS8”
    “Akkor az iPhone 4 tulajok nem is fognak tudni JB-t használni”
    iPhone 4 előtti készülékekre mindre van jailbreak. iPhone 4-re ennek a jailbreaknek a megjelenése előtt is volt több tethered megoldás a 7.1.x esetén, tehát ez totál független az iOS 8-tól.

    “Mindegyik csak dumál, hogy megvan, meg működik, de látni még senki sem látta.”
    láttad, bemutatták videón. egyébként meg azt tesznek, amit jónak látnak, elvégre te teljesen ingyen kapod. akkor reklamálhatnál jogosan, ha előre fizettél volna a jailbreakért, de azt nem kapod meg időben.

    “A sárgák ugyan döcögve, de legalább publikáltak valamit. ”
    kínaiakról van szó, és nem “sárgákról”. a felhasznált hibát pedig i0n1c-tól szívták magukba, de annak felhasználása eléggé kérdéses etikai szempontból.

    “mi az, hogy nem lehet “hivatalosan” a kínai áruház”
    senki nem azt mondta, hogy nem lehet hivatalosan kínai áruház, hanem hogy korábban a felhasználók tájékoztatása nélkül került bele. de olvasd el a linkelt cikkeket, ott van benne.

    “Ezt ki írta elő”
    a jailbreakes közösségi normák írták elő, hogy olyan dolog nem kerül bele, amiről nem tájékoztattak. a TaiG pont ilyen volt, hogy senki nem tudott róla.

    “A JB mióta hivatalos”
    “Ez program visszafejtésnek minősül, aminek a publikálását jogszabályok tiltják.”
    “Mert a visszafejtés és publikálás olyan törvényes mi?”
    a tanúsítványok illegális használata nem szoftveres hibát használ ki, az eddigi jailbreakek technikailag másképp működtek. olvasd el az evasi0n jailbreak működéséről szóló cikkünket, részletesen le van írva, így az Apple is tudja egyébként javítani.

    a DMCA törvény hatálya alól régóta kikerült a jailbreak, így az legális, és az Apple maga is azt írja, hogy nem javasolja, és adott esetben garanciavesztő lehet, mert az iOS felhasználási feltételeinek megszegése. nem azt írja, hogy minden esetben garanciavesztő. de tedd fel ezt a kérdést MuscleNerdnek, és majd megválaszolja ő, mi mindössze a tweetjében látható szöveget fordítottuk magyarra az angolul nem tudók kedvéért.

  53. @The Count:
    “[…] Ez program visszafejtésnek minősül, aminek a publikálását jogszabályok tiltják. […]”

    Ez így teljesen valótlan. Nem tudom, feltűnt-e, de — a visszafejtés eredményét (assembly vagy dekompilált kód, esetleg az exploit működésének leírása) nem publikálták. Az, hogy kiadnak egy JB-t, ami kihasznál egy adott sebezhetőséget, nem egyenlő azzal, mintha a reverse engineering folyamatát és a konkrét hibát, és/vagy az azt megcélzó program működését tárnák fel.

  54. iPhone 4S, IOS 7.1.1 hát megcsináltam, és úgy ahogy, de működik. A tweakkek… hát van ami jó, van ami nem megy, vagy safe mode-ba rakja a készülékemet. Ilyen például az egyik kedvencem, a Sicarius is. Ezzel a tweakkel példáúl ki lehet lőni az össze appot egyszerre, szerintem tök jó, használtam 7.0.4-el, és hibátlanul működött. Most viszont a 7.1.1-el azt csinálja, hogy amikor ki akarom lőni vele az appokat, akkor újraindítja az egész készüléket, és Safe Mode-ba teszi.
    Na nekem inkább ezzel van már teli a tököm…

  55. “iPhone 4 előtti készülékekre mindre van jailbreak. iPhone 4-re ennek a jailbreaknek a megjelenése előtt is volt több tethered megoldás a 7.1.x esetén, tehát ez totál független az iOS 8-tól.”
    Na persze a tök szar 7.0.x-hez. A 7.1 pedig megincsak hibás. De ha gondolkodnál, akkor nyílvánvaló, hogy az első kiadású IOS8 szinvonala is hasonlóan szar lesz mint a 7-es esetében. Nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e erre kiadni a JB-t.
    Nekem az a problémám, hogy nem fejeznek be semmit. Nyílván a 7-ből 7.1.1, vagy max 7.1.2 lesz. Akkor talán erre be kellene fejezni a JB-t, és nem félbehagyni olyan indokkal, hogy az IOS8 legelső bugos változatára kell. Ez nyílván kb 1 hónap után be lesz foltozva. Akkor meg mi a fenének ? Igy se a 8-hoz, se a 7 utolsó verziójához nem lesz JB. Baromi jó.

    “láttad, bemutatták videón. egyébként meg azt tesznek, amit jónak látnak, elvégre te teljesen ingyen kapod. akkor reklamálhatnál jogosan, ha előre fizettél volna a jailbreakért, de azt nem kapod meg időben.”
    A videó nekem nem bizonyít semmit, ugyanis rengeteg kamu is volt már köztük. Én nem reklamálok, de azért ne felejtsük már el, hogy a JB íróinak, a mi kis közösségünk adja a béta tesztelők népes táborát, persze mi is ingyen tesszük fel az ő fejlesztésüket. Ha mi nem lennénk, akkor az Ő nevük a kanyarban sem lenne.

    “a jailbreakes közösségi normák” Na ne vicceljünk már. Mi ez ? Valami egyesület ? Vagy etikai kódex ? Azért ne komolytalankodjunk már. Összefog 8 ember és lefektetnek valami szabályt. A kínaiak ehhez nem csatlakoztak. És ? Valamilyen jogszabály írja elő, hogy nekik ezt feltétlen így kell csinálniuk ? Ennyi erővel Ők is szabályozhatják saját maguk. Összeáll 8 kínai és csinál egy normatívát. Akkor melyik lesz az igazi ???

    Az pedig, hogy az Apple ezekből tanulva javítja a hibákat, tulajdonképpen ingyen hackereket alkalmaznak így, és csak azért nem perelték még szét őket, mert nekik így hasznot hajtanak. El fog jönni az az idő, amikor majd az Apple erre lépni fog az biztos, de még nem érdeke.

    “fel ezt a kérdést MuscleNerdnek” meg fog történni, és beszélni fogok az Apple -val is ezügyben, hamár ennyire felcsesztétek az agyam. A tököm tele azzal, hogy a hackintosh törvénytelen, a JB meg nem. Ez igen érdekes téma azt hiszem. A hackintos semmilyen visszafejtést, sőt semmilyen törést nem tartalmaz. Ennek ellenére illegális. A JB ami belenyúl egy csomó mindenbe az pedig szabad. Hát ez igen érdekes. Igazából ez semmi más mint az, hogy az Apple érdekeit képviseli-e vagy sem. De ezt mind az USA mind az Úniós szabályozás szempontjából meg fogom vizsgáltatni.

  56. Persze én mindkettőt használom, és fogom is, a jogszabályi háttere azért viszont érdekes. 🙂

  57. @The Count: “Na persze a tök szar 7.0.x-hez.”
    egy-két kivétellel az összes iOS-verzióhoz van jailbreak. arról nem a jailbreakes fejlesztők tehetnek, hogy neked tök szar a 7.0.x, és a 3.x, 4.x, 5.x, 6.x esetén 1-2 speciális eset kivételével minden esetben lehet jailbreakelni. az iOS-t ellenben nem kötelező frissíteni, tehát maximum azok szívtak, akik az iPhone 4-üket már eleve 7.1.1-es verzióval kapták, ami nem csak, hogy elenyésző szám, hanem mivel tethered jailbreak eddig is volt, így nem teljesen érthető a probléma.

    “Nekem az a problémám, hogy nem fejeznek be semmit.”
    “Akkor talán erre be kellene fejezni a JB-t”
    egy szoftvert emberek fejlesztenek. az emberek hibáznak. a hibákat javítják. így jelenik meg egy új szoftververzió. ez nem befejezetlenség, hanem folyamatos javítás és fejlesztés. a jailbreaket akkor adják ki, ha azt már több tucat eszközön tesztelték, de ha végiggondolod logikusan, nem lehetséges millió különböző környezetre, felhasználóra és használati szokásra tesztelni, ezért még a jailbreak is kénytelen frissülni időnként. de téged ez jóformán semmiben nem érint, mert Cydiában frissítesz egy csomagot, és kész.

    “és nem félbehagyni olyan indokkal, hogy az IOS8 legelső bugos változatára kell”
    beta iOS verziókra jellemzően nem szokott lenni jailbreak, egyedül abban az esetben, ha az Apple időközben kijavítja az adott hibát. egyébként nem szokott lenni publikus, épp azért, hogy az Apple a beta fejlesztése alatt ne tudja azt javítani.

    “a mi kis közösségünk adja a béta tesztelők népes táborát”
    a jailbreak esetén nincsen nyilvános betateszt. amit kapsz, az a kész jailbreak, de ahogy már írtam fentebb, mivel mindent emberek fejlesztenek, akik hibázhatnak, és mivel millió különböző környezetre nem lehet előzetesen tesztelni, így később javítják a hibákat, hogy neked ne legyen problémád.

    “Ha mi nem lennénk, akkor az Ő nevük a kanyarban sem lenne.”
    nem érted a dolog lényegét. a jailbreak egy lehetőség, nem pedig valami, ami jár. olvasd el a jailbreak történetéről szóló cikkünket, és meglátod, miért is indult az egész, és miről szól.

    “Összefog 8 ember és lefektetnek valami szabályt.”
    a jailbreakes közösség nem 8 ember, de úgy látom, nem vagy tisztában ezzel. a normák az évek során, folyamatosan alakultak ki a jailbreak fejlődése mellett.

    “Összeáll 8 kínai és csinál egy normatívát. Akkor melyik lesz az igazi ?”
    kicsit elvonatkoztatva vegyük az emberi jogok nyilatkozatát. összeáll 8 kínai, és kitalál és megír egy másikat. akkor melyik lesz az igazi? az, amit 8 kínai kitalált, vagy az, amit több millióan elfogadnak normaként?

    “El fog jönni az az idő, amikor majd az Apple erre lépni fog ”
    folyamatosan megteszi, ezért nincs egy ideig jailbreak az újabb iOS-verziókra. de erről is van már részletes cikkünk. az Apple meg a hibákat nem csak a jailbreak miatt javítja, és sok olyan hibát is javít, aminek köze nincs a jailbreakhez.

    “meg fog történni, és beszélni fogok az Apple -val is ezügyben, hamár ennyire felcsesztétek az agyam”
    mindössze kijavítottam azokat a részleteket, amikkel kapcsolatban pontatlanok az információid. ha ezen felcseszted az agyad, azzal én nem tudok mit tenni.

    “A tököm tele azzal, hogy a hackintosh törvénytelen, a JB meg nem”
    a hackintosh esetén azt a feltételt szeged meg, hogy az OS X nem futtatható, csak Apple hardveren. ez tisztán le van írva az OS X felhasználási feltételeiben.

    a jailbreak pedig az Apple hardveren futó iOS-t csak felnyitja az Apple által nem jóváhagyott kiegészítők és appok számára, DE nem teszi lehetővé az iOS nem Apple hardveren való futtatását. a jailbreak kikerült a DMCA törvény hatálya alól, így legális.

    ha az amerikai legfelsőbb bíróság így látja ezt jónak, azzal szerintem kár vitába szállnod – ha meg mégis megteszed, én a helyedben előbb elfelejteném a hackintosh-t, mert még a végén magadat perelteted be.

  58. Alapvetően a JB hidegen hagy, de @The Count:
    ““a jailbreakes közösségi normák” Na ne vicceljünk már. Mi ez ? Valami egyesület ? Vagy etikai kódex ? Azért ne komolytalankodjunk már.”
    Talán meglepő, de minden közösségnek/szubkultúrának ha úgy tetszik megvannak a maga íratlan szabályai. Ez leginkább az “alvilági” vagy a társadalom szemében gonosznak titulált körökben van jelen olyan szinten, hogy azokat be is kell tartani. Lehet ezekre a körökre sok mindent mondani, viszont a jellemük egyenesebb, mint bármelyik másiknak, pont az ilyen szabályok miatt. Ezekben a körökben ha sértesz az etikai szabályok ellen, az igenis vihart kavar. Ha később lépsz be jelen esetben a jailbreakesek körébe, akkor te vagy elfogadod azokat amik az évek során kialakultak, vagy mész a francba.

    A Hacktintosht pedig csak a felhasználó feltételek tiltják, hogy használd nem Apple gépen. Ha magad otthon megépíted és használod a kutyát nem fogja érdekelni. Szoftveres támogatást nem kapsz rá, de ez vele jár. Árulni viszont nem árulhatod, akkor garantáltan az unokáid is fizetni fogják a kártérítést az Applenek.

  59. @kleinguru:
    az király lenne!
    mert most nem engedi felrakni 🙁
    és az nagy találmány volt!

  60. @kleinguru, @KekszNET: a Magyar billentyűzet fix 6.x+, Magyar SMS bill. fix. 6.x+, Visszaállítás fix csomagok 7.1.1-es verziófrissítése kész, elérhetőek a stable.szifon.com source alatt.

  61. Dani: ezt nem jól tudod, mert a liszensz szerződés tiltja az osx felrakását nem apple gépre. Persze nem definiálja az apple márkájú gépet, és az eu jogszabályainak sem felel meg a lic. szerződés, de ez már más téma. Ezzel kapcsolatban már folytattunk egy kisebb diskurzust.
    De ennek tényleg utána járok…

  62. Dani: ja és bizony nem megy a francba, mert amint látod szarnak a közepébe, és kiadták a saját verziójukat, sőt sokan fel is tették. De továbbmegyek, ha a kínaiak tovább is viszik ezt a dolgot, akkor a régiek bizony feledésbe merülnek. Mert a tömegeknek kell a JB és nem fognak várni a szarakodásra. És bizony etika ide vagy oda, az erősebb kutya…

  63. Ja és mégvalami: Geohot most hol van ? Emlékszik még valaki rá? Max mint rapper

  64. @The Count: Senki sem fogalalkozik vele, hogy mire teszed fel az OSX-et. Innentol tok mindegy, hogy hogyan nevezik azt a dokumentumot, ami ezt taglalja. Amugy utananezhetsz barminek, mivel az Apple adja a hardvert, a szoftvert es a szolgaltatast is, semmilyen elborult EU-s iranymutast nem tud megserteni. Arra nem kotelezhet az EU egy ceget, hogy sajat magan kivul adja oda a jogot masnak is akarmelyik termek hasznalatra. Ez abszurd.

    Ami pedig a hackereket illeti, de, mennek a francba, mert sertettek a szabalyok ellen. Nem fognak veluk szobaallni, nem hivjak meg oket konferenciakra, eloadasokra, stb.

  65. @Jadeye: Köszi! Úgy néz ki megy! királyság!

  66. @ef-dani: Jelenleg az EU-ban élsz, emiatt az “elmebeteg” EU szabályozás vonatkozik rám is és rád is. És de igen vannak olyan “abszurd” szabályozások, amik szembe mennek az Apple felhasználói szerződésével. Példa: Egy program visszafejthető, ha egy külső másik program interfész csatlakozását szeretnéd megvalósítani, de a gyártó nem ad ki róla információt. Tehát ha Te akarsz egy célhardvert illeszteni az OSX-hez, de az Apple nem ad ki semmi infót, akkor az OSX-et nyugodtan visszafejtheted, megírod a drivert, lefordítod stb.
    Egy kikötés van, a visszafejtett kódot nem publikálhatod, nem adhatod tovább stb… Ez bizony ellentétes a felhasználói szerződéssel. Tehát az EU szabályozás mást ír elő, hiába az Apple erölködése a kód visszafejtéséről. Jelenleg az Apple jött az EU piacra, tehát neki kell alkalmazkodnia, illetőleg elnézőnek lennie a saját szabályozásával szemben. Persze ha piacot akar szerezni, és vevőket átcsábítani a windowsról. Azért az EU lakossága egy “picit” több mint az USA lakossága. Tehát a piac bizony nagy. A kinai piacról már nem is beszélve.

  67. @The Count: Aham… Tehát mindenki törvényt szeg, aki a saját szoftveréhez csak a saját hardverén ad támogatást? Szerintem ennek fuss neki a bíróságokon, mert ha ez így van, precedensértékű lenne, és valószínűleg kívonulna a fél IT meg a teljes gépjármű ipar Európából.

  68. @Jadeye: Hálás köszönet:R!

  69. Dani: ezt ki a fene mondta, hogy törvényt szeg. Pont ez a lényeg, hogy nem. Pont Te nem olvastad el. Nem kötelez semmi, hogy támogatást adj, de a felhasználóval szemben engedékenyebb az EU szabàlyozás mint az amerikai. Ha nem ad támogatást, akkor Te mint felhasználó, megteheted, hogy megoldod ezt a hiányosságot. Akkor nem értetted amit írtam. Én pont így jártam, és én megkaptam a támogatást, tehát nekünk nem kellett visszafejtéssel szarakodni, de ha nem adtak volna semmi infót, akkor jogosan fejthettük volna vissza az adott részt. Az Apple nem fog kiadni magától semmit. Nekünk le kellett írnunk mit akarunk, megindokolni, stb…és csoda, de megkaptunk az infót. Az az igazság nem gondoltam volna h szóba állnak velünk, de ha kitartóan nyüstölöd őket, akkor igen.

  70. “ezt ki a fene mondta, hogy törvényt szeg.”
    Te.

    Amit leírál azt pedig nem értem. Fent reklamálsz, hogy szembemegy az EU-val meg minden, aztán leírod, hogy megkaptad tőlük a támogatást?

  71. @The Count: Szia!

    Nem szeretnék a vitátokba beszállni, de Geohot a mai napig aktív.
    Figyelmedbe ajánlom ezt: (remélem nem fogják törölni a hozzászólásomat 🙂 )
    Az anno a PlayStation 3 védelmét is feltörő GetHot nevű hacker által közzétett Towelroot eszköz célja eléréséhez az Android kernel egy hibáját használja ki, amit a Google csak a hónap elején zárt le a szoftverben. http://towelroot.com/

    Üdv

  72. Nekem eddig bejott, 2-3 dolog volt ami nem mukodott
    De egyszeruen kileptek home screenre, nem kellett safe mode-ban ujraindulnia a telefonnak.

    En 6rol valtottam, mert eddig nem tettem most viszont mar elegge ra voltam kenyszerite
    Uj alkalmazasok amiket megnezne az ember nagyreszt mar iOS7+ es a jailbreak tweakek kozott is volt par amit mar ki akartam probalni.
    Persze van olyan ami hianyozni fog, pl kontaktlistaban a phone.app -hoz Cycontacttal voltak kiskepek, iOS 7 alatt ilyen nincs. 🙁 es nem is talaltam mast.
    Betterwifi sem megy, de gondolom par nap es raporognek ami mar letezik iOS 7-re es ami meg eddig nem lett updatelve azt v el kell felejteni vagy kell keresni mast.

  73. @KekszNET: Copicot hasznalom 7.0.4en. Fizetos volt, de tok jol mukodik.

  74. Mini Retina 7.1.1 kipipálva.

  75. Jadeye: sikerült letesztelni?

  76. 4s 7.1.1 teljesen hibatlan. Marmint a jailbreak

  77. iPhone 5-ön szintén hibátlanul lefutott – youtube segítséggel, kevesebb mint 5 perc alatt

  78. nálam xsellize és appcake repo-kat nem tudta hozzáadni cydiában. Valakinek hasonló probléma?

  79. @vik0707: xsellize most kicsit zavarodott, várj vele. Esetleg sok repod van telepitve azért nem mennek.

  80. Jadeye: nem a cydiás csomagokat, hanem magát a JB-et. Azt írtátok, hogy felraktátok egy tesztkészülékre és tesztelitek a megbízhatóságát…

  81. Erre en is kivancsi vagyok hogy megbizhato e! 🙂

  82. @Jadeye: nem a cydiás csomagokat, hanem magát a JB-et. Azt írtátok, hogy felraktátok egy tesztkészülékre és tesztelitek a megbízhatóságát…

  83. @scania460, @megyo: ennyi idő alatt ez nem derül ki, de érdemes i0n1c tweetjeit megnézni a témában (a cikket frissítettem velük).

  84. Koszi
    1 kerdes ha JB-eltuk a telefonunkat utana mar visszalehet allitani az idot?

  85. @scania460: magától visszaállítja az aktuális időt. csak a folyamat előtt kell visszatekerni.

  86. Oks koszi 🙂

  87. 4, 5s hibátlanul lefutott. Egy dolog azért érdekes: jb közben a google fiók jelezte, hogy nem ismeri fel az autentikációt (nálam dupla ellenőrzés van beállítva), így felmerülhet a gyanú, hogy vajon kici kínai cimboráink nem akarnak-e hozzáférni a címlistánkhoz, vagy egyéb adatainkhoz. Tekintettel ugyebár arra, hogy semmit nem tudunk a program működéséről és a programozók előéletéről… És ugye kínai barátaink azért híresen szeretnek adatokhoz jutni…

  88. @sirelancelot: az átállított dátummal volt gondja a Google fiókodnak. ezt tesztelheted azzal, ha csak úgy simán visszaállítod a dátumot.

  89. @Jadeye köszi, ez megnyugtató 🙂

  90. túl sok volt nekem már elolvasni az összes hozzászólást, de érdemes feltenni a JB-t vagy inkább hagyjam?

  91. Lenne pár kérdésem ( ip 4 ios 7.1.1)! 1. : Geeksnow által hacktivált/cydias telót felül tudja-e írni a pangu? 2. Nincs aktiválva az iphone így az időt sem tudom átállítani normal iossal. Valakinek van valami ötlete? Ha csak aktiválni tudnám valahogy az is jó lenne. 😀 (Mert Uk-s és giffgaffos sim kártyám meg eltűnt, költözésnél.)
    Köszi előre is a segítséget.

  92. @László Nagy: ha jelenleg hacktiválva van, azt nem piszkálja, ugyanakkor elképzelhető, hogy nem lesz hajlandó lefutni, mert érzékeli, hogy már jailbreakelve van. szerezz egy megfelelő kártyát, vagy függetleníttesd hivatalosan, és akkor nincs aktiválási gond.

  93. Érdemes felrakni a jb-t? Már rájöttetek h biztonságos?

  94. @Krisztián Juhász: olvasd végig a cikket és a hozzászólásokat, egyelőre ennyit lehet tudni a dologról, és nem többet.

  95. De ha kipróbálom akkor arra van esély h lenyomozzák az adatokat vagy ilyesmi?

  96. Hát hogyha ki jbzem a telómat. Akkor ugye ezt nem lehet tudni h ez a pangu biztonságos-e. Tehát arra van esély h a készítői leszívjanak adatokat? Vagy ha megcsinálom semmi baj nem adódhat?

  97. @Krisztián Juhász: mint írtam, az összes, amit tudni lehet róla, megtalálható a cikkben és a hozzászólásokban, ennél többet egyelőre nem lehet tudni, így nem lehet kijelenteni azt, hogy biztonságos, ám mivel teljesen ismeretlen forrású, így nyilván csak fenntartásokkal lehet kezelni mindaddig, amíg az ismertebb jailbreakes fejlesztők nem szedik ténylegesen darabokra.

  98. Na ki jailbreakeltem és folyton újra indul… 🙁 mitcsináljak?

  99. Jó megcsináltam… rajta van a cydia is… 😀

  100. Már kijött hozzá az 1.1-es verzió,ami sok bugot fixál,többet között a bootloop problémákat is.:) Egyenlőre nem igazán lehet letölteni az oldalukról,bár egyszer majdnem sikerült 😀

  101. @benciikee: ez elsősorban nem bugfix-verzió, hanem kicserélték benne a felhasznált sebezhetőségeket másikra, és kapott angol nyelvet (ezt írja is a weboldal). a csapat háttere továbbra is megalapozatlan, így óhatatlanul is gyanakvást keltő.

  102. @Jadeye Igen olvastam,kár volt ellőni egy sebezhetőséget csak egy újabb verzió miatt úgy gondolom :/

  103. Jelentem,a kütyü kitört rabságából. Nem volt egyszerű procedúra,mivel elsőre valamiért nem futott le teljesen a jailbreak. Semmi baja nem volt ,csak nem jelent meg a Cydia ikon és nem volt feljailbreakelve.(maga a Pangu is azt írta). Nekifutottam másodszorra mindenféle restore nélkül,és most tökéletesen megy. iPhone 5 iOS 7.1
    Azthiszem ez egyedi probléma lehet,vagy a vírusírtó kavart be valamit. 🙂

  104. @Jadeye: az új verzióban nincs is checkbox ahonnan ki lehet venni a pipát. az lenne a célom hogy ne kerüljön fel a kínai store

  105. iPhone 5-ön tökéletesen megy, akinek esetleg crashelne, megpróbálkozhat a PPsync eltávolításával a Complete PPSync Remover alkalmazás segítségével (http://cydia.angelxwind.net/ repóból). Ez az appsync kínai verziója elvileg.

  106. @ToniSlow: According to the Pangu Team, 25PP (PPsync) has been removed from the English version, leaving Cydia as the one and only installer. It is our understanding that the Chinese version still contains it though.
    Az angol verzióban nincs benne a kínai store.

  107. @hajkid: klassz. azért lehet megvárom a 7.1.2-őt, max utána jailbreak ha kompatibilis lesz az újabb iOS-el.

  108. @ToniSlow:
    7.1.2-ő fentvan, már elegem volt a 0.4-ből 🙂

  109. @Krisztián Juhász: Szia!
    Hogy csináltad meg?
    Nekem is ez a problémám!
    Köszi

  110. Cydiával valahogy nem lehet felrakni ezt a pangut? (Lehet nagyon hülye kérdés. ) 😀

  111. @László Nagy: a Pangu cydiás csomagént nem érhető el jelenleg. így egyelőre csak a Pangu appot használva telepíthető.

  112. @Jadeye Valamilyen megoldás nincs véletlen arra, hogy nem aktivált ip (ios 7.1.1.) van jailbreakelve és hálózat sajna nem működik. Szeretném valahogy szoftveresen aktiválni/ jailbreakelni. Ez megoldható?

  113. Jailbreak után folyamatosan újraindul a teló. Újra és újra.
    Valakinek van valami ötlete a problémámra?
    Köszi

  114. @László Nagy: olyan nincs, hogy nem aktivált, de jailbreakelt. mind az evasi0n, az evasi0n 7, és a Pangu is csak már aktivált készüléken futtatható le. aktiválni a gyárilag hozzá tartozó kártyával tudod, ahhoz nem kell jailbreak. (ha pedig ez esetleg egy aktivációs zárolással zárolt készülék lenne, azt sehogyan sem tudod aktiválni használhatóra, épp ez a lényege.)

    @perbal: restore-old, és jailbreakeld újra.

  115. @Jadeye: Már háromszor megcsináltam, de mindig ugyanaz.

  116. @perbal: Hali bocsi hogy most vettem észre… :/ Jelölj be facebookon elmondom mit kell cisnálni…. ugyan ez a nevem

  117. Turbo-Simmel vajon tudnám aktiválni ? 🙂

  118. @László Nagy: nem. szerezz hozzá egy olyan kártyát, amilyen függő, lejárt, inaktív kártya is jó.

  119. ipad4-re kb hatszor próbáltam felszenvedni az 1.1-et, de egyik sem sikerült. utána frissítettem 7.1.2-re’, és úgy próbáltam meg, de az sem jött be. végül előkukáztam a kínai 1.0-t, azzal pedig minden további nélkül összejött.

  120. Felraktam jó minden. 7.1.2-re az 1.1-est
    A cydiát lehet magyarositani? mert felraktam a magyaritást de nem lett magyar.. Átállitani nem kell ugye, elvileg magától menne ha újráznám.

    Pár észrevétel csak, hogy a kinaiak simán feltörték a nagy hekkerek hol vannak? Vagy ők direkt várnak?
    -Hogy kár volt feltörni? Mi lesz a 8-al? Ilyen szemlélettel akkor sosem lenne törés mert utána meg a 9-re várunk majd..
    Hogy a kinaiak belenézhetnek a telefonba? Kit érdekel.. Mennyi iphone termék van több millió, mennyi az esély, hogy pont a tiéd legyen? Különben sem tudnak Magyarul..
    Szóval no para hajrá.. végre elindult az igo-m is ami régóta áll mióta felraktam a 7-et..
    Tudtam időjárás widgetet kezdőképnek. szóval a felrakás csak jóóóóó

  121. @hemo: a Cydia csak akkor magyar, ha a készüléked is magyarul használod, és feltetted a Cydia magyar UI csomagunkat.

    a kínaiak nem simán törték fel, hanem elmentek az egyik nagy tréningjére, ahonnan felhasználták az engedélye nélkül az általa megmutatott hibákat, majd ezt kicserélték egy másik típusú hibára. a nagyok azért nem adtak ki jailbreaket, mert meg akarták tartani a sebezhetőséget az iOS 8-hoz. így most két adag hiba is el lett égetve: az első, amikor kiadták az 1.0-t, amiben a hibát gyakorlatilag mástól csaklizták el, második pedig amikor az így, etikátlanul felhasznált hibát kicserélték egy másikra. ezzel duplán is keresztbe tettek mindenkinek az iOS 8 jailbreakje kapcsán. persze mivel az iOS fejlesztői is hibáznak, így tuti lesznek benne új, felhasználható hibák, de itt most túl sokat dobtak ki az ablakon.

    “Hogy a kinaiak belenézhetnek a telefonba? Kit érdekel.. Mennyi iphone termék van több millió, mennyi az esély, hogy pont a tiéd legyen? Különben sem tudnak Magyarul..”
    ha beletettek a jailbreakbe valamit, akkor kivétel nélkül az összes, ezzel jailbreakelt eszköz elküldi nekik az adatokat, tehát nem kell azon gondolkozni, hogy épp beleesel-e a merítésbe, vagy nem: ha van valami a jailbreakben, az kivétel nélkül, minden ezzel jailbreakelt készüléket érint. az meg a legkevésbé sem érdekes, hogy tudnak-e magyarul. a bankkártya-adataid, felhasználóneveid és jelszavaid, a névjegyzéked, stb, és egy csomó egyéb adatod esetén lényegtelen, hogy milyen nyelven tud bárki, ezeket el lehet adni a feketepiacon. ha ezeket végig sem gondolod, akkor valóban mindegy.

    de mivel a jelek szerint a warez miatt jailbreakeltél (“végre elindult az igo-m is ami régóta áll mióta felraktam a 7-et”): a warezhez már nagyon régóta nem kell jailbreak, nézz utána. igaz, az időjárás viszont másképp nem tehető ki a lezárt képernyőre jelenleg, csak jailbreakkel.

  122. warezhez nem kell jailbreak nézz utána, tudsz helyet is? Elolvastam volna érdekesség képpen is

    Magyarul használom és felraktam a cydia ui magyart és nem magyar.. neked igen?

  123. @hemo: “warezhez nem kell jailbreak nézz utána, tudsz helyet is? Elolvastam volna érdekesség képpen is”
    a Szifon.com nem támogatja a warezt, ráadásul a wareznak köszönhetően mossák össze a médiában a jailbreaket a warezzal, noha a jailbreak önmagában nem teszi lehetővé tört appok telepítését. a hozzászólásokban a korábbi jailbreakekről szóló cikkeknél már számtalan alternatívát leírtak a hozzászólók. például itt is: http://szifon.com/2012/12/30/leallt-a-hackulo-us-nincs-tobbe-installous/

    “Magyarul használom és felraktam a cydia ui magyart és nem magyar.. neked igen?”
    jelenleg nincs jailbreakelt készülékem, de nyilván amikor frissítettük a csomagot, akkor teszteltük is, és ha magyarra van állítva a készülék, a csomag telepítése után a Cydia is magyar – amit még az sem írna felül, ha a Cydia közben frissült. állítsd át a készülék nyelvét angolra, majd vissza magyarra.

  124. Köszönöm, mindjárt elolvasom..

    Hát ez sehogy sem lesz magyar.. vagyis annak kéne magyarnak, hogy üdvözöl a sydia stb ugye? ott lennt, hogy források, változások, telepitve az magyar, gondololm az a telefon nyelve miatt irja magyarul.
    cydia magyar ui 1.1.10 ez kell nem? ott kiirja, hogy filek telepitése ide: cydia app. gondolom ez nem baj csak mutatja, hogy oda rakta.. az természetes, hogy a régi cydiában ott volt az a 3 mappa, hogy packages, sources, storage az már nincs, hanem egyből a progikat mutatja és felül lehet választani, hogy általános-szakértői, legutóbbi?

  125. @hemo: a Cydia 1.1.10-es verziójában pár dolog úgy változott, hogy az már nem fordítódik le, ilyen az “Üdvözöl a Cydia” is, az marad angol. ha alul magyar, azt a magyar csomagunk miatt írja magyarul természetesen, hiszen anélkül maradna angol, a Cydiában ugyanis enélkül nincs magyar nyelv. emellett frissült a kinézete is, de erről írtunk is azután, hogy megjelent: http://szifon.com/2014/06/28/frissitesek-cydia-1-1-12-es-szifon-com-cydias-csomagok-ios-7-1-1-hez/

  126. Csak nekem rakott be egy random naptárat az ipodomba és az ipadembe is a pangu? Ipodomba asszem valami ázsiai nemzeti naptárat, az ipadembe kanadait…

  127. Időközben a Panguból kijött az 1.1-es verzió is, ami már tud angolul. iPad Air 16G wifi modellre tettem fel az imént és hibátlanul működik.

  128. @Carlo Pedersoli: igen, ezt a cikk vége felé írtuk is, ha megnézed. 😉

  129. megfagy a telefon ujra indul de egy porgo kis kornel megfagy es ott all azt alma logoves megint megfagyott porgo ikon

  130. @Jadeye Most jelenleg nincs a kozelemben szamitogep valahogy abelkul meg lehet csinalni?

  131. @xewier: nem lehet számítógép nélkül újratelepíteni.

  132. Hi, megint én. Szóval geeksnow tethered jb van rajta, hogy elinduljon a pangu feltettem cydian keresztül a sam-et. Rebootig megy is a pangu ,de aztán kiírja hogy “jb timeout” Mivel tethered az előző jb. 😀 Valami 5let? Mert sim kártyát nem tudok szerezni hozzá. 😀

  133. @László Nagy: pedig valahonnan szerezz hozzá való kártyát, lejárt is jó. keress ebayen, akármi. máshogy nem fogod tudni aktiválni, ellenben egy megfelelő kártyával megszabadulsz ettől a vacakolástól. (ha pedig ez esetleg egy aktivációs zárolással zárolt készülék lenne, azt sehogyan sem tudod aktiválni használhatóra, annak ugyanis épp ez a lényege.)

  134. Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni ? Felraktam a Iphone 4S-re a iOS 7.1.1-t és jailbreakeltem is és Cydia is van fent. A iFunbox programmal Instalálnám a pogramokat és ezt a hibát írja “iFunBox App install: Failed (-402620415)” ! Kell valami ahoz hogy mennyen a Install ? Köszi

  135. @rendon1983d: gondolom, ezek tört appok. a jailbreak után közvetlenül és önmagában nem lehet tört appokat telepíteni, korábban sem lehetett. amellett van 7.1.2, érdemes frissíteni, a jailbreak azzal is működik. illetve ha csak a tört appok miatt lenne a jailbreak, akkor pedig továbbra is áll, hogy a warezolásnak már nagyon régóta nem feltétele a jailbreak.

  136. @Jadeye: Ha leszedek egy torrentről egy játékot akkor iFunbox programmal hogyan telepítem? vagy a iFunbox program már idejét multa?

  137. @rendon1983d: sosem használtam iFunboxot, a tört appok telepítését pedig nem támogatjuk, de feltételezem, ugyanaz kell hozzá, amivel iTunes segítségével is fel lehetne tenni ezeket, ahogyan eddig is (appsync).

  138. Érdemes lenne kipróbálni?

  139. Jailbreaket és azért mert nem tudom hogy megbízható-e

  140. @csatadani: az összes, amit tudni lehet róla, le van írva a cikkben, eddig senki nem jelzett visszaélést. a kérdés, hogy miért van szükséged a jailbreakre egyáltalán.

  141. Csak annyi hogy mivel ios 8 nem fog futni i4en ezért gondoltam hogy mit veszíthetnék egyáltalán és azért érdekelne a vélemény mert új telefonra nincs pénzem:)

  142. jadeye irtad, hogy igot fel lehet rakni jail nélkül de amit küldtél megoldást azok már ahogy olvastam nem műk
    eddig ment az igo-m jail alatt, de fel akartam rakni a legújabbat amihez nem akart hozzárakni magyar nyelvet.. hiába töltöttem le nem látszott, vissza akartam rakni a régit, de most meg nem aktiv..
    mit tudok csinálni? Felraktam mégegyszer az igot, régit, akkor sem aktiv, próbáltam biztonsági mentésből vissza, de nem törlődtek a progijaim..csak az iphone visszaáll van vagy valami progim sérült meg?
    cydia ha forrásokat újratöltöm van valami hiba..
    a másik ha itunes listában vannak a progik amiket berakok, de onnan, hogy tudom törölni?

  143. @hemo: azt is írtam, hogy nem támogatjuk a warezt. jailbreak esetén viszont még mindig külön kiegészítőt kell telepíteni hozzá (appsync). nem látok rá a készülékedre, így nem tudom, miket tettél fel még cydiából, sem azt nem írtad le, hogy mi az a hiba, amit a cydia a források frissítésekor ír.

    iTunes-ból úgy lehet törölni, ahogyan eddig is: jobb klikk a törölni kívánt elemen, és kiválasztod az opciók közül, hogy törlés.

  144. az appsync-ből miért van 2 féle.. van egy 3.4 és egy 4.02 és más a készitője..
    jobb klikkel nem tudom törölni.. itunes és alkalmazások és ott van amit felraktam abból a listából? telepiteni vagy törölni lehet de akkor is ott látom a listában..
    mindjárt kiirom mit ir ki hiba

  145. na mindegy nem sikerül, nem aktiv a törlés..
    appsyncből melyik kell? a régieket törölhetem vagy azok is kellenek?
    Köszi azért, hogy válaszoltál..

  146. igen ez hülye kérdés volt, nincs fennt más csak a 4.02-es a forrásoknál hülyül be mikor az appaddict.org-ot nézi.. azon belül nem látom hol

  147. @hemo: az említett source nem érhető el, vagy időtúllépés történt. ez az adott source hibája.

  148. Hali. Segítséget szeretnék kérni! Az iphone 4 (ios 7.1.2) készülékemet szeretném függetleníteni ,végig megy a pangu kiírja hogy készen van (PC-n). Mégsem fogadja el a másik simkártyát. Az összes létező tutorialt végignéztem és úgy csináltam. Valami ötlet valakinek? 4x Próbáltam és nem sikerült. Nem ír ki semmilyen hibát a progi. Teló is csak annyit “sim hiba” statusba meg hogy : nincs szolgálatás.

  149. Sziasztok! Kezdő iPhone-os vagyok és abban kérnék segítséget, hogy ha felrakom ezt a jb-t akkor a torrentről letöltött tört appok fel fognak menni rá? Vagy mi ez a tweak dolog? Mert sajnos nincs pl 16 ezer forintom megvenni áru házból az Európa térképet meg ilyesmi. Előre is köszönöm a válaszokat.

  150. @tikitaka: a függetlenítés, ahogyan világéletében mindig, most is a baseband verziójától függ. részletek az erről szóló cikkünkben, a jailbreak nem függetlenítés: ahogyan egy kocsihoz hiába van kulcsod, ha nincs benne üzemanyag, beülhetsz, de nem fog menni. http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

    @Baggio: a jailbreak önmagában nem teszi lehetővé a warezolást, ahhoz mindig is külön kiegészítő telepítése volt szükséges, ráadásul az újabb módszerek esetén már jailbreak sem kell a warezhoz. a warezolást nem támogatjuk. az alkalmazások fejlesztői nem tehetnek arról, hogy neked nincs rögtön pénzed az alkalmazásokra, de hogy ismét egy autós hasonlattal éljek: attól, hogy vettél egy autót X pénzért, az üzemanyag nem jár hozzá ingyen. a warezolás kapcsán olvasd el a jailbreakes cikkeink hozzászólásait végig, itt fent is többször le van írva, hogy jailbreak esetén mi kell hozzá. de a jailbreak nem a warez miatt van, és a warezhoz már nem kell jailbreakelni, ha adott módszert használsz. bővebben a korábbi hozzászólásokban már leírták számtalanszor.
    http://szifon.com/2013/12/22/megjelent-az-evasi0n-7-untethered-jailbreak-ios-7-re/
    http://szifon.com/2013/02/07/evasi0n-a-megjelenes-ota-legtobbszor-feltett-kerdesek/
    http://szifon.com/2013/02/04/megjelent-az-evasi0n-untethered-jailbreak-ios-6-ra/
    http://szifon.com/2012/12/30/leallt-a-hackulo-us-nincs-tobbe-installous/

  151. 04.12.09 a bs elég régóta ez már, 7.1.1 -en müködött a jb. De azt írták hogy a 7.1.2 is megbírkózik. 🙁

  152. @tikitaka: nem tudom, hogy ki és hol írt ilyet, de akárki írta, akárhol: hülyeség; jailbreak után ultrasn0w-val kizárólag a 01.59.00-s baseband függetleníthető szoftveresen az iPhone 4 esetén, újabb verziós, vagy újabb készüléken pedig semelyikkel sem működik az ultrasn0w.

    a jailbreak működik 7.1.2-vel is, de a jailbreaktől nem lesz független a készülék.

  153. @Jadeye: köszönöm a válaszokad. Annyi hogy olcsón vettem az iPhone-t és nem azért hogy nekem is ilyen legyen és hogy flancoljak hanem azért mert elegem lett a droidból mert sokat cumiztam vele. Az hogy a warezhoz nem kell jb az szerintem nem igaz mert ahonnan le tölteném ott írják mindhez hogy jb kell

  154. @Baggio: “Az hogy a warezhoz nem kell jb az szerintem nem igaz mert ahonnan le tölteném ott írják mindhez hogy jb kell”
    nyilván a torrentről letöltött esetén, iTunes-os telepítéshez kell jailbreak ÉS egy külön kiegészítő, hiszen a jailbreak önmagában nem elegendő, de nem is azt írtam, hogy ebben az esetben ne kellene jailbreak. azt írtam, hogy adott módszer esetén ez jailbreak nélkül is régóta megy – hiszen akkor nem ment volna az arconpörgés sem ezen mindaddig, míg nem volt iOS 7-re jailbreak, mégis warezoltak.

  155. Ahh értem….. Figyi csak, te tudnál nekem ebben segíteni ? Torrentről leszedett cuccokat akarok ra rakni es nem warezolni. Csak mindenhol régi hsz-ok vannak nekem meg 7.1.2- es iOS van a telefonon

  156. Persze nem itt hanem valahogy privát módon. Fontos lenne es mint mondtam kezdő is vagyok. Én anno a symbiant is és az androidot is hekkeltem de ez másabb kicsit

  157. @Baggio: a torrentről leszedett cuccok rárakása az épp, hogy warez. ha nem akarsz warezolni, az alkalmazásokat, játékokat az App Store-ból tudod megvásárolni. bármi más forrásból az egyébként App Store-os játékok, alkalmazások telepítése az warez. nem támogatjuk a warezt, de az egész téma ki van vesézve a korábban már linkelt cikkek hozzászólásaiban. ha azokat végigolvasod, akkor tudni fogod, hogy mi a teendőd.

  158. Sziasztok!
    Pár kérdésem lenne.
    IP5S készülék, 7.1.2 JB-elve. A régi szoftverrel, ha volt kontaktoknál fénykép, és hívott, akkor a fényképe híváskor nagyban megjelent. A 7.1.2-nél be lehetne ezt állítani, ill. mi a megoldás, hogy ez megjelenjen.
    Másik: A Beállításoknál a Mobil Adatforgalomnál letiltottam, hogy pár szoftver a mobil adatforgalmat használja, viszont amikor kimegyek ebből a menüből, és visszamegyek úgy látszik, mintha nem tiltottam volna le. Mi ennek az oka, és hogyan lehetne ezt letiltatni?

    Köszi!

  159. @TBurjan: 7.1-től nincs teljes képernyős hívó azonosítás! Állítólag a 8-asban megint van…

  160. Sziasztok.
    Megoldódott már az a probléma hogy a gyári appok 1/3ada nem megy? Már mint az itt leírtak alapján jb-elt 7.1.2 (i4s) Számomra azért elég idegesítő hogy nem mennek gyári dolgok, és sok apps-ről letöltött ingyenes cucc sem.

    Választ köszi.

  161. Példának okán, lehet érdekesen és furánhangzik, ha szerzek egy iphone 4-et, amire ugye legfeljebb a 7.1.2 megy fel, hisz ő ezt kapta meg utoljára, ez azt is jelenti, hogy végtelenül akár hány restore után is jailbreakelhető, mivel a 7-es IOS már csak ennél a készüléknél lesz aláírva?


Add a Comment