fbpx Skip to content

Pár órája a WWDC-n bemutatták az iOS 8 rendszert, ami nem csak külsőre, hanem belsőre is megváltozott. Mind a felhasználóknak, mind pedig fejlesztőknek rengeteg újdonságot hozott az új rendszer.

Interaktív rendszer

Screen Shot 2014-06-02 at 23.23.04

A rendszer teljes mértékben interaktív lett, könnyebben válaszolhatunk az üzenetekre, widgeteket helyezhetünk el az Értesítési központban. Többek között a multitasking nézet is megújult, kaptunk egy teljesen új felső sávot, ahol a kedvencekben lévő névjegyeket, valamint az előzményeket is mutatja a rendszer. Ennek segítségével egyfajta gyorsmenüként hívhatjuk őket, vagy akár küldhetünk üzeneteket is.

Üzenetek

Screen Shot 2014-06-02 at 23.28.26

Az üzenetek hatalmasat fejlődött, sokkal könnyebben menedzselhetjük a csoportos üzenetküldést. Most már itt is megjelent a Do Not Disturb mód, tehát ne zavarj módba rakhatjuk ezeket az üzenet csoportokat. Emellett könnyedén kivehetünk és berakhatunk új embereket a csoportba, ezzel könnyebbé téve a csapatmunkát.

Screen Shot 2014-06-02 at 23.29.00

Az üzenetekben most már könnyedén elküldhetjük a jelenlegi helyzetünket, akár rövid vagy hosszabb időtartamra is. Egész fotó-adatfolyamokat is megoszthatunk már, illetve újdonságként érkezett a videó és a hangüzenet is. Az új funkciókkal az üzenet alkalmazáson belül küldhetünk gyorsgomb-szerűen rögzítve videót, vagy akár hangüzenetet is, és egyszerre akár több képet és videót is. A hangüzenetek meghallgatásához zárt képernyő mellett elég csak a fülünkhöz tenni a készüléket és már le is játssza azt a rendszer.

Mail és Safari

Screen Shot 2014-06-02 at 21.34.42

Frissült a Mail is. Leginkább olyan apróbb dolgok kerültek bele, amivel időt spórolhatunk. Könnyebb email kezelés, ahol egyetlen elhúzással három opció közül is választhatunk. A Safarin is javítottak, itt új designnal is találkozunk. Itt is elérhető lesz az egymás közti kommunikáció, a Safariban láthatjuk a más eszközeinken nyitott oldalakat (ez az iCloud Tabs-nek köszönhetően eddig is elérhető volt, de most némileg finomítanak ezen).

Screen Shot 2014-06-02 at 21.35.26

Billentyűzet

A billentyűzet esetén lehetőségünk lesz külső fejlesztők billentyűzeteit is telepíteni és használni, valamint az alapértelmezett billentyűzet is új funkciókkal bővült. Összességében sokkal intelligensebb és tanulékonyabb lett az új billentyűzet, amely a szöveg kontextusához és kohéziójához igazodva ajánl nekünk szavakat. Természetesen ez magyar nyelven még nem működik olyan megbízhatóan, mint az angol nyelv esetén, ugyanakkor jusson eszünkbe, hogy ez már iOS 5 esetén elővarázsolható volt egy kis trükközéssel.

third_party_screen

Családi megosztás

Screen Shot 2014-06-02 at 21.46.11

A családi megosztás is egy teljesen új funkció. Segítségével akár 6 készüléken használhatjuk a megvásárolt tartalmakat. Ehhez persze egyazon bankkártya adatok szükségesek, illetve, amennyiben a gyerek szeretne valami tartalmat letölteni vagy használni, szülői engedélyre van szüksége. Ezt persze az iOS 8 kezeli, tehát a szülő push üzenetben kap értesítést arról, hogy ha a gyerek valami tartalmat szeretne használni.

Screen Shot 2014-06-02 at 22.38.10

Screen Shot 2014-06-02 at 22.38.03

Közös fotóalbumot is készíthetünk a család számára, így az eszközök között automatikusan szinkronizálódnak azok a fotók, amiket ebbe az albumba rakunk. A Find my Friends is kapott családi támogatást, így családtagjainkat könnyebben megtalálhatjuk a térképen, láthatjuk hol vannak.

Screen Shot 2014-06-02 at 22.37.58

iCloud Drive

Screen Shot 2014-06-02 at 22.41.20

Az iDisk már azóta nem elérhető, mióta megjelent az iCloud. Azonban most visszakaptuk, csak éppen más néven és teljesen átalakult. iCloud Drive néven újra elérhetővé válik, és ezzel újra tárolhatunk adatokat a felhőben. Egyszerűen akár mi vagy alkalmazásaink használhatják ezt a tárhelyet, így egyfajta Dropboxot kapunk az Apple-től. Az iCloud Drive-ba minden eszközzel beléphetünk, tehát egy PDF-et akár több alkalmazásban is szerkeszthetünk, mind iOS-en, mind más operációs rendszeren, még Windows alól is!

Screen Shot 2014-06-02 at 22.48.21

Health

Screen Shot 2014-06-02 at 22.55.27

Érdekes újdonság a Health. Az egészséggel kapcsolatos alkalmazások, kiegészítők adatait gyűjti össze a beépített Health app. A fejlesztőknek szánt HealthKit segítségével a közeljövőben sokkal több egészségmegőrzésre irányuló applikációt várhatunk az App Store-ba, amelyek sokkal jobban együttműködnek a Health alkalmazással. Ez valószínűleg egy egészség-forradalom kezdete.

Screen Shot 2014-06-02 at 22.55.34

Szívritmus, elégetett kalóriák, vércukorszint, koleszterinszint – az egészségügyi és fitnesz appok mind kitűnőek ezeknek az adatoknak az összegyűjtésére. Az új Health app ezeket az adatokat mind egyetlen helyre hozza össze, hogy egyetlen érintéssel elérhetővé váljanak és így egy átlátható képet nyújtson az egészségi állapotunkról. Emellett létrehozható úgynevezett emergency card, tehát a legfontosabb egészségügyi adatainkat tartalmazó kártya, így a vércsoportunk, súlyunk, magasságunk, allergiai információk, rendszeresen szedett gyógyszerek, stb. mellett még egy vészhelyzetben értesítendő telefonszám is megadható kapcsolati státusszal. Ez a kártya pedig elérhető a lezárt képernyőt elhúzva a Vészhelyzet képernyő bal alsó sarkából, és a korábban megadott kontaktunk egy gombnyomással azonnal hívható.

Screen Shot 2014-06-02 at 23.10.59

A HealthKit segítségével a fejlesztők még hatékonyabb és hasznosabb applikációkat tudnak majd készíteni, amelyek tudnak majd kommunikálni a Health applikációval. Így például lehetséges lesz majd, hogy megosszuk a vérnyomásunkat az orvosunkkal automatikusan anélkül, hogy külön minden alkalommal el kéne azt küldenünk manuálisan. Továbbá lehetséges lesz az is, hogy a táplálkozásunkat figyelő alkalmazás továbbítsa az Health felé, hogy melyik nap hány kalóriát vittünk be a szervezetünkbe.

Siri

screen-shot-2014-06-02-at-11-22-18-am

Frissült a Siri is. Most már a Shazam segítségével a Siri is képes megmondani, hogy éppen mi szól a rádióban. 22 új nyelv került a diktálás funkcióhoz, ami most már tartalmazza a  magyart is. Erről bővebben majd később fogunk írni. Siri egyelőre továbbra sem beszél magyarul, csak a diktálás funkció az, ami elérhető.

Touch ID

screen-shot-2014-06-02-at-2-34-56-pm

Az Apple most már megengedi a fejlesztőknek is, hogy használják a Touch ID-t. Így még kevesebb alkalommal kell majd a hosszú, de biztonságos jelszavainkat manuálisan begépelnünk. Ugyanakkor az ujjlenyomataink adatai maguk továbbra sem hozzáférhetőek, az alkalmazások várhatóan csak annyi információt kapnak majd vissza, hogy sikeres volt-e az azonosítás, vagy sem.

iOS és OS X összhangja

Az Apple-nek sikerült létrehoznia azt, amelyet eddig még egyetlen cégnek sem sikerült, a szinte tökéletes összhangot az összes Apple készülék között. A folytonosság megteremtésével bármelyik készülékünkön elkezdhetünk egy adott munkafolyamatot, majd azt ugyanúgy tovább folytathatjuk egy másik eszközünkön.

calls_hero

Ráadásul ez nem csak olyan alkalmazásokra igaz, mint például a Mail, hanem ezentúl tudunk SMS-t is küldeni a Mac számítógépünkről, ráadásul még hagyományos hívásokat is tudunk kezdeményezni és fogadni is. Mindehhez csak arra van szükségünk, hogy ugyanazon a Wi-Fi hálózaton legyen az iPhone és a Mac számítógépünk. Az AirDrop funkció ezentúl nem csak az iOS készülékek között, hanem az iOS és a Mac között is működik.

Spotlight

hero_hero

A Spotlight mostantól sokkal több információt képes nekünk nyújtani. Ezután tudunk majd a hírekben, Wikipédiában, iBook Store-ban, App Store-ban, iTunes Store-ban, valamint akár a moziműsorban is keresni egyenesen a Spotlight segítségével.

Konklúzió

Nehéz egyelőre az iOS 8-ról beszélni. Ami eddig elhangzott a WWDC-n, az biztató, egy átlagos felhasználó számára is rengeteg újdonságot fog hozni a hivatalosan ősszel megjelenő rendszer. Azonban nem érzem egyelőre azt “hú” érzést, hogy azonnal frissíteni szeretnék. Nyilván a design miatt az iOS 7 sokkal nagyobb frissítés volt, most inkább az új OS X kapta meg a “hú” érzést. Azonban az nem vitatott, hogy a fejlesztők rengeteg újdonságot kaptak, az új API-k adta lehetőségek miatt számtalan új alkalmazásra, egyedi fejlesztésre számíthatunk.

Az iOS 8 az alábbi készülékekre lesz elérhető:

screen-shot-2014-06-02-at-11-55-42-am

Természetesen már felraktuk a készülékeinkre a bétát, így hamarosan teszteljük, kipróbáljuk az új rendszert és beszámolunk róla, tehát a héten leginkább az iOS 8-cal kapcsolatos teszteket olvashattok majd itt a blogon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

55 Comments

  1. Azert ha idotok engedi, johetne majd egy OS X 10.10 rovid teszt is. 🙂

  2. @Vikitorony: Már készen van, csak valamikor holnap délután fogjuk kirakni. 🙂

  3. Sziasztok, az új OS X mikorra várható?

  4. El vagyok kenődve. Majd egyszercsak lesz IOS 8 persze ahogy a 7 is tele hibákkal, és persze elvárná az Apple h dobjak ki 8 db eszközt hogy feltehessem a 8- at. Na ne már… Az OSX 10.10 meg nekem nem kell a flat design miatt. Már lassan a Win8-nál tartunk kinézetben. 10.10 biztos egy gépemen sem lesz, már azért sem mert úgysem fogok tudni kommunikálni vegyesen 7 és 8-ason futó eszközökkel. Akkor meg minek…
    Nagyobb dologra vártam…

  5. @The Count: Mégis mire számítottál, hogy nem kell frissítened az eszközeiden a rendszert és működni fognak az új dolgok? Vagy az elmúlt sok év tapasztalatából úgy gondoltad, hogy az iPhone 4 is meg fogja kapni ezeket?
    Szoftveresen olyan brutálisat frissítettek, mint már nagyon régen. A két rendszer közti együttműködést olyan mélyen megcsinálták, amit SEMMI más nem tud a piacon.

  6. Igazad van csak azért mert flat lett a yosemite attól még neked le kéne frissíteni mert mi lesz kövivel mégjobban flat lesz aztse frissíted vagy mi??? Na de én annak örülök hogy 4s-re kijön az ios 8 plusz a yosemite hát az brutálisan jó lett nagyon bagy frissítés

  7. *nagy

  8. Ez a diktalas az, amikor megjelenik a billentyuzet mellett egy kis mikrofon? Angolnal ott van, de magyarra valtva jelenleg eltunik? Osztol mindkettonel ott lesz?
    Egyebkent mac-rol eddig is lehetett sms-t kuldeni. Vagy az csak imessage volt?

  9. Arra leszek meg baromi kivancsi, hogy iOS 8-ban lehet-e a vegre a fotokat kezzel atrendezni. 200e ft-os telefon, szuper oprendszer, de a szerencsetlen ilyet meg nem tud, 3rd party software kell hozza 😀

  10. Ezzel az új dizájnnal csak annyi a bajom, hogy élettelen.
    Ha jól tudom bárki jelentkezhet tesztelőnek, nem kell fejlesztőnek lenni.

  11. @The Count:
    Én meg nem tudom feltenni a Windows 8-at a Pentium II-es gépemre…
    Ha iPhone 4-ekről van szó akkor egy 4 éves eszközről beszélsz. Nem értem miért kell elégedetlenkedni, ha arra már nem jön a 8 olyan hardver mellett, mint ami az 5S-ben van. Én arra sem számítottam, hogy a 4S még támogatott lesz. Egyébként sem nagyon találsz olyan 4 éves mobil eszközt amin 4 év után még telepíthető a legújabb oprendszer. Ez a keynote-on is elhangzott, szóval szerintem nincs okunk panaszra.

  12. Számomra a 3rd party billentyűzet óriási pozitívum az új iOS-ben. A QWERTYet nem kellett volna erőltetni telefonra, szenvedés vele írni. Már alig várom, hogy lecserélhessem.

  13. Lehet, hogy hülye kérdés, de a külső billentyűzetet lehet alkalmazni, minden szoftvernél? Teszem azt lehetséges, hogy mondjuk játékot irányítsunk vele, ha úgy írják meg az alkalmazást?

  14. Nekem egyenlőre tetszetős az új rendszer. Ha az alkalmazások szépen lesznek rá optimalizálva, és viszonylag kevés hibával üzemel, mindenképpen frissíteni fogom.

  15. Az iOS8 és a Yosmite is zseniális …… Borzalmasan sok lehetőséget adtak a fejlesztőknek ami rengeteg új App megjelenését eredményezi majd . Mert mostanság mi volt a store -ba 33 ugyanolyan játék más névvel vagy a 66. parkolós app . Esetleg a 18 . gépvezérlő alkalmazás . Megrekedt a dolog , most lehetőséget kapnak újra alkotni. A bill. API nagyon hasznos egy swipe elkell már nekem is . SIRI diktálási funkció ? Akkor valószínűleg nincs messze a kommunikáció sem (beszéd) ez magyarokra nézve nagyon jó jel . Ha van egy Pad ed vagy egy Mac ed akkor a szinkronizáció zseniális mostantól .. gyakorlatilag osX az iOS hez közelített … Nem hiszem, hogy lenne okunk panaszra … Swift ről nem is beszélve (bár ez nem az átlagos felhasználónak ugye 🙂 )

  16. szerintetek feltudom rakni iphone 5s re ha nincs regisztralva az udid?kosz

  17. “Azonban nem érzem egyelőre azt “hú” érzést, hogy azonnal frissíteni szeretnék. ”

    Mindent hozzáadtak, amiről sírtunk az utóbbi években. Meg még pár olyat, ami eszünkbe se jutott, hogy amiatt is hisztizni kéne. Mi kéne, hogy “hú” érzésed legyen? Gyári csajlemeztelenítő app?

  18. na felraktam de nem tudtam aktivalni most tehetem vissza a 7-est 🙁

  19. “A billentyűzet esetén lehetőségünk lesz külső fejlesztők billentyűzeteit is telepíteni ”
    Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy lehetőségünk lesz a Szifon.com bill.fix telepítésére JB nélkül?
    Én az IOS7 óta nem JB-zek, de nem is kell, csak a Szifonos bill.fix hiányzik.

  20. @Link-out: kosz sikerult frissitesel felrakni ,hol kapok udid regisztraciot olyan olcson?h tudsz konkretumot irdd meg mailben [email protected] kosz

  21. A legfontosabb dologról nem is írtatok, mégpedig a Metal- ról.. Ami röviden: alacsony szintű hozzáférés a grafikus vezérlőhöz. A Metalon meg olyan játékmotorokat lehet futtatni mint pl a CryEngine vagy Unreal Engine 4… És nem lebutítva, mert itt ez a lényeg…. Szerintem ez a legnagyobb áttörés.. Persze ezek csak A7es chipen, meg gondolom az új cuccokon fog menni…

  22. @Link-out: Röviden igen.. Nagyon jól le lehet optimalizálne ezáltal a kódokat.. Szinte már gépkód szinten.. Minden salalngtól mentesen.. Mivel direkt-en érik el a grafikus chip-et.

  23. szinte biztos volt hogy i4-et nem támogat majd, gondoltam azért mert annyira megnövelik a hw igényt. nem így történt, ez simán mehetne i4-re, mert ami történt kb egyenlő egy facelift-el.

  24. OpenGL ES-hez képest tízszer több rajzolási parancs adható ki…

  25. ahhhh, feltettem az IOS8-at, és ha a képernyőt bal felén érintem meg az a jobb felén reagál, ha a jobb felén akkor pedig semmi nem történik. hard reset után kb egy két mozdulatig jó utána megint a fenti hiba 🙁 valakinek hasonló? jah előtte 7.1.1 el semmi hasonló nem volt 🙁 help me

  26. @hszaby: Ezért nem teszünk fel főeszközre betát.

  27. @penge03: ősz.

    @dmkiraly: ez egy beta. ha vannak hibák, azokon nem kell csodálkozni. üzenetben csak iMessage-et lehetett eddig küldeni a gépről.

    @mremil: ha az OS X Yosemite publikus bétára gondolsz, arra lehet jelentkezni, iOS 8 esetén nincs publikus béta.

    @Ronaldo: rendszerszintű billentyűzet-támogatásról esett szó, így működnie kell az egyes appokban, játékokban is.

    @jarodfree: jó, értem amúgy, de miért akarsz lemezektől megfosztani lányokat? 🙂

    @surda35: SOHA nem lehetett béta rendszert úgy aktiválni, hogy az nem volt fejlesztői listán regisztrálva. évek óta folyamatosan többen kísérleteznek ezzel, de az Apple megelégelte, hogy olyanok is felteszik, akik nem fejlesztők, így lépett. ez nem egy mindennapi használatra alkalmas rendszer, fejlesztőknek való.

    @twingo16v: ennek lehetőségét majd megnézzük.

    @Put2: több cikk is be van tárazva, de a Metal a keynote harmadik, a fejlesztésről szóló részében került elő, így arról a fejlesztési dolgokról szóló cikkünk fog szólni.

    @ToniSlow: iPhone 4-re eleve nem lesz iOS 8, így nem “szinte biztos”, hanem teljességgel biztos, hogy nem támogat iPhone 4-et majd.

    @hszaby: ha fejlesztő vagy, ez miért is gond? hiszen akkor tudod, hogy ez egy előzetes verzió, ami nem alkalmas a mindennapi használatra, hiszen ez nem arra van. ha nem vagy fejlesztő, az iOS 8 béta sem neked van, ergo kár volt feltenni.

  28. @Jadeye: jaha, csak kivancsi voltam hogy masnak is van ezzel problémája, mert igy a további használat kilove, ergo nem talalhatok tobb problemat 🙂 telon keresztul sem tudom reportalni a problemat mert gepelni se lehet igy 🙁 marad a net.

  29. @The Count:
    Azért ne túlozzunk, gyönyörű lett a 10.10. A winfos tényleg szar, de ez csodás! Azok az áttetsző kis felületek, gyönyörűek!

  30. én csak kiváncsiságbol raktam fel és frissitessel sikerült is,nem panaszkodtam ,hogy fagy vagy rossz csak egyszerüen kis segitseget kértem töletek!kezdetektöl szifon olvaso vagyok és régen nem szoltak le egy kérésért vagy egy kis segitségért,de sajnos változik minden !!!!kösz

  31. @surda35: ez nem leszólás, hanem évek óta tény, hogy UDID regisztráció nélkül nem megy fel vagy nem aktiválható béta iOS. ezt minden eddigi alkalommal is számtalanszor leírtuk már, így feltételeztük, hogy mostanra már egyértelmű. nyilván ezért születtek a pénzért regisztráló oldalak, de ettől függetlenül egy ilyen állapotú rendszer nem alkalmas arra, hogy napi szinten használd, így magadat kíméled meg a mindenféle bosszúságtól, ha nem kísérletezel vele a jelenlegi állapotában. persze mindenkinek a saját felelőssége, hogy mit tesz a készülékével.

  32. @Link-out: Hát.. a fejlesztők már most nyithatnak, mert ott van az AMD Mantle API. De szerintem a Linux nem kap Metalt, mert oda csak az A7 es procik lesznek jók, és a későbbiek.. Ha jól gondolom, akkor a következő az az A8 lesz.. 😀

  33. A Metal tuti nem fogja támogatni az A6-os procit? Elvileg az is Apple tervezesu pedig..

  34. Jóvanna! Nem kell lebaszni. Nekem hányingerem van a flat felülettől és a papagály szinektől. A másik, hogy az OSX egyre szarabb, egyre több hibát csináltak benne. Mi a szar van azokkal a sok éve hûséges felhasználókkal, akik jelenleg a szar 10.9.3-as miatt nem tudnak két monitoron dolgozni ? Elvileg a frissítéstől jobbnak kellene lenni, de nem az. Nem is lenne baj, ha nem erőltetnék a frissítést. Mindíg ott erőszakoskodik a frissítés, aztán ha felteszed nem tudsz dolgozni. Nem mindenki tud újratelepíteni.., akik komoly munkákat csinálnak kb 1 hét egy újratelepítés. Egy csomó idő míg visszateszel mindent. Erre nincs idő ha dolgozni kell. Ennyire trehány munkát nem szabad kiadni. Nekem egy csomó mérnök barátom ezen anyázik, de már évek óta. Lehet hogy a kis gyökereknek jó az ha naponta újratelepít, de sokaknak a működőképes rendszerét cseszik szét a frissítéssel. Nézzétek meg az IOS 7-et. Az első verziók siralmassak voltak, aztán mindenki azon kesergett h nem tudja feltenni a 6-ost. A 8-nál is ez lesz az biztos. Majd lesz nyafogás hogy vissza a 7-est de akkor már nem lehet.
    Talán a 7-est be kéne fejezni, és a 10.9.3 hibáját kijavítani. Majd aztán lehet foglalkozni az új dolgokkal. Akik nem szeretnének majd csak egy-két év mulva cserélni ( mert ugye nem évente frissíthet egy kft.) azok megint le lettek szarva, sőt még a működő rendszerüket is szétcserszték. Na mindegy, nem anyázok tovább, de az biztos, hogy ezek tények, és az biztos hogy rengeteg embert érint.

  35. Srácok segítsetek hol találom a legolcsóbb UDID regisztrációt?

  36. Jöhet az OS X Yosemite teszt :). OS X valahogy jobban felkeltette az érdeklődésemet, mint az iOS 8 :).

  37. @The Count: “akik komoly munkákat csinálnak…”
    – nem frissítenek azonnal, még alverziót sem
    – régóta használják az OSX-et és tudják, hogy a .4-ig esélytelen, hogy hibamentes legyen

  38. @dmkiraly: milyen 3rd party szoftverre gondolsz?
    Nekem volt akkora szerencsém, h JB-s telefonról manuálisan mentettem le a fotókat, ami mellé nem mentettem le a PhotoData könyvtárat, így a fényképek visszaállítása után újrarendezte a képeimet, természetesen össze-vissza – nem időrendben. 🙁
    Bárcsak lehetne EXIF-ből kiolvasott dátum vagy !!!neadjisten!!! fájlnév szerint rendezni… Sajnos most a JB nélküli rendszeren is így össze-vissza vannak a képek (kb. 4300), ami eléggé megnehezíti a visszakeresést.
    Persze az új rendszerre való költözés óta készített képek már jók, csak a korábbiak vannak összezagyválva.

  39. Van időzítő a kamera app-ban, én iPaden néztem, de gondolom az iPhone-ban is van.

  40. @The Count: Ott a pont. Sajnos valoban inkabb a hemzsego hibakat kene javitani. Szuz friss telepites utan az iPhoneomon a crash lista egy het alatt vagy 30 elembol all. Pedig meg app sincs rajta. Nem vagyok android fan, de teny hogy az andriod egyre stabilabb, az ios meg khhhmm. egyre instabilabb. Es az iFansagom mondatja velem, hogy ennek nem lehet jo vege. De ne legyen igazam!

  41. Sziasztok!

    Feltelepítettem regisztrált UDID-s iPhone 5-re. Teszteltem, próbálgattam, viszont most, hogy visszatenném a hivatalos 7.1.1-et, 3004-es hibát dob az iTunes.

    Bármi tipp, hogy mi lehet a hiba és a megoldása? Nagyon megköszönném! 🙂

    Zoli

  42. @halaszzoli: ahogyan a fejlesztői központban is leírja az Apple a bétát felrakó fejlesztők számára: az iOS 8 béta telepítése után hivatalosan nem tudod visszatenni a korábbi iOS-verziót. “Devices updated to iOS 8 beta can not be restored to earlier versions of iOS. Only registered development devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS software.”

    tedd DFU-ba a készüléket, és próbáld úgy. de épp ezért sem kell feltenni béta szoftvert olyan készülékre, amit utána downgrade-elni akarsz, mert egyszerűen nem erre van kitalálva a dolog.

  43. Sajnos DFU-ban sem akarja, viszont a másik dev. készüléket simán vissza tudtuk állítani a fejlesztő kollegával, és egy éve is simán ment a 7-es megjelenésekor. 🙁

  44. @Jadeye: Azt írta, hogy nem tud kapcsolódni a szerverhez, hogy letöltse az ipsw-t, amikor pedig már letöltött ipsw-vel próbáltam, akkor 3004-es hibát adott ugyanúgy.
    Viszont tegnap hajnalban újratelepítettem az iTunes-t és így sikerült visszatennem a 7.1.1-et, most épp az iCloud BackUp-pal küzdök, ami nem akarja visszatölteni az appjaimat… :/
    Köszönöm azért a segítséget, remélem, ez is valahogy megoldódik, mert nem szeretnék egy zsír új rendszert elkezdeni újra felépítgetni.

  45. Lecci lecci lecci… Hogy kell kikapcsolni a fenti elozmenyeket ios8-ban

    Nagyon koszi!!!!

  46. @imiban: milyen előzményeket?

  47. @Jadeye: a fogomb dupla kattintasaval fenti sorban kilyon a kedvencek es az elozmenyek egy sorban….. Rettentoen zavar !!!!!!!!

  48. Jb alatt van bill a szifon store-ban amiben ki vannak szedve a “felesleges” ékezetes betűk, most, hogy az ios 8 lehetőséget ad, fogtok csinálni hivatals verziót is iphonera?
    Köszi!


Add a Comment